Allview X4 Soul Vision Review (Introducere, Design, Display)

3.088 ori
<b>Allview X4 Soul Vision Review</b>A trecut ceva vreme de la ultimul telefon sau tableta cu proiector pe care l-am văzut, o raritate în ziua de azi când lumea prefera să facă binging la diagonale de maxim 5.5 inch - 6 inch. Allview sparge totuşi gheaţa în această zonă, cu primul său..

Introducere

A trecut ceva vreme de la ultimul telefon sau tabletă cu proiector pe care l-am văzut, o raritate în ziua de azi când lumea preferă să facă binging la diagonale de maxim 5.5 inch - 6 inch. Allview sparge totuşi gheaţa în această zonă, cu primul său telefon cu proiector, Allview X4 Soul Vision. Terminalul a fost testat de noi în ultimele săptămâni şi aflaţi mai jos ce a ieşit.

Cu alură de battery-phone, dar parcă mai subţire, acest smartphone costă 1.999 lei în această perioadă, mulţumită unei oferte speciale Allview, care îi scade 300 de lei din preţ. Reţineţi că avem de-a face cu un proiector laser MEMS aici şi nu DLP, deci viaţa lămpii nu va fi o problemă. Primim multiple accesorii la pachet, după cum aţi văzut în unboxing, iar acesta este al doilea telefon testat de noi care vine cu asistentul AVI în limba română integrat.

Primul a fost Allview X4 Soul Infinity N, pentru noi cel puţin. Aflaţi în ce măsură ideea de proiector pe telefon mai prinde în ziua de azi în cele ce urmează.

Design Allview X4 Soul Vision

Ca un battery phone, dar un pic mai tras prin inel

Dacă unele telefoane cântăresc 180 de grame, dar se simt că de 200 de grame, Allview X4 Soul Vision cântăreşte 200 de grame, dar se simte mult mai light în mână. Are o construcţie excelentă pe bază de metal, abordare unibody şi nuanţa de albastru folosită i se potriveşte de minune.

E un albastru metalizat plăcut privirii pe care l-ai asocia cu o maşină rapidă. Este şi foarte comod de folosit, astfel că şi atunci când îl ţineţi cu o singură mână ajungeţi la toate zonele ecranului. Butoanele răspund cum trebuie la apăsare, iar aderenţa este bună. Avem o sticlă uşor curbată pe margini în faţă şi spatele are şi el laturile uşor curbate.

Allview X4 Soul Vision măsoară 10.28 mm în grosime şi cântăreşte 202.5 grame, dar repet, chiar nu se simt aceste dimensiuni când îl manevraţi. Este un smartphone cu diagonală de 5.5 inch şi cu o zonă a camerei foarte arătoasă, folosită pentru a scoate în evidenţă capacităţile de proiecţie ale handset-ului. Per total imaginea pe care o proiectează 4 Soul Vision aduce cu un soi de Dwayne the Rock Johnson îmbrăcat la costum: o elegantă musculară, masculină.

Display Allview X4 Soul Vision

2.5D, colorit bun, extra alb

Allview X4 Soul Vision a venit cu promisiunea că ne va întoarce privirile de la display spre imaginea proiectată pe un perete, dar nu putem ignora nici ecranul totuşi. Ca atare aruncăm o privire asupra IPS LCD-ului de 5.5 inch de la bord, pentru a vedea ce ştie.

Ecranul lui Allview X4 Soul Vision vazut la microscop

Cum şade bine unui telefon modern, vine cu panou 2.5D, cu tehnologie In Cell Touch şi laminare completă. Are sticlă rezistentă la zgârieturi şi nu atrage prea multe amprente, din fericire. Google Photos e singurul player video preinstalat, deşi noi instalăm mereu cu sfinţenie MX Player pe terminalele pe care le testam şi vi-l recomandăm de altfel.  Experienţa de vizualizare a implicat luminozitate ridicată, culorii, dar şi senzaţia că imaginea e ceva mai strălucitoare decât de obicei.

Contrastul e OK, chiar şi când am prins soare, iar unghiurile de vizualizare sunt largi. Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la cota considerată standard pentru luminozitate bună, 400 LUX. Fix, pe muchie, cum ar veni. Depăşim astfel LeEco Le Max 2 şi Moto G5, dar suntem sub LG G4 şi Moto Z Play.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 208.Allview X4 Soul Vision400 (LUX)
 • 209.Allview X4 Soul Infinity Plus400 (LUX)
 • 210.Huawei Honor View 20399 (LUX)
 • 211.TP-Link Neffos C5 Max398 (LUX)
 • 212.HTC Desire 820 Dual SIM396 (LUX)
 • 213.LeEco Le Max 2396 (LUX)
 • 214.Lenovo K6396 (LUX)
 • 215.TP-Link Neffos X1396 (LUX)
 • 216.Nokia 6.1396 (LUX)

Asemenea multor altor modele de telefoane testate recent şi acesta vine cu opţiuni şi setări Miravision, cu moduri precum Standard, Vivid şi User la bază. Din User se ramifică o tonă de reglaje pe bază de slidere, pentru aspecte precum Contrast, Saturare, Luminozitate, Claritate, Temperatura Culorii şi Contrast Dinamic, fără a uita de filtrul de lumină albastră.

Avem şi opţiuni pentru mărimea fontului şi itemurilor de pe ecran, iar per total ecranul este bunicel pentru un midrange.

 • 1234
Allview X4 Soul Vision
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×