Xiaomi Pad 5 Review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

4.265 ori
<b>Xiaomi Pad 5 Review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo)</b>Anul 2020 a adus o explozie de popularitate pentru laptopuri, dar şi pentru tablete, care au devenit cruciale pentru munca şi şcoala de acasă. Gurile rele spun că aceste produse s-au vândut aşa bine că au început chiar ele criză de cipuri

Introducere

Anul 2020 a adus o explozie de popularitate pentru laptopuri, dar şi pentru tablete, care au devenit cruciale pentru munca şi şcoala de acasă. Gurile rele spun că aceste produse s-au vândut aşa bine că au început chiar ele criză de cipuri. Trecând peste asta, sesizând acea revenire a tabletelor, multe companii s-au reactivat în acest segment, precum Nokia şi Motorola, dar şi Xiaomi după 3 ani de pauză. Ultima tableta Xiaomi era Xiaomi Mi Pad 4 în 2018, iar acum după 3 ani apare Xiaomi Pad 5.

Xiaomi Pad 5

Avem de-a face cu o tabletă cu ecran de 11 inch, cu dotări midrange spre high midrange şi cu suport pentru stylus. Costa sub 1500 lei, tocmai a sosit în România şi se remarcă prin corpul subţire cu spate în gradient, camera cu design stil Xiaomi Mi 11, dar şi ecranul de 120 Hz cu Dolby Vision şi difuzoarele quad. Avem şi un Xiaomi Smart Pen la teste, vândut separat de tableta şi îi puteţi ataşa şi o tastatură.

La interior se afla procesorul Snapdragon 860, văzut de noi până acum doar pe POCO X3 Pro, unde a făcut o impresie bună. Hai să vedem acum ce poate acest Mi Pad 5, care pare gata să se bată cu tabletele Galaxy Tab S şi cu Huawei MatePad-urile în "pixuri" digitale, productivitate şi divertisment. 

Design Xiaomi Pad 5

O tabletă subţire şi uşoară, comodă în landscape

Xiaomi revine pe piaţa tabletelor cu un un dispozitiv elegant şi diferit faţă de precedentele Mi Pad-uri. Are un corp din aluminiu (rama), sticlă (ecran şi zona frontală), dar şi plastic (spate). Avem o versiune cu gradient, care în funcţie de cum pică lumina poate părea mov, albastră, alb perlat.

Video-review Xiaomi Pad 5, secțiunea Design

E o tabletă foarte subţire, la 6.9 mm şi uşoară la 511 grame. E uşor de manevrat în landscape şi are muchii de grosime medie, suficient cât să îţi odihneşti degetele atunci când te joci sau priveşti un video. Are aderență şi priză bună şi nu te doare mâna după ore întregi de stat pe web, citit eBooks, scris şi desenat cu stylusul. A se remarca designul camerei principale, inspirat de seria Xiaomi Mi 11 şi atipic pentru o tabletă.

Tableta e gândită mai degrabă pentru utilizare în landscape, aşa cum arată şi aspectul său 16:10, deşi poziţionarea camerei selfie duce cu gândul la utilizare în portret mai degrabă. Aş remarca şi că butoanele Power şi de volum sunt cam plate şi nu chiar comode, le preferăm mai protuberante. Construcţia e solidă, tableta e elegantă şi foarte portabilă, încape într-un ghiozdan. Are pini pogo jos pentru conectarea unei tastaturi şi se potriveşte bine în mâinile utilizatorului.

Se mai găseşte şi pe verde. 

Display Xiaomi Pad 5

Luminos, generos cu unghiurile de vizualizare şi corect colorat

Xiaomi Pad 5 este o tabletă midrange spre high end, dar la ecran cu siguranţă se poate bate cu flagshipurile. Are un panou IPS LCD de 11 inch, cu rezoluţie de 2560 x 1600 pixeli şi cu refresh rate de 120 Hz. Afişează 1 miliard de culori, are suport Dolby Vision şi HDR10. 

Video-review Xiaomi Pad 5, secțiunea Display

Aspectul este 16:10, clar gândit pentru consum media. Constatări despre clipurile vizionate de mine? Păi aş zice că avem aici un panou luminos, de calitate, viu colorat, dar nu exuberant de viu ca la AMOLED-uri, ci mai temperat, mai realist şi apropiat de standardul sRGB. Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar contrastul e bunicel în bătaia soarelui. Experienţa de gaming e fluidă mulţumită refresh rate-ului. 

La testul cu luxmetrul am ajuns la 460 de LUX, depăşind astfel Huawei MatePad Pro şi Samsung Galaxy Tab S6, dar fiind sub Huawei MatePad 11 şi Samsung Galaxy Tab S7+ 5G. Setările includ opţiuni utile pentru ecran, precum Dark Mode, luminozitate, un Reading Mode ce elimina lumină albastră, dar şi Color Scheme. De aici alegeţi un colorit Viu, Saturat, Standard, dar şi Culori Adaptive.

Test Luminozitate ecran

  • 1.Huawei MatePad Pro 13.2 PaperMatte1408 (LUX)
  • 2.Huawei MatePad Pro 13.2950 (LUX)
  • +
  • 17.Xiaomi Pad 5460 (LUX)
  • 18.Allview Viva H7 Xtreme458 (LUX)
  • 19.Huawei MatePad Pro443 (LUX)
  • 20.Apple iPad 9.7 (2018)440 (LUX)
  • 21.Samsung Galaxy Tab S 8.4432 (LUX)
  • 22.Lenovo Yoga Tab 3 Pro429 (LUX)
  • 23.Huawei MatePad 10.4 2022428 (LUX)
  • 24.ASUS Memo Pad 7 ME572C420 (LUX)
  • 25.Samsung Galaxy Tab S4418 (LUX)

Trebuie spus că acest mod chiar funcţionează şi am găsit tableta adaptându-se la nivel de colorit la lumina zilei, la cea de la interior sau la întuneric. Apare şi o paletă de temperatură a culorii, iar refresh rate-ul se poate seta pe 60 sau 120 Hz. Încheiem cu setări legate de font.

  • 1234
Xiaomi Pad 5
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×