Allview E3 Sign Review & Concurs: primul telefon Allview cu scanner de amprente face o impresie bună, mai ales la capitolul media (Video)

5.954 ori
<b>Allview E3 Sign Review & Concurs: primul telefon Allview cu scanner de amprente face o impresie bună, mai ales la capitolul media (Video)</b>Allview E3 Sign a fost anunţat cu doar ore &icirc;n urmă şi iată că deja vă putem prezenta at&acirc;t recenzia sa, c&acirc;t şi un concurs care va aduce acest terminal. E vorba aici despre primul model Allview cu scanner de amprente şi primul...

Allview E3 Sign a fost anunţat cu doar o zi în urmă şi iată că deja vă putem prezenta atât recenzia sa, cât şi un concurs care va aduce acest terminal. E vorba aici despre primul model Allview cu scanner de amprente şi primul telefon cu brand autohton care aduce această dotare. Produsul costă 999 lei şi este de fapt un phablet de 5.5 inch.

Telefonul aduce cu Oppo Find 7 şi OnePlus One, la capitolul design, iar grosimea sa este de 9.3 mm. E3 Sign cântăreşte 161.9 grame şi are o ramă solidă, ce include metal. Handsetul stă comod în mâna utilizatorului, are o aderență bună şi un spate soft touch. Acest model nu e foarte uşor de utilizat cu o singură mână şi are margini destul de groase ale ecranului.

Allview E3 Sign - partea spate

La pachet cu terminalul vine şi o husă, care are şi rol de capac spate al bateriei, plus protecţie pentru ecran. În zona frontală a lui Allview E3 Sign se află o bărbie, care aduce cu cea care se iluminează de pe Oppo Find 7, plus earpiece-ul, camera frontală, senzorii şi butoanele capacitive. Nu avem LED de notificări. În spate regăsim camera, bliţul, un microfon, scannerul de amprente şi difuzorul.

Allview E3 Sign cu capacul bateriei inlaturat

După ce înlăturăm capacul bateriei găsim două slot-uri SIM, un slot microSD, bateria şi difuzorul, care e mai mic decât fac orificiile exterioare să pară. În zona superioară se află un emiţător infraroşu şi jack audio, iar jos găsim un microfon şi port microUSB. În stânga nu se află nimic, iar în dreapta avem butonul On/Off şi butoanele de volum, toate cu feedback OK.

Specificatii Allview E3 Sign

Per total, acest design este unul dreptunghiular şi rigid, dar e OK pentru un phablet midrange. Trecând la hardware, Allview E3 Sign aduce un display IPS LCD HD de 5.5 inch, cu rezoluţie de 1280 x 720 pixeli şi protecţie Gorilla Glass 3. La interior găsim un procesor Cortex A7 de 1.3 GHz, un quad core MediaTek MT6582, cu GPU Mali 400 MP, 16 GB stocare şi 2 GB RAM.

Terminalul aduce şi slot microSD cu suport pentru până la 32 GB stocare extra, o cameră de 8 MP în spate şi una frontală de 2 MP. Pe partea de conectivitate ne întâmpină două slot-uri SIM, GPS, apelare video 3G, radio FM, voce HD şi conectivitate HSPA+ cu viteza de download de 21 Mbps. Bluetooth 4.0, WiFi 802.11 b/g/n sunt şi ele pe lista de dotări, plus WiFi Direct, WiFi Display, infraroşu şi microUSB 2.0.

Test baterie Allview E3 Sign

Alte specificaţii includ accelerometrul, senzorul de proximitate, senzorul de luminozitate, busola şi senzorul de amprente. Bateria este o unitate Li-Polymer de 2800 mAh, iar încărcătorul oferit la pachet este unul de 5V şi 1000 mA. Pe hârtie bateria oferă 280 de ore de funcţionare în standby sau 622 minute de convorbiri. La testul nostru de utilizare continuă în PCMark am atins 7 ore şi 15 minute, deci stăm bine având în vedere că în acelaşi test celebrul phablet OnePlus One atinge doar 5 ore şi 15 minute.

În mare veţi prinde cam o zi şi jumătate de utilizare cu acest model, la utilizare medie. Încărcarea sa durează 3 ore şi 45 de minute, deci destul de mult. Nu avem funcţii Power Save, poate în afară de cea a display-ului, Economic Backlight, care reduce iluminarea de fundal. Trecem la acustică, unde ne întâmpină un player muzical personalizat, care pare minimalist şi modest ca interfață.

Difuzorul lui Allview E3 Sign

Egalizatorul inclus aici e cel stock, iar la experienţa acustică am remarcat că difuzorul din spate nu e acoperit atunci când handsetul se află pe o suprafaţă plată. Există şi puţină distorsionare la volum maxim, iar acest model aduce un volum destul de ridicat, bas bun şi note înalte OK. De remarcat că spatele terminalului vibrează atunci când ascultăm muzica.

Castile lui Allview E3 Sign

Căştile au o mufă de mari dimensiuni, dar şi un design premium şi atractiv, cu o textură cauciucată a porţiunii care intră în ureche. Firul este plat şi nu se încurcă, iar căştile sunt comode, dar nu au volum foarte ridicat. Basul este OK, sunetul clar şi izolarea bună. Avem parte şi de radio FM via o aplicaţie custom, ce include şi opţiuni ca înregistrare, RDS şi difuzor.

Puterea volumului lui Allview E3 Sign

În zona de Setări avem parte de optimizare a acusticii pentru căşti, care adăugă puţin mai mult bas. La testul cu decibelmetrul am atins 82.5 dBA în spate şi 77.8 dBA în faţă, fiind cam la acelaşi nivel cu Huawei Honor 6 şi clar sub OnePlus One, care atinge 90 dBA. Per total acustica este de calitate, în ciuda distorsiunii la volum maxim a difuzorului.

Ecranul oferit aici este un IPS LCD HD de 5.5 inch, iar playerul video de la bord oferă opţiunea Pop up Play. Acest display afişează culori realiste, o imagine clară şi luminoasă, dar la o privire atentă se remarca faptul că nu e un ecran Full HD, ci doar HD, la micile detalii. Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar comportamentul în bătaia soarelui nu e cel mai bun din lume.

Ecranul lui Allview E3 Sign atinge 391 unităţi LUX

Pixelii sunt de tip RGB Stripes, iar luminozitatea ajunge la 391 unităţi LUX, ceea ce e OK, mai ales că OnePlus One atinge 404 LUX, Oppo Find 7a doar 354 LUX, iar LG G3 puţin peste 300 LUX, deci stăm bine pentru un telefon midrange.

Camera este o unitate de 8 MP, cu senzor Sony IMX219, care datează din 2012 şi măsoară 1/4 inc. Interfaţa nu prea ne-a impresionat, având iconuri mari şi culori neinspirate. În stânga se află shortcut către camera frontală şi opţiunile bliţului, în vreme ce în dreapta avem modurile de captură, în formă de semicerc: smile shot, selfie, normal, beauty face, HDR şi panoramă la 360 de grade.

Camera lui Allview E3 Sign

Cu modul Beauty Face puteţi modifica imperfecţiunile feței, subţia fața, schimba mărimea ochilor şi alte aspecte legate de chip. Tot în dreapta avem butonul shutter, cel video şi galeria foto. În zona inferioară a ecranului se află opţiunile foto principală, printre care şi comandă vocală, timer, night mode, rezoluţia (8 MP în 16:9 sau 4:3, 6 MP, 5 MP), dar şi opţiunile video.

Mostra foto Allview E3 Sign

Acestea includ rezoluţia Full HD sau HD, apoi avem şi grila, locaţia, sunetul la captură, balans de alb, expunere, scanare QR code, microfon, reset şi stamp. Camera e capabilă de zoom digital până la 4X, are focalizare lentă şi captură de viteza medie. Galeria foto a fost realizată cu acest model într-o zi însorită de martie, iar culorile sunt realiste. Panorama e foarte largă, iar unele fotografii au un strat albicios peste.

Mostra foto Allview E3 Sign

Cele realizate în plin soare au de asemenea unele probleme. Contrastul şi focalizarea sunt bune la această cameră, iar fotografiile macro au arătat bine. Iluminarea cadrelor este OK, nivelul de detaliu este bun pentru 8 megapixeli. Am apreciat şi textura acelei fotografii cu statuia calului sau cu acea piatră cu grafitti. Atunci când iluminarea devine slabă şi capturile devin slabe, iar HDR-ul tinde să exagereze cu albul, precum în acel cadrul cu globul pământesc.

Mostre foto realizate cu Allview E3 Sign (galerie)

În schimb, la acele jucării colorate, totul a arătat OK şi am avut expunere şi balans de alb OK. Camera se descurcă mai bine în fotografiile realizate de aproape şi care au culori vii, mai degrabă decât la cele cu culori reci şi realizate în landscape. În mare fotografierea este OK pentru un midrange, iar trecând la captura video, fişierele rezultate sunt 3GPP-uri la 23 FPS cu bitrate de 17 Mbps.

Clipurile au culori destul de bune, focalizare OK, dar stabilizarea e slabă. Calitatea imaginii e destul de bună şi există şi o problemă cu motion blur. Culorile sunt realiste, expunerea e bună, iar nivelul detalii ar putea fi mai bun. Nu suntem foarte impresionaţi de această captură, mai ales pentru o filmare Full HD. Captura video nu arată chiar rău, dar e sub cea foto, clar.

Allview E3 Sign nu se supraincalzeste

Putem realiza şi editare foto cu obişnuitele filtre, rame şi opţiuni crop/rotate/contrast şi altele. În ce priveşte performanţă, acest model atinge o temperatură de 37.9 grade Celsius după 15 minute de jucat Riptide GP2, deci nu suferă de supraîncălzire. Browserul web este cam lent, iar interfaţa să personalizata este interesantă, deşi puţin cam învechită ca look.

Allview E3 Sign benchmarks

Tastatura virtuală este cea stock, iar trecând la apelare, acest model oferă funcţia Speed Dial, reducere a zgomotului de fond şi apeluri cu volum ridicat şi claritate bună. În ce priveşte aspectul benchmark, am comparat Allview E3 Sign cu Wiko Rainbow şi Karbonn Titanium S6, toate cele 3 telefoane împărţind acelaşi procesor Mediatek, dar având cantităţi de RAM diferite şi diagonale diferite.

Iată rezultatele:

 Allview E3 SignWiko RainbowKarbonn Titanium S6
Quadrant663157608805
AnTuTu189801882819418
NenaMark54.2 FPS52.8 FPS60.4 FPS
Vellamo170122361755
3DMark267029492122
GeekBench 3322/977351/1159353/1186
GFX4.1 FPS4.2 FPS4.2 FPS
Browsermark1019573974
SunSpider166013761608
SpeedTest22/22 Mbps23/19 Mbps20/19.9 Mbps

Per total rezultatele obţinute de acest terminal în benchmark-uri sunt destul de slabe, el câştigând doar 1 din 10 dueluri. Cu toate acestea nu avem lag, iar jocul Riptide GP2 rulează fără cusur. Ca OS avem Android 4.4.2, puţin mai personalizat decât de obicei. Dacă ţine apăsat butonul Menu vom declanşa zona de multitasking, care include şi o funcţie End All.

Allview E3 Sign Review

Cu o singură apăsare a butonului Menu, putem declanşa zona widgets, unde găsim widgeturi stock şi putem regla şi efectele şi tranziţiile platformei. În zona dropdown avem notificări şi o porţiune Quick Settings cu UI minimalist. Setările primesc un design complet nou, cu fiecare secţiune aflându-se în stânga ecranului, iar setările sale în dreapta.

Allview E3 Sign - Scanner de amprente

Aici găsim personalizări ale cursorului, gesturi pe care le putem folosi în lockscreen pentru a activa diferite funcţii şi aplicaţii. În ce priveşte mecanismul de autentificare pe bază de amprente, el nu suporta (deocamdată) plăti, ci doar deblocarea ecranului. Veţi putea înregistra o amprentă cu câteva glisări consecutive peste scannerul de amprente de sub camera din spate.

Procesul e rapid şi fără prea multe complicaţii. În ce priveşte acurateţea la identificare, în prima fază aş fi zis că e ca nevoie de 2-3 încercări până să fiţi autentificaţi OK, dar după o utilizare de câteva zile a handsetului vă veţi obişnui şi veţi face swipe cum trebuie din prima, deci funcţionează OK acest mecanism. Aveţi şi un cod PIN alternativ în cazul în care nu reuşiţi din încercările alocate.

Aplicatiile preinstalate pe Allview E3 Sign

Zona de Gesturi/Motion include şi o funcţie Smart Stay, care funcţionează fix ca pe telefoanele Samsung, dar şi o fereastră plutitoare de multitasking cu diferite opţiuni şi moduri de utilizare. Opţiunile mai includ şi control vocal, securitate şi în zona About găsim un grafic ce indică funcţionarea core-urilor procesorului. În ce priveşte  lista de aplicaţii preinstalate, iat-o: Bitdefender Mobile Security, Backup + Restore, Calendar, Chrome, Compass, Drive, Facebook, Email, File Manager, Gmail, Google+, Hangouts, Maps, Photos, suita Play, Sound Rec, YouTube, Torch, To Do şi Zaza Remote.

Zaza Remote

Aceasta din urmă aplicaţie e intuitivă şi permite controlul via infraroşu al televizorului, aerului condiţionat şi altor device-uri. Aplicaţia e mai intuitivă decât cea de pe HTC One de exemplu şi are un setup rapid. Să vedem acum şi verdictul pentru acest telefon.

Iată aspectele Pro:

 • prezenţa scannerului de amprente
 • conectivitate infraroşu
 • preţ bun
 • baterie bună
 • difuzor şi căşti bune
 • luminozitate ridicată
 • captură foto destul de bună
 • culori realiste ale ecranului şi la captura foto

Şi aspectele Contra:

 • încărcare de lungă durată
 • distorsionare a sunetului la volum maxim
 • captură video nu impresionează
 • anumite zone ale interfaţei nu arată prea bine

Allview E3 Sign primeşte de la noi nota de 8.4 din 10 pentru design, un 9.3 pentru hardware şi un 9 pentru OS şi UI. Nota finală este de 8.9 din 10, acesta fiind un phablet midrange cu funcţii media atractive, scanner de amprente şi funcţie de telecomandă TV via infraroşu. Camera şi ecranul rămân cele mai atractive aspecte, după scannerul de amprente. Telefonul poate fi cumpărat de aici și puteți discuta legat de acesta, pe forumul Mobilissimo.ro.

Şi acum iată cum puteţi câştiga terminalul:

 Iată regulile:

 1. Vizitaţi pagina de produs pe Allview.ro
 2. Like la pagina de Facebook Allview
 3. Postaţi un comentariu la articolul de unboxing/review, cu răspuns la întrebarea "Aţi vrea să mai vedeţi scannere de amprente şi pe alte telefoane/tablete Allview? Dacă da, de ce?"
 4. Share public pe contul personal de Facebook la articolul de unboxing/review.

Cele 4 capturi trebuie trimise pe mail la concurs@mobilissimo.ro cu subiect "concurs Allview E3 Sign", plus numele vostru real, numărul de telefon şi adresa. Tragerea la sorţi va avea loc prin random.org pe data de 18 martie la ora 21.

Review Allview E3 Sign

Allview E3 Sign
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×