HTC 10 Review (Introducere, Design, Display)

7.046 ori
<b>HTC 10 Review</b>Mobilissimo.ro realizează recenzia telefonului HTC 10, flagship-ul HTC pe anul 2016, un telefon care costă în jurul a 3.200 lei. El a debutat în luna aprilie, remarcându-se printr-o carcasă metalică solidă, dar şi o cameră Ultrapixel 2.0 de 12 MP

Introducere

A venit momentul să completăm tripleta Android pe acest an, să întregim trio-ul flagshipurilor Android pe 2016 cu HTC 10. După ce am analizat Samsung Galaxy S7 şi LG G5, ne oprim asupra rivalului de la HTC. El renunţă la particula "One" şi la particula "M", începând o nouă istorie, ce ar trebui să ofere companiei HTC scânteia necesară pentru a-şi reveni după o perioadă grea.

HTC 10 a fost anunţat pe 12 aprilie, a debutat la final de aprilie în ţara noastră şi e vândut din luna mai. Costă 3.233 lei la Quickmobile, 3.199 lei la Marketonline.ro şi 3.199 lei la evoMAG.ro. După un HTC One M9 dezamăgitor şi un HTC One A9 prea scump vine acest device metalic cu câteva schimbări de design şi promisiuni de seamă la capitolul optică şi acustică. Hai să vedem dacă livrează!

Design HTC 10

Prelucrarea scoate metalul la lumină

HTC a fost mereu definită prin flagshipurile sale metalice, ba mai mult decât atât a inventat şi modul de integrare a antenelor prin decupaj din plastic în spate, pe care atât de multe companii îl folosesc azi. HTC 10 apare din start cu atuul ergonomiei, stând perfect în palma utilizatorului. Vine cu o carcasă metalică unibody, cu grosime de 9 mm, deci mai gros decât alte flagship-uri care au scăzut binişor sub 8 mm, însă rezistă cu stoicism la orice încercare de a-l îndoi (bend test).

Cântăreşte 161 grame, deci e cu 4 grame mai greu decât HTC One M9, e insă cu 0.6 mm mai subţire. HTC 10 iese în evidenţă prin muchiile înclinate şi angulare din spate, în acelaşi timp strălucitoare, prin modul în care captează lumina. Decupajele antenelor sunt discrete şi până la urmă e o chestiune de gusturi, dacă îţi place sau nu acest model. Mie îmi place, iar lui Ervin nu, de exemplu.

Zona frontală e totuşi banală şi seamănă mult cu cea a lui HTC One A9. Are o portiune superioară şi inferioară lată, având ca justificare camera frontală mare şi butonul Home şi el destul de mare. Butoanele sunt comode şi au feedback bun, iar cel Power are chiar nişte protuberanțe pentru extra feedback. Telefonul vine pe argintiu şi gri închis şi face o impresie plăcută, dar doar din spate, fața fiind banală.

Display HTC 10

Super LCD ajuns la generaţia 5 şi la maturitate

În vreme ce până şi Apple ar pregăti trecerea la OLED, HTC îşi păstrează fidelitatea faţă de LCD, în varianta lor obişnuită Super LCD ajunsă la generaţia 5 pe HTC 10. Terminalul vine cu un ecran de 5.2 inch, cu rezoluţie Quad HD, deci o evoluţie faţă de panoul de 5 inch Full HD de pe predecesorul HTC One M9.

Matrice pixeli ecran HTC 10: RGB Stripes

Noul ecran este uşor curbat, nu la fel de vizibil ca alte panouri 3D sau 2.5D şi are parte de protecţie Gorilla Glass 4. Terminalul nu vine cu player video, aşa că am folosit Google Photos cu acest scop. Experienţa de vizualizare ne-a dovedit că ecranul e luminos, are unghiuri largi de vizualizare, culori bine calibrate, dar şi mai puţin vii decât pe un panou AMOLED.

Luminozitate ecran HTC 10

Negrul a fost totuşi destul de adânc, iar contrastul a fost rezonabil. Pixelii sunt de tip RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins 495 LUX, un rezultat bun şi superior celui de 362 LUX de pe HTC One M9. Suntem aproape la egalitate cu Huawei P9, dar şi peste iPhone SE şi Galaxy S5. Rămânem totuşi sub gama Galaxy A 2016.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 74.HTC 10495 (LUX)
 • 75.ASUS ZenFone Max Pro (M2)495 (LUX)
 • 76.Google Pixel 2 XL494 (LUX)
 • 77.Lenovo Moto G4491 (LUX)
 • 78.Motorola Moto Z491 (LUX)
 • 79.ASUS ZenFone 5 (ZE620KL)491 (LUX)
 • 80.Samsung Galaxy A70491 (LUX)
 • 81.Samsung Galaxy A9 (2018)489 (LUX)
 • 82.Xiaomi Mi Mix 2S489 (LUX)

Setările dedicate acestui display includ un mod de utilizare cu mănuşi, mărimea fontului, nivelul de luminozitate şi Colour Profile, cu reglaje pentru culori mai vii (Vivid) şi mai aproape de calibrarea standardului oficial (sRGB), ambele cu slidere pentru culori mai calde sau reci. Avem şi o secţiune dedicată gesturilor realizate pe ecranul în standby, de obicei swipe-uri.

Concluzia e că HTC 10 vine cu un ecran de calitate, clar peste HTC One M9, dar şi peste LG G5. Rămâne sub Galaxy S7 totuşi şi sub seria Galaxy A 2016.

 • 1234
HTC 109,1110
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×