Huawei P10 Plus Review (Introducere, Design, Display)

4.740 ori
<b>Huawei P10 Plus Review</b>După unboxing-ul din Barcelona şi preview-ul lui Huawei P10, trecem la categoria grea, cu Huawei P10 Plus. Varianta cu diagonală de 5.5 inch a flagship-ului Huawei pe anul curent se prezintă cu îmbunătăţiri la nivel de cameră şi capacitate crescută..

Introducere

După unboxing-ul din Barcelona şi preview-ul lui Huawei P10, trecem la categoria grea, cu Huawei P10 Plus. Varianta cu diagonală de 5.5 inch a flagship-ului Huawei pe anul curent se prezintă cu îmbunătăţiri la nivel de cameră şi capacitate crescută a bateriei, atât faţă de P10, cât şi de predecesorul, P9 Plus. Costă 3.299 lei la evoMAG.ro în regim de precomandă şi va sosi în perioada următoare.

Atât P10, cât şi P10 Plus au fost anunţate la MWC 2017, remarcându-se prin camera duală principală cu optică Leica, dar şi prin implementarea opticii Leica pe camera frontală. Ne-au furat privirile și noile nuanțe de culoare, mai ales Greenery. Huawei P10 Plus e clar poziţionat ca rival pentru iPhone 7 Plus, având în vedere şi preţul, care de altfel e mai accesibil decât la modelul Apple.

Am apreciat anul trecut P9 Plus pentru că el compensa din plin pentru neajunsurile lui P9, mai ales legat de baterie. Hai să vedem dacă P10 Plus se ridică la înălţimea predecesorului!

Design Huawei P10 Plus

Premium la materiale, format familiar din nou

Huawei P10 Plus e varianta mai mare a lui P10, oferind o diagonală de 5.5 inch, dar acelaşi format de design. E pe bază de corp metalic unibody şi panou frontal uşor curbat. Vibe-ul de iPhone 6 e puternic aici, cum a fost şi la P9 şi cum am văzut şi la alte telefoane din China.

Antenele semnalate de acele decupaje din plastic din spate, sus şi jos amintesc de iPhone 7 şi Meizu Pro 6. Aş spune că Huawei P10 Plus nu este o evoluţie uriaşă faţă de P9 Plus ca design, ci doar că e un pic mai rotunjit. Telefonul măsoară 6.98 mm în grosime şi cântăreşte 165 de grame, deci nu e foarte departe ca dimensiuni de Huawei P9 Plus, care măsura 7 mm în grosime şi cântărea 165 de grame.

Un avantaj are totuşi P10 Plus faţă de iPhone 7 Plus, fiind cu 23 de grame mai uşor şi cu 0.3 mm mai subţire. Huawei P10 Plus se remarcă şi prin acele nuanţe fistichii şi noi precum Greenery şi Dazzling Blue, care trebuie să recunoaştem că arată spectaculos. Mai vine şi pe alb, negru, argintiu sau rose gold. E un telefon destul de lung, dar comod şi e destul de uşor de utilizat cu o singură mână.

Aderența este bună, iar feedbackul butoanelor e excelent, inclusiv cel al butonului Home cel nou, care îndeplineşte rolul a 3 butoane simultan. Am observat şi că ecranul se pătează destul uşor cu grăsime şi se murdăreşte de amprente imediat. Rămâne un telefon bine construit, cu materiale premium, dar nu aduce nimic cu adevărat revoluţionar la design, nici faţă de iPhone 6, 6s, 7 Plus şi nici faţă de P9 Plus.

Display Huawei P10 Plus

Adevărul este în unghiurile de vizualizare

Aş zice că se petrece un fel de rocadă aici şi pică măgăreaţa în fiecare an pe o companie mare să lanseze un telefon bun cu ecran nu chiar perfect. O bună perioadă Sony scotea Xperia-uri cu TFT-uri slabe, apoi LG G3 şi G4 nu au impresionat ca ecran, iar ZenFone 2 a păcătuit şi el. Să vedem în ce măsură P10 Plus e peste sau sub predecesor totuşi...

Ecranul lui Huawei P10 Plus vazut la microscop

La prima vedere lucrurile sună bine, cu un panou IPS Neo LCD de 5.5 inch cu rezoluţie Quad HD şi protecţie Gorilla Glass 5. Am folosit aplicaţia Videos pentru playback, cu clasicul său design minimalist, funcţie Pop Up Play şi reglaj de viteza a playback-ului. În plus avem şi opţiunea Audio Enhance. Experienţa de vizualizare ne-a adus o luminozitate bună, iar imaginea e clară.

Huawei P10 Plus uncghuri de vizualizare slabe

Culorile sunt bine calibrate, unghiurile de vizualizare sunt largi pe orizontală şi contrastul este OK. Am precizat "pe orizontală", pentru că atunci când inclinam telefonul pe verticală pierdem din claritate și luminozitate. La testul cu microscopul am descoperit pixeli cu aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am înregistrat 411 unităţi LUX, dar neuniform, existând şi zone cu 404 sau 398 LUX. Nu se vede asta cu ochiul liber totuşi.

Luminozitate ecran Huawei P10 Plus

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 186.Huawei P10 Plus411 (LUX)
 • 187.Allview E2 Jump410 (LUX)
 • 188.LG Nexus 5X410 (LUX)
 • 189.Karbonn Titanium S6409 (LUX)
 • 190.HTC U11409 (LUX)
 • 191.Huawei Nova Plus408 (LUX)
 • 192.Allview V3 Viper407 (LUX)
 • 193.Allview V2 Viper406 (LUX)
 • 194.Motorola Moto M406 (LUX)

Cu această luminozitate am depăşit OnePlus One şi LG Nexus 5X, dar am fost sub Huawei Mate 8, Honor 8 şi chiar mai bătrânul Honor 6 Plus, dar şi sub Huawei P9 Plus, care atingea 522 LUX. Deşi luminozitatea  plasează telefonul pe locul 78 în topul nostru, în realitate pare mai luminos de atât. Zona de Setări ne aduce reglaje de tip View Mode, cu opţiuni Small, Medium şi Large pentru itemurile de pe ecran, dar şi mărime a fontului, screen saver şi eye comfort cu un slider pentru temperatura culorii.

Ecranul lui Huawei P10 Plus

Putem regla şi luminozitatea şi temperatura culorii, folosind o paletă de culori. E un ecran bun, dar nu îndeajuns de bun pentru a lupta cu predecesorii sau cele mai celebre flagship-uri din ultimul an!

 • 1234
Huawei P10 Plus9,0310
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×