Apple iPhone XR Review (Introducere, Design, Display)

3.748 ori
<b>Apple iPhone XR Review</b>Telefoane cu care am făcut sute de fotografii, văzut zeci de ore de filme şi ascultat discografii. Plus stat pe Facebook prea mult. Apple iPhone XR intra în categoria nu de daily driver, ci de weekly sau monthly driver.

Introducere

Pe parcursul anului 2018 am avut telefoane testate pe repede-înainte (lucru care nu ţine de noi, deseori), dar şi telefoane care au devenit daily driver aşa de mult că erau parcă lipite de palma mea. Telefoane cu care am făcut sute de fotografii, văzut zeci de ore de filme şi ascultat discografii. Plus stat pe Facebook prea mult. Apple iPhone XR intră în categoria nu de daily driver, ci de weekly sau monthly driver.

A călătorit până la Braşov cu mine de 1 decembrie 2018 şi pe 12 decembrie a fost înlocuitorul meu de DSLR şi laptop la Paris la conferinţa Orange 5G. Subliniez că nu e vreo favorizare a brandului Apple, ci strict conjunctura. Putea foarte lejer să fie Pixel 3 XL în locul său sau Oppo Find X, dacă le-aş fi avut în teste.

Apple iPhone XR este cel mai accesibil telefon din trio-ul Apple din 2018, dar tot e scump dacă vii din universul flagship-urilor Android. E foarte arătos cam pe jumătate din cele 6 nuanţe ale sale, iar noi am avut norocul să testăm varianta superbă Product RED. Are o cameră singulară, deja premiată de DxOMark, un ecran controversat la prima vedere şi şi costă în jur de 3.800 de lei în acest moment.

În cele ce urmează aflaţi cum a reuşit acest device să mă convingă să îl pun aşa sus în topul meu 10 pe 2018. Aş vrea să subliniez şi că odată cu acest device am trecut la un nou format de review, pe care sper să îl apreciaţi, pentru cât de concis e.

Design Apple iPhone XR

Poate cel mai arătos iPhone din 2018

Apple iPhone XR e poate cel mai atractiv vizual iPhone din 2018, asta mulţumită nuanţelor sale. E drept că nu toate prind la public, precum acel galben pal, sau albastrul nu prea convingător. Dar Product RED e cu siguranţă un hit, fiind o nuanţă unică.

Terminalul este fabricat din materiale premium, are sticlă în spate şi fata şi o ramă metalică tipică Apple, uşor curbată pe margini. Mi se pare că muchiile ecranului sunt mari şi prea groase pentru 2018, dar e foarte posibil ca negrul zonei frontale să fi creat un contrast cu roşul şi să amplifice acest efect. Telefonul pare alunecos, dar nu este, având o aderentă şi ergonomie excelentă.

Nu atrage nici amprente şi grăsime excesiv, mi s-a părut. L-am avut cu mine la Bucureşti, Braşov şi Paris şi a fost mereu comod, atât în portret, cât şi landscape. Butoanele au răspuns toate bine la apăsările mele şi experienţa a fost comodă în general. Aş zice că bretonul e prea lat, dar deja ne-am învăţat cu acest aspect.

Terminalul măsoară 8.3 mm în grosime şi cântăreşte 194 de grame, destul de greu pentru 6.1 inch şi am văzut telefoane de 6.5 inch la 175 de grame deja (Honor 8X). Premium, arătos şi elegant, cu jumătate din şarm datorită lui Product RED.

Display Apple iPhone XR

Treceţi dincolo de aspectul că "e doar HD"

Multă lume a fost supărată când Apple a anunţat iPhone XR cu un ecran HD la bord pe final de 2018. Aşa ceva era considerat inadmisibil, cu câteva telefoane 4K pe piaţă, multe modele Quad HD şi enorm de multe Full HD+. Dar Apple e Apple şi va face mereu ce consideră că e bine.

Display-ul lui iPhone XR văzut la microscop
Dispaly-ul lui iPhone XR văzut la microscop

iPhone XR este şi o revenire la panou LCD, după o incursiune în OLED la iPhone X. Avem de-a face aici cu un ecran de 6.1 inch, cu screen to body ratio de 79%, cu breton şi cu rezoluţie de 1792 x 828 pixeli, undeva între HD şi Full HD. Are şi aspect 19.5:9, protecţie contra zgârieturilor şi protecţie oleofobică. Vine cu Wide Color şi True Tone, dar nu mai are 3D Touch.

Apple s-a lăudat şi cu "touch sensing la 120 Hz", pentru extra fluiditate. Atenţie, nu este acelaşi 120 HZ că la Razer Phone. Vă spun sincer că nu am simţit vreo diferenţă între acest panou şi cel de iPhone X sau XS Max. Am avut culori excelent calibrate, luminozitate ridicată, unghiuri largi, contrast bun la soare, deci tot ce vrei.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 40.Apple iPhone XR542 (LUX)
 • 41.Apple iPhone 11542 (LUX)
 • 42.Huawei Mate 9541 (LUX)
 • 43.Sony Xperia XA2 Ultra541 (LUX)
 • 44.Huawei P10539 (LUX)
 • 45.Sony Xperia Z5537 (LUX)
 • 46.Google Pixel 3 XL537 (LUX)
 • 47.Nokia 8536 (LUX)
 • 48.Allview P8 Energy Pro535 (LUX)

Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins 542 de LUX, excelentă dar nu în stratosferă unui iPhone X sau XS Max încă (ele sar de 700 LUX). Depăşim totuşi Galaxy Note 8, iPhone 8 Plus şi Pixel 2 XL. Ne aflăm totuşi sub Huawei P20 Pro şi ASUS ROG Phone. Setările de ecran sunt cele clasice, de la True Tone, luminozitate la fonturi. Un ecran satisfăcător, orice ar spune haterii.

 • 1234
Apple iPhone XR9,2510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×