Apple iPhone 8 Review (Introducere, Design, Display)

2.694 ori
<b>Apple iPhone 8 Review</b>E foarte uşor să te gândeşti la iPhone 8 şi să îl încadrezi într-o nişă: "cel mai performant telefon cu ecran sub 5 inch şi probabil una dintre cele mai bune camere ale unui telefon aşa mic". Practic singurul său rival e Xperia XZ1 Compact, deci înoată..

Introducere

E foarte uşor să te gândeşti la iPhone 8 şi să îl încadrezi într-o nişă: "cel mai performant telefon cu ecran sub 5 inch şi probabil una dintre cele mai bune camere ale unui telefon aşa mic". Practic singurul său rival e Xperia XZ1 Compact, deci înoată în ape călduţe. Pe de altă parte dacă îl comparăm cu iPhone 7, poziţia sa nu mai e aşa călduţă.

Sunt multe persoane care vor un telefon mic şi compact şi am remarcat că multă lume a întrebat de iPhone 8 pe YouTube la podcast-urile noastre. Ca atare am realizat şi recenzia sa, într-un format nou şi inedit, ceva mai concis. Aflaţi că acest telefon este vândut de către evoMAG.ro la suma de 3.499 lei şi iPhone 8 întregeşte tripleta de recenzii pentru iPhone-urile din generaţia 2017.

Am trecut în revistă iPhone X la cald şi în prima fază ne-a lăsat dorind mai mult, iPhone 8 Plus a livrat 2-3 bile albe, dar la design a dezamăgit şi acum vrem să vedem ce poate micul iPhone 8 cunoscut pentru că bate Macbook-uri Core i5 în benchmark-uri. Să trecem deci la analiză!

Design Apple iPhone 8

Bate monedă pe aceeaşi reţetă + extra sticlă

Am fi gata să certăm Apple că recurge la acelaşi format de telefon pentru al patrulea an la rând, dacă Sony nu ar fi făcut asta deja de vreo 5-6 ani. Ca atare tindem să criticăm mai puţin firma din Cupertino, mai ales ca au lansat și X... dar tot o tragem de urechi puţin.

E clar faptul că privit din față iPhone 8 e super uşor de confundat cu iPhone 7. De abia spatele din sticlă aduce o schimbare, nici ea prea inspirată, pentru că acel panou face telefonul mai vulnerabil şi mai scump de reparat dacă spargeţi sticla. Fiind un telefon mic şi compact, cu ecran de 4.7 inch, este evident uşor de mânuit, are aderenţă bună şi toate butoanele răspund bine la comenzi.

iPhone 8 măsoară 7.3 mm în grosime deci este cu 0.2 mm mai gros decât iPhone 7 şi cântăreşte 148 de grame, deci cu 10 grame extra faţă de modelul din 2016. Rezistă la apă şi praf în regim IP67, dar cumva aş dori totuşi IP68 pe viitor, dacă se poate. Nimeni nu se îndoieşte de calitatea construcţiei şi de materialele premium sau de confort aici.

Pe de altă parte suntem în 2018, an care sună deja futurist şi avem pretenţii ceva mai mari acum. Un plus al sticlei din spate e că ascunde acele antene care arătau oribil pe iPhone 7, inclusiv pe al meu şi mai ales pe roz.

Display Apple iPhone 8

3D Touch + True Tone + o rezoluţie învechită

Apple a avut mereu grijă de ecranele de pe telefoanele sale şi nu prea a dat rateuri la acest capitol. Văzând iPhone 8 Plus în acţiune după iPhone X aproape că mi-am dorit panoul acela pe modelul aniversar... În fine, iPhone 8 joacă în liga diagonalelor mici şi se prezintă cu un panou IPS LCD de 4.7 inch.

Ecranul lui Apple iPhone 8 vazut la microscop

Rezoluţia de 1334 x 750 pixeli nu mai merge în 2017 sau 2018 şi e clar faptul că avem nevoie de ceva nou şi proaspăt, un salt la Full HD măcar. 3D Touch rămâne la posturi, avem o gamă largă de culori suportată, iar noutatea este suportul True Tone, care asigură culori mai calde ale ecranului, poate chiar prea calde, aş zice. Am ţinut funcţia dezactivată, fiind obişnuit cu acel alb mai pur, mai albăstriu al ecranului. Avantajul său e într-o zi cu soare sau într-un mediu întunecat va reuşi să calibreze cum trebuie lookul ecranului. Iarna şi la interior nu prea ne ajuta totuşi.

Atunci când am vizionat clipuri am avut de-a face cu un panou luminos, unghiuri largi de vizualizare şi culori calibrate OK în standardul sRGB. Când am pornit microscopul am descoperit pixeli RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 558 LUX, un scor excelent, care pune telefonul în top 20 sau chiar top 15 Mobilissimo.ro.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 36.Apple iPhone 8558 (LUX)
 • 37.Sony Xperia XZ1553 (LUX)
 • 38.Xiaomi Mi 5550 (LUX)
 • 39.ASUS ZenFone 3 (ZE520KL)547 (LUX)
 • 40.Samsung Galaxy S6 Edge+546 (LUX)
 • 41.Motorola One Zoom546 (LUX)
 • 42.Apple iPhone XR542 (LUX)
 • 43.Apple iPhone 11542 (LUX)
 • 44.Huawei Mate 9541 (LUX)

Este egalul lui Google Pixel XL, e peste Sony Xperia XZ1 şi peste Xiaomi Mi 5. E totuşi sub iPhone X şi Samsung Galaxy S7 Edge. Ecranul este de calitate, îl veţi aprecia la gaming şi playback video, dar e nevoie de o rezoluţie mai mare.

 • 1234
Apple iPhone 89,0810
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×