Review Vonino Q8: voluminos dar experiență Android fluentă și conectivitate completă

4.020 ori
<b>Review Vonino Q8: voluminos dar experiență Android fluentă și conectivitate completă</b>Vonino Q8 este una dintre tabletele ce au ajuns în ultima perioadă pe masa de test a Mobilissimo.ro. Alex se ocupă în mod tradițional de review-urile noastre și va rămâne așa în continuare, dar din cauza aglomerației s-a întâmplat să-mi...

Vonino Q8 este una dintre tabletele ce au ajuns în ultima perioadă pe masa de test a Mobilissimo.ro. Alex se ocupă în mod tradițional de review-urile noastre și va rămâne așa în continuare, dar din cauza aglomerației s-a întâmplat să-mi revină plăcuta sarcină de a recenza tableta Vonino Q8. Costă în jur de 899 lei și pentru această sumă veți remarca că oferă multe la nivel de hardware.

Este printre puținele tablete cu CPU quad-core, display de 8 inch, conectivitate 3G și Wi-Fi. Pot spune că este și prima tableta cu CPU Qualcomm quad-core pe ARM Cortex-A5 ce intră oficial în țara noastră. Tabletele quad-core locale de la Evolio, E-BODA și Allview mizează pe Actions ATM7029 + Vivante GC1000 GPU sau Allwinner AX31 + PowerVR SGX544MP2 GPU. Vonino a preferat arhitectura Qualcomm, acum vă dați seama că vorbim de un CPU quad-core din categoria de bază și nu un procesor de top.

Review Vonino Q8: voluminos dar experiență Android fluentă și conectivitate completă

în cutie veți da de tableta Vonino, încărcător, cablu microUSB - USB 2.0, manual de instrucțiuni și certificat de garanție. Tableta iese în evidență prin cele 480 de gr. și 11.3 mm grosime. Aș zice că este destul de mult pentru o tabletă cu display de 8 inch. Sunt tablete de 10.1 inch care ajung pe la 530 de gr. / Evolio Quadra ar fi un exemplu. Spatele tabletei dă un grip bun, dar este ușor lucios și adună amprentele la greu.

Vonino Q8 - partea spate

Elementele de conectivitate sunt dispuse pe o singură latură, în partea superioară (designul tabletei este mai degraba pentru folosirea în mod portret). Acolo dați de butonul de power cu rol și în blocarea/ deblocarea rapidă a display-ului de 8 inch, tastele pentru reglarea volumului, portul microUSB, jack-ul de 3.5 mm. Slot-urile pentru cartela SIM de dimensiuni normale și pentru microSD-ul de până la 32 GB sunt acoperite de un capac ce spre deosebire de soluția similară de la Evolio Quadra este ușor de accesat și pare a fi rezistent în timp, la utilizare îndelungată. Din păcate nu dispune de conectivitate HDMI. Tableta în sine dă impresia de soliditate, de rezistență, de tabletă gândită să fie folosită în mod intensiv.

Recenzie Vonino Q8

Integrează un display IPS de 8 inch cu rezoluție 1024x768 pixeli, putem spune că are rezoluție de iPad Mini. Ecranul afișează o luminozitate de 180 LUX. Alinierea pixelilor este de tip Stripes RGB. Nu impresionează ca luminozitate, dar iese în evidență în mod plăcut prin culorile naturale. Un alt punct negativ ar fi reflecția spațiului ambiant. Pe latura de la bază este dispusă și boxa tabletei, nu iese deloc în evidență la acest capitol. Se aude încet, fără pic de bass. Și doar pe jack-ul de 3.5 mm se schimbă acest aspect, printr-o sursă distinctă pentru sunet sau prin căștile de tip in-ear.

Vonino Q8 - Riptide GP2

Pe partea hardware s-a optat pentru un CPU Qualcomm quad-core pe ARM Cortex-A5 la 1.2 GHz, Adreno 203 GPU, 1 GB memorie RAM, 4 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 32 GB. Teoretic, un CPU pe ARM Cortex-A7 sau ARM Cortex-A9 ar trebui să fie superior față de unul pe ARM Cortex-A5, dar experiența Qualcomm își spune cuvântul. Tableta Vonino Q8 este printre puținele tablete de sub 1000 de lei care impresionează în ce privește experiența Android. Iese în evidență prin browsing făcut la un nivel decent, rulează Real Racing 3 fără lag sau Riptide GP2. Temperatura a ajuns la 45.7 grade după 15 minute de rulat jocuri. Rezultatul nu este excelent, dar nu se ajunge la rezultatele unei tablete în genul Evolio Evotab HD care se încălzește de zici că este gata ca să prăjești un ou pe spatele ei, în sens propriu și nu la figurat.

Pe Vonino Q8 pot fi instalate majoritatea aplicațiilor și jocurilor din Google Play. Chrome sau Google Music rulează fără probleme, spre comparație cu Allview VIVA Q7 sau Q8 pe care nu am reușit să instalez Chrome, deși rulează 4.2 Jelly Bean. Să nu uit a preciza că Vonino Q8 sosește cu Android 4.1.2 Jelly Bean și un punct PRO ar fi lipsa aplicațiilor de tip bloatware, interfață simplă, aș zice de-a dreptul clasică pe tabletele cu această variantă software a Android. Nu se știe dacă va fi portat 4.2 Jelly Bean, update-urile ar trebui să vină via OTA. Ar fi o surpriză plăcută.

Am supus tableta Vonino Q8 și la câteva teste uzuale de benchmark.

Am supus tableta Vonino Q8 și la câteva teste uzuale de benchmark. Rezultatele au fost decente. în Quadrant a scos în jur de 4000 de puncte cu un maxim de 4250 puncte pe care-l vedeți și în recenzia video, în AnTuTu Benchmark s-a oprit pe la 8623 puncte, 40./4 fps în NenaMark1, 1167 puncte în Vellamo HTML5 și 366 puncte în Vellamo METAL, 2328 puncte în 3DMark Ice Storm.

Un aspect mai puțin plăcut l-am regăsit la rularea clipurilor la rezoluție full HD / 1920x1080 pixeli. Se descurcă fără probleme la 720p, dar la 1080p sacadează și devine deranjant. Problema persistă și la clipurile HD din YouTube unde sacadarea devine vizibilă în anumite momente. Sunetul este redat fluent, dar nu și imaginea care îngheață.

Pret Vonino Q8

Au ales să implementeze și un senzor de 2 Megapixeli pe spatele tabletei și 0.3 Megapixeli la camera frontală. Filmează la 800x480 pixeli și aș zice pas în ce privește calitatea fotografiilor și a clipurilor video. Nu cumperi Vonino Q8 pentru capacitățile sale foto și video ci pentru experiența oferită în rularea Android 4.1 Jelly Bean și pentru conectivitatea completă.

Vonino Q8 - functie de telefon

Elementele de conectivitate cu care Vonino Q8 se diferențiază de alte tablete de 8 inch: 3G cu viteze de până la 7.2 Mbps în download, Wi-Fi b/g/n, bluetooth, microUSB, jack de 3.5 mm. Wi-Fi + 3G și o tabletă care merge a fi utilizată la drum lung. Apropo, are și funcția de telefon inclusă. Cam greu să vorbești la o tabletă de 8 inch plus că atragi atenția tuturor, de aceea este recomandat un headset bluetooth.

Review Vonino Q8

Bateria de 4000 mAh asigură o zi de utilizare în condiții de utilizare moderate. Aici ar fi un atu al procesorului Qualcomm pe ARM Cortex-A5 ce vine cu un management mai bun de consum al energiei stocate în acumulator. Și aici ar fi o problemă. Tableta se încarcă destul de greu și mă gândesc să nu fie o problemă la unitatea primită la review. Am fost nevoit să o încarc ore bune până când să pornească. Se aprinde LED-ul roșu de la încărcătorul pe USB 2.0, LED-ul tabletei se aprinde concomitent roșu și verde. La un moment dat se aprinde doar roșu și abia atunci reușești să pornești tableta. Durează ore bune. Mi-a luat vreo 12h după ce s-a descărcat prima dată și era cât pe aci să o returnez pentru că mă așteptam să aibă o problemă serioasă. Recapitulez, s-ar putea să fie doar la unitatea primită la review și nu ceva reîntâlnit la toate tabletele Vonino Q8.

PRO 

  • display ce afișează culorile în mod plăcut, natural, un plus de luminozitate s-ar fi dovedit de bun augur;
  • hardware suficient de puternic să ofere o experiență fluentă, fără lag. Este o tabletă capabilă să ruleze majoritatea aplicațiilor din Google Play;
  • conectivitate completă cu Wi-Fi, 3G, bluetooth;
  • autonomie destul de bună. 

CONTRA

  • lipsa unui port microHDMI ce ar fi întregit capitolul conectivitate;
  • sunet slab;
  • incapabilă să redea un clip la 1080p fără lag;
  • ceva probleme în ce privește încărcarea acumulatorului de 4000 mAh;
  • abilități foto & video mediocre, dar este un capitol pe care nu-l consider capital la o tabletă;
  • destul de voluminoasă pentru o tabletă de 8 inch, 480 gr. și peste 11 mm grosime. 

Și acum să facem o scurtă recapitulare. Notele ar fi următoarele: Design 7,8, Hardware 9,4, Software + Interfață grafică 9.5. Nota finală pentru Vonino Q8 este de 8.9 din 10. Mi-a amintit de HTC Desire S ca și design și experiență oferită și asta nu-i rău de loc. Este cu siguranță o tabletă care se individualizează față de alte modele low-cost importate în țara noastră. Recomand tableta celor care caută o tabletă sub 200 de euro cu Wi-Fi + 3G.

Vonino Q8, prețuri actualizate

​

Review Vonino Q8

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×