Huawei P8 Max Review (Introducere, Design, Display)

2.871 ori
<b>Huawei P8 Max Review</b>Dacă în 2015 am realizat recenzia lui Huawei P8 şi P8 Lite, nu puteam lăsa neîntregit trio-ul de anul trecut, astfel că vă prezentăm și modelul Huawei P8 Max. Acesta era anunţat în primăvara anului trecut odată cu Huawei P8 şi era practic varianta sa..

Introducere

Dacă în 2015 am realizat recenzia lui Huawei P8 şi P8 Lite, nu puteam lăsa neîntregit trio-ul de anul trecut, astfel că vă prezentăm și modelul Huawei P8 Max. Acesta era anunţat în primăvara anului trecut odată cu Huawei P8 şi era practic varianta sa mai mare, un mega phablet de 6.8 inch. Acest model metalic costă 2.099 lei la eMAG.ro, 2.057 lei la Quickmobile.ro şi 2.113 lei la evoMAG.ro.

El împarte multe dintre dotări cu Huawei P8, doar că este mai mare, are evident baterie mai generoasă şi păstrează şi construcţia metalică unibody. Îl vedem ca un rival pentru Lenovo Phab Plus, prin prisma abordării de design, dar unul cu dotări ceva mai bune. Aflat la graniţa dintre telefon şi tabletă, acest model e ideal pentru gameri, dar hai să vedem dacă livrează la toate aspectele.

Design Huawei P8 Max

Un mamut simpatic, comod

Huawei P8 Max este un phablet masiv şi fix motivul pentru care tabletele o duc aşa rău îl reprezintă astfel de device-uri. Pe hârtie ele figurează ca phablet-uri, în realitate ele sunt aproape tablete, la doar 0.2 inch distanţă de această definiţie. În fine, acest model metalic arată ca un Huawei P8 mai mare, păstrând liniile sale de design.

Măsoară 6.8 mm în grosime, ceea ce nu e rău deloc, având în vedere că P8 măsoară 6.4 mm în grosime, iar Lenovo Phab Plus 7.6 mm. Greutatea este de 228 de grame, cu doar un gram mai mică decât a rivalului Lenovo. În ciuda dimensiunilor sale, Huawei P8 Max se simte destul de uşor în mâna utilizatorului şi are o construcţie solidă.

E excelent pentru gaming şi binging de seriale, iar device-ul foloseşte materiale premium precum aluminiu, dar şi magneziu pentru structura internă. Construcţia e unibody şi avem 7 straturi de material special ce permit conducerea mai bună a căldurii. Remarcăm şi prezenţa unei ferestre pentru antenă în spate jos, iar butoanele sunt comode.

Disponibil pe auriu, gri şi champagne gold, acest model elegant şi solid are în mod interesant portul microUSB plasat sus, atipic pentru un telefon.

Display Huawei P8 Max

Culori bune, contrast OK, muchiile negre sunt un mic deranj

Huawei P8 Max se prezintă la apel cu un ecran de 6.8 inch, cu panou IPS LCD şi rezoluţie Full HD. Ecranul are protecţie Gorilla Glass 3, densitate de 326 ppi, contrast ratio de 1500:1 şi tehnologie CABC (Content Adaptive Backlight Control). Playerul video preinstalat are funcţie Pop up Play şi DTS, iar experienţa de vizualizare ne-a adus o luminozitate destul de ridicată, contrast rezonabil şi culori apropiate de realitate.

Huawei P9 Max are un ecran cu distributie de pixeli in forma de RGB Stripes

Unghiurile de vizualizare au fost largi, dar acele muchii negre din jurul imaginii au fost uşor neplăcute. Pixelii sunt de tip RGB Stripes, după cum a arătat microscopul nostru, iar la testul cu luxmetrul am atins 423 unităţi LUX, un rezultat bun având în vedere că acesta este un model din primăvara lui 2015. Îl depăşim pe Huawei P8, cu al său rezultat de 346 LUX şi avem fix acelaşi rezultat că Huawei Mate 8.

Luminozitate ecran Huawei P8 Max

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 165.Huawei P8 Max423 (LUX)
 • 166.Bluboo S8423 (LUX)
 • 167.Motorola Moto X4423 (LUX)
 • 168.Allview Soul X5 Pro423 (LUX)
 • 169.iHunt Alien X422 (LUX)
 • 170.Allview X4 Soul Lite421 (LUX)
 • 171.Nokia Lumia 930420 (LUX)
 • 172.Allview V2 Viper i4G420 (LUX)
 • 173.Huawei Honor 8420 (LUX)

Depăşim şi LG Nexus 5X şi Xperia Z3, dar suntem sub Huawei Honor 6 Plus. În zona de Setări avem reglaje pentru temperatura culorilor, cu opţiuni între cald şi rece, dar şi mărime şi stil de font, un mod special Bright Colour şi protecţie pentru ochii utilizatorului. Un ecran de calitate, căruia nu avem ce să îi reproşăm.

 • 1234
Huawei P8 Max8,6710
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×