Allview Viva H7 Xtreme Review & Concurs: cea mai bună tabletă de 7 inch cu branding autohton, un rival solid pentru Nexus 7 2013 (Video)

3.467 ori
<b>Allview Viva H7 Xtreme Review & Concurs: cea mai bună tabletă de 7 inch cu branding autohton, un rival solid pentru Nexus 7 2013 (Video)</b>Allview Viva H7 Xtreme duce la un nou prag de calitate tabletele sub brand autohton, oferind dotări "că afară", adică 2 GB RAM și un ecran Full HD. Acest model a fost lansat în noiembrie 2014, a ajuns la noi la final de an și acum vă prezentăm...

Allview Viva H7 Xtreme duce la un nou prag de calitate tabletele sub brand autohton, oferind dotări "ca afară", adică 2 GB RAM și un ecran Full HD. Acest model a fost lansat în noiembrie 2014, a ajuns la noi la final de an și acum vă prezentăm recenzia sa și implicit și un concurs prin care puteți câștiga acest model.

Avem de-a face cu o tabletă Full HD de 7 inch, cu funcții de telefonie și cu preț de 679 lei (e la reducere în acest moment). Tableta măsoară 7.5 mm în grosime și cântărește 271.2 grame, fiind fabricată din aluminiu, deși la atingere ea da senzația mai degrabă de plastic, dar e doar o opinie subiectivă. Gadgetul e ușor alunecos și marginile ecranului sunt destul de groase față de standardele actuale.

Allview Viva H7 Xtreme Review & Concurs: cea mai bună tabletă de 7 inch cu branding autohton, un rival solid pentru Nexus 7 2013 (Video)

Ca design, acest model îmi amintește de Nexus 7 2013, ceea ce e un lucru bun. Zona frontală este magnet de amprente, iar per total device-ul e ușor, subțire și arătos. în partea frontală a lui Allview Viva H7 Xtreme se afla difuzorul pentru convorbiri și camera frontală, un strat protector aplicat ecranului și o mică "bărbie" în zona inferioară, integrand discret un orificiu pentru microfon.

Designul lui Allview Viva H7 Xtreme

în spate avem camera principală, cu blitz dual LED, iar sus se găsește jackul audio. în partea inferioară se află portul microUSB, iar în stânga avem slotul SIM și cel microSD, la care avem acces folosind o cheiță metalică. în dreapta regăsim butoanele de volum și On/Off, care oferă un feedback bun la atingere. Tableta are colțuri rotunjite și un design atractiv.

în ce privește aspectul hardware, Allview Viva H7 Xtreme oferă un display de 7 inch, un IPS LCD LTPS OGS cu rezoluție de 1920 x 1200 pixeli și format 16:10. Avem la bord și un procesor octa core Cortex A7 de 1.7 GHz, un MediaTek MT8392, GPU Mali 450 MP, 16 GB stocare și 2 GB RAM. Terminalul include un slot microSD cu suport pentru până la 32 GB, o cameră de 8 MP în spate și una frontală de 5 MP.

Specificatii Allview Viva H7 Xtreme

Pe partea de conectivitate beneficiem de HSPA+, GPS, radio FM, apelare vocală, apelare video 3G, Bluetooth 4.0, WiFi 802.11 b/g/n, WiFi Direct, microUSB 2.0 și putem atinge până la 21 Mbps la download. Produsul mai oferă și accelerometru și busolă, dar și o baterie Li-Po de 3500 mAh și 3.7 V. încărcătorul cu care vine la pachet terminalul are o capacitate de 5 V și 1500 mA.

Bateria lui Allview Viva H7 Xtreme

Pe hârtie ni se promit 6 ore de utilizare, sau 650 de ore de standby. La testul nostru, de playback video HD cu luminozitate la 50% și WiFi pornit am atins 8 ore de funcționare, ceea ce e foarte bine, mai ales la acest preț. încărcarea e în schimb neobișnuit de lungă, undeva la 3 sau chiar 4 ore. în zona de Setări avem parte de funcții Power Management, precum Smart Power Saving, sau Custom Power Saving, cu opțiuni editabile, de la luminozitate și opțiuni de conectivitate activate sau nu, la timeout, auto sincronizare și rotirea ecranului.

Există și opțiunea CPU Power Save, care limitează performanta procesorului, pentru a atinge o durată mai lungă de funcționare. Concluzia e ca bateria e foarte bună, dar încărcarea e foarte lungă. în ce privește acustica, tableta oferă atât Google Play Music, cât și un player mai vechi. Singurul difuzor al acestui terminal este cel frontal din zona superioară, care oferă un volum OK și un bas rezonabil, dar nu mai mult.

Allview Viva H7 Xtreme pe partea audio

Volumul putea fi mai ridicat, dar sunetul se aude destul de clar. Egalizatorul este cel stock, iar perechea de căști oferită la pachet vine cu un fir subțire, look plăcut și o telecomandă de mici dimensiuni. Căștile sunt foarte comode, au volum ridicat, bas OK, dar volum scăzut sunetul se aude puțin înfundat. Am testat și funcția radio FM, care implică o aplicație stock, cu funcții de căutare, Speaker și înregistrare.

Am folosit și decibelmetrul pentru a testa acest device, atingând 74.3 dBA În spate și fața

Am folosit și decibelmetrul pentru a testa acest device, atingând 74.3 dBA în spate și fața, ceea ce înseamnă că volumul e foarte scăzut, mai ales că rar vedem un terminal sub 78 sau 79 dBA. Acustica e la un nivel mediu pe Allview Viva H7 Xtreme, iar zona de Setări oferă obișnuitele opțiuni BES Enhance. Aruncăm o privire acum asupra ecranului și descoperim un display IPS LCD de 7 inch, cu rezoluție Full HD și tehnologie OGS, ce implică laminarea completă a display-ului, care reduce reflexiile. Tehnologia LTPS oferă o claritate mai bună și consum redus, dar și timp de răspuns mai bun.

Luminozitete Allview Viva H7 Xtreme

Ecranul oferă o imagine vie, suprasaturată, culori care sar în ochi și luminozitate ridicată, dar și unghiuri largi de vizualizare. Imaginile în mișcare au o fluiditate deosebită, mulțumită unei opțiuni Clear Motion, pe care o găsiți în zona Settings/Display și care afectează în mod pozitiv fluenta clipurilor video. Pixelii sunt de tip RGB Stripes, iar luminozitatea a fost o surrpiza plăcută aici, cu 458 LUX înregistrate pe alb. Stăm deci foarte bine, deoarece un LG G Pad 8.3 atinge 260 LUX, iar iPad Mini Retina atinge 412 LUX, deci mai puțin decât acest model.

Camera lui Allview Viva H7 Xtreme

Ecranul este excelent și să vedem acum cum stăm cu camera. Unitatea din spate aduce un senzor Omnivision OV 8865, cu blitz dual LED, pixeli de 1.4 microni și mărime a senzorului de 1/3.2 inch. Camera e capabilă de autofocus și filmare Full HD la 30 FPS. Camera frontală selfie este una de 5 MP. Trecând la interfață, ea este una clasică și are iconurile dimensionate ciudat pentru un ecran Full HD. în stânga avem opțiunile pentru captura (Normal, Live Photo, Face Beauty și Panorama), în vreme ce sus se află HDR, opțiunile blitzului și shortcut către camera frontală.

Setarile camerei lui Allview Viva H7 Xtreme

în dreapta se află butonul shutter și cel pentru captura video, în vreme ce zonă de Setări include următoarele opțiuni: localizare GPS, expunere, efecte de culoare, scene, balans de alb, saturare, nuanța, luminozitate, contrast, anti flicker, zero shutter delay, captura vocală, detectare facială, smile shot, HDR, self timer, captura în rafală, mărimea fotografiei, preview și ISO până la 1600.

în ce privește captura video, acest model oferă stabilizare electronică și opțiuni legate de microfon și modul audio de captură, dar și rezoluție (Full HD, HD, 480p). Camera e capabilă de zoom 4X, are o focalizare lentă și o fotografiere lentă. Deși avem de-a face cu o tabletă, am fost curioși să testăm acest device într-o sesiune foto în parc. Opțiunea HDR generează cadre pre albe, iar fotografiile au un strat albicios aplicat și uneori sunt spălăcite.

Moste foto Allview Viva H7 Xtreme

Galerie foto cu fotografii realizate de tableta Allview Viva H7 Xtreme

Panorama arata OK și e realizată la 360 de grade, iar culorile sunt rezonabile îs realiste. Nivelul de detalii e OK pentru o tabletă, mai ales dacă folosiți blitzul dual LED. Macro cu acel tigru de jucărie arată bine, dar per total această cameră e sub cea de pe un iPad Mini 1, de 5 megapixeli, de exemplu și sub camera lui Nexus 7 2013. Totuși, dintre tabletele autohtone testate de noi, Allview Viva H7 Xtreme stă bine la capitolul foto, fiind sigur în top 3 în această zonă.

Captură video e din păcate extrem de slabă, realizată în format 3GP și în mod inexplicabil având un frame rate de doar 15 FPS. Bitrate-ul e și el scăzut, la doar 8 Mbps. Clipurile filmate pierd și focalizare și au o calitate slabă, plus stabilizare extrem de slabă. în mare, camera e bună doar pentru fotografii, pentru că video-urile par a fi victima unui bug, atât de slabe sunt. Opțiunile de editare foto sunt cele obișnuite, inclusiv crop, mirror, rotate, rame, filtre și altele.

Benchmarkuri Allview Viva H7 Xtreme

Trecem la performanță, unde descoperim o temperatură de doar 33.4 grade Celsius după 15 minute de gaming, deci tableta nu se încinge. Browserul web stock are o viteză rezonabilă, iar tastatura e comodă și bine spațiata. Pe partea de telefonie, acest device oferă un dialer arătos, funcție speed dial, o calitate OK a convorbirilor, doar ca volumul putea fi puțin mai ridicat. Totul devine OK dacă folosiți perechea de căști oferită la pachet, iar semnalul e stabil.

Am realizat și benchmark-uri pe tableta, comparând-o cu Nexus 7 2013 și LG G Pad 8.3. Iată rezultatele:

 Viva H7 XtremeNexus 7 2013LG G Pad 8.3
Quadrant12956475812047
AnTuTu281752005621816
NenaMark58 FPS58.6 FPS59.2 FPS
Vellamo170515932505
3DMark487671859456
GeekBench 3417/2127575/1753544/1571
GFX742.9850786
Sunspider989x1000
Speedtest23/21 Mbpsxx

​
Allview Viva H7 Xtreme câștiga 4 din cele 10 dueluri, are o interfață fluidă, nu suferă de lag și rulează OK jocuri cu grafica 3D ca Riptide GP2, Tales from the Borderlands sau Republique. Ca sistem de operare avem Android 4.4.2, în mare stock, cu multitasking pe bază de swipe, widgeturi stock în proporție de 90% și o zonă dual dropdown în partea superioară a ecranului.

33.4 grade Celsius după 15 minute de gaming

Acolo găsim zona de notificări și zona Quick Settings. Printre setări se afla și funcția Hot Knot, un tip de conectivitate care permite realizarea de transferuri de fișiere prin alipirea unui terminal de ecran. Avem la dispoziție și opțiuni legate de controlul prin gesturi, precum o atingere cu 5 degete pentru a reveni la ecranul Home sau desenarea de simboluri pentru accesarea anumitor funcții (C pentru Cameră, P pentru Telefon etc).

Aplicatii preinstalate pe Allview Viva H7 Xtreme​

Lista de aplicații preinstalate include Bitdefender Mobile Security, Calendar, Chrome, Drive, Facebook, File Manager, Google+, Hangouts, Maps, Memo, Photos, suita Play, Sound Rec, System Update și YouTube. și acum hai să vedem care sunt aspectele Pro și Contra ale acestui device.

Cele Pro sunt:

 • design atractiv
 • carcasă subșire și tableta ușoară
 • posibilitatea de apelare telefonică
 • baterie bună la acest preț
 • ecran foarte luminos
 • fotografii rezonabile pentru o tabletă
 • fără supraîncălzire
 • performanță bună
 • Hot Knot
 • fără bloatware
 • cameră selfie bună

și cele Contra:

 • încărcare lungă a bateriei
 • acustica nu foarte bună
 • captură video slabă
 • partea frontală e magnet de amprente
 • carcasa e alunecoasă

Allview Viva H7 Xtreme e probabil cea mai bună tabletă cu branding autohton testată de noi până acum la Mobilissimo.ro și notele sale reflectă acest lucru. Ea primește nota 9.3 pentru design, un 9.4 pentru hardware și un 9.4 pentru OS și UI. Nota finală este de 9.36 din 10 și acest model are onoarea de a rivaliza și depăși Nexus 7 2013. Ea este o achiziție solidă și poate fi preferată în locul unui iPad Mini 1 sau LG G Pad 8.3.

și acum hai să vedem cum puteți câștiga tableta și care sunt regulile concursului:

 1. Vizitați pagina de produs pe Allview.ro
 2. Like la pagina de Facebook Allview
 3. Postați un comentariu la articolul de unboxing/review, cu răspuns la întrebarea: "Va place ideea unei tablete metalice cu camere puternice, sau nu folosiți camera tabletei?"
 4. Share public pe pagina voastră personală de Facebook la articolul de unboxing/review

Cele 4 capturi sunt trimise pe mail la concurs@mobilissimo.ro, cu subiect "Concurs Allview Viva H7 Xtreme", plus nume real, număr de telefon și adresa. Tragerea la sorți va avea loc pe data de 2 februarie la ora 21 prin random.org. Multă baftă! [FORUM]

UPDATE: Fericitul câștigător al tabletei Viva H7 Xtreme oferită cadou de Allview Mobile și Mobilissimo.ro, este Han Darius! Felicitări!

Allview Viva H7 Xtreme prețuri actualizate:

Review Allview Viva H7 Xtreme
 

Allview Viva H7 Xtreme
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×