Allview Soul X6 Xtreme Review Ultra-Detaliat (Introducere, Design, Display)

4.338 ori
<b>Allview Soul X6 Xtreme Review Ultra-Detaliat</b>Allview Soul X2 Xtreme a fost un telefon cu care ne jucăm în august 2015, pe căldura mare. Era o bestie de gaming cu mult RAM la acea vreme şi inova poate cel mai mult în portofoliul Allview. La 4 ani distanţă avem încă un Xtreme care a plusat serios..

Introducere

Allview Soul X2 Xtreme a fost un telefon cu care ne jucăm în august 2015, pe căldura mare. Era o bestie de gaming cu mult RAM la acea vreme şi inova poate cel mai mult în portofoliul Allview. La 4 ani distanţă avem încă un Xtreme care a plusat serios de tot la noutăţi, având şi cameră selfie pop up, cititor de amprente în ecran, încărcare wireless şi un ecran edge to edge de invidiat şi pentru rivalii chinezi. Allview Soul X6 Xtreme, căci despre el este vorba, costă 1.699 lei şi e subiectul celui mai nou giveaway Mobilissimo.ro, care vi-l oferă cadou.

E o cunoştinţă mai veche de-a noastră, pentru că ne-am jucat cu el la MWC 2019 şi am văzut şi multe teasere pentru el. Desfiinţează odată pentru totdeauna şi miturile legate de MediaTek şi are un ecran care zdrobeşte orice rival din 2019, aşa cum aflaţi din cele ce urmează.

Design Allview Soul X6 Xtreme

Cool, comod şi fabricat din materiale premium

2018 a fost un an al nuanţei mov, conform Pantone, aşa numita nuanţa Ultra Violet. Samsung Galaxy S9 şi OnePlus 6T au etalat-o sub forme de liliac şi Thunder Purple, iar Huawei Mate 20 Pro a avut un mov-albastru în gradient. Acum Allview se poate desfăşura pe acest palier, cu un mov urban, strălucitor şi care aminteşte de culoarea Pantone a anului 2014, Orchid.

Video-review Allview Soul X6 Xtreme, secțiunea design

E şi spre rubiniu puţin, privit de un ochi format. Dar nu suntem aici să vorbim despre culori, ci despre feeling şi construcţie. Telefonul este fabricat din sticlă şi metal şi are un ecran foarte imersiv. Are muchii cu adevărat înguste (scăpate de bretoane si decupaje) şi o bărbie mică jos. Măsoară 8.91 mm în talie şi cântăreşte 176.6 grame, fiind cu aproape 14 grame mai uşor decât ZenFone 6, deşi diagonalele sunt similare.

Are sticlă în faţă şi spate, o ramă metalică intre şi o aderentă bună. Butoanele au răspuns OK la apăsări, iar camera selfie pop up a fost testată pentru zeci de mii de ridicări şi coborâri, fiind rezistentă la uzură. Spatele atrage ceva amprente şi grăsime, dar nu foarte observabil şi nu destul încât să îl ştergeţi obsesiv cu manşeta. Indiferent cât de cârcotaş ai fi, trebuie să recunoşti că telefonul e bine construit, comod, uşor şi arătos pe nuanţa sa mov.

Display Allview Soul X6 Xtreme

Excelent calibrat, contrast foarte bun şi vizionare video imersivă

Dacă mă punea cineva să ghicesc care ar fi cel mai luminos ecran din 2019, nu aş fi putut să îmi imaginez că va fi cel de pe Allview Soul X6 Xtreme. Lucrurile sunau bine chiar de pe hârtie, cu un panou AMOLED Full View cu muchii foarte înguste şi foarte imersiv. Are rezoluţie de 2340 x 1080 pixeli şi protecţie Gorilla Glass 5. Panoul este unul multitouch capacitiv 2.5D.

Video-review Allview Soul X6 Xtreme, secțiunea display

Vizionarea video a fost super imersivă, scăpări de bretoane şi decupaje în ecran, la fel şi gaming-ul. Am fost încântat de negrul adânc, specific AMOLED, culorile vii şi unghiurile largi de vizualizare. Contrastul a fost perfect, chiar şi pe vreme toridă, ce sare de 35 de grade. Calibrarea culorilor e bunicică şi nu se abate de la normele cu care suntem obişnuiţi.

La microscop am văzut un aranjament de pixeli RGB Stripes, ceea ce mă intriga pe un AMOLED, care de obicei are Pentile Matrix (e probabil produs de BOE). Adevăratul şoc a venit la testul cu luxmetrul, unde am atins 694 LUX, depăşind orice alt telefon testat în ultimele 6 luni. Suntem pe locul 3 all time, doar sub iPhone X şi iPhone XS Max. Am depăşit Nokia 9 Pureview, Huawei P30 Pro, dar şi Galaxy S10+. Pe acesta din urmă l-am depăşit chiar cu mai bine de 200 LUX. Nu mă aşteptam să avem un ecran aşa bun aici, sincer să fiu.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • 3.Allview Soul X6 Xtreme694 (LUX)
 • 4.Samsung Galaxy Note 10+648 (LUX)
 • 5.Motorola Moto Z2 Play640 (LUX)
 • 6.Nokia 9 Pureview639 (LUX)
 • 7.Huawei P20 Pro629 (LUX)
 • 8.Xiaomi Redmi K20 Pro Premium629 (LUX)
 • 9.OnePlus 3626 (LUX)
 • 10.Apple iPhone 11 Pro Max620 (LUX)
 • 11.Apple iPhone 6s618 (LUX)
 • +

La setările dedicate display-ului, putem umbla la Night Light, nivel de luminozitate, mărimea fonturilor şi afişajului, luminozitate adaptivă şi avem şi funcţie Screen Saver.

 • 1234
Allview Soul X6 Xtreme8,7810
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×