Review ADATA HD700 - hard extern de 1 TB rezistent la apă, șocuri și praf; un adevărat scut pentru fișierele personale

Autor:  | Publicat în:  Gadgets 1.418 ori
<b>Review ADATA HD700 - hard extern de 1 TB rezistent la apă, șocuri și praf; un adevărat scut pentru fișierele personale</b>Continuăm seria de recenzii pentru diverse gadget-uri cu hard-ul extern ADATA HD700 - produs ce vine în variante de 1 sau 2 TB alături de funcții interesante la pachet. În principal se află certificarea de rezistență a produsului la șocuri, apă, praf dar

După ce anterior am testat stick-ul de memorie ADATA i-Memory Flash Drive UE710, este momentul ca acum să vă prezentăm un alt dispozitiv dezvoltat de către această companie cunoscută la nivel global pentru modulele DRAM de înaltă performanță și pentru memoriile de stocare NAND Flash. De această dată este vorba despre un hard extern, dar nu orice fel de hard extern, ci unul de tip rugged rezistent la diferite scenarii.

ADATA HD700

Modelul ajuns pe masa noastră de teste se numește ADATA HD700 și îl puteți vedea reprezentat în fotografiile din cadrul acestui articol, dar și în clip-ul video în care am testat rezistența sa la apă și la o sesiune de șocuri. Pentru că spațiul de stocare este important în cazul de față, aflați că acest HDD extern oferă o capacitate de 1 sau 2 TB suficientă pentru păstrarea fișierelor personale, sau pentru backup. 

ADATA HD700

Cum am precizat și mai sus, acest modul de stocare este unul de tip rugged ce beneficiază de certificare IP56 pentru rezistența la apă și praf. Acest standard va proteja astfel dispozitivul la contactul cu apa, cum este cazul unei scăpări accidentale în apă sau atunci când produsul este expus picăturilor de ploaie (așadar nu este rezistent la scufundarea completă în apă).

ADATA HD700

Avem parte și de rezistență la șocuri, vibrații sau expunere de praf - principalele componente ale hard-ului extern fiind protejate de aceste elemente. Totodată, ADATA HD700 folosește o preotecție multi-strat compusă dintr-o carcasă interioară realizată dintr-un material moale ce va sprijini componentele, o carcasă exterioară din policarbonat dur și o a 3-a protecție din silicon pentru absorbția șocurilor. 

ADATA HD700

Ei bine da, acesta este rezistent și la șocuri - fiind vorba aici despre certificare MIL-STD-810G, același standard pe care îl avem și în cazul lui LG V10 dacă doriți o comparație. Primim chiar și un senzor G Shock ce ne ajută la protejarea datelor. Astfel, în situația în care hard-ul extern suferă o căzătură mai puternică, senzorul G Shock va porni automat și va ilumina LED-ul de pe dispozitiv în culoarea roșu. Odată ce șocul trece, acest LED se iluminează în albastru, semn că totul funcționează într-un regim optim.

ADATA HD700

Cu toate că vorbim despre un hard extern rugged, dimensiunile sale sunt destul de compacte, acesta cântărind 220 grame și măsurând 133 x 88 x 22 mm în grosime. ADATA HD700 este un hard de tip 2.5 inch ce se conectează la alte dispozitive prin intermediul unui port USB 3.0 pentru viteze ridicate de transfer a datelor. Ce mai trebuie să știți despre acest produs este faptul că beneficiază de un sistem de criptare AES pe 256-bit, semn că toate fișierele păstrate vor fi în deplină siguranță.

ADATA HD700

Cum am precizat, datorită conexiunii USB 3.0, beneficiem și de viteze ridicate de transfer. În acest sens am pus la cale un mic test de transfer al unui fișier de 2 GB pe acest hard. Ulterior, am repetat procesul pe HDD-ul intern al laptop-ului personal (fiind vorba despre un model de tip HDD 2.5 inch pe port SATA cu o viteză de rotație de 5400 RPM). Ei bine, pe modelul ADATA HD700, acest fișier a fost copiat în 41.63 secunde, pe când pe HDD-ul integrat din laptop s-a copiat în 67.30 secunde. 

Ca o concluzie, putem spune că ADATA HD700 este un hard extern numai bun pentru cei care vor să își știe datele mereu în siguranță. Luăm în calcul scenarii ca vărsarea unui pahar de apă pe birou, scăparea accidentală a acestuia, sau poate expunerea la un mediu în care praful este pretutindeni - cauze care în mod normal ar afecta hard-urile obișnuite serios. Ei bine, cu ADATA HD700 suntem scutiți de griji. Șocurile, apa, dar și praful nemaiprezentând motive de îngrijorare pentru noi. 

Acest hard drive extern poate fi găsit pe plan local la un preț de aproximativ 280 lei, magazinele ce îl comercializează fiind afișate pe site-ul Compari.ro!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×