Evolio X8 Fusion Review: fuziunea perfectă dintre calitate și preț + Concurs Mobilissimo.ro (Video)

7.507 ori
<b>Evolio X8 Fusion Review: fuziunea perfectă dintre calitate și preț + Concurs Mobilissimo.ro (Video)</b>La puțin timp după lansarea tabletei Evolio X8 Fusion, ea a ajuns și la Mobilissimo.ro pentru teste, iar astăzi vă oferim varianta integrală a recenziei sale text. Acest device este oferit la un concurs, pe care îl detaliem la final și care va...

La puțin timp după lansarea tabletei Evolio X8 Fusion, ea a ajuns și la Mobilissimo.ro pentru teste, iar astăzi vă oferim varianta integrală a recenziei sale text. Acest device este oferit la un concurs, pe care îl detaliem la final și care va aduce tableta și tastatură la pachet drept premiu.

Acest produs a fost lansat la finalul lunii ianuarie și este un device de 7.85 inch, cea mai subțire tabletă de 7+ inch a lui brand românesc. Primim și tastatură la pachet, iar Evolio Shop oferea la un moment dat și un card microSD de 8 GB cadou la achiziția tabletei. Ea costă 749 lei la momentul realizării recenziei, dar între timp există și retaileri care o vând la prețul de 599 lei, fără tastatură (Altex, Domo).

Evolio X8 Fusion

Terminalul măsoară 6.8 mm în grosime, este foarte subțire și are un format în stil iPad Mini. Acesta este un rival pe măsura lui Allview Viva i8 și E-Boda Revo R85, iar construcția și materialele sale sunt excelente. Avem la dispoziție o carcasă metalică, cu aderență bună și totul cântărește doar 300 de grame.

Design Evolio X8 Fusion

Evolio X8 este fabricată din aluminiu și integrează butoanele de volum în partea superioară, o alegere ciudată poate, dar cu care vă veți obișnui rapid. Lateral găsim slotul microSD, în vreme ce jos se afla jackul audio, un port HDMI și cel microUSB pentru încărcare, plus un orificiu pentru reset. Butoanele acestui gadget oferă un feedback foarte bun, iar trecând la tastatură, ea poate fi folosită și drept capac de protecție al tabletei și are un sistem de prindere în 3 puncte inteligent.

Tastatura Evolio X8 Fusion

Tastatura este comodă, subțire și ușoară și este fabricată la rândul ei din metal. Veți fixa tableta într-o fantă specială, la un unghi ideal pentru a viziona filme, iar acest accesoriu se încarcă via microUSB și are doar 2 butoane: cel On/Off și unul de conectare via Bluetooth. Tastele sunt puțin cam moi și zgomotoase, dar permit scriere destul de rapidă, deoarece nu sunt foarte înghesuite.

Evolio X8 vine cu garanție pe 2 ani, iar dotările sale hardware includ un display de 7.85 inch, un Super IPS HD, cu rezoluție de 1024 x 768 pixeli, un procesor quad core Rockchip RK3188T (Cortex A9), cu frecvența de 1.4 GHz și 8 GB memorie internă. în plus, acest model beneficiază de 1 GB RAM, slot microSD cu suport pentru până la 32 GB extra, o cameră de 2 MP în spate și o cameră frontală de 0.3 MP. Evolio X8 este dotată cu Bluetooth, WiFi, suporta conectivitate 3G cu un modem atașat și are și un port mini HDMI.

Evolio X8 Fusion Review: fuziunea perfectă dintre calitate și preț + Concurs Mobilissimo.ro (Video)

De jocuri se ocupă un GPU Mali 400 MP4, iar bateria este o unitate de 3900 mAh, care asigură playback HD timp de 5 ore și 40 de minute, cu luminozitate la 50% și WiFi pornit. Performanța e peste cea a modelului E-Boda Revo R85, la capitolul baterie, iar încărcarea durează 3 ore și 18 minute, ceea ce e puțin cam mult. Per total ne declarăm totuși mulțumiți de baterie, de vreme ce putem viziona 3 filme cu o singură încărcare.

Evolio X8 Fusion

Pe partea audio, am testat difuzorul tabletei și acest a oferit un sunet clar, volum bun, bas OK și o calitate rezonabilă a audiției. Deși inițial mai tot utilizatorul va găsi bizară amplasarea butoanelor de volum sus, până la urma veți vedea că de fapt problema e plasarea lor laterală și de fapt e mai comod Evolio X8. în ce privește aspectul video, ecranul de 7.85 inch este un IPS Super HD, cu rezoluție de 1024 x 768 pixeli, are unghiuri largi de vizualizare și culori vii, dar fără suprasaturare.

Evolio X8 Fusion

Ecranul atinge 292 unități LUX pe alb, o luminozitate bună și peste cea a lui Samsung Galaxy S4, dacă vreți o comparație. Pixelii sunt de tip RGB Stripe și la acest display nu avem nici o obiecție, nici la contrast și luminozitate. Camera este doar prezentă pentru a bifa o dotare în plus, un senzor de 2 MP cu câteva opțiuni în UI, precum scene, panorama, balans de alb și time lapse.

Jocuri pe Evolio X8 Fusion

Web browserul lui X8 are o viteză bună, dar neimpresionantă, după cum vedeți în video review, iar în ce privește performanță la gaming, am jucat câteva titluri de top pe acest device fără probleme. Astfel, după 15 minute de Riptide GP2 am atins 34.1 grade Celsius, deci tableta nu se încinge. Alte jocuri testate au fost Asphalt 8 și Syberia, deci cine pune mâna pe tableta va avea un gaming device pe cinste.

Pret Evolio X8 Fusion

în privința benchmark-urilor, am decis să compar acest model cu E-Boda Revo R85 și Allview Viva Q8. Astfel, în Quadrant am atins 5006 puncte cu Evolio X8, sub cele 5700 ale lui E-Boda, dar peste cele 2626 ale lui Allview Viva Q8. în Antutu scorul a fost de 17.220, deci sub Revo R85 cu 3000 de puncte și peste Viva Q8 cu 5000 de puncte. în NenaMark 2 am atins 60.1 FPS, peste rivalul E-Boda, cu 0.8 FPS, dar sub Viva Q8 cu 61.1 FPS.

Benchmark-uri Evolio X8 Fusion

în Vellamo am fost din nou între cele două, cu 1957 puncte, iar în 3DMark am atins 3273 puncte, sub Viva Q8 cu 1700 de puncte și sub Revo R85 cu 900. BrowserMark 2.0 a adus un scor de 1292, încă o dată sub rivali. E bizar faptul că această tabletă care se mișca fără pic de lag și rulează cele mai noi jocuri scoate rezultate mai slabe în benchmark-uri decât E-Boda R85, tableta care se blochează relativ des, după cum ați văzut în review. E poate vina optimizării softului...

Evolio X8 Fusion Review

Legat de software, acest model rulează Android 4.2.2, singura customizare fiind butonul virtual de screenshot și setările pentru HDMI și screenshot. Pe lista de aplicații preinstalate se afla Aldiko, cu rol de magazin de cărți și e-reader, Autovit, Facebook, Norton Mobile Security cu licență pe 12 luni și Pinterest. Avem și Presa Online cu un widget dedicat și Seenow HD, cu 60 de posturi TV.

Tastatura este destul de comodă și vedeți în cadrul recenziei și o mică demonstrație a procesului de conectare via Bluetooth. și acum iată și aspectele Pro și Contra ale acestui model.

Cele Pro sunt:

 • design atractiv
 • tastatură la pachet
 • calitate audio bună
 • rulează jocuri noi
 • foarte, foarte subțire
 • ecran peste medie
 • port HDMI și Norton Mobile Security la pachet

și aspectele Contra:

 • fără GPS
 • amplasare insolită a butoanelor de volum
 • bateria putea fi puțin mai bună
 • browserul nu e chiar cel mai rapid din lume

Evolio X8 primește o notă de 9.7 pentru design, care e fantastic de bun, un 9.3 pentru hardware și un 9 pentru OS și UI. Nota finală este de 9.33 din 10, iar prețul și mai scăzut al acestui model îl face și mai atractiv. Aceasta este cea mai bună tabletă cu brand autohton și diagonală de 7+ inch și nu ezităm să spunem asta.

Puteți câștiga tableta la concursul Mobilissimo.ro, dacă faceți următoarele:

 • faceți dovada că urmăriți pagina de Facebook Evolio
 • dovada că ați intrat pe pagina de produs a lui Evolio X8 pe site-ul Evolio
 • postat un comentariu la acest review sau la articolul de unboxing, cu răspuns la întrebarea: "de ce ai nevoie de Evolio X8?"
 • share la articol review sau unboxing pe Facebook

Toate acest 4 lucruri primesc capturi de ecran, care apoi sunt trimise pe mail la adresa concurs(a)mobilissimo.ro, cu subiectul "Evolio X8 - Concurs", plus nume real, plus număr de telefon și adresa voastră. Extragerea va avea loc prin random.org în dată de 24 februarie. Multă baftă!

Evolio X8 Fusion prețuri actualizate:

Review Evolio X8 Fusion
 

Evolio X8 Fusion
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×