Teclast TbooK 16 Pro (plus tastatură) Review (Introducere, Design, Display)

2.004 ori
<b>Teclast TbooK 16 Pro (plus tastatură) Review</b>Mobilissimo.ro realizează recenzia tabletei Teclast Tbook 16 Pro, un model de tip 2 în 1, care vine cu Android şi Windows 10 la bord şi are şi o tastatură QWERTY ce poate fi utilizată în tandem. Tableta costă 193 dolari, iar tastatura 39 de dolari..

Introducere

Iată-ne cu o nouă tableta Teclast, după modelul Teclast X98 Plus IItestat recent, dar de această dată avem un device ceva mai mare şi cu o tastatură în tandem. Semănând cu un veritabil notebook atunci când tastatura e ataşată, acest device masiv pe nume Teclast TbooK 16 Pro, este unul de tip de 2 în 1 şi de asemenea e şi dual boot, având Android 5.1 şi Windows 10 la bord.

La baza e o tabletă de 11.6 inch, cu procesor Intel Cherry Trail şi ea costă 193 dolari la GearBest.com, iar vama plus TVA costă încă 220 de lei. Tastatura se vinde separat, aminteşte de cea a unei tablete ASUS Transformer şi costă 39 de dolari. Din fericire dacă o veţi comanda separat, nu mai plătiţi vamă. Hai să vedem ce poate acest model, având în vedere că precedentul dispozitiv Teclast a cam făcut compromisuri, în special la luminozitatea ecranului.

Aşteptările sunt ca acest combo să exceleze pe partea de productivitate, mai ales că tastatura pare foarte comodă la prima vedere.

Design Teclast TbooK 16 Pro

Construcţie solidă a tabletei, plastic greu pentru tastatură

Se poate spune orice despre Teclast TBook 16 Pro numai faptul că e o tabletă uşoară nu. Pe hârtie cântăreşte 772 de grame, dar fiind o tabletă mult mai lungă decât media (orientarea în landscape îşi spune cuvântul) e treabă de "braţul forţei" şi braţele obosesc rapid când ţineţi tableta, mai ales cu o singură mână.

Avem de-a face cu un model cu diagonală de 11.6 inch, cu muchii mai puţin groase decât suntem obişnuiţi şi cu acel aspect de "capac de laptop" consacrat de produsele de genul din China. Corpul e metalic unibody, cu construcţie solidă şi spate mat, iar aici nimic nu scârţâie. Aderența e bună, butoanele răspund bine la comenzi şi jos avem şi pinii şi conectorii pentru tastatură.

Ecranul e cam uşor de zgâriat şi murdărit (are aplicată o folie protectoare din plastic din fabrică), iar pe hârtie ni se promite o talie (imposibilă) de 4.8 mm, în vreme ce în realitate această tabletă are o grosime de 9 sau 10 mm. Spuneam de greutate că e un pic exagerată pentru că acesta este un model de 11.6 inch cântărind 772 grame, iar iPad Pro de 12.9 inch cântăreşte 713 grame.

Tastatura e şi ea foarte grea, la 675 grame, deși este fabricată din plastic. Are avantajul a două porturi full USB la bord, dar şi al unor butoane comode, cu feedback bun. Tastatura dispune și de o balama rotativă ce pare destul de bine construită, iar ca aspect aminteşte de tastatura unui ASUS Transformer Pad. Ataşamentul nu e doar prin conectori la tabletă, ci şi magnetic. Un design bunicel, dar care trage cântarul în jos prea mult.

Display Teclast TbooK 16 Pro

Luminozitate scăzută, terminal bun doar la interior

După un Teclast X98 Plus II care stabilea recorduri negative la capitolul "luminozitate a unui display de tabletă" aveam aşteptări oarecum pozitive de la acest model. Teclast TBook 16 Pro vine cu un panou IPS LCD de 11.6 inch, cu rezoluţie Full HD şi din păcate nici el nu livrează o luminozitate prea ridicată.

Ecranul lui Teclast TBook 16 Pro vazut la microscop

Avem de ales între Galerie ca player video sau aplicaţia Moli Player, care vine cu câteva opţiuni utile legate de subtitrări, încadrare şi alte lucruri de gen. Experienţa de vizualizare ne-a făcut să realizăm că luminozitatea e scăzută, contrastul e slab, dar culorile arată OK şi unghiurile de vizualizare sunt largi. Formatul e clar destinat consumului video, tableta fiind foarte lungă şi orientată în landscape.

Luminozitate ecran Teclast TBook 16 Pro

Pixelii au aranjament RGB Stripes şi arata bizar sub microscop pentru că avem o folie aplicată pe ecran. La testul cu luxmetrul am atins 172 LUX, un rezultat slab şi sub Cube i7 Remix sau Xiaomi Mi Pad 1. Măcar am depăşit totuşi cei 119 LUX ai lui Teclast X98 Plus II, dar şi pe Chuwi Vi8. Utilizarea acestui ecran e acceptabilă la interior, dar exclusă la soare.

Test Luminozitate ecran

 • 1.ASUS Google Nexus 7 (2013)508 (LUX)
 • 2.Samsung Galaxy Tab S2 9.7460 (LUX)
 • +
 • 38.Evolio Quattro 3G204 (LUX)
 • 39.Allview Viva H7S201 (LUX)
 • 40.Allview Viva H7 Life201 (LUX)
 • 41.Asus Transformer Book T100TA187 (LUX)
 • 42.Allview Viva D8180 (LUX)
 • 43.Teclast TbooK 16 Pro172 (LUX)
 • 44.Chuwi Vi8153 (LUX)
 • 45.Chuwi Vi8 Plus142 (LUX)
 • 46.Teclast X98 Plus II119 (LUX)

Setările au de-a face cu mărimea fontului şi playback-ul video mai lin (Intel Smart Video).

 • 1234
Teclast TbooK 16 Pro7,8310
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×