Review Toshiba Thrive - frumoasa adormită care ar fi putut mai mult (Video)

3.000 ori
<b>Review Toshiba Thrive - frumoasa adormită care ar fi putut mai mult (Video)</b>Acum că IFA 2011 se apropie de final și ne-a fost prezentată și o nouă tableta Toshiba, AT200, e momentul să vă prezentăm și recenzia noastră la prima tabletă Android 3.0 a japonezilor: Toshiba Thrive. De ce "Frumoasa adormită"? Din păcate,...

Acum că IFA 2011 se apropie de final și ne-a fost prezentată și o nouă tableta Toshiba, AT200, e momentul să vă prezentăm și recenzia noastră la prima tabletă Android 3.0 a japonezilor: Toshiba Thrive. De ce "Frumoasa adormită"? Din păcate, pentru că bugul cu blocarea în modul sleep este cât se poate de real, dar rămâneți cu noi pentru a afla și punctele pozitive ale device-ului oferit în teste prin amabilitatea evoMAG.ro.

în primul rând trebuie să aflați că selling point-ul acestui device este atât bateria să care poate fi scoasă, cât și aplicațiile cu care vine terminalul. Toshiba ne oferă o gamă largă de softuri preinstalate pe această tabletă, unele care costă destul de mulți dolari dacă ar fi fost nevoie să le cumpărați.

Toshiba Thrive - Softuri preinstalate

în privința designului, tableta măsoară 15 mm în grosime, ceea ce e destul de mult, mai ales pe lângă proaspăt lansata tabletă Galaxy Tab 7.7, care are jumătate din grosime. Nici greutatea nu este de neglijat, la puțin peste 700 de grame, dar încă nu la fel de greu ca Motorola Xoom. Toshiba Thrive încorporează un display IPS LCD de 10.1 inchi, cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli, difuzoare stereo și 8, 16 sau 32 GB memorie internă. în plus, beneficiem și de un slot SD pentru extra memorie și 1 GB RAM pentru a rula numeroasele aplicații disponibile pe device.

Toshiba Thrive - camera

La capitolul cameră avem o integrare inedită a camerelor duale pe Thrive. Astfel, camerele sunt integrate în lateralul tabletei și unite printr-un inel metalic. în partea din spate avem o cameră de 5 megapixeli, cu autofocus, iar în partea frontală vom folosi o cameră secundară de 2 megapixeli pentru videoconvorbiri. Camera principală se descurcă admirabil la lumina zilei, dar cum dă de puțină umbra începe să dezamăgească. Iată cum arată o mostră foto:

Toshiba Thrive - mostra foto

și da, tableta este capabilă și de filmare, dar nu vă așteptați la o rezoluție spectaculoasă. Iată o mostră de captură video:

în ce privește software-ul, aici sunt multe de spus. Toshiba Thrive rulează Android Honeycomb, folosindu-se din plin de procesor Tegra 2 de 1GHz și vine și cu propriul magazin de aplicații, App Place, în care din păcate nu găsim prea multe softuri. Mai avem și Book Place pentru descărcarea de cărți, iar alte aplicații oferite gratis de Toshiba preinstalate sunt jocul NFS Shift HD, aplicația Log Me In Ignition, o variantă de Kaspersky pentru Android, un e-reader și o aplicație de sharing de documente și fișiere media via wireless către imprimante.

Review Toshiba Thrive

La capitolul conectivitate avem doar Bluetooth și WiFi, evident și mini USB și USB 2.0, dar nici urmă de 3G, cel puțin deocamdată. Putem folosi și un port HDMI integrat în lateralul tabletei, iar portul full USB suportă atașarea de stickuri de memorie. Probabil că sunteți intrigați de titlul acestui articol și doriți să aflați de unde vine numele de alint al acestui produs. Ei bine, după cum știți probabil de pe site-urile de specialitate, această tabletă are un bug destul de serios, care o face să rămână blocată în modul sleep odată ce intră în standby. Singura modalitate de "trezire" este înlăturarea bateriei. Un alt bug este faptul că uneori la încărcarea terminalului el se va reseta din senin.

și fiindcă tot am vorbit de încărcare, aflați că Thrive se încarcă foarte repede, fiind necesare între 30 și 60 de minute pentrtu o încărcare full. Din păcate viața bateriei nu este prea impresionantă, tableta oferind în jur de 6-7 ore de funcționare. Dacă v-am trezit interesul, găsiți tableta în oferta evoMAG.ro, pornind de la 1.879 lei, în varianta de 8 GB, 2.099 lei pentru versiunea de 16 GB și 2.499 lei pentru cea de 32 GB.

Review Toshiba Thrive:

Toshiba Thrive
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×