Goclever Orion 101 review: tastatura accesoriu binevenită la pachet, lag-ul strică atractivitatea produsului (Video)

1.836 ori
<b>Goclever Orion 101 review: tastatura accesoriu binevenită la pachet, lag-ul strică atractivitatea produsului (Video)</b>Goclever Orion 101 se număra printre tabletele testate de noi în ultima vreme, acesta fiind primul model al acestui brand cu care luăm contact. E vorba aici despre un model de 10.1 inch cu tastatura Bluetooth la pachet și căști incluse. Prețul sau...

Goclever Orion 101 se număra printre tabletele testate de noi în ultima vreme, acesta fiind primul model al acestui brand cu care luăm contact. E vorba aici despre un model de 10.1 inch cu tastatura Bluetooth la pachet și căști incluse. Prețul sau este de 949 lei la Cel.ro și Depozitul de Calculatoare.

Ca design, acest model e o combinație între Evolio Quadra și E-Boda Quad Core XL400, dacă vreți. Terminalul are margini mari ale ecranului, măsoară 10 mm în grosime și cântărește 600 de grame. Cu tastatura greutatea ajunge la 876 de grame, iar tableta are formă dreptunghiulară cu colțuri rotunjite. Goclever Orion 101 are un capac din plastic lateral, care acoperă slotul microSD, portul microUSB și pe cel mini HDMI. încărcarea se face prin port DC, iar tableta are difuzoare laterale cu 4 grile.

Goclever Orion 101 review

Carcasa este fabricată din plastic în principal și are și o zonă de metal în spate, iar aderența acestui produs este bună. Construcția ei este destul de rezistentă și solidă, iar butoanele fizice răspund bine la comenzi. Designul este unul standard pentru o tabletă de 10 inch de generație mai veche, iar trecând la dock-ul tastatură, el este fabricat dintr-un plastic ușor, care dă senzația de ieftin. Tastele sunt mici, dar bine spațiate, iar tableta se fixează bine în zona dedicată pe această tastatură.

Goclever Orion 101 din spate

Trecând la hardware, avem la dispoziție aici un display de 10.1 inch, un IPS LCD cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli, un procesor Allwinner A31 quad core de 1 GHz (Cortex A7), un GPU PowerVR SGX 544MP2 și 2 GB RAM DDR3. Ca stocare beneficiem de 16 GB memorie internă, iar dotările acestui terminal includ și slot microSD, microfon, Bluetooth, WiFi, o cameră de 2 MP în spate și una frontală de 0.3 MP.

Specificatii Goclever Orion 101

La pachet cu tableta primim și un cablu USB OTG și trebuie menționat că Goclever Orion 101 suporta și dongle-uri 3G. Avem la dispoziție aici și un G Sensor, iar terminalul vine fără GPS în cazul în care vă întrebați. Că baterie acest gadget beneficiază de o unitate de 6200 mAh, care pe hârtie oferă 6 ore de utilizare a Internetului. La testul nostru de playback video HD cu WiFi pornit și luminozitate la 50% am atins 8 ore de funcționare, ceea ce e foarte bine.

Din păcate bateria se încarcă destul de greu, în 4 ore. Tastatura Bluetooth integrează o baterie de 180 mAh, care ar trebui să asigure câteva ore bune de funcționare în tandem cu tableta. în ce privește experiența multimedia, am descoperit că tableta nu are un volum prea ridicat și că sunetul sau se aude ușor înfundat, iar basul este slab.

Luminozitate ecran Goclever Orion 101

Căștile oferă un volum ridicat, bas decent, dar nu prea stau bine în ureche. Sunetul se aude cu o ușoară distorsionare la aceste căști. în ce privește ecranul, el afișează culori vii, fără suprasaturare și oferă unghiuri de vizualizare rezonabile, dar suferă de motion blur. Luminozitatea sa este de 205 LUX, adică de 2.5 ori mai slab decât un Nexus 7 2013 de exemplu.

Pareri despre Goclever Orion 101

Pixelii sunt de tip RGB Stripe, iar acest display e magnet de amprente și e destul de slab în bătaia soarelui. Camera de 2 megapixeli vine fără touch focus, realizează fotografii cu mult zgomot și se află aici doar pentru a bifa o dotare hardware în plus. Opțiunile sale includ Panorama și efecte și aparent putem realiza și captura 720p video. Camera rămâne totuși slabă și are multe opțiuni nefolosite, precum balans de alb, expunere si scene.

Goclever Orion 101 review: tastatura accesoriu binevenită la pachet, lag-ul strică atractivitatea produsului (Video)

Pe partea de software avem la dispoziție Android 4.1.1, cu un browser standard lent, iar trecând la performanță, am comparat acest model în benchmark-uri cu alte tablete quad core testate până acum. E vorba despre Evolio Quadra și Allview Alldro 3 Speed Quad. în Quadrant am atins 2958 puncte cu Goclever Orion, sub cele 3000 atinse de ceilalți rivali, în vreme ce în AnTuTu am ajuns la 12.046 puncte, peste cele 10.491 ale lui Allview 3 Speed Quad, în vreme ce în NenaMark 2 am înregistrat un admirabil 61.2 FPS, peste cele 49 FPS ale lui Evolio și cele 40 ale lui Allview. Nici în Vellamo nu stăm rău, cu 1159 puncte, față de 1031 și 997 cât au rivalii. Surpriză a venit în 3DMark unde am atins 4692 puncte, chiar mai mult decât atinge un Nexus 7 din 2012 cu al său CPU Tegra 3.

Goclever Orion 101 review

Software-ul este stock pe acest device, iar experiența de scriere folosind tastatura fizică pare anevoioasă la început, dar vă veți obișnui cu tastele înghesuite într-un format compatibil cu o tabletă de 10 inch. Pe lângă interfața standard, am primit și un buton de screenshot și butoane virtuale de volum afișate pe ecran.

Goclever Orion 101 review

în zona de setări găsim și funcții speciale pentru ecran, precum Smart Color și Intelligent Backlight, care ajungă la îmbunătățirea culorilor și economisirea de baterie. Avem și un 4K video player preinstalat, iar tableta vine cu aplicația CoolReader pentru e-reading și Goclever Games, deci lista de aplicații preinstalate nu e prea lungă.

Goclever Orion 101 review

Din păcate acest produs suferă iremediabil de lag și nici măcar cu alt launcher nu funcționează mai bine. în schimb jocul prezentat la final de video review s-a mișcat destul de bine, deși are grafică 3D. și acum hai să vedem aspectele Pro și contra.

Cele Pro sunt:

 • tastatura dock la pachet
 • căști la pachet
 • carcasă solidă
 • baterie foarte bună
 • benchmark-uri destul de bune

și cele Contra:

 • ecranul nu e foarte luminos
 • lag însemnat
 • acustică slabă
 • camera slabă
 • doar Android 4.1
 • tastatura dă senzația de ieftin

Goclever Orion 101 primește de la noi o notă de 8 din 10 pentru design, 7 din 10 pentru hardware și 7 din 10 pentru OS și UI, cu o notă finală de 7.33 din 10. Din păcate nu putem recomanda achiziția acestui produs, decât dacă găsiți un launcher viabil care să îl scape de lag sau terminalul primește un update de performanță.

Review Goclever Orion 101
 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×