Review Motorola Xoom - prima tabletă Honeycomb se dovedește atractivă (Video)

3.262 ori
<b>Review Motorola Xoom - prima tabletă Honeycomb se dovedește atractivă (Video)</b>După ce colegul Emil Dragota a aruncat o privire asupra tabletei Motorola Xoom și a lui Honeycomb, am avut ocazia să petrec o perioadă îndelungată cu terminalul, rezultatul fiind recenzia de mai jos. Tableta oferită în teste de evoMAG.ro se...

După ce colegul Emil Dragota a aruncat o privire asupra tabletei Motorola Xoom și a lui Honeycomb, am avut ocazia să petrec o perioadă îndelungată cu terminalul, rezultatul fiind recenzia de mai jos. Tableta oferită în teste de evoMAG.ro se comportă excelent și fiind prima cu Android 3.0 la bord vă garantează că pentru o perioadă îndelungată va fi prima care va primi actualizările de OS.

Am scos din cutie modelul Xoom aici, luând contact cu un ecran cu diagonală de 10.1 inchi și rezoluție de 1280 x 800 pixeli și un design atractiv. Măsurând 12.9 mm în grosime și cântărind 730 de grame, terminalul nu este chiar cel mai ușor sau subțire din lume, dar este totuși comod de folosit, dacă doriți să înlocuiți laptopul într-o excursie.

Tableta vine cu 32 GB memorie internă, plus slot microSD, iar la capitolul conectivitate beneficiați de Bluetooth, microUSB, WiFi și 3G (în varianta WiFi + 3G a tabletei). Aveți la dispoziție și HDMI și DLNA, dacă doriți să vedeți filme pe un ecran mai mare cu ajutorul acestui terminal, al cărui "creier" este un procesor Nvidia Tegra 2 dual core de 1 GHz. împreună cu 1 GB RAM, aceste dotări hardware permit rularea fără probleme a lui Honeycomb și nu am avut nici măcar un moment de lag sau de blocare a platformei.

La Honeycomb poate dura puțin până te obișnuiești cu zona de notificări din partea dreapta-jos a ecranului, în locul celei din partea superioară, așa cum se întâmplă la versiunile precedente de Android. Interfața se bazează pe 5 ecrane Home, personalizabile cu widgeturi de toate formele și dimensiunile sau cu shortcuturi către aplicații și wallpaper-uri.

Review Motorola Xoom

în partea dreapta sus aveți secțiunea Apps care va duce la aplicații, în vreme ce imediat lângă aveți acel plus, care permite adăugarea widgeturilor. Camera de 5 megapixeli a lui Xoom a fost o surpriză plăcută, fiind în mod clar superioară celei de pe tableta HTC Flyer, dar și celei de pe iPad 2 și BlackBerry PlayBook. în orice caz este știut faptul că nu cumpărăm o tabletă pentru a face poze, dar iată aici o galerie realizată cu terminalul și mai jos o mostră foto.

Mostre foto indooe Motorola Xoom

Nici la captura video nu sta rău acest model, suportând înregistrare 720p HD la 30 fps, după cum se vede în mostra video de mai jos:

Videoconvorbirile se realizează cu ajutorul camerei frontale de 2 megapixeli și aveți la dispoziție și o modalitate de editare video prin aplicația Google Movie Studio. Aceasta include tranziții și efecte și permite adăugarea unei coloane sonore, editarea la frame-uri și adăugarea de imagini în clip.

Revenind la design pentru o clipă, trebuie să recunosc că nu e chiar comod să apeși butonul ON/OFF/lock din spatele tabletei, mai ales că este plasat foarte aproape de cameră, pe care o puteți confunda cu acesta. Bateria lui Motorola Xoom rezistă în jur de 6-8 ore la utilizare intensivă, dar va dura destul de mult să încărcați tableta până la nivel maxim.

în concluzie, tableta Motorola Xoom este o surpriză plăcută, cu o cameră performantă, un sistem de operare atractiv cu interfață intuitivă, un design plăcut și comod și putere de procesare crescută. La capitolul minusuri menționez lipsa de aplicații dedicate Honeycomb, plasarea butonului ON/OFF în partea din spate, durata ridicată de încărcare a bateriei și poate și grosimea și greutatea tabletei, față de iPad 2.

Găsiți terminalul în varianta WiFi la evoMAG la prețul de 2.499 lei, iar în varianta 3G aceasta costă 2.969 lei tot la evoMAG.

Review Motorolea XOOM:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×