iPhone XR are cea mai bună cameră singulară de pe piaţă, conform DxOMark

2.119 ori
<b>iPhone XR are cea mai bună cameră singulară de pe piaţă, conform DxOMark</b>În vreme ce aşteptăm în continuare că DxOMark să publice topul sau actualizat, cu Pixel 3 XL şi Huawei Mate 20 Pro incluse, aflăm şi cum stă iPhone XR la testele francezilor. Se pare că stă extrem de bine, ba chiar atât de bine încât ar fi..

În vreme ce aşteptăm în continuare că DxOMark să publice topul său actualizat, cu Pixel 3 XL şi Huawei Mate 20 Pro incluse, aflăm şi cum stă iPhone XR la testele francezilor. Se pare că stă extrem de bine, ba chiar atât de bine încât ar fi "telefonul cu cea mai bună cameră singulară de pe piaţă".

A primit un scor final de 101 puncte, ceea ce îl clasează pe locul 7 în ierarhia DxOMark. E peste Samsung Galaxy S9 Plus, Pixel 2 şi cu un punct sub Huawei P20. Îl întrec iPhone XS Max, Galaxy Note 9 şi Huawei P20 Pro, care e încă pe primul loc. Practic era de aşteptat să vedem o performanţă de gen, pentru că iPhone XR are fix camera principală a lui iPhone XS şi XS Max şi renunţă la cea secundară.

Mostra Phone XR

Are şi Smart HDR şi reglajul adâncimii imaginii, plus câteva dintre funcţiile Portrait Lighting şi aceleaşi capacităţi de filmare 4K 60 FPS. Primim un senzor principal de 12 MP, cu deschidere F/1.8 şi blitz quad LED. Cei de la DxOMark au apreciat detaliile umbrelor şi comportamentul camerei în condiţii de contrast ridicat. Au subliniat şi că zoomul şi Bokeh-ul nu sunt la fel de bune pe XR că pe XS Max.

Mostra Apple iPhone XR

Blitzul e cumva superior pe acest device în comparaţie cu XS Max, ceea ce mi se pare inedit. Expunerea se reglează aproape perfect la interior şi exterior, iar HDR-ul automat îşi face treaba foarte bine. Balansul de alb e mereu precis, fără tendinţa clasică Apple de a vira spre un albastru mai rece. Autofocalizarea a primit 99 de puncte, fiind apreciată pentru lipsa de lag şi precizia maximă.

iPhone XR mostra foto portret

La neajunsuri avem un blur nerealist la Bokeh şi detaliile scăzute la zoom. Balansul de alb e instabil la filmările la interior, iar la captura low light apare ceva zgomot. Pe de altă parte filmarea are un dynamic range perfect, stabilizarea este eficientă şi focalizarea foarte rapidă. Cine ar fi crezut că iPhone XR cel proclamat drept "sub aşteptări" de analişti va fi campionul single camera pe 2018? Cel puţin până intră Pixel 3 în top… Revenim si noi cu review iPhone XR in curând si va pot spune deja că a livrat cu prisosinţă pe partea foto.

Iată galeria noastră pe timp de zi, cu cadre din Brașov:

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×