Review Evolio Aria Mini: tableta Jelly Bean cu ecran luminos și GPU foarte bun (Video)

5.468 ori
<b>Review Evolio Aria Mini: tableta Jelly Bean cu ecran luminos și GPU foarte bun (Video)</b>După ce Evolio Aria ne-a făcut o impresie plăcută vara trecută, acum modelul Aria Mini ne-a sosit la teste, cu o diagonală mai mică, dar aceeași prezentă plăcută. Terminalul costă 799 lei în versiunea WiFi și vine cu diagonală de 8 inch și...

După ce Evolio Aria ne-a făcut o impresie plăcută vara trecută, acum modelul Aria Mini ne-a sosit la teste, cu o diagonală mai mică, dar aceeași prezentă plăcută. Terminalul costă 769 lei în versiunea WiFi și vine cu diagonală de 8 inch și Jelly Bean. Tableta a fost lansată în luna februarie și ar urma să aibă și o versiune 3G de 1049 de lei.

Acest device se înscrie în trendul actual al tabletelor de 8 inch, adoptat de Allview, Evolio, E-Boda și recent de Samsung prin Galaxy Note 8.0. Acest gadget vine cu un cadou conform site-ului Evolio, cadou reprezentat de un card de memorie de 8 GB și un gift card EvoBook. Unitatea testată de noi nu a venit cu aceste bonusuri. Aflați și că tableta are parte de 5 ani de garanție, iar designul sau implica plastic și nu metal cum ne-au obișnuit tabletele cu branding autohton.

Asta nu e neapărat ceva rău, câtă vreme terminalul are aderență bună și nu se zgârie. La utilizare îndelungată partea din spate-jos a acestui gadget se va încinge, aspect menționat și în video review. Ca de obicei pentru tabletele brandurilor romanești, toate porturile și slot-urile sunt pe o parte a tabletei, în vreme ce butonul On/Off și cele de volum (fizice de această dată) sunt pe alta.

Evolio Aria Mini

Evolio Aria Mini măsoară 9.5 mm în grosime, cântărește 450 de grame și este un produs destul de masiv, dacă mă întrebați pe mine. Problema e că atunci când apăsați pe butoanele de volum, carcasa pare a se mișca, sau cel puțin așa mi s-a părut mie. Aderenta carcasei este bună, iar terminalul nu e predispus la zgârieturi. Un ultim lucru de remarcat la capitolul design: avem o ramă metalică în jurul ecranului, pentru extra soliditate. și acum trecând la hardware descoperim un procesor Rockchip RK3066 de 1.5 GHz, un dual core, plus un display IPS capacitiv multitouch de 8 inch. El suporta o rezoluție de 1024 x 768 pixeli și are un aspect 4:3.

Porturi Evolio Aria Mini

Specificațiile includ și o cameră de 2 megapixeli în spate, una frontală de 0.3 megapixeli, 8 GB memorie internă, 1 GB RAM, slot microSD cu suport până la 32 GB și Bluetooth. WiFi, mini HDMI, microUSB și GPS completează lista de dotări, pe care se afla și o baterie de 4500 mAh, care  asigură cam 4-5 ore de funcționare.

Recenzie Evolio Aria Mini

Terminalul rulează Android 4.1 Jelly Bean, iar viteza lui Project Butter își face simțită prezența. Mai menționez și că tableta are drept accesoriu un kit DVR, care permite înregistrarea video a parcursului vostru în trafic. Accesoriul se cumpără separat. Tastatura virtuală a tabletei este comodă, iar browserul este destul de rapid.

Trecând la multimedia, pe partea audio aflați că spatele tabletei vibrează destul de rău atunci când ascultați o melodie la volum maxim. Din fericire chitara și vocea se aud bine în melodii și am apreciat calitatea difuzoarelor și claritatea sunetului. Volumul este foarte ridicat, iar basul este bun. Avem la dispoziție un difuzor de 0.5 W pe tableta.

Camera lui Evolio Aria Mini

Pe partea video am avut parte de unghiuri nu atât de bune de vizualizare, luminozitate crescută și culori vii. Tableta suporta playback Full HD și fișiere MKV fără probleme. în ce privește camera, ce pot aprecia la ea e viteza cu care face fotografii și prezența funcției panoramă. Am realizat și benchmark-uri pe acest model, comparându-l cu celelalte tablete romanești de 8 inch pe care le-am testat recent: Allview TX1 Quasar și E-Boda X80.

Bencmark-uri Evolio Aria Mini

Rezultatele au fost bune, astfel că în Quadrant am obținu 4426 de puncte, în condițiile în care E-Boda X80 obține 4818, iar Allview TX1 2600 de puncte. în AnTuTu am obținut 11.300 puncte cu Evolio Aria Mini, în vreme ce E-Boda X80 ne-a oferit 11.800 puncte, iar Allview TX1 5800. în NenaMark 2 am dominat cu un GPU puternic și 59.3 FPS, depășind cele 49 FPS de pe E-Boda și cele 15 FPS de pe Allview. și în Vellamo am stat foarte bine cu 1649 puncte, peste cele 800 ale tabletei E-Boda și cele 1012 ale celei Allview.

Bateria lui Evolio Aria Mini se încarcă în aproximativ 2 ore și jumătate, ceea ce e destul de greu după părerea mea. Că GPU avem aici un Mali 400 MP cu performanțe bune, după cum ați văzut în review-ul lui Real Racing 3. Puteți socializa via Twitter sau Facebook cu ușurință de pe tableta și v-am prezentat și magazinul de cărți EvoBook, aplicația având și rol de e-reader.

Review Evolio Aria Mini

La pachet cu tableta mai vin și Kingsoft Office, Mireo GPS, Presa Online și See Now. Jelly Bean înseamnă viteza crescută, o zonă de notificări extinsă și Google Now disponibil pe tableta. Nu am întâmpinat pic de lag și nici nu am simțit nevoia de un custom launcher că pe alte tablete. și acum concluziile!

Iată aspectele pozitive ale acestui produs:

 • 5 ani de garanție
 • Jelly Bean
 • preț scăzut
 • GPU și benchmark-uri bune
 • calitate audio
 • bonusurile (card de memorie și gift card EvoBook)
 • luminozitatea ecranului

și aspectele negative:

 • se încinge carcasă în spate
 • tableta e masivă
 • spatele vibrează la volum maxim audio
 • unghiuri vizualizare slabe
 • bateria se încarcă greu

îi acordăm tabletei o notă de 8 pentru design, 9 pentru hardware și 10 pentru Jelly Bean și aplicațiile care vin la pachet. Nota finală este de 9 din 10 și le mulțumim celor de la Evolio pentru tableta oferită în teste.

Puteți cumpăra tableta la prețul de 769 lei de pe eMAG.ro.

Review Evolio Aria Mini

Evolio Aria Mini
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×