Review Samsung Galaxy Tab 2 10.1 - tabletă cu design plăcut, În sfârșit cu o interfață fluidă, dar totuși nimic nou... (Video)

13.795 ori
<b>Review Samsung Galaxy Tab 2 10.1 - tabletă cu design plăcut, În sfârșit cu o interfață fluidă, dar totuși nimic nou... (Video)</b>Toate modelele Samsung Galaxy Tab lansate în 2011 au ceva în comun: le trage în jos interfața TouchWiz și le încetinește experiența de utilizare. Ei bine, acum că am ajuns în 2012 era de așteptat să apară și tabletele Samsung cu Android 4.0...

Toate modelele Samsung Galaxy Tab lansate în 2011 au ceva în comun: le trage în jos interfața TouchWiz și le încetinește experiența de utilizare. Ei bine, acum că am ajuns în 2012 era de așteptat să apară și tabletele Samsung cu Android 4.0 la bord și cu un TouchWiz adaptat ocaziei. Printre ele se numără și Samsung Galaxy Tab 2 10.1, primită în teste de la un cititor fidel al nostru și pe care o vedeți în detaliu în recenzia video de mai jos.

Noi am testat versiunea WiFi + 3G de 16 GB a tabletei de 10.1 inch, care a fost lansată oficial în luna mai. Acest terminal costă 2.099 lei în varianta WiFi + 3G la evomag.ro și 2.199 lei la Quickmobile.ro. Noi am testat varianta argintie a acestui model, cu un design foarte plăcut și comod. Tableta stă excelent în mâinile utilizatorului și se vede clar că este urmașul lui Samsung Galaxy Tab 10.1. Cele două tablete au în comun destul de multe elemente, dar designul lui Tab 2 a fost adaptat pentru a scăpa de procesele Apple.

Samsung Galaxy Tab 2 10.1

Astfel, logo-ul Samsung este vizibil clar în partea inferioară, avem două difuzoare în partea frontală lateral și în partea superioară găsim butonul On/Off, pe cele de volum, slotul microSD și pe cel SIM. Tableta măsoară 9.7 mm și cântărește puțin sub 600 de grame, deci este foarte portabilă. Carcasa metalică a acestui terminal îi oferă un feeling de rezistență sporită, iar colțurile rotunjite o fac să arate elegant. Rețineți că acest model are același display ca și Galaxy Tab 10.1, adică un ecran de 10.1 inch, cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli, un PLS cu unghiuri de vizualizare largi și protecție Gorilla Glass.

Samsung Galaxy Tab 2 10.1

Tableta este disponibilă în variante de 16 și 32 GB și vine cu 1 GB RAM, suport pentru conectivitate HSDPA cu viteze de download de 21 Mbps, WiFi și Bluetooth 3.0. Drept procesor avem un TI OMAP 4430, un dual core de 1 GHz (Cortex A9), iar ca GPU Avem un PowerVR SGX540. în partea frontală Samsung Galaxy Tab 2 10.1 pune la dispoziție o cameră VGA pentru videoconvorbiri, în vreme ce în spate ni se prezint un senzor de 3.15 MP cu captura 720p. în fine, dotările includ și accelerometru, giroscop, busola digitală și GPS. Bateria este o unitate de 7000 mAh, care oferă cam 8-9 ore de funcționare în regim normal.

Tableta a scos 2647 puncte În Quadrant

Dacă vă interesează benchmark-urile, aflați că Galaxy Tab 2 10.1 nu strălucește la acest capitol. Tableta a scos 2647 puncte în Quadrant, față de cele 3600 de puncte ale lui ASUS Transformer Pad 300 de exemplu. în benchmark-ul Vellamo Galaxy Tab 2 10.1 a obținut 914 puncte, față de cele 1300 ale lui ASUS Transformer Pad 300. Ca punct de reper, Galaxy Tab 2 a scos și 5000 de puncte în AnTuTu, mai puțin de jumătate față de telefonul HTC One S sau tableta ASUS Transformer Prime de exemplu. Chiar dacă performanță nu impresionează, la activitățile de zi cu zi ale tabletei nu se simte vreun pic de lag sau funcționare lentă a tabletei. La urma urmei, Android 4.0 este adaptat să ruleze și pe procesor single core de 600 MHz, dar pe un TI OMAP dual core, vă dați seama că rulează mult mai bine.

Samsung Galaxy Tab 2 10.1

Singurul moment când se simte că tableta nu este una de vârf de gama la puterea de procesare este atunci când jucați un joc cu grafică HD că Mass Effect Infiltrator timp de 2 ore și tableta tinde să se blocheze când ecranul se umple de inamici. Trecând la aspectul multimedia, difuzoarele stereo ale tabletei sunt fantastice, se aud excelent și au un bas perfect, deci Samsung a făcut o treabă bună la acest capitol. Playback-ul video este și el de calitate, imaginile fiind vii, clare și ecranul având unghiuri de vizualizare bune. Parcă aș fi dorit totuși un comportament mai bun al ecranului în bătaia soarelui...

Samsung Galaxy Tab 2 10.1 camera de 3 megapixeli

în ce privește camera de 3 megapixeli, senzorul a făcut minuni având în vedere faptul că nu se compară cu unul de 8 megapixeli și când zic minuni mă refer la imagini precum cea de mai jos, sau la clipul HD pe care îl vedeți în acest articol. Rețineți faptul că această cameră nu are bliț!

Mostre foto Samsung Galaxy S III

Meritul poate aparține și vremii însorite din ultima vreme, știut fiind faptul că într-o zi senină orice cameră se descurcă bine. și totuși eu zic că Samsung Galaxy Tab 2 10.1 a fost peste medie la acest capitol, iar senzorul de 3.15 MP a fost mai bun decât cel de 5MP de pe telefoane HTC low end dacă vreți o comparație neapărat.

Trecând la software, avem la dispoziție Android 4.0.3, personalizat cu interfața TouchWiz. Avem și o zonă dock în partea inferioară a ecranului, cu câteva aplicații de bază, care odată deschise vor fi omniprezente pe ecran, indiferent dacă faceți și alte activități. Aici intră și playerul audio, calculatorul și altele, iar lista poate fi editata. Tastatura virtuală este comodă, iar Samsung Galaxy Tab 2 10.1 ne pune la dispoziție deja clasicele Hubu-uri: Game Hub, Music și Reader Hub. Primul este doar o colecție de linkuri spre Play Store, aranjate într-o interfață colorată, în vreme ce Music Hub este tentativa de serviciu muzical tip iTunes de la Samsung, iar Readers Hub este excelent pentru a găsi cele mai noi reviste, ziare și cărți.

Recenzie Samsung Galaxy Tab 2 10.1

Samsung Apps Store are o colecție de aplicații interesante, dar majoritatea fără ratinguri și fără o utilitate reală. Prețurile sunt de asemenea destul de mari în acest magazin. Galaxy Tab 2 10.1 oferă și funcția S Suggest, care sugerează aplicațiile și jocurile ideale și dispune de un calendar evoluate numit S Planner, o adevărată agenda de întâlniri, zile de naștere și alte evenimente foarte bine compartimentate. Alte softuri preinstalate pe tableta include și un editor foto, unul video, cu funcții destul de moderne și o aplicație Memo. Trebuie menționat și aspectul de telefonie al acestui terminal. Fie că vă vine să credeți sau nu Galaxy Tab 2 10.1 este un uriaș telefon, sau cel puțin așa îl putem considera, având în vedere că are opțiunea de apelare. Aveți o listă de contacte și posibilitatea de le forma numărul și vorbi cu acele persoane. Evident, e recomandat un headset si nu să duceți tableta la ureche.

și acum a venit momentul verdictului, în care aflați că tableta Galaxy Tab 2 10.1 are următoarele plusuri:

  • funcție de telefon
  • sistem de operare fluid
  • baterie decentă
  • camera rezonabilă, având în vedere senzorul
  • design plăcut al tabletei
  • ecran de calitate și unghiuri de vizualizare bune

și că minusuri găsim următoarele:

  • prețul prea mare al tabletei
  • procesorul învechit
  • rezoluția demodată
  • lipsa de bliț a camerei

Per total tableta Samsung Galaxy Tab 2 10.1 nu iese în evidență cu nimic în peisajul autohton al tabletelor moderne din 2012. Este un model aproape identic cu Galaxy Tab 10.1, care aduce prea puține lucruri noi pe piață pentru a fi luat în seamă. Totuși cei care doresc neapărat o tabletă Samsung, ar trebui fie să aștepte lansarea unui Galaxy Note 10.1 quad core, fie să cumpere acest model deocamdată. Pentru design tableta primește nota 8, pentru hardware nota 6 și pentru OS + UI nota 8. Toate acestea pentru un total de 7.33 din 10 și vă invit să vă spuneți părerea despre acest produs care nu m-a impresionat pe Forumul nostru. Ce credeți că îi lipsește lui Galaxy Tab 2 10.1 pentru a ieși mai mult în evidență? Eu zic că un procesor mai bun și un ecran mai bun ar fi un început....

Preț Samsung Galaxy Tab 2 10.1 în magazinele online:

Review Samsung Galaxy Tab 2 10.1:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×