Review HP TouchPad - piesă de colecție cu webOS 3.0 și design de iPad (Video)

4.274 ori
<b>Review HP TouchPad - piesă de colecție cu webOS 3.0 și design de iPad (Video)</b>S-a vorbit mult despre HP TouchPad în ultima vreme, prima tabletă cu webOS fiind de fapt și ultima, din câte se pare... în cazul în care nu știați, HP a anunțat recent că va abandona producția de terminale mobile și PC-uri și va renunța la...

S-a vorbit mult despre HP TouchPad în ultima vreme, prima tabletă cu webOS fiind de fapt și ultima, din câte se pare... în cazul în care nu știați, HP a anunțat recent că va abandona producția de terminale mobile și PC-uri și va renunța la dezvoltarea lui webOS. Asta înseamnă că deja putem spune adio lui TouchPad și actualizărilor sale, deci avem aici o piesă de colecție oferită de evoMAG.ro. Iată analiza sa detaliată!

Din start se observă asemănările cu Apple iPad, mai ales la capitolul dimensiuni. TouchPad măsoară 14 mm grosime și cântărește 740 de grame, iar ecranul său de 9.7 inchi îmi amintește de cel de pe iPad, asta în vreme ce butonul sau de volum este total copiat de la tableta Apple. Display-ul menționat anterior este unul multitouch foarte precis, cu rezoluție de 1024 x 768 pixeli. De remarcat și un slot misterios al tabletei în partea dreaptă, care ne încurca destul de mult pentru simplul fapt că nu rămâne în interiorul tabletei. Acesta este probabil tray-ul microSIM, din câte am aflat până acum.

HP TouchPad amprente

Tableta mai vine și cu un port microUSB, un jack audio de 3.5 mm, o cameră frontală de 1.3 megapixeli și clasicul buton On/Off. Nu putem uita de partea foarte glossy din spate a carcasei, un adevărat magnet de amprente foarte greu de curățat. și ecranul are aceeași problemă cu amprentele, iar glare-ul sau îl face vulnerabil în bătaia luminii soarelui. HP TouchPad vine cu un procesor Qualcomm Snapdragon dual core de 1.2 GHz, accelerometru, busola, girosocop, 16/32GB memorie internă, difuzoare stereo (Beats Audio), Bluetooth 2.1, WiFi, A-GPS și o baterie de 6300 mAh.

Bateria rezista în jur de 8-9 ore, o performanță destul de impresionantă pentru orice tabletă. Nimic special până acum la acest device, dar ceea ce îl separă de multime este sistemul său de operare, webOS 3.0. Operă a celor de la Palm, companie cumpărată de HP anul trecut, acest OS a evoluat până în momentul în care HP a decis să îi întrerupă creșterea. și e păcat... e mare păcat, deoarece platforma promite foarte mult.

HP TouchPad browser

Avem la dispoziție un sistem original de multitasking, care presupune deschiderea simultană a mai multe aplicații sub forma unor cărți de joc, cu fiecare fereastră nouă asociată unei aplicații deschisă deasupra celei precedente. Spre exemplu, în browserul web, un nou tab va fi suprapus celui precedent, dar lăsându-l totuși pe cel inițial să se vadă. După cum am spus, ca și cum ai ține cărți de joc într-o mână... Din păcate aici își face apariția lagul și fiecare aplicație deschisă va mânca cel puțin câteva secunde din viața utilizatorilor.

și stați să vedeți câte secunde mănâncă boot-ul... Lui HP TouchPad îi trebuie 1.30 minute să pornească și asta de fiecare dată când restartam tableta. în privința aplicațiilor, avem la dispoziție HP App Catalog, un magazin de aplicații pentru webOS, care nu se compară nici pe departe cu Android Market, Apple App Store și nici chiar magazinul celor de la RIM pentru BlackBerry-uri. Evident mă refer la numărul de aplicații aici, căci interfața este prietenoasă in HP App Catalog.

HP TouchPad - aplicatii si setari

Revenind la OS, acesta are un soi de "dock" în zona inferioară, cu funcțiile principale: browser, mail, calendar, chat, galerie foto și lista de aplicații. în partea superioară a ecranului avem la dispoziție o bară de căutare care va realiza căutări atât în rândul contactelor, cât și pe web sau printre aplicațiile instalate.

Taskbar HP TouchPad

De asemenea în partea dreapta-sus găsim setările tabletei și un sistem de notificări în bară superioară a ecranului, unde vom afla ce tweet-uri ne-au menționat, ce mai zice lumea pe Facebook, ce mailuri am mai primit și ce aplicații s-au instalat. Trebuie să înțelegeți că HP TouchPad nu este o tabletă rea, de aici și buzz-ul creat pe web la anularea sa, care i-a lăsat pe retaileri cu sute de mii de unități nevândute. Astfel, prețul terminalului a coborât la 100 de dolari și se zvonește deja o portare a lui Honeycomb pe acest device, al cărui hardware este încă performant.

Din păcate la momentul scrierii acestei recenzii nu mai găsesc pe evoMAG.ro produsul, deci probabil că retailerul care ne-a oferit tableta a înțeles problemele device-ului și nu-l mai oferă. Mulțumim totuși pentru șansa de a arunca o privire acestui prim și ultim terminal de acest gen pentru HP...

Daca totusi cautati tableta la retailerii din Romania, o gasiti la pretul de 2.199 lei la quickmobile.ro.

Review HP TouchPad:

HP TouchPad
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×