ASUS VivoTab Smart Review: Înlocuitor de notebook, o abordare interesantă (Video)

Autor:  | Publicat în:  Asus 3.532 ori
<b>ASUS VivoTab Smart Review: Înlocuitor de notebook, o abordare interesantă (Video)</b>După ce am testat ASUS VivoTab RT, prima noastră tableta Windows RT în teste, acum e rândul unui device modern cu Windows 8. Noul venit face parte tot din gama VivoTab și e vorba aici despre ASUS VivoTab Smart, al cărui review îl puteți savura în...

După ce am testat ASUS VivoTab RT, prima noastră tableta Windows RT în teste, acum e rândul unui device modern cu Windows 8. Noul venit face parte tot din gama VivoTab și e vorba aici despre ASUS VivoTab Smart, al cărui review îl puteți savura în rândurile următoare și în clipul de mai jos. Produsul costa în jur de 2.400 de lei și la acest preț aduce 64 GB memorie internă, ceea ce e foarte bine, după standardele din ziua de azi.

Designul nu este unul metalic și ultraslim că la VivoTab RT, dar tableta arata destul de bine. Spatele său din plastic nu dă impresia de ieftin, ci mai degrabă de rezistent și oferă și aderență bună. De remarcat logo-ul arătos ASUS și integrarea camerei de 8 megapixeli în spate, foarte discretă de altfel. Gadgetul măsoară 9.7 mm în grosime și cântărește 580 grame și rețineți că aceasta e o tabletă Windows 8, deci mărimea e chiar rezonabilă, față de primii mamuți care rulau Windows 8 Preview cu un an în urmă.

ASUS VivoTab Smart - Spate

în lateral descoperim un port microUSB, prin care se realizează și încărcarea și conectarea la alte device-uri, plus un port micro HDMI și slotul microSD. în partea frontală avem ecranul de 10 inch, camera frontală, un LED lângă ea și butonul trademark Windows. Din păcate ecranul e mare magnet de amprente și în afară de acest aspect, suntem încântați de designul produsului. La capitolul hardware, ASUS VivoTab Smart pune la bătaie un procesor Intel Atom dual core de 1.8 GHz, cu tehnologie Burst, plus un modem Qualcomm MDM9200.

ASUS VivoTab Smart

Tableta suporta conectivitate LTE, HSPA+ și e disponibilă pe alb sau pe negru. în spate se afla o cameră de 8 megapixeli cu lentila cu 5 elemente, bliț LED și autofocus. Ecranul acestui device are diagonală de 10.1 inch și este un IPS cu rezoluție de 1366 x 768 pixeli, plus aspect 16:9. Alte dotări ale lui VivoTab Smart includ NFC, tehnologie audio SonicMaster, camera frontală de 2 megapixeli, 2 GB RAM și 64 GB memorie internă. Primim și 32 GB stocare în cloud de la ASUS, stocare web timp de 3 ani.

ASUS VivoTab Smart

Această tabletă poate rula fără probleme aplicații Windows 7, dar despre asta mai încolo. în fine, avem parte și de conectivitate WiFi și Bluetooth 4.0, iar ca baterie tableta folosește o unitate de 25 WH, un Li-Polymer, care asigură 8.5 ore de funcționare. Tableta a atins la testele noastre și 10-11 ore de funcționare, evident cu pauzele obișnuite și utilizare moderată. Acest terminal se încarcă în 2-3 ore la nivel maxim al bateriei. VivoTab Smart dispune și de giroscop, busola și G sensor.

Difuzor ASUS VivoTab Smart

Trecând la partea multimedia, am testat capacitatea audio a tabletei și am fost dezamăgiți de lipsa unui egalizator în playerul de tip Modern UI din Windows 8, dar la playback-ul audio pe desktop am putut utiliza Winamp și personaliza experienta după pofta inimii. Volumul audio al tabletei e foarte bun, iar claritatea vocii în melodii e deosebită, în vreme ce basul se aude bine și toate acestea datorită unui difuzor destul de discret. în ce privește playback-ul video, am vizionat un film Full HD în format MP4 și s-a văzut excelent.

Camera lui ASUS VivoTab Smart

Unghiurile de vizualizare ar fi putut fi mai bune, dar am fost impresionați de luminozitatea bună și culorile vii și naturale. Camera de 8 megapixeli e și ea o surpriză plăcută, dar am testat deja atât de multe tablete ASUS cu camera de 8 MP încât ne-am obișnuit deja cu calitatea acestora. Camera vine cu lentila cu 5 elemente, autofocus, bliț LED, BSI, deschidere a diafragmei F2.2 și captura video 1080p. ISO ajunge de la 50 la 800, iar pozele arată foarte bine pentru o tabletă.

Mostre foto Asus VivoTAb Smart

Aveți și o mostră video mai jos, încă o dată deloc rea pentru o tabletă. Cum am mai spus și la alte modele ASUS: aceasta e una dintre cele mai bune camere de pe tabletele de pe piață.

în ce privește experiența software, ea reprezintă un hibrid între tile-urile din Modern UI, Charm-urile laterale și experiența desktop din Windows 7. în zona de Charm-uri avem o secțiune de Setări și Căutare care se adaptează la fiecare aplicație, astfel că puteți accesa setările acelei aplicații și caută în aplicație. Vorbind de aplicații trebuie să aflați că le puteți instala atât clasic, prin fișiere .exe, cât și descărcând softuri din Windows Store, care începe să fie populat.

Tastatura virtuala Asus VivoTab Smart

Am testat și Internet Explorer 10, care s-a încărcat rapid și are un sistem interesant de taburi sus, ușor alternabile. în plus, am folosit și Chrome în versiunea desktop, adică aceea cu care vă jucați zilnic pe PC. Tastatura virtuală a acestui device oferă și opțiunea de a scrie de mână, cu recunoaștere a scrisului, plus o tastatură împărțită în 3 segmente, plus QWERTY-ul standard. V-am prezentat și experiența de e-reading prin intermediul lui My Library de la ASUS, aplicație disponibilă și pe tabletele Transformer cu Android.

Harti pe Asus VivoTab Smart

Am accesat și aplicația pentru hărți, la care își aduc aportul Bing și puțin din tehnologia Nokia. Am folosit și deja faimoasa aplicație SuperNote de la ASUS, o aplicație de luat notițe, dar una pe steroizi. Ea permite integrarea de fișiere audio, video, fotografii, scris de mână, desenat cu diferite "pensule" și opțiuni, plus multe altele, toate într-un singur "caiet digital". Am folosit chiar și Photoshop în versiunea desktop, care se mișca rezonabil, cu un mouse conectat la tabletă.

Review Asus VivoTab Smart

Am păstrat ceva inedit pentru final, conectând un telefon Windows Phone 8 la această tabletă Windows 8. De îndată ce pornește conexiunea va fi instalată o aplicație specială care permite accesul la toate pozele și clipurile video de pe telefon, ba chiar și accesul la aplicații Windows Phone pe care le puteți instala pe handset. Totul a mers strună și foarte fluid. și acum hai să tragem și câteva concluzii despre acest înlocuitor de notebook/netbook.

Iată aspectele Pro:

 • ecran de calitate, luminozitate bună, culori vii
 • cameră excelentă, aproape de perfecțiune (pentru o tabletă)
 • calitate audio fără cusur, Winamp la dispoziție
 • modul full desktop de utilizare
 • tableta e destul de rapidă pentru un device cu CPU Intel Atom
 • dotările sunt destul de bune la acest preț: 2 GB RAM, 64 GB stocare
 • poate rula software clasic pentru desktop PC
 • viața bateriei este satisfăcătoare pentru o tablete Windows 8

și aspectele Contra:

 • unghiurile de vizualizare ale ecranului
 • unele probleme cu aplicații desktop mai vechi
 • spatele din plastic (pentru unii poate fi o problemă, pentru noi nu)
 • lipsă GPS

îi acordăm lui ASUS VivoTab Smart o notă de 9 din 10 pentru design, 9 pentru OS și UI și 9 pentru hardware, pentru un total de... ați ghicit, 9 din 10. Le mulțumim celor de la ASUS pentru tableta oferită în teste și așteptam acum să vedem și ce model atractiv ne mai prezintă în acest început de 2013. ASUS VivoTab Smart e o surpriză plăcută cu Windows 8, care poate suplini și depăși un netbook și poate chiar și un notebook ceva mai midrange.

Review Asus Vivotab Smart
 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×