Review E-Boda Supreme XL400 Quad Core: performanță dezamăgitoare pentru un quad core, design interesant (Video - Concurs)

4.945 ori
<b>Review E-Boda Supreme XL400 Quad Core: performanță dezamăgitoare pentru un quad core, design interesant (Video - Concurs)</b>Ultimele două tablete E-Boda testate la Mobilissimo.ro au fost mai mult sau mai puțin impresionante, dar acest model E-Boda Supreme XL400QC promitea mult în teorie. E vorba la urma urmei despre prima tabletă quad core cu branding românesc care a...

Ultimele două tablete E-Boda testate la Mobilissimo.ro au fost mai mult sau mai puțin impresionante (X80, X200), dar acest model E-Boda Supreme XL400QC promitea mult în teorie. E vorba la urma urmei despre prima tabletă quad core cu branding românesc care a ajuns la noi la teste, iar așteptările erau mari. Ei bine, produsul a dezamăgit... Aflați de ce în rândurile următoare!

Terminalul costă 899 lei printr-o ofertă specială la evoMAG.ro (999 lei în afară ofertei) sau 949 lei prim eMAG și acest produs are deja 2 rivali pe piața locală: o tabletă quad core Evolio și una Allview. E-Boda Supreme XL400 Quad Core adopta tema celor 3 muschetari atât pe cutia sa, cât și în cadrul evenimentului de lansare.

Tableta muschetarilor

Produsul a fost lansat în această primăvară și avem de-a face cu o tabletă solidă, cu spate curbat și o ramă de metal de jur împrejurul acestui device. în zona din spate avem o suprafață din plastic cu textură punctată în partea superioară. Aderenta lui XL400 este bună, iar terminalul vine cu două difuzoare încorporate în segmentul superior din spate.

E-Boda Supreme XL 400 QC

Marginile ecranului sunt puțin cam mari pentru că estetică să fie plăcută, iar gadgetul este masiv, cu o grosime de 13 mm și o greutate de 670 de grame. Ca să vă faceți o idee despre grosimea lui XL400, tableta este aproape de 2 ori mai groasă decât Sony Xperia Tablet Z, care măsoară 6.9 mm în talie. Toate porturile, slot-urile și butoanele se afla pe o singură parte laterală a tabletei și din păcate butoanele sunt prea mici pentru a fi comode.

Spatele tabletei E-Boda Supreme XL 400 QC

Singurul aspect plăcut al acestui terminal este spatele, care are un design interesant. La capitolul hardware avem la dispoziție un procesor Actions ATM 7029 quad core de 1.2 GHz, cu arhitectură ARM V7. Ni se promite un CPU Cortex A9 aici, dar e de fapt vorba de un Cortex A5, după cum ne-a dovedit 3DMark. în fine, primim și un GPU Vivante GC1000 multi core, 1 GB RAM DDR3, 16 GB memorie internă, WiFi și posibilitatea de a conecta un modul 3G.

Recenzie E-Boda Supreme XL 400 QC

Alte dotări includ un G sensor cu 3 axe, un display IPS de 10 inch, cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli, iluminare LED și multitouch în 5 puncte. Camera din spatele acestui device este de 2 MP (cel puțin așa scrie pe carcasă), deși interfața camerei oferă opțiunea de fotografiere de 5 MP. Camera frontală are o rezoluție de 0.3 MP, iar alte specificații includ un port mini USB 2.0(!?), port HDMI, slot pentru carduri microSD și o baterie de 6600 mAh, 3.7 V, care pe hârtie oferă 60 de ore standby.

E-Boda Supreme XL 400 QC

E-Boda promite 5 ore de funcționare, iar la testele noastre tableta a atins 4 ore de playback video continuu, deci 2 filme văzute unul după altul. Puteți obține și 4 ore de gaming continuu, iar dacă administrați bine consumul atingeți o zi de utilizare nu prea intensivă. în ce privește playback-ul audio, tableta suferă de distorsionare la volum maxim, care de altfel nici nu e prea ridicat. Basul este destul de slab, iar vocea este  neclară.

Display E-Boda Supreme XL 400 QC

în ce privește playback-ul video, dispunem de un ecran IPS LCD de 10.1 inch pe tableta, unul cu luminozitate scăzută și care are probleme în bătaia soarelui. Același ecran are  totuși o reproducere bună a culorilor, oferă o rezoluție de 1280 x 800 pixeli și unghiuri OK de vizualizare. Nivelul de negru este bun, contrastul e OK și per total display-ul e rezonabil și atât.

Review E-Boda Supreme XL 400 QC

Camera de 2 MP are în interfața o opțiune de 5 MP(!?) dintr-un motiv sau altul, iar fotografiile realizate cu acest senzor suferă de zgomot și lipsa de focalizare corectă. Culorile sunt nerealiste, iar camera e de ignorat, în concluzie. Trecând la software, tableta rulează Android 4.1.1 și am optat pentru Smart Launcher în lipsa unui launcher decent oferit la pachet cu terminalul.

Pret E-Boda Supreme XL400QC

Lag-ul este marea problemă pe acest produs, după cum se vede și în video review. Se observă lag până și în Google Play Store, cea mai banală aplicație de pe terminal. în ce privește performanța, rezultatele în benchmark-uri sunt mai mici decât în cazul lui Allview Alldro 3 Speed Quad, o altă tableta quad core pe care o avem în teste. în plus, benchmark-ul AnTuTu nici măcar nu rulează pe tableta, iar datorită lui 3DMark aflăm și identitatea acestei tablete: Ainol Novo Hero II, care surprinzător vine cu un CPU Cortex A5 și nu A9, cum ni se promite pe cutie.

Browserul tabletei este lent, Facebook este lent, iar 1Mobile Market este inutil și e o clonă de Play Store. Nu mai sunt prea multe lucruri de spus despre tableta E-Boda, deci hai să trecem la concluzii.

Iată aspectele Pro ale acestui device:

 • bateria
 • prețul
 • ecranul (nu e excelent, dar e ok)
 • soliditatea și rezistența produsului

și aspectele negative:

 • confuzia legată de CPU și cameră
 • lag
 • cameră slabă
 • masivitatea produsului
 • bateria se încarcă greu (chiar și 5 ore)
 • distorsionare audio
 • luminozitate display scăzută

în concluzie, E-Boda Supreme XL400 Quad Core primește o notă de 7 din 10 pentru design, 4.5 pentru hardware din păcate și 7 pentru OS și UI. Nota finală este de 6.16 din 10, iar lag-ul a jucat un rol crucial în notarea tabletei și comportamentul său. Din păcate nu putem recomanda acest produs pentru achiziție cititorilor Mobilissimo.ro, însă puteți câștiga tableta testată via un concurs al cărui regulament îl găsiți pe forum.

[Update] - Imediat după ce am terminat recenzia tabletei, am primit un comunicat din partea celor de la E-Boda, în care ne informează că e disponibil un nou firmware (Firmware_4.1.1_E-Boda_ XL400QC_(09.05.2013)) pentru XL400QC, însă după multiple încercări, nu am reușit să actualizăm softul de bază al tabletei, împotmolindu-ne în momentul atașării tabletei la PC via USB, PC-ul refuzând să recunoască driverele puse la dispoziție de E-Boda prin Actions_Tablet_Product_Tool​, astfel, fără conexiune, update-ul a fost imposibil de realizat! Noul firmware promite o fiabilitate crescută și un UX mai lin, fără acel lag care ne-a dezamăgit! în caz că dețineți tableta și ați reușit să o actualizați, aveți la dispoziție secțiunea comentarii de mai jos, unde puteți confirma sau infirma afirmația celor de la E-Boda!

Puteți afla prețul actualizat al tabletei E-Boda Supreme XL400QC, vizitând magazinele de mai jos:

Review E-Boda Supreme XL400 Quad Core

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×