LG G5 Review (Introducere, Design, Display)

6.982 ori
<b>LG G5 Review</b>Mobilissimo.ro realizează recenzia telefonului LG G5, primul telefon modular pe care îl testam şi flagship-ul LG pe anul în curs. Terminalul costă în jur de 2.700 de lei (2.399 lei azi pe cel.ro și marketonline.ro) şi a debutat în această primăvară

Introducere

LG G4 a fost un telefon excelent, poate prea masiv pentru binele său, dar ideea de a folosi piele de viţel pe spate a fost cu siguranţă inedită şi apreciată de public. Camera sa a fost un etalon, iar LG G5 schimbă abordarea, trecând la modularitate. Telefonul a ajuns în sfârşit la noi în teste şi în următoarele rânduri aflaţi ce ne rezervă el.

Acest model e de fapt şi primul telefon modular pe care îl testăm, dar din păcate nu avem şi module LG Friends la dispoziţie. Anunţat cu mult entuziasm la MWC 2016, acest terminal a început să se vândă din luna aprilie. El costă în această perioadă în jur de 2.700 lei, dar îl puteți găsi azi la reducere, la prețul de 2.399 lei pe Cel.ro. Flagship-ul LG pe anul 2016 e în bătălie directă cu Samsung Galaxy S7, HTC 10, Xiaomi Mi 5 şi de ce nu şi cu iPhone 7, pentru titlul de smartphone-ul anului.

Hai să vedem dacă merită vreo medalie sau trofeul!

Design LG G5

Foarte comod şi plăcut privirii, cu modularitate facilă

S-a discutat mult despre carcasa lui LG G5 şi deşi atunci când pui mâna pe telefon ai senzaţia că e fabricat din plastic, e vorba în realitate de metal. E de fapt o carcasă metalică peste care e aplicată o soluţie specială, folosită pentru a face vopseaua să adere mai bine la metal. Respectivele substanţe au particule metalice, deci nu e deloc greşit să spunem că avem o carcasă metalică aici.

LG G5 e un telefon comod, cu aderență bună şi poate fi utilizat foarte uşor cu o singură mână. Măsoară 7.7 mm în grosime, cântăreşte 159 de grame, deci este clar mai subţire decât LG G4 şi talia sa de 9.8 mm, dar şi cu 4 grame mai greu. Acest model e mai subţire şi decât Galaxy S7 şi cu 7 grame mai greu. Are o ramă metalică solidă şi construcţie bine închegată.

Remarcăm spatele uşor curbat şi panoul frontal 3D Arc Glass, cu o curbură inclusiv în zona superioară. Modulele se înlătură apăsând un buton special ascuns în stânga jos, în lateralul telefonului. Odată apăsat butonul putem scoate capacul inferior, ce include portul USB Type C, difuzorul şi un locaş pentru baterie. El se scoate cu tot cu baterie şi e înlocuit de un modul muzical (HiFi Plus), cu tehnologie şi amplificator Bang & Olufsen, dar şi unul foto (LG Cam Plus), cu extra baterie şi butoane speciale pentru cameră, ca rotița de zoom sau butoane shutter.

Aceste module fac parte din programul LG Friends, care include şi gadgeturi externe, că o telecomandă de drone, un roboţel simpatic Rolling Bot, o cameră la 360 de grade sau un LG VR. Am remarcat şi că zona capacului se îmbină ciudat, neuniform în porţiunea inferioară a handset-ului şi că butonul Power din spate da senzaţia de fragilitate şi e zgomotos la apăsare.

Telefonul arată şi se simte excelent în palma totuşi şi vine pe argintiu, auriu, roz şi nuanţa Titan.

Display LG G5

Continuă tradiţia negativă a flagship-urilor LG, la capitolul display

LG G3 şi LG G Flex 2 au avut câteva aspecte la care străluceau, dar display-ul nu era unul dintre ele. LG G4 mai corectă din probleme, dar nu total, iar acum LG G5 pare să fi făcut un pas înapoi. Primim un panou IPS LCD de 5.3 inch şi cu rezoluţie Quad HD. El vine cu tehnologie Quantum Display şi cu un contrast raţio ridicat, cel puţin teoretic.

Primim şi funcţia Always On, similară cu cea de pe Galaxy S7 şi care permite afişarea orei, semnătura şi iconuri de notificări chiar şi cu ecranul în standby. Această funcţie foloseşte 0.8% din baterie per oră. O altă nutate e diagonala care a scăzut aici cu 0.2 inch faţă de LG G4, dar formatul e mai ergonomic. Nu avem player video, aşa că ne mulţumim cu galeria în rol de player.

Ecranul lui LG G5 privit la microscop

Ea e destul de generoasă ca înlocuitor, oferind opţiuni pentru aspect ratio, subtitrări şi alte setări. Experienţa de vizualizare aduce o luminozitate ce pare OK văzut la interior şi unghiuri largi de vizualizare. Culorile se simt reci şi e parcă prea pregnantă nuanţa de albastru. Contrastul e acceptabil şi avem un uşor backlight bleed (scurgere de lumină), detectabil dacă sunteţi într-o cameră întunecată, telefonul are evident ecranul deschis, iar acesta afișează culoarea negru.

Luminozitate ecran LG G5

Pixelii sunt de tip RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins 365 LUX, dezamăgitor pentru un flagship de an 2016. LG G4 spre exemplu atingea 432 LUX, dar măcar am depăşit LG G3, cu ai săi 343 LUX, deşi nu cu mult. Suntem chiar şi sub Xperia Z1 cu luminozitatea şi asta ar trebui să spună multe. În zona de Setări Display avem foarte multe opţiuni, printre care şi cele legate de homescreen (cu sau fără app drawer sau Easy Home).

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 263.LG G5365 (LUX)
 • 264.LG V10363 (LUX)
 • 265.Xiaomi Redmi 4363 (LUX)
 • 266.HTC One M9362 (LUX)
 • 267.BlackBerry Passport362 (LUX)
 • 268.HTC Desire 816362 (LUX)
 • 269.ZTE Nubia Red Magic 3S360 (LUX)
 • 270.iHunt Freedom357 (LUX)
 • 271.UMIDIGI C Note 2356 (LUX)

Apoi avem setări legate de Smart Bulletin, grila de aplicaţii şi butoanele touch. Avem şi reglaje de font (tip, mărime, îngroșat) şi funcţia Always On. E păcat că nu avem şi o funcţie de calibrare a culorilor. Per total un ecran sub aşteptări.

 • 1234
LG G58,8910
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×