Huawei P10 Pre-review: selfie cu bokeh, design compact, evoluţie a bateriei (Video)

3.307 ori
<b>Huawei P10 Pre-review: selfie cu bokeh, design compact, evoluţie a bateriei (Video)</b>După câteva zile petrecute în compania lui Huawei P10, venim cu un preview pentru acest flagship. Anunţat la MWC 2017, terminalul costă 650 de euro şi a primit de la noi deja un unboxing fix în Barcelona după evenimentul de debut.

După câteva zile petrecute în compania lui Huawei P10, venim cu un preview pentru acest flagship. Anunţat la MWC 2017, terminalul costă 650 de euro şi a primit de la noi deja un unboxing fix în Barcelona după evenimentul de debut. Vedem acum în ce măsură îi este superior lui P9 şi cum se comportă după câteva zile de utilizare.

Flagship-ul are un design mai rotunjit decât P9 şi ecran cu muchii puţin mai înguste, cel puţin la prima vedere. Pare mult mai uşor decât te-ai aştepta de la un smartphone cu carcasa metalică, deşi pe hârtie dimensiunile sunt similare cu ale lui P9. Stă excelent în mână, cu mica obiecţie că poate se simte prea uşor, prea că o jucărie preţioasă.

În prima fază am crezut că ideea butonului Home folosit şi cu rol de Back/Recents nu e e prea bună, dar m-am obişnuit rapid cu această funcţionalitate. Pentru cei care nu o vor face există oricum butoanele virtuale ca alternativă. Singura neclaritate e când apeşi prea tare pe Home pentru a face gestul Back şi de fapt faceți acţiunea specifică lui "Home".

Am observat şi că designul antenelor de pe telefon aminteşte de cel de pe iPhone 7 acum şi am trecut la o nouă generaţie de optică Leica, pe bază de lentile Summarit. Şi camera frontală a primit aportul tehnologiei Leica şi vine acum cu un mod Portrait ce oferă opţiunea Bokeh şi pentru selfie-uri. Acelaşi mod Portrait apare şi pentru camera principală, inclusiv cu un reglaj "artistic".

Cel mai important lucru remarcat de mine la P10 e fluiditatea cu care se mişcă. Huawei a luat în serios saltul de performanţă şi administrarea mai bună a memoriei. Avem acum un sistem numit Ultra Memory, care eliberează RAM mai rapid şi poate învăţa obiceiurile noastre pentru a pregăti aplicaţiile de a rula din timp. Şi ecranul are un timp de răspuns mai bun prin tehnologia Ultra Response şi asta chiar se simte la experienţa de utilizare de zi cu zi.

Deşi nu am realizat încă vreun test de baterie, am încărcat telefonul o singură dată după 2 zile intense ce au implicat sute de fotografii, zeci de minute bune de gaming şi ceva web browsing şi eu zic că acesta e un rezultat clar peste Huawei P9, care nu impresiona că baterie. EMUI 5.1 e în mare cam ca varianta 5.0 de pe Mate 9, cu un calendar mai deştept, Highlights la fotografii şi machine learning-ul în spate.

Ecranul a fost destul de luminos încât să nu aibă probleme la soare, iar trecând la cameră, selfie-urile cu Bokeh au arătat excelent şi reprezintă startul unui trend care va prinde cu siguranţă în acest an. Stabilizarea optică a camerei principale este bună şi am descoperit cel mai lin zoom văzut de mine la filmare până acum. Am folosit P10 pentru filmare şi foto la evenimentul de lansare Nintendo Switch şi a fost peste alte telefoane luate cu mine la evenimente.

Includ aici şi Xperia XZ, ZenFone 3 Deluxe sau LG V10. Poate filma ecrane fără să apară vreun blur sau dungi, filmează subiecţi în mişcare OK şi poate doar nivelul de luminozitate să nu fie chiar pe gustul meu. În rest am fost încântat de captura foto şi cea video, deşi îmi vine greu să spun că simt un salt mare venind de la Huawei Mate 9 de acum 2 săptămâni.

Mi-a plăcut că deşi telefonul e subţire, are CPU puternic şi e fabricat din metal nu s-a încins după 30 de minute de jucat NOVA Legacy, care e un FPS destul de solicitant. Şi că o menţiune personală am văzut că unele site-uri menţionează acustica stereo aici şi oricât am căutat printre setări nu am reuşit să fac să se audă decât difuzorul de jos.

Mate 9 avea stereofonie pe bază de earpiece şi difuzor de jos, dar pe P10 se pare că nu se activează automat la trecerea în landscape. Investigăm şi revenim cu date! Urmează obişnuita lungă perioadă de teste de baterie, benchmark (avem deja câteva!), gaming şi cameră în varianta de galerie full. Până acum impresiile sunt pozitive şi rămânem cu selfie nou şi unic, baterie mai bună şi timpi de răspuns şi fluiditate crescută faţă de P9.

Huawei P10 Pre-review

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×