LG G Pro 2 review: phablet cu design atractiv, acustică foarte bună, dar baterie ușor dezamăgitoare (Video)

4.535 ori
<b>LG G Pro 2 review: phablet cu design atractiv, acustică foarte bună, dar baterie ușor dezamăgitoare (Video)</b>LG G Pro 2 este un phablet de 5.9 inch și un rival pentru Galaxy Note 3, care a fost anunțat în luna februarie și lansat în luna aprilie. El este considerat un soi de "LG G Flex fără Flex" și noi am primit în teste acest model de la eMAG.ro....

LG G Pro 2 este un phablet de 5.9 inch și un rival pentru Galaxy Note 3, care a fost anunțat în luna februarie și lansat în luna aprilie. El este considerat un soi de "LG G Flex fără Flex" și noi am primit în teste acest model de la eMAG.ro. Prețul sau este de 2199 lei, iar mulți îl consideră un LG G2 mai mare, dar el e puțin mai mult de atât.

Acest device măsoară 8.3 mm în grosime, cântărește 172 de grame și are un ecran mai mare decât cel de 5.5 inch al predecesorului său. El vine cu aceleași butoane fizice în spate popularizate de către LG G2 și deja acest concept a devenit comod și familiar pentru mulți utilizatori. Apreciem textura punctată a spatelui și aderența acestui phablet, dar și marginile înguste ale ecranului. înlăturarea capacului spate se face destul de ușor, iar sub el se afla un slot microSD, unul micro SIM și bateria.

LG G Pro 2 - partea spate

în zona frontală și lateral observăm că LG a implementat un material ce aduce cu sclipiciul, mai ales când este expus la lumină. Tot în zona frontală se afla difuzorul pentru convorbiri, camera frontală și senzorii, în vreme ce în spate găsim camera principală, butoanele fizice (cu unul On/Off care se iluminează), blitzul și difuzorul. în partea superioară regăsim jackul audio, emițătorul infraroșu și microfonul, iar jos se afla portul microUSB și microfonul.

Specificatii LG G Pro 2

Acest device este ușor curbat din profil, iar el stă bine în mâna utilizatorului, în ciuda diagonalei mari. Carcasa este fabricată din policarbonat, iar display-ul ocupă 77.2% partea frontală. Personal consider acest design mai atractiv decât cel al lui Galaxy Note 3, iar trecând la hardware, primim pe LG G Pro 2 un display de 5.9 inch, un True IPS+ LCD Full HD cu protecție Gorilla Glass, însoțit de un procesor quad core Snapdragon 800 de 2.26 GHz cu core-uri Krait 400. Avem parte și de un GPU Adreno 330, 3 GB RAM și 16 sau 32 GB memorie internă. Phablet-ul oferă și slot microSD și o cameră de 13 megapixeli în spate, dar și una frontală de 2.1 MP.

LG G Pro 2 - bateriaLG G Pro 2 - bateria

Dotările includ și anulare activă a zgomotului de fond, accelerometru, senzor de proximitate și suport pentru conectivitate quad bând GSM/GPRS/EDGe, HSPA cu viteza de download de 42.2 Mbps, LTE, microUSB 2.0 cu USB Host, USB on the Go și Slimport, Bluetooth 4.0 și infraroșu. Avem parte și de NFC, WiFi, WiFi Direct, DLNA, GPS și Glonass. Bateria este o unitate de 3200 mAh Li-Ion, care pe hârtie asigura 370 de ore de funcționare în standby sau 14 ore de convorbiri. Valoarea SAR a acestui terminal este de 0.30 W/kg. La testul nostru de baterie, am atins doar 5 ore și 20 de minute ceea ce e foarte slab pentru acest phablet. Testul nostru implica playback HD cu WiFi pornit și luminozitate la 50%. E posibil să fie vina unității de test și să nu fie o performanță generalizată, dar cele 5 ore rămân o dezamăgire.

Cat de tare se aude LG G Pro 2

în schimb încărcarea se realizează foarte rapid, în doar o oră și 47 de minute. Avem și funcții Battery Saver, care va permite să selectați ce funcții să dezactivați atunci când bateria atinge un anumit procent. Printre ele se număra Bluetooth, WiFi, Auto sincronizare, timeout-ul ecranului setat la anumite durate și luminozitatea la un nivel mai scăzut. Trecem la aspectul acustic, unde LG G Pro 2 stă foarte bine. LG afirmă că acest model se aude cu 30% mai tare decât predecesorul său. Difuzorul e similar cu cel de pe LG G Flex, iar playerul aduce un layout familiar deja pentru terminalele LG.

LG G Pro 2 - puterea difuzorului in decibeli

Avem melodii organizate în cântece, albume, artiști, genuri, playlist-uri, foldere, Nearby și Cloud. Playerul suportă fișiere FLAC și WAV și are și un shortcut YouTube inclus. Egalizatorul oferit de LG oferă opțiuni că Normal, Pure Sound, Bass Reducer, Bass Booster, Vocal Booster, Treble Booster și Custom, care va permite să personalizați acustica. Puteți regla pitch-ul și viteza melodiilor, iar difuzorul oferă un sunet clar, volum ridicat și bas bun, plus voce caldă.

LG G Pro 2 - putere difuzor din partea frontala

Difuzorul pierde din tărie atunci când plasați terminalul pe o suprafață plată, astfel că am atins 85.7 decibeli din spate, iar din față cu difuzorul pe o suprafață plată 82.4 decibeli. Per total apreciem acustică acestui phablet, iar căștile au un fir care nu se încurcă, sunt de tip Quad Beats dacă nu mă înșel și sunt comode. Ele au volum foarte ridicat, bas adânc și o telecomandă cu 3 butoane. LG se laudă și cu tehnologie audio HiFi pe acest model, care asigură calitate de studio melodiilor. Trecem la aspectul video/ecran, cu o aplicație Video care oferă pinch to zoom, Q Slide adică un soi de Pop Up Play, funcții de screenshot și partajare, subtitrări și viteza de playback.

Display-ul lui LG G Pro 2 la microscop

Există 3 moduri de crop în player și el oferă suport DivX și AC3. Ecranul este un True IPS Plus LCD cu rezoluție de 1920 x 1080 pixeli și densitate de 373 ppi. Avem la dispoziție un display luminos, clar, cu un contrat bun, unghiuri largi de vizualizare, dar culorile nu sunt foarte realiste. Pixelii sunt de tip RGB Stripe, iar la capitolul LUX am atins 357 unități lux pe alb, ceea ce sună bine, doar că e sub Note 3 și ale sale 400 lux, dar și sub Xperia Z2 și ale sale 366 lux.

LG G Pro 2 - luminozitate display

Ecranul rămâne destul de luminos, iar trecând în zona de setări, aici putem folosi un Easy Mode pentru persoanele cu probleme de vedere și cei bătrâni, schimba mărimea fonturilor și combinația butoanelor touch Android. Smart Screen tine ecranul pornit când fața voastră e detectată, iar Smart Video pune pauză la clipuri video atunci când fața voastră nu e detectată. în cele din urmă avem la dispoziție și setări speciale ale LEDurilor de notificare.

Camera lui LG G Pro 2

și acum să trecem la cameră. Ea este o unitate de 13 megapixeli, cu stabilizare optică (OIS+), adică practic stabilizarea de pe G2 plus extra stabilizare software. Nu avem un mod Nocturn dedicat, iar LG a inclus aici ceea ce ei numesc Natural Flash, folosind tehnologia Qualcomm Chroma. Practic sunt realizate 2 fotografii, una cu blitz și una fără, iar cele două sunt combinate între ele. Camera din spate are o deschidere F/2.4, iar cea frontală F/2.2. O funcție care mi s-a părut interesantă este un soi de "blitz" pentru poze selfie. Astfel, viewfinder-ul devine foarte mic, iar ecranul foarte alb, lumina să servind că blitz.

Galerie foto LG G Pro 2

Interfața lui LG G Pro 2 e 95% ca și cea de pe LG G2 și LG G Flex, incluzând o serie de moduri și setări familiare. Printre moduri se număra Normal, Magic Focus (care realizează o serie de poze cu focalizări diferite și va permite să alegeți cadrul dorit sau să focalizați tot), Dynamic Tone (HDR), Panorama, VR Panorama, Burst, Beauty Shot, Dual Cam, Time Catch Shot, Shot + Clear, Intelligent Auto și Sports.

Galerie foto LG G Pro 2

în zona de setări găsim comandă vocală, luminozitate, opțiuni de focalizare, mărimea fotografiilor (4160 x 3120 maxim la 4:3 și 4160 x 2340 la 16:9). Alte opțiuni includ ISO, white balance, efecte de culoare, timer, geotagging, iar opțiunile video includ moduri (normal, live effect, dual recording și tracking zoom), plus audio zoom, Full HD la 60 FPS, 4K și slow motion. Trecând acum la fotografiile în sine, HDR-ul este eficient, culorile sunt vii (ușor suprasaturate), panorama arată bine, iar claritatea e un atu aici, cadrele fiind fără urmă de noise. Expunerea și luminozitatea sunt și ele fără cusur. Pozele Macro nu ies întotdeauna OK, de aceea ar fi mai bine să folosiți funcția Magic Focus pentru un rezultat mai sigur.

Galerie foto LG G Pro 2 - low light

Am realizat și fotografii low light sub un pod din parc și ele au ieșit destul de OK, plus o panoramă VR care arăta foarte bine și nu are artefacte. Din păcate LG G Pro 2 nu prea impresionează la captura nocturnă, fiind cu mult sub Xperia Z2 de exemplu, dar cam la același nivel cu Galaxy Note 3. în schimb îl depășește pe LG G2, care avea probleme serioase noaptea. Toate fotografiile nocturne au o tentă gălbuie. Trecând la video, avem pentru voi mostre, 4K, Full HD Smooth (60 FPS), slow motion și la toate am apreciat expunerea și balansul de alb, dar mai ales rapiditatea și precizia cu care se reglează ele.

Am testat și Tracking Zoom, care filmează o anumită parte a imaginii cu zoom în într-un pătrat separat. Apoi am pus și Audio Zoom la test, care crește precizia microfoanelor atunci când dăm zoom imaginii. Din păcate, zgomotul de fond a contat prea mult aici. Capturile 4K au bitrate de 30 Mbps și arată spectaculos, iar captura audio este realizată în stereo la 160 Kbps. Stabilizarea este prezența aici și am încercat și o filmare mai neconvenționala cu telefonul la brâu în mers, noaptea, LG G Pro 2 stabilizând bine imaginea. și la captura video nocturnă apare acel strat galben peste imagine.

LG G Pro 2 nu se incinge in cazul jocurilor

Per total cameră este egală celei de pe Galaxy Note 3, dar mai bună decât cea de pe LG G2, în mod vizibil. Am prezentat și câteva opțiuni de bază pentru editare foto în video review și apoi am trecut la performanță. Acest device atinge 39 de grade Celsius după câteva minute de gaming, deci nu suferă de supraîncălzire. Browserul este rapid, iar tastatura virtuală este comodă și pune la bătaie și un rând numeric. Pe partea de telefonie avem parte de o calitate bună a convorbirilor, semnal fără cusur și chiar câteva opțiuni speciale în zona de setări. Printre ele se număra Call Reject, posibilitatea de a răspunde la un apel cu un mesaj, dar și anularea zgomotului de fond și îmbunătățirea calității vocii. Acestea două din urmă sunt opțiuni pe care le puteți activa chiar voi.

și acum hai să vedem cum stă în benchmark-uri acest telefon mare. Am decis să comparăm acest model cu Galaxy Note 3 și cu LG G2. Astfel, în Quadrant am atins 19079 puncte, peste cele 17k ale lui G2, dar sub cele 21k ale lui Note 3. în AnTuTu am avut 32473 puncte, sub cele 33987 ale lui G2 și sub cele 35k ale lui Note 3, în vreme ce în NenaMark 2 scorurile au fost apropiate cu 59.6 FPS versus 58.7 FPS și 60.3 FPS pentru Note 3. în Vellamo am înregistrat un scor de 1696, sub cele 2930 puncte ale lui G2 și 2884 ale lui Note 3, dar acelea erau versiuni mai vechi de Vellamo.

LG G Pro 2 - AnTuTuLG G Pro 2 - 3D Mark

în 3DMark am obținut 17233 puncte, peste cele 15782 puncte ale lui G2 și sub cele 19250 ale lui Note 3. în BrowserMark am înregistrat 1305 puncte, sub rivali, dar din nou e o versiune nouă de BM aici. în GeekBench 3 am avut parte de un scor de 948 puncte în testul single core și 2596 în cel mulți core, versus un iPhone 5s de exemplu, cu 1410 și 2563 puncte. în GFX am înregistrat 22.5 FPS în testul offscreen, în vreme ce iPhone 5s atinge 25 FPS. Viteza la download și upload via WiFi a fost excelentă pe acest device, ba chiar cea mai mare atinsă până acum pe un gadget în teste: 28 Mbps la download și 26 Mbps la upload.

Sunspider a adus un scor de 579 puncte, iar mai puțin e mai bine, deci nu stăm rău față de cele 473 puncte de pe iPhone 5s. Interfața acestui model este practic cea de pe LG G2, iar ca OS avem Android 4.4.2. Interfața începe să se simtă puțin cam învechită în acest moment, în care abundă UI-uri minimaliste și plate. Widgeturile sunt cele standard, iar zona de notificări include obișnuitele toggle-uri și shortcut-uri, inclusiv Quick Memo, care va permite să scrieți spontan pe ecran sau Q Slide, care poate declanșa două ferestre care plutesc peste homescreen-uri, variante minimizate de aplicații precum web browser sau video player.

Review LG G Pro 2

Aveți acces și la telecomanda TV din zona de notificări și puteți edita toate acele shortcut-uri. în zona de Setări, avem un Quiet Mode cu rol de Do Not Disturb, cu anumite intervale orare, iar în segmentul General putem activa dublă apăsare pe ecran pentru a activa/blocă ecranul. Puteți declanșa și modul de utilizare cu o singură mână cu un swipe peste zona butoanelor virtuale Android, iar în acest mod practic folosiți acest phablet ca un telefon de 4 inch, accesând doar o porțiune din colțul ecranului cu această mărime.

LG G Pro 2

Avem și opțiuni variate de multitasking, precum cea accesata ținând apăsat butonul Back pentru a împărți ecranul în 2 jumătăți, cu o aplicație deschisă în fiecare, a la Galaxy Note. apoi avem și acel gest de swipe cu 3 degete pentru a trece aplicațiile în taburi separate, accesate tot cu un swipe cu 3 degete și închise cu un X în colț. O funcție promovată de LG pe acest model și cele ulterioare este Knock Code, un cod special de "bătăi" pe ecran cu degetul, cod unic prin care deblocați terminalul.

Aplicatiile de pe LG G Pro 2

El nu funcționează întotdeauna precis, eroarea fiind cea a utilizatorului care nu vă bătea chiar 100% cu degetul în ferestrele alocate. în ce privește lista de aplicații preinstalate, avem la dispoziție suita Play evident, un File Manager, Life Square, care centralizează tweet-uri, mesaje de pe Facebook, poze realizate și cam orice activitate realizată cu handsetul. Tot pe această listă se afla Memo, Quick Remote pentru a controla un set top box sau televizor, aer condiționat și alte aparate, Box pentru stocare în cloud și un Voice Mate, asistent vocal foarte lent.
​

LG G Pro 2 review: phablet cu design atractiv, acustică foarte bună, dar baterie ușor dezamăgitoare (Video)

Notebook e rival pentru S Note, dar cu mai puține funcții și template-uri, iar Polaris Office se ocupă de productivitate. LG Smartworld este magazinul de aplicații LG, dar în el am găsit mai degrabă teme interesante pentru telefon decât softuri. Lista se încheie cu Tasks și acum trecem la concluzii!

Iată aspectele Pro ale acestui phablet:

 • acustică foarte bună
 • display de calitate
 • camera îmbunătățită față de LG G2
 • stabilizare optică plus
 • design arătos
 • utilizare cu o singură mână
 • Knock Code
 • performanța bună
 • fata bloatware
 • încărcare rapidă
 • fără lag

și aspectele Contra:

 • baterie slabă (doar 5 ore și 20 de minute de playback video)
 • captură nocturnă foto/video slabă
 • interfața învechită
 • nu iese în evidență prin ceva special
 • fotografii și ecran suprasaturate

îi acordăm acestui device nota 9.5 din 10 pentru design 10, un 8.7 pentru hardware, cu mențiunea că aici nota ar fi mai mare dacă se dovedește că bateria slabă e doar un caz izolat, limitat la modelul testat de noi, plus un 9 pentru OS și UI. Nota finală este un 9.06 din 10 și le mulțumim celor de la eMAG.ro pentru produsul primit în teste. Personal aș alege acest model în loc de LG G2, dar nu și în loc de Galaxy Note 3, deși îi prefer designul. [FORUM]

Prețul actualizat al LG G Pro 2 îl puteți afla de aici.

Review LG G Pro 2
 

LG G Pro 2
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×