Allview C6 Quad 4G Review & Concurs: telefon 4G accesibil, cu display bun și baterie OK (Video)

4.983 ori
<b>Allview C6 Quad 4G Review & Concurs: telefon 4G accesibil, cu display bun și baterie OK (Video)</b>Allview C6 Quad 4G este al doilea telefon pe care vi-l oferim la concurs la Mobilissimo.ro în 2015 și evident urmează și recenzia sa în rândurile de mai jos. Terminalul este unul proaspăt încă, lansat în decembrie 2014 și este unul dintre cele...

Allview C6 Quad 4G este al doilea telefon pe care vi-l oferim la concurs la Mobilissimo.ro în 2015 și evident urmează și recenzia sa în rândurile de mai jos. Terminalul este unul proaspăt încă, lansat în decembrie 2014 și este unul dintre cele mai accesibile modele 4G de pe piață, la capitolul preț. Acest device costă doar 549 lei.

‌în ce privește designul, acest smartphone măsoară 9.7 mm în grosime, cântărește 150 de grame și da senzația de masivitate, mai ales pentru un handset cu diagonală de 4.5 inch. Allview C6 Quad 4G folosește un spate rotunjit, oferă o aderență bună, dar zona sa frontală este un magnet de amprente. Terminalul stă bine în mâna utilizatorului și e ușor de folosit cu o singură mână. El dă senzația de soliditate, iar partea din spate are o textură ce amintește de cauciuc.

Allview C6 Quad 4G Review & Concurs: telefon 4G accesibil, cu display bun și baterie OK (Video)

Marginea acestui model e destul de solidă și pare metalică, deși ar putea fi doar plastic ce imită metalul. în zona frontală se află ecranul, senzorii, camera frontală, difuzorul pentru convorbiri și LED-ul pentru notificări, plus butoanele capacitive. în spate găsim un microfon, camera, blitz LED, dar și un difuzor de mari dimensiuni cu margini metalice. Odată înlăturat capacul din spate (ușor de înlăturat de altfel) descoperim un singur slot micro SIM și unul microSD, plus bateria înlăturabilă.

Allview C6 Quad 4G pe parte de design

în zona superioară a acestui telefon se află jackul audio, iar în cea inferioară portul microUSB. în stânga descoperim butoanele de volum, iar în dreapta cel On/Off, toate cu feedback bun și comode de folosit, dar cam zgomotoase la apăsare. întreg telefonul da senzația unui handset mai mic amplasat într-o husă protectoare rezistentă, iar el este solid, dar masiv în același timp. Veți găsi terminalul pe alb sau negru.

Camera lui Allview C6 Quad 4G

La aspectul hardware ne întâmpină un display de 4.5 inch, IPS LCD cu rezoluție de 854 x 480 pixeli, cu protecție Gorilla Glass. La bordul lui Allview C6 Quad 4G se află un procesor quad core Cortex A7 de 1.3 GHz, un MediaTek MT6582, GPU Mali 400 MP, 8 GB stocare și 1 GB RAM. Acest model mai vine și cu slot microSD cu suport pentru până la 32 GB, o cameră principală de 5 MP și una secundară de 0.3 MP.

Allview C6 Quad are o baterie Li-Ion de 1800 mAh

Pe partea de conectivitate avem 4G, cu viteze de download de până la 150 Mbps și de upload de până la 50 Mbps, GPS, apelare video 3G, radio FM, voce HD și conectivitate HSDPA cu viteza de download de 42 Mbps. Handsetul oferă suport pentru Bluetooth 4.0, WiFi 802.11 b/g/n, WiFi Direct, WiFi Display și microUSB 2.0. La capitolul "și altele" avem accelerometru, senzor de proximitate, senzor de luminozitate și busolă. Bateria este o unitate Li-Ion de 1800 mAh, care pe hârtie asigura 180 de ore de funcționare în standby, sau 450 de minute de convorbiri 2G.

La testul nostru de playback video HD în buclă cu luminozitate la 50% și WiFi pornit am atins 5 ore și 47 de minute de playback, ceea ce nu e rău pentru un telefon ce costa doar 549 lei. încărcarea are o durată OK: 2 ore și 15 minute. în zona de Setări găsim o modalitate de standby inteligent, cu rol de Power Saving. Per total aș spune că bateria este OK. Trecând la acustica, acest telefon apelează la Google Play Music ca player muzical.

Allview C6 Quad 4G pe partea audio

Volumul difuzorului său nu este foarte ridicat, dar sunetul este clar, iar basul este OK. El nu este astupat pe o suprafață plată, iar egalizatorul este cel stock. Căștile sunt comode, arată bine, dar au o telecomandă inestetică, cu un singur buton. Aceleași căști se aud ușor înfundat și există un fâsâit în fundal, plus că basul lor aproape că nu există. Aplicația radio FM include funcții precum Search, Speaker său Record.

Am testat difuzorul și cu un decibelmetru și am atins 78.1 dBA În zona frontală, respectiv 81.5 dBA În cea din spate

Am testat difuzorul și cu un decibelmetru și am atins 78.1 dBA în zona frontală, respectiv 81.5 dBA în cea din spate, deci nu avem un volum prea ridicat, mai ales în comparație cu un model cu preț apropiat, Wiko Rainbow, care oferă 87 dBA. Acustica e per total mediocră și aruncăm apoi o privire spre ecran. E vorba despre un display IPS LCD cu rezoluție de 854 x 480 pixeli, unghiuri de vizualizare de 178 de grade, claritate bună și luminozitate OK. Culorile sunt vii, unghiurile de vizualizare sunt largi, iar contrastul este OK. Pixelii sunt de tip RGB Stripe, iar la testul cu luxmetrul am atins o impresionantă valoare de 423 LUX, stând mai bine decât modele cu pretenții de anul trecut, ca LG G3 sau Sony Xperia Z2, care au atins sub 400 LUX.

Luminozitate display Allview C6 Quad 4G - 423 LUX

Ecranul arăta excelent, în concluzie și printre setările din zona Display include și calibrarea de G Sensor și cea a senzorului de proximitate. Migrăm acum spre cameră, unde găsim un senzor Omnivision OV5648, cu un blitz LED destul de mare asociat. Interfața camerei dă senzația de clasic, iar viteza de focalizare este destul de OK. Viteza de fotografiere e ceva mai scăzută, iar telefonul oferă zoom digital de până la 4X, în cazul în care vă întrebați.

în stânga interfaței camerei foto se află modul Live Photo, funcția Motion Track, care e un fel de creator de GIF-uri, urmărind mișcarea subiecților și există și funcția Face Beauty inclusă printre modurile de captură. Apoi regăsim încă două opțiuni de captură: Panorama și fotografie Multi Angle, adică un soi de imagine 3D sau mini panoramă. în zona superioară a acestei interfețe regăsim modul HDR, opțiuni pentru blitz și shortcut către camera frontală. în dreapta se află butonul shutter și cel pentru captura video.

Interfata camerei lui Allview C6 Quad 4G

în zona de setări foto se află GPS location, expunere, efecte de culoare, moduri scenă, balans de alb, nuanța, saturare, luminozitate, contrast, anti flicker și stocare (card microSD sau memorie internă). Există și zero shutter delay aici, detectare facială, shutter sound, smile shot, HDR, auto detectarea scene,lor, self timer și captura continuă, cu 40 sau 99 de cadre. Puteți alege și mărimea fotografiilor, ISO până la 1600 și Time Stamp.

Pe partea de captură video opțiunile sunt: EIS (stabilizare electronică), microfon, mod audio, time lapse, calitate video. Trecând la galerie, panorama arată OK și alipirea cadrelor s-a făcut rapid și eficient. și HDR-ul arată bine, după cum se vede în imaginea cu acel pod. Ați văzut în video review și captura Motion Track în acțiune, cu acel jogger îmbrăcat în roșu, cu urme ale mișcării sale în imagine.

Mostra foto realizata cu Allview C6 Quad 4G

O galerie cu fotografii realizate cu Allview C6 Quad 4G, găsiți aici.

Culorile sunt mai degrabă reci în capturile noastre, iar zăpada a ieșit albastră în unele cadre. Macro-ul cu acel câine de jucărie e destul de reușit și bine detaliat. Aș putea spune că această cameră stă bine la nivelul de detalii, expunere și balans de alb. Iluminarea arata OK, după cum se vede în imaginea cu "Revelion 2015" și atunci când am avut parte de soare camera și-a arătat adevărata față. Astfel am obținut cadre clare și culorile au devenit puțin mai vii.

Camera de 5 MP de aici nu e chiar la nivelul celei de pe Karbonn Sparkle V, dar își face treaba admirabil la acest preț. Captura video se realizează din păcate în format 3GP, dar de această dată avem norocul să fie un 3GP acceptabil. Acustica e destul de slabă la captura video, există și puțină pierdere a focalizării, dar calitatea e OK. Suprasaturarea e la posturi, dar balansul de alb și expunerea sunt în regulă. Nivelul de detaliu e slab și aș spune că filmarea cu Allview C6 Quad 4G e sub fotografiere la capitolul calitate.

Fișierele rezultate au bitrate de 17 MBPS și frame rate de 29 FPS. Măcar problemele cu focalizarea la filmare sunt mai mici decât cele avute de Karbonn Sparkle V. în mare, camera este bunicică pentru prețul pe care îl plătiți pe acest handset. Editarea se realizează cu obișnuitele opțiuni: filtre, rame foto, crop, expunere, saturare, contrast etc. Gata cu camera și hai să vorbim despre performanță!

Telefonul de față atinge 41.6 grade Celsius după jucat 15 minute de Riptide GP2

Telefonul de față atinge 41.6 grade Celsius după jucat 15 minute de Riptide GP2, deci tinde să se încingă puțin la utilizare în regim de gaming 3D. Browserul preinstalat aici este Chrome, care e destul de rapid, iar tastatura stock este rezonabilă. Dacă sunteți curioși legat de apelarea telefonică, aflați că avem la dispoziție funcția Speed Dial, interfața dialer-ului este învechită, dar calitatea convorbirilor este bună, în ciuda faptului că nu prea avem anulare a zgomotului de fond.

Benchmark-uri Allview C6 Quad 4G

și semnalul este OK și avem parte și de suport pentru voce HD. Hai să vedem acum cum stăm cu benchmark-urile, comparând acest model cu Karbonn Sparkle V și Allview V1 Viper E. Aceste telefoane sunt comparate pentru că toate 3 au ecrane de 4.5 inch, 1 GB RAM și același procesor MediaTek. Iată rezultatele:

 Allview C6 Quad 4GKarbonn Sparkle VAllview V1 Viper E
Quadrant638444197279
AnTuTu194811933618490
NenaMark57.4 FPS62.3 FPS55.1 FPS
Vellamo171917391766
3DMark212532443240
GeekBench 3353/1185363/1174352/1187
GFX233.5235.5X
BrowserMark9299841008
Sunspider136415671352
SpeedTest21/2222/2020/22

Allview C6 Quad 4G câștiga 2 din cele 10 dueluri, dar în ciuda acestui fapt are o interfață fluidă, nu are lag și rulează jocul cu grafica 3D Riptide GP2 fără probleme. Telefonul are ca OS Android 4.4.2, în versiunea stock, dar cu mici personalizări. Aveți parte și de widgeturi, majoritatea stock, iar multitasking-ul e tot pe bază de swipe lateral pentru a închide aplicațiile. Zona dropdown include Quick Settings cu un look personalizat nu prea arătos și notificările.

Review Allview C6 Quad 4G

și zona de setări primește un look nou și colorat, fără a etala opțiuni inedite, poate în afară de setările legate de LED-ul de notificări. și acum să vedem ce aplicații preinstalate primim pe acest model. E vorba despre calculator, calendar, Google Drive, File Manager, Gmail, Hangouts, Google+, Maps, Movie Studio, Notes, suita Play, Photos, Screen Off, Sound Rec, Torch, Update și YouTube.

Iată și concluziile legate de acest model 4G cu preț accesibil.

Acestea sunt aspectele sale Pro:

 • terminal 4G cu preț accesibil
 • baterie OK
 • rulează jocuri 3D
 • ecran luminos
 • fotografii de calitate rezonabilă
 • interfața pe cât de aproape de stock se poate
 • fără bloatware

și aspectele Contra:

 • ușoară supraîncălzire
 • carcasa masivă
 • captură video semnificativ mai slabă decât cea foto
 • fără anulare a zgomotului de fond
 • prea puțin spațiu de stocare, epuizat imediat

îi acordăm acestui telefon nota de 8.1 pentru design, un 8.6 din 10 pentru hardware și un 9.2 pentru OS și UI. Nota finală este de 8.63 din 10 și se remarcă aici accesibilitatea la conectivitate 4G datorită unui preț redus, bateria OK, camera rezonabilă și interfața fluidă. Problema cu stocarea e rezolvată instant de un card microSD. și acum hai să vedem cum puteți câștiga acest telefon. [FORUM]

Iată regulile concursului:

 • Vizitați pagina de produs pe Allview.ro
 • Dați like la pagina de Facebook Allview
 • Postați un comentariu la articolul de unboxing/review cu răspuns la întrebarea "Ce preferați, un telefon cu suport 4G și preț scăzut sau pachetul complet de smartphone high end 4G?"
 • Share public pe contul personal Facebook la articolul de unboxing/review

Aceste capturi vor fi trimise pe mail la concurs@mobilissimo.ro, cu subiect "Concurs Allview C6 Quad 4G", împreună cu numele real, adresa și numărul de telefon al participantului. Extragerea va avea loc prin random.org pe data de 25 ianuarie la ora 21 și vom comunica câștigătorul în timp real pe pagina noastră de Facebook.

UPDATE: Fericitul câștigător este Trocan Mihai!

Prețul actualizat al lui Allview C6 Quad 4G îl puteți afla de aici.

Review Allview C6 Quad 4G​
​

Allview C6 Quad 4G
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×