Google Pixel 2 XL Review (Introducere, Design, Display)

3.916 ori
<b>Google Pixel 2 XL Review</b>După o îndelungă perioada de scăpări şi zvonuri contradictorii, la începutul lunii octombrie debutau cele mai noi telefoane Google Pixel. E vorba despre Pixel 2 şi Pixel 2 XL şi de această dată sarcina producţiei lor cădea în seama celor de la LG..

Introducere

După o îndelungă perioadă de scăpări şi zvonuri contradictorii, la începutul lunii octombrie debutau cele mai noi telefoane Google Pixel. E vorba despre Pixel 2 şi Pixel 2 XL şi de această dată sarcina producţiei lor cădea în seama celor de la LG, împreună cu cei de la HTC. HTC s-a ocupat de Pixel 2-ul cel mic, iar LG de Pixel 2 XL-ul cel mare, împrumutând ecranul P-OLED de la LG V30.

Ce a ieşit e un duo clar mai rafinat decât predecesorii, mai ales în cazul lui Pixel 2 XL, în vreme ce Pixel 2 are marginile groase cam din topor. Pixel 2 XL a fost atât de tentant încât Ervin a achiziţionat unul şi avem şansa să ne jucăm cu el, în condiţiile în care este o raritate în oferta retailerilor de la noi. Costă în jur de 4.800 de lei acum varianta de 64 GB, dar Quickmobile.ro a vândut Pixel 2 XL la un moment dat și la 3.514 lei, iar versiunea de 128 GB la 3.909 lei.

Se remarcă prin activarea funcţiilor (precum Google Assistant) prin strângerea muchiilor laterale, în stil HTC U11 şi prin ecranul mare integrat pe un corp compact. Este un telefon cu cel mai curat Android posibil şi construit în jurul lui Google Assistant. Dacă merită plasarea pe locul întâi în DxOMark şi controversele legate de bug-uri aflaţi mai jos.

Design Google Pixel 2 XL

Ecranul lui LG V30, spate tipic Pixel, textura inedită

Dacă putem spune un lucru despre telefoanele Nexus şi Pixel e că au fost mereu polarizante. Fie au atras hate, fie au împărţit lumea în hateri şi loveri. Nexus 6 a fost prea mare, Nexus 5X dădea senzaţia de ieftin, camera lui Nexus 6P arăta bizar şi copia un Nokia 808 Pureview, iar Google Pixel XL era masiv. Google Pixel 2 XL nu e nici el lipsit de controverse, deşi are multe puncte bune.

În primul rând rafinează designul lui Google Pixel XL şi e cu siguranţă mai elegant şi mai comod decât acel model, deşi creşte diagonala la 6 inch. Pixel 2 XL are sticlă curbată pe margini în zona frontală, iar telefonul dă senzaţia unui cilindru din sticlă prins într-o carcasă oarecum clasică. Spatele dă senzaţia de... grafit, aş zice ca textură, deşi cred că policarbonat rafinat e o definiţie mai bună.

E drept că totul e metal aici, dar e acoperit cu un strat consistent de vopsea pe bază de material plastic, cu rol de protecţie. Avem şi fereastră din sticlă trademark pentru camera din spate, iar handsetul măsoară 7.9 mm în grosime şi cântăreşte 175 de grame, ceea ce nu e rău la 6 inch. Pixel XL măsura 8.5 mm în grosime şi cântărea 168 grame, deci evoluţia e clară.

Faţă de LG V30 Pixel 2 XL e totuşi ceva mai masiv, pentru că acel model măsoară 7.3 mm şi cântăreşte 158 grame. Acesta este un telefon destul de îngust, dar cumva nu la fel de îngust că Galaxy Note 8 şi nici la fel de uşor de mânuit, mai ales cu o singură mână. Aderenţa e OK, butoanele sunt destul de comode, doar că butonul Power e plasat puţin cam prea sus şi îmi vine mereu să apăs butonul Volume Up.

Google Pixel 2 XL

Trebuie spus şi că acest smartphone are rezistenţa IP67, deci face faţa apei şi prafului fără probleme. Disponibil pe negru sau alb/negru, terminalul nu atrage grăsimea sau amprentele, nici murdăria şi concluzia ar fi că e comod şi rafinat, dar eu nu sunt fan al texturii spatelui şi nici cea a marginilor. Sunt destui fani totuşi.

Display Google Pixel 2 XL

Gri în unghiuri, destul de luminos şi mai cald la culori

Au fost mulţi care s-au grăbit să îl numească pe Google Pixel 2 XL"noul Note 7" după ce tot apăreau probleme şi bug-uri ale handset-ului. Cele mai proeminente au fost cu ecranul, dar noi nu am avut parte decât de un singur neajuns. Care e acela aflaţi mai jos.

Facem întâi recapitularea clasică a hardware-ului, menţionând că în mare Google Pixel 2 XL împrumută panoul P-OLED de la LG V30, un ecran de 6 inch, cu rezoluţie de 2880 x 1440 pixeli. Are acoperire a culorilor DCI-P3 de 100% şi un aspect 18:9, plus densitate de 538 ppi. Oferă un contrast ratio de 100.000:1 şi afişează un negru adânc (True Black). Panoul foloseşte sticlă 3D cu protecţie Gorilla Glass 5 şi afişează culori 24 bit.

Google Pixel 2 XL, ecran gri la intoarcere

Problema burn in încă există, dar asta presupune o utilizare îndelungată şi să lăsaţi multă vreme afişat pe ecran un element de UI şi sincer să fiu nu am remarcat acest neajuns până acum. Din toate problemele celebre, doar acea nuanţă de gri a ecranului la înclinarea în spate am remarcat-o şi nici aceea nu pot zice că m-a deranjat teribil. Când am pornit clipurile video am experimentat nişte culori mai calde decât ce oferă OLED-urile de obicei.

Ecranul lui Google Pixel 2 XL vazut la microscop

În acelaşi timp, ecranul a fost luminos, imaginea clară şi culorile bine calibrate, dar culorile nu au "sărit de pe ecran" ca la Galaxy Note 8. Unghiurile de vizualizare sunt largi şi contrastul a fost excelent. La microscop am descoperit aranjament de pixeli Pentile Matrix Dots, iar la testul cu luxmetrul am atins 494 LUX, un rezultat destul de OK, dar fără să bată recorduri.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 78.Google Pixel 2 XL494 (LUX)
 • 79.Lenovo Moto G4491 (LUX)
 • 80.Motorola Moto Z491 (LUX)
 • 81.ASUS ZenFone 5 (ZE620KL)491 (LUX)
 • 82.Samsung Galaxy A70491 (LUX)
 • 83.Samsung Galaxy A9 (2018)489 (LUX)
 • 84.Xiaomi Mi Mix 2S489 (LUX)
 • 85.Sony Xperia Z1 Compact488 (LUX)
 • 86.Allview E3 Living488 (LUX)

E de altfel pe locul 42 all time, dar depăşeşte un Motorola Moto Z şi ASUS ZenFone 4. În acelaşi timp suntem sub Xiaomi Mi 6 şi Xperia XZ cu 100 de lux chiar. Setările includ luminozitate, luminozitate adaptivă, secţiunea Colors (cu reglajele Boosted, Natural şi Saturated), mărimea fontului şi a elementelor afişate pe ecran. Avem şi Ambient Display, un soi de funcţie Glance pentru lockscreen sau Always On Display dacă vreţi.

Aş zice că în afară de căldura culorilor şi acel gri nu sunt obiecţii aici.

 • 1234
Google Pixel 2 XL9,3110
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×