Oppo Find 7a Review: încărcare ultra rapidă a bateriei, design masiv, un phablet care nu excelează, doar performează (Video)

1.750 ori
<b>Oppo Find 7a Review: încărcare ultra rapidă a bateriei, design masiv, un phablet care nu excelează, doar performează (Video)</b>Oppo Find 7 a ajuns &icirc;n teste la Mobilissimo.ro, &icirc;n versiunea Oppo Find 7a, cea care aduce un display Full HD şi nu unul Quad HD că modelul Oppo Find 7. Acest produs ne-a fost oferit &icirc;n teste de către Quickmobile.ro, care vinde...

Oppo Find 7a ajuns în teste la Mobilissimo.ro, în versiunea Oppo Find 7a, cea care aduce un display Full HD şi nu unul Quad HD ca modelul Oppo Find 7. Acest produs ne-a fost oferit în teste de către Quickmobile.ro, care vinde handsetul la preţul de 1970 lei. Retailerul vinde şi modelul Quad HD la preţul de 2528 lei.

Terminalul a fost lansat în primăvara lui 2014 şi vine cu un design foarte similar cu al lui OnePlus One. Acesta este un phablet de 5.5 inch, cu grosime de 9.2 mm, faţă de cei 8.9 mm ai lui OnePlus One. În ce priveşte greutatea, phablet-ul cântăreşte 170 de grame, cu 8 grame mai mult decât OnePlus One. Acest model este mai îngust decât Galaxy Note 3 de exemplu, dar şi mai lung.

Designul lui Oppo Find 7a

El are în mare aceeaşi lăţime şi lungime ca şi OnePlus One, plus-minus 1 mm. Oppo Find 7a vine pe alb sau negru şi are o aderență bună. Marginile ecranului sunt destul de subţiri, iar zona frontală este magnet de amprente. În spate regăsim o textură punctată, care creşte aderența. Construcţia este solidă, iar formatul de design este dreptunghiular şi foarte puţin rotunjit în zona superioară şi inferioară.

Materiale din care e fabricat Oppo Find 7a

Terminalul e fabricat din policarbonat şi are margini uşor cromate, acelaşi tratament fiind aplicat şi butoanelor şi zonei camerei. Designul nu s-a schimbat foarte mult faţă de cel al lui Oppo Find 5. În zona frontală avem un difuzor pentru convorbiri, senzori, camera frontală şi butoane capacitive cu greu vizibile, plus o zonă de notificări discretă, care se iluminează în albastru şi e integrată în zona inferioară a handsetului.

Oppo Find 7a cu capacul spate scos

În spate avem microfonul, camera principală, blitz dual LED, difuzorul, iar dacă înlăturăm capacul spate vom găsi slotul microSD şi pe cel microSIM. În zona superioară se află jackul audio, iar jos microfonul şi portul microUSB. În stânga lui Oppo Find 7a vom găsi butonul On/Off, iar în dreapta butoanele de volum. Toate acestea sunt foarte greu de apăsat, pentru că sunt prea subţiri şi deloc scoase în relief.

Specificatii Oppo Find 7a

Per total, oppo Find 7a pune la bătaie un design masiv, dar solid şi destul de comod, în afară de butoane. Trecând la hardware, terminalul aduce un display de 5.5 inch, cu panou IPS LCD şi rezoluţie Full HD, dar şi protecţie Gorilla Glass 3. Ecranul are o proporţie de 72.9% faţă de corpul handsetului, iar continuând lista de dotări, acest model vine cu un procesor quad core Snapdragon 801 tactat la 2.3 GHz, GPU Adreno 330, 2 GB RAM şi 16 GB stocare.

Avem la dispoziţie şi un slot microSD, cu suport pentru până la 128 GB extra. În spate se afla o cameră de 13 MP cu blitz dual LED, în vreme ce în zona frontală avem o cameră de 5 MP. Pe partea de conectivitate, avem la dispoziţie Bluetooth 4.0, WiFi b/g/n dual bând, WiFi Direct, DLNA, GPS, NFC, microUSB 2.0 cu USB OTG şi conectivitate quad bând GSM/GPRS/EDGE, dar şi LTE şi HSPA.

Bateria lui Oppo Find 7a

La capitolul "Altele" avem accelerometru, senzor de proximitate şi anulare activă a zgomotului de fond. Bateria acestui handset este o unitate Li-Polymer de 2800 mAh, care la testul nostru a oferit 9 ore şi 1 minut de playback video HD, cu luminozitate la 50% şi WiFi pornit. Astfel, phablet-ul e peste OnePlus One, care atinge 8 ore şi 54 de minute dar sub Galaxy S5, de exemplu, care atinge 11 ore de playback video.

Încărcarea este incredibil de rapidă, astfel că handsetul ajunge de la 0% la 100% în doar o oră şi 20 de minute, iar mulţumită tehnologiei Fast Charge veţi încărca 70% din baterie în doar 30 de minute. În zona de Setări avem şi opţiunea Power Save, care scade luminozitatea, poate închide WiFi, Bluetooth, conexiunea date sau GPS, dar şi feedbackul touch.

Bateria lui Oppo Find 7a

Există şi opţiunea Battery Reminder, care aminteşte utilizatorului să încarce telefonul atunci când nivelul bateriei este sub 40% pe perioada nopţii. Per total bateria este bună şi oferă cam o zi şi jumătate de funcţionare cu utilizare de nivel mediu.

Difuzorul lui Oppo Find 7a

Trecem acum la acustică, unde ne întâmpină un player muzical personalizat, asociat lui Color OS. El include atât melodiile stocate local, cât şi un magazin de muzică şi teme. Difuzorul oferă un volum ridicat, sunet clar şi bas bun, iar toate notele se aud OK. Există şi opţiunea MAXX Audio, cu tehnologie de la firma Waves Audio şi care face sunetul mai natural.

Alte opţiuni ale playerului includ Favorite, căutarea versurilor pe web, shake to skip, auto descărcare de versuri şi album art. Maxx Audio are o serie de moduri de utilizare: Music, Movies, Games şi Custom. Fiecare are un grafic personalizabil de frecvenţe acustice, cu înalte şi joase, dar şi slidere speciale pentru bas, treble, volum şi dialog. Playerul vine cu suport FLAC şi tehnologie Dirac HD, care e activată doar la căşti.

Cati audio Oppo Find 7a

Aceasta optimizează răspunsul în frecvenţa şi face detaliile sonore să se audă mai bine, precum un set extra de tobe. Căştile care vin la pachet cu Oppo Find 7a sunt destul de arătoase, uşor înclinate pentru a sta mai bine în ureche şi comode. Ele au izolare bună a zgomotului de fond, bas adânc, volum ridicat şi claritate bună a sunetului.

Puterea volumului lui Oppo Find 7a

Căştile sunt foarte bune, putând fi uşor comparate cu unele Apple sau Samsung. Datorită lui Dirac HD vom auzi şi percuţie în plus în unele melodii. Reţineţi că nu avem radio FM pe acest model, dar acustica este excelentă la difuzor şi căşti. Am realizat şi testul cu decibelmetrul, unde telefonul a atins 85.1 dBA în spate şi 84.2 dBA în faţă, depăşind deci un iPhone 6 Plus şi ai săi 83 dBA.

OnePlus One e totuşi superior, cu cei 90.5 dBA atinşi. Trecem acum la aspectul video/display, unde analizăm un ecran de 5.5 inch cu rezoluţie Full HD, tehnologie IPS LCD şi densitate de 401 ppi. Avem la bordul handsetului un player video custom, cu suport DivX, Xvi, AVI, MKV şi MP4. Ca şi playerul audio, acesta are o secţiune online, cu trailere, filme, reclame şi sporturi.

Recenzie Oppo Find 7a

Experienţa vizuală în sine aduce o imagine clară, luminoasă, unghiuri largi de vizualizare, culori vii, iar playerul pune la bătaie şi o opţiune în genul lui Pop Up Play. Ecranul e de tip JDI şi suferă puţin de reflectivitate în bătaia soarelui. Culorile sale sunt cam reci, iar pixelii sunt de tip RGB Stripe. Am testat şi nivelul de luminozitate al acestui display, cu menţiunea că avem 3 nivele diferite de luminozitate pe acelaşi ecran.

Luminozitate ecran Oppo Find 7a

Astfel, sus am înregistrat 365 LUX, în centru 357 LUX, iar jos 327 LUX. Nu este un caz singular, de vreme ce şi pe OnePlus One am avut o experienţă similară. De remarcat că la Oppo Find 7a are partea de jos a ecranului uşor gălbuie pe un fundal alb. În mare, acest ecran e sub cel al lui OnePlus One, care atinge 404 LUX.

Suntem totuşi aproape la egalitate cu luminozitatea lui Xperia Z2, adică 366 LUX, dar şi peste LG G3, cu ai săi 343 LUX. De asemenea, suntem sub Galaxy S5, care atinge 480 LUX. Ecranul este OK, nu bate recorduri, dar nici nu e slab. În zona de Setări avem şi o opţiune interesantă legată de Lockscreen, cu diferite afişare că Travel, Cards sau Weather, plus altele descărcabile.

Camera lui Oppo Find 7a

Şi acum să aruncăm o privire peste cameră. Aceasta este o unitate de 13 megapixeli, cu senzor Sony IMX 214, acelaşi de la OnePlus One. Avem şi un blitz dual LED la dispoziţie, deschidere F/2.0, iar senzorul CMOS măsoară 1/3.06 inch şi vine cu BSI. Camera frontală este una de 5 MP, destul de bună pentru selfie. Camera de 13 MP e capabilă să realizeze cadre de 50 MP prin interpolare şi suporta captura RAW.

Camera lui Oppo Find 7a

Interfaţa e minimalistă, iar în stânga avem un shortcut către camera frontală, opţiuni pentru blitz, în vreme ce printre opţiuni găsim rezoluţie (13 megapixeli în 4:3 sau 10 megapixeli în 16:9), dar şi opţiuni că Timer, sunet Shutter, balans de alb, ţap pe ecran pentru captura sau captura vocală. Avem şi moduri scenă, iar captura video se realizează în următoarele moduri: slow motion 720p, HDR, full HD şi 4K. Avem şi opţiuni legate de stocarea fotografiilor şi clipurilor, localizare şi următoarele moduri de captură: Normal, HDR, HD, Beautify, Panorama, G F, Slow Shutter, Audio, RAW, Scan/Paste şi Poster.

Cum fotografiaza Oppo Find 7a

Fotografierea HD implică realizarea de cadre de 50 MP, cu un timp de aşteptare de 5 secunde şi are loc prin alipirea de 10 fotografii de 13 MP. Rezultatul e o fotografie cu nivel de detaliu foarte ridicat. Slow Shutter permite crearea de expuneri mai lungi, ceea ce funcţionează cel mai bine în condiţii low light. Opţiunile sale merg de la Auto la 0.5 secunde, 1 secundă, 2, 4, 8, 16 sau 32 secunde.

Modul Audio permite capturarea a câteva secunde de fundal acustic împreună cu o fotografie, în mod similar cu o opţiune de pe telefoanele Samsung. Apoi putem crea un G F cu modul asociat, scana coduri de bare sau coperţi de reviste şi realiză captura RAW, în format DNG, ceea ce înseamnă fişiere de mărime ridicată, dar cu post procesare mai bună.

Mostra foto Oppo Find 7a

Camera oferă o viteză bună de focalizare, zoom de până la 4X şi captura rapidă. Trecând la galeria foto în sine, descoperim fotografii cu culori bune, dar puţin cam reci şi apreciem albastrul cerului fotografiat. Nivelul de detalii este bun, iar expunerea şi balansul de alb sunt OK. Am apreciat umbrele surprinse de cameră, iar HDR-ul a scos în evidenţă detaliile la clădirile Timişoreana.

Macro realizat cu Oppo Find 7a

Macro-ul cu acea plantă a arătat excelent, iar cameră s-a descurcat şi cu soarele direct în faţă şi fără vreun efect de halo. Totuşi soarele tinde să ardă anumite cadre, mai ales în acele secvenţe cu puştii care joacă fotbal. Dacă apreciem albastrul, roşul nu arată prea bine, dar verdele este OK. Panorama nu este foarte lată, iar imaginea HD are o rezoluţie de 8160 x 6120 şi are un nivel uriaş al detaliilor.

Mostre foto realizate cu Oppo Find 7a (galerie)

Selfie-urile au ieşit destul de clare, iar acele câteva capturi cu pisica în condiţii de luminozitate nu prea bună au ieşit la rândul lor bine. Am apreciat la toate aceste fotografii lipsa de zgomot, claritatea şi am observat şi că blitzul dual LED este puternic. HDR-ul va combina pe acest telefon mai multe cadre în unul singur cu expunerea ideală.

Dacă vă impresionează captura HD, aflaţi că vom regăsi capturi similare pe telefoanele cu camere Pureview şi acolo arăta mult mai bine totuşi. În ce priveşte captura video, avem un clip de 56 de secunde, Full HD în format MP4, la 30 FPS, dar cu bitrate surprinzător de mic, de doar 8 Mbps. Acustica e foarte bună la captura video, iar acest clip cu macaraua are mici probleme cu luminozitatea la început.

Mostra foto Oppo Find 7a

Focalizarea este OK, dar stabilizarea nu prea. Avem şi un clip video cu maşini, în care focalizarea este excelentă, dar din nou stabilizarea e cam şubredă şi bitrate-ul este tot 8 Mbps. La filmare se remarcă balansul de alb şi expunerea bună şi menţionăm că putem filma şi HDR fără probleme. Detaliile arată OK, deşi la zoom in se cam pierde din claritate.

Această cameră nu este foarte departe de performanţele celei de pe OnePlus One, dar este clar sub cea de pe Galaxy S5 şi Xperia Z2, dacă vreţi neapărat termeni superiori de comparaţie. În acelaşi timp, captura foto nu e chiar departe de iPhone 6, ceea ce e un compliment. Există evident opţiuni de editare foto, de la umbre la auto fix şi de la fill light la FX, saturare, sepia, crop, rotate şi altele.

Oppo Find 7a nu se supraincalzeste

Telefonul atinge o temperatură de 40.9 grade Celsius după 15 minute de jucat Riptide GP2 şi dacă el se încălzeşte uşor, asta e pentru că am jucat jocul cu detaliile la maxim, lucru rar întâlnit pe terminalele testate până acum. Browserul oferit pe acest device este Chrome, iar el este rapid, în vreme ce tastatura virtuală e aproape de cea stock, cu gesturi swipe la pachet.

Riptide GP2

Pe partea de telefonie, avem o funcţie interesantă anti hărţuire, cu black list şi white list, dar şi funcţie de interceptare a SMS-urilor spam. Handsetul oferă şi funcţia Smart Dial şi are şi un Holiday Mode, care permite doar apelurilor Whitelist să fie preluate. Difuzorul pentru convorbiri are volum ridicat, sunet clar şi anulare a zgomotului de fond foarte bună.

Benchmark-uri Oppo Find 7a

Să vedem acum cum stăm cu benchmark-urile. Am comparat telefonul Oppo Find 7a cu OnePlus One, LG G3 şi Galaxy S5. Toate 4 au procesor Snapdragon 801 şi 3 dintr ele au ecran Full HD, în vreme ce unul are ecran Quad HD (LG G3). Două au 3 GB RAM şi două au 2 GB RAM. Iată rezultatele:

 Oppo Find 7aOnePlus OneLG G3Samsung Galaxy S5
Quadrant22018244292223522739
AnTuTu45869374213563734712
NenaMark61.8 FPS63 FPS59.9 FPS60.1 FPS
Vellamo3567300224171645
3DMark19170193971609518632
GeekBench 31004/3045969/2626960/2333854/2533
GFX28.3 FPS28.4 FPS27.3 FPS27.4 FPS
Browsermark1654136811873250
Sunspider8691048652413
SpeedTest20/20 Mbps26/22 Mbps20/21 Mbps23/24 Mbps

Oppo Find 7a câştiga 4 din 10 bătălii, respectiv 5 din 10 în faţa lui OnePlus One, fiind foarte aproape în restul. El rulează Riptide GP2 cu toate detaliile la maxim fără probleme. În ce priveşte software-ul, terminalul vine cu Android 4.3 cu Color OS aplicat peste, în versiunea 1.2.0. Acesta este un soi de skin Android pe care atât Oppo, cât şi OnePlus îl folosesc, OnePlus doar la anumite modele One, cele din China.

Oppo Find 7a rulează Riptide GP2 cu toate detaliile la maxim fără probleme

Color OS aduce numeroase personalizări experienţei Android. Iconurile sunt mai arătoase, şlefuite, glossy şi colorate decât la alte ROM-uri. Dock-ul din zona inferioară a ecranului e personalizabil şi poate include 5 itemuri. Widgeturile sunt separate de lista de aplicaţii şi includ atât widgeturi stock, cât şi custom, iar în secţiunea asociată personalizării homescreen-urilor găsim şi wallpaper-uri şi ceva numit Exclusive Space.

Acesta este un soi de Homescreen dedicat, axat pe o singură funcţie. Avem un Exclusive Space muzical, axat strict pe playerul muzical şi funcţii similare media, dar şi unul Foto, ce include un widget pentru realizarea de fotografii cu margini în stil polaroid şi un mic timeline cu fotografiile. Găsim şi opţiunea Live Weather tot în această zonă.

Color OS pe Oppo Find 7a

De remarcat că Exclusive Space elimina bară status din Android, pentru mai mult spaţiu liber pe ecran. Interfaţa lui Color OS aduce 9 homescreen-uri, iar multitasking-ul e pe bază de swipe şi include şi un Cleaner general pentru toate aplicaţiile. Zona Dropdown are o secţiune dedicată în partea stângă, un panou pe care putem desena simboluri pentru a activa anumite aplicaţii.

Desenăm un cerc şi activăm cameră, un V şi activăm lanterna şi tot aşa, evident cu posibilitatea de a ne crea propriile comenzi/gesturi. Zona dropdown standard include Quick Settings şi notificări, destul de bine organizate, plus un slider pentru luminozitate. Dacă intrăm în setări vom admira o interfaţă bine pusă la punct, peste TouchWiz de exemplu, cu un sistem eficient de taburi.

Review Oppo Find 7a

Aici găsim şi funcţii de securitate avansate, printre face şi deblocare facială, pe bază de voce sau prin gesturi realizate în faţa camerei. Avem şi un Guest Mode, criptare pentru aplicaţii, detectare a viruşilor şi posibilitatea de a salva datele importante. Există şi o zonă Gestures în care putem activa funcţii ce amintesc de Galaxy S III sau S4.

Oppo Find 7a Review

Astfel, putem face dublu ţap pe lockscreen pentru a debloca telefonul, flutură mâna în faţa camerei pentru a trece de la o fotografie la alta, realiza un screenshot cu 3 degete şi flip to mute. Per total Color OS este o experienţă plăcută, mai ales din punct de vedere al securităţii şi controlului prin gesturi. Lista de aplicaţii preinstalate include Calendar, Weather, Notes (scris de mână, desen), File Manager (inclusiv FTP, DLNA), Lock Now, Email, Theme, Photos, News + Weather, Facebook, Photos, Google+, Gmail, Cloud Service, System Update, Car Mode, o serie de Tools (calculator, lanterna, înregistrare sunet etc). În plus avem şi YouTube şi funcţiile de securitate şi anti hărţuire organizate în foldere.

Să vedem acum şi verdictul şi aspectele Pro/Contra.

Cele Pro sunt:

 • încărcare foarte rapidă
 • apreciem Maxx Audio şi personalizările acustice
 • căşti de calitate la pachet
 • benchmark-uri bune/performanta bună
 • rulează jocuri 3D cu detaliile la maxim
 • fotografii arătoase
 • opţiuni speciale de captură foto (HD/ slow capture/ RAW)
 • Color OS are o interfaţă plăcută

Şi cele Contra:

 • design masiv
 • costă mult mai mult decât OnePlus One, oferă cam acelaşi pachet
 • bateria putea fi un pic mai bună
 • ecranul nu bate vreun record
 • captura video nu impresionează

Oppo Find 7a primeşte nota 8.7 din 10 pentru design, un 9 pentru hardware şi un 9.3 pentru OS şi UI. Media notelor este de 9 din 10, din care scădem 0.4 puncte pentru preţul cam prea mare pentru pretenţiile lui 2015. Nota finală este de 8.6 din 10 şi dacă Oppo Find 7a ar fi un elev la şcoală, el ar veni mereu cu tema făcută, ar fi bun, ascultător şi pregătit, doar că nu ar excela la nimic. A fi doar bun nu mai este de ajuns când ai alură de flagship. Acest model poate fi cumpărat de la Quickmobile.ro la preţul de 1970 lei.

Review Oppo Find 7a
 

Oppo Find 7a
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×