Allview V1 Viper e Review + Concurs: un telefon compact și chic, cu baterie acceptabilă și captură video bună (Video)

9.869 ori
<b>Allview V1 Viper e Review + Concurs: un telefon compact și chic, cu baterie acceptabilă și captură video bună (Video)</b>Allview V1 Viper e este un telefon compact al celor de la Allview, lansat în luna septembrie a acestui an și dotat cu display de 4.5 inch și două slot-uri SIM. Acest device costă 649 lei și vi-l oferim la un concurs detaliat la finalul acestei...

Allview V1 Viper e este un telefon compact al celor de la Allview, lansat în luna septembrie a acestui an și dotat cu display de 4.5 inch și două slot-uri SIM. Acest device costă 649 lei și vi-l oferim la un concurs detaliat la finalul acestei recenzii. Hai să vedem ce ne rezervă acest device!

Avem de-a face cu un handset ce măsoară 7.8 mm în grosime și cântărește 122.5 grame, iar el vine cu o carcasă compactă și aderență bună. Telefonul stă bine în mâna utilizatorului și este ușor de folosit cu o singură mână. Allview V1 Viper e are un feeling solid și plăcut la atingere și ca o mențiune extra, remarcăm că acest produs vine în cutia cea mai originală din 2014, în formă de piramidă.

Ambalaj Allview V1 Viper e

Carcasa sa este fabricată din plastic și este destul de solidă. în zona frontală avem un display de 4.5 inch, difuzorul pentru convorbiri telefonice, camera frontală și un panou din sticlă care se întinde până la marginile handsetului. și butoanele capacitive se află sub acest strat din sticlă Dragontrail, rezistent la zgârieturi și șocuri. în spate găsim camera principală, blitzul LED, iar capacul spate pare acoperit cu un soi de "sclipici" care conferă un look unic handsetului.

Allview V1 Viper e - partea spate

Tot în spate regăsim și difuzorul, iar sub capac se află slotul microSD și cele două slot-uri micro SIM. De remarcat și că nu avem un orificiu special pentru detașarea capacului, deci trebuie să facem acest lucru pornind de la portul microUSB, aflat în zona inferioară. în zona superioară regăsim jackul audio, în vreme ce în stânga nu se află nimic, iar în dreapta descoperim butoane subțiri de volum și butonul On/Off, toate cu feedback bun.

Specificatii Allview V1 Viper e (hardware)

Există și un microfon ascuns pe acest device în zona frontală, sub forma unui mic orificiu la marginea suprafeței din sticlă. Telefonul este elegant și chic per total și vine pe alb sau negru. El e destinat celor care prefera un device cu diagonală mai mică și corp compact. în ce privește hardware-ul, avem la dispoziție un display IPS LCD cu diagonală de 4.5 inch, cu tehnologie OGS și rezoluție de 854 x 480 pixeli. La interior avem un procesor quad core Cortex A7 de 1.3 GHz, un MediaTek MT6582 cu GPU Mali 400 MP.

în ce privește stocarea, terminalul vine cu 8 GB memorie internă, iar alte dotări includ 1 GB RAM, slot microSD cu suport pentru până la 32 GB, cameră de 8 MP în spate cu blitz LED și cameră frontală de 2 MP. Pe partea de conectivitate Allview V1 Viper e oferă GPS, apelare video 3G, radio FM, voce HD, HSDPA cu viteza de download de 21 Mbps, Bluetooth 4.0, WiFi b/g/n, WiFi Direct, WiFi Display și microUSB 2.0.

Bateria lui Allview V1 Viper e

La capitolul "și altele" avem amplificator audio Yamaha, acustică DTS, accelerometru, senzor de proximitate, senzor de luminozitate, busolă și o baterie Li-Ion de 1800 mAh. La pachet cu acest telefon vine un încărcător de 5V și 1000 mAh. Pe hârtie bateria asigura 225 de ore de funcționare în standby sau 550 de minute de convorbiri 2G. La testul nostru de playback video HD în buclă, cu WiFi pornit și luminozitate la 50% am atins 6 ore și 16 minute de playback video HD, ceea ce este OK pentru un corp atât de compact. De remarcat și că alte modele ceva mai celebre ating o durată de playback mai scăzută, precum Nexus 5, cu 5 ore de playback sau HTC One, care atinge puțin peste 5 ore, după cum ați văzut în primăvara la comparație cu HTC One M8.

încărcarea lui Allview V1 Viper e durează 2 ore și 15 minute, ceea ce este în regulă. în zona de setări găsim opțiunea CPU Power Save, care limitează performanța procesorului pentru a economisi baterie. Per total bateria este bună și trecem la acustică.

Allview V1 Viper e pe partea audio (acustica)

Playerul audio amintește de cel de pe telefoanele Oppo, iar în ce privește experiența acustică, volumul nu e foarte ridicat, basul este OK și nu avem vreo distorsionare. Sunetul nu este prea mult afectat dacă punem telefonul pe o suprafață plată. în zona setărilor din player găsim opțiuni ca "Shake for Next Song", care ne permite să folosim accelerometrul pentru a schimba melodia, DTS Effect, cu diferite opțiuni speciale ca Bass Boost, efect 3D, reverb spațial și claritate în plus, dar și cu câteva preseturi (Standard, Nature, Surround, Voice și Default).

Putere volum Allview V1 Viper e

Există și un Sleep Timer și avem parte de tehnologie de amplificare Yamaha. Căștile sunt comode, integrează și o agrafă pentru haine și au o telecomandă de mari dimensiuni, cu un singur buton. Volumul este ridicat, avem bas bun, iar sunetul este clar la aceste căști. Funcția radio FM vine și cu opțiunea de a asculta muzică la difuzor și înregistrare audio. Ne declarăm încântați de acustică și în ce privește măsurătoarea cu decibelmetrul, am atins 83.5 dBA, ceea ce nu înseamnă totuși un volum prea ridicat, mai ales față de cei 87 dBA ai unui Wiko Rainbow. Cu telefonul Allview V1 Viper e întors cu fața în sus atingem chiar mai puțin, 78.2 dBA.

Display-ul lui Allview V1 Viper e

Să vedem cum stăm cu ecranul și aspectul video. Allview V1 Viper este dotat cu un display IPS LCD de 4.5 inch, un ecran OGS cu rezoluție de 854 x 480 pixeli și protecție Dragontrail integrată. Playerul video preinstalat oferă o funcție similară cu Pop Up Play și un buton special de screenshot. Experiența video implică unghiuri nu foarte largi de vizualizare, culorile nu sunt suprasaturate, luminozitatea e rezonabilă și culorile naturale. Nu se simte faptul că acesta nu este un ecran HD.

Luminozitate ecran Allview V1 Viper e - 293 de unități LUX pe alb

Am atins 293 de unități LUX pe alb, deci suntem sub modele ca Utok 5008 sau Wiko Rainbow, ce ating 420 de LUX, dar destul de aproape de Xperia Z2, cu ai săi 366 LUX. Pixelii sunt de tip RGB Stripe, iar contrastul este OK. Aș spune că luminozitatea este rezonabilă pentru utilizarea de zi cu zi. în zona de Setări găsim opțiuni că mărimea fontului, posibilitatea de a folosi o "clipire" a backlight-ului pentru a alertă utilizatorul cu privire la apeluri ratate și obișnuitele opțiuni de luminozitate.

Camera lui Allview V1 Viper e

Trecând la cameră, aceasta folosește un senzor Omnivision OV8858 de 8 megapixeli și blitz LED. Senzorul măsoară 1/4 inch, capturează pixeli de 1.12 microni și a fost lansat în noiembrie 2013. Interfața camerei foto este ușor învechită și minimalistă, incluzând în stânga modurile de captură (Normal, Panorama, Eraser, Best Face, Face Beauty, Best Shot, și EV Bracket Shot). Apoi avem modalitățile de captură, printre care normal, Touch SHot, Gesture Shot și Smile Shot.

Functii camera Allview V1 Viper e

Există și opțiuni de balans de alb, efecte de culoare și o zonă amplă de setări. Ea include funcții ca HDR, Sunet, detectare facială, geotagging, moduri scenă, captură în rafală, expunere, self timer, saturare, luminozitate, contrast, mărimea fotografiilor, ISO până la 1600, anti flicker și acțiuni asociate butoanelor de volum. în dreapta se află opțiunile de blitz și camera frontală în zona superioară, apoi un slider foto/video, butonul shutter și shortcut către galerie.

La capitolul opțiuni video găsim balans de alb, efecte de culoare, calitatea filmărilor, geotagging, stabilizare electronică, expunere, moduri scenă, durata clipului, microfon, claritate, nuanța, saturare și luminozitate. Există tot aici și opțiuni legate de contrast, anti flicker și mod audio. Camera e capabilă de zoom 4X, are focalizare lentă și realizează și fotografiile destul de lent.

Fotografie realizata cu Allview V1 Viper e

și acum să trecem lagaleria foto. Trebuie menționat că fotografiile au fost realizate într-o zi rece și foarte înnorată, de aici și culorile foarte reci și subsaturate. Nivelul de detaliu al acestor cadre este OK pentru prețul terminalului, iar HDR-ul alternează între subtil și nu chiar eficient.Panoramaeste realizată rapid și alipirea cadrelor se face fără probleme. EV Bracket Shot realizează o serie de capturi cu diferite expuneri și am remarcat că terminalul are mici probleme cu zonele mai întunecate, care sunt neclare la captură.

Mostra foto Allview V1 Viper e

Mai multe fotografii realizate cu V1 Viper e, aici!

în schimb atunci când am reușit să prindem o imagine colorată, precum acel poster cu un alien, culorile au fost realiste și destul de vii. Avem parte de zgomot atunci când dăm zoom in, lucru așteptat de la un device cu preț accesibil totuși. Aș spune că această cameră este în mare OK pentru prețul său, deși uneori stabilizarea și expunere au de suferit, deci trebuie să aveți o mână destul de stabilă pentru poze ideale cu acest device.

Am încercat și câteva capturi macro la interior, aici remarcându-se blitzul puternic și detaliile mai bine la acele jucării. în schimb, la captura video am avut o mică surpriză. Inițial am fost dezamăgit să văd că e vorba de filmare în format 3GP, dar ea arată la fel de bine ca un MP4 în acest caz. Focalizarea e realizată fără probleme, expunerea e OK, iar calitatea este și ea bună. Allview V1 Viper e filmează Full HD la 30 FPS și rezultatul e o captură clară, care are culori bune și o acustică la rândul său surprinzătoare. Până și situațiile în care expunerea se schimbă brusc au fost bine administrate de cameră la captura video.

Allview V1 Viper e se incinge

Trăgând linie, se poate spune că avem o cameră rezonabilă la captura foto și bună la filmare. Puteți și edita fotografiile cu obișnuitele opțiuni legate de filtre, rame foto, crop, rotate, contrast, umbre, expunere și saturare. în ce privește performanță, acest model atinge 41.8 grade Celsius după 15 minute de jucat Riptide GP2, deci se încălzește puțin, dar nu exagerat și fără a deranja mana utilizatorului.

Review Allview V1 Viper e

Browserul are o viteză decentă, iar tastatura virtuală e bine spațiata, fiind vorba aici despre cea stock. Pe partea de telefonie, avem la dispoziție funcții ca speed dial sau quick response, iar semnalul și volumul convorbirilor nu înregistrează vreun defect. Volumul e ridicat, iar convorbirile sunt clare.

Allview V1 Viper e benchmarks

Să vedem cum stăm cu benchmark-urile! Am decis să îl comparăm pe Allview V1 Viper e cu Evolio Neos, Utok 450 Q și Wiko Rainbow. Iată ce a ieșit:

 Allview V1 Viper eEvolio NeosUtok 450 QWiko Rainbow
Quadrant7279304085005760
AnTuTu18490100001800018828
NenaMark 255.1 FPsX60 FPS52.8 FPS
Vellamo1766XX2236
3DMark3240245532002949
GeekBench 3352/1187300/1100X351/1159
GFX4.2XXX
BrowserMark1008XX573
SunSpider1352XX1376
SpeedTest20/22 MbpsXX23/19 Mbps

​

Allview V1 Viper e are un procesor quad core MediaTek, similar cu cel de pe Wiko Rainbow și Utok 450 Q, în vreme ce Evolio Neos are un CPU Broadcom quad core. Toate modelele au 1 GB RAM, în afară de Utok, care are 512 MB. V1 Viper e câștiga jumătate dintre bătălii, aproximativ, dar nu are lag și rulează jocul cu grafică 3D Riptide GP2 fără probleme. Ca OS avem Android 4.4.2 KitKat, cu o ușoară customizare de look.

Allview V1 Viper e rulează jocul cu grafică 3D Riptide GP2 fără probleme

Putem vizualiza widgeturile prin "ciupirea" homescreen-ului, iar dacă apăsam butonul Menu putem accesa zona de setări desktop, printre care se numără și diferite efecte și tranziții între homescreen-uri. Zona Dropdown include notificări evident, plus Quick Settings și shortcut-urile aferente, dar și un soi de widget pentru accelerarea sistemului și curățarea memoriei.

Recenzie Allview V1 Viper e

Nici urmă de shortcut către zona full a Setărilor, din păcate. Multitasking-ul e tot pe bază de swipe pentru a închide aplicațiile, iar în zona de Setări vom găsi noua funcție Hot Knot, care permite ca două device-uri să își atingă ecranele pentru a face un transfer. Există și Smart Gestures printre setări, cu funcția pause alarm și atât. Printre aplicațiile preinstalate găsim File Explorer, Calendar, Facebook, YouTube, System Manager (aplicație complexă cu optimizare de consum al bateriei, optimizare cache și multe altele), Weather, Torch, Notes, Bitdefender Mobile Security, Color, Sygic, Compass, Sound Recorder și Google Maps.

și acum să vedem și verdictul pentru acest device!

Iată aspectele Pro:

 • design compact și chic
 • baterie OK
 • captură video bună
 • performanța OK
 • funcții extra binevenite (Bitdefender Mobile Security, Sygic, System Manager, Weather)
 • acustică și display bun pentru preț

și aspectele contra:

 • fără shortcut Settings în zona dropdown
 • volumul nu e foarte ridicat
 • captura foto nu impresionează
 • interfața camerei și zona de setări au un UI învechit

Allview V1 Viper e primește nota de 9.2 din 10 pentru design, un 9 pentru hardware și un 9.2 pentru OS și UI. Nota finală este de 9.13 din 10 și acest model se remarcă printr-o carcasă compactă care stă excelent în mâna utilizatorului, baterie destul de bună, captură video surprinzătoare și capacitatea de a rula jocuri noi.

și acum să vedem cum puteți câștiga telefonul:

 • Vizitați pagina de produs pe Allview.ro
 • Dați like paginii de Facebook Allview.ro
 • Postați un comentariu la articolul de unboxing sau review cu răspuns la întrebarea "Cum apreciați că sunt dispozitivele Allview de acum în comparație cu cele de acum 2-3 ani?"
 • Share pe contul personal de Facebook al articolului de unboxing/review.

Cele 4 capturi trebuie trimise la adresa concurs@mobilissimo.ro, cu subiect "Concurs Allview V1 Viper e", însoțit de numele real, numărul de telefon și adresa voastră. Tragerea la sorți va avea loc la data de 9 decembrie prin random.org, la ora 21:00. Multă baftă! [FORUM]

Allview V1 Viper e prețuri actualizate:

Review Allview V1 Viper e

Allview V1 Viper e
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×