Samsung Galaxy Note 3 review: treiul norocos pentru Samsung, phablet-ul prin definiție! (Video)

14.329 ori
<b>Samsung Galaxy Note 3 review: treiul norocos pentru Samsung, phablet-ul prin definiție! (Video)</b>Samsung Galaxy Note II a fost un device pe care l-am apreciat foarte mult în 2012, deci Samsung nu trebuia să schimbe mare lucru la succesorul său pentru a produce un hit. și totuși acest device aduce câteva modificări binevenite, în special de...

Samsung Galaxy Note II a fost un device pe care l-am apreciat foarte mult în 2012, deci Samsung nu trebuia să schimbe mare lucru la succesorul său pentru a produce un hit. și totuși Samsung Galaxy Note 3 aduce câteva modificări binevenite, în special de design, dar nici restul dotărilor nu sunt mai prejos. Urmează o analiză detaliată a acestui phablet, în bunul stil Mobilissimo.ro!

Terminalul a fost anunțat la începutul lunii septembrie, la IFA 2013, iar noi l-am primit în teste de la evoMAG.ro, care vinde acest produs la prețul de 2.949 lei pe alb sau 3.072 lei pe negru. Phablet-ul măsoară 8.3 mm în grosime, cântărește 168 de grame, iar partea din spate este acoperită cu plastic, dar de această dată e vorba de un strat cu textură ce imită pielea. Avem parte chiar și de imitații de cusături în acea zonă și de o aderență foarte bună, spre deosebire de Galaxy S III și S4 cele alunecoase.

Spatele lui Samsung Galaxy Note 3

Butoanele au rămas la fel, emițătorul infraroșu se află sus, ca și jackul audio, iar unul dintre cele 3 microfoane de pe handset se află tot în partea superioară. Al doilea microfon poate fi descoperit în partea inferioară lângă portul microUSB 3.0, iar al treilea microfon se află în colțul din dreapta jos al acestui phablet. Note 3 e mai ușor decât Note II cu 12 grame și este mai puțin lat cu 1 mm, dar lungimea rămâne aproape aceeași.

Odată înlăturat capacul bateriei descoperim o așezare interesantă pentru slotul microSIM și cel microSD: cele două sunt suprapuse. Apreciez designul lui Note 3, mai ales pentru aderență și pentru cât de bine stă în mâna acest terminal gigantic, dacă ne uităm la diagonală. Marginile sunt ușor zimțate, contribuind major la aderența bună a acestui produs. De remarcat și marginea subțire a ecranului și formatul dreptunghiular al lui Note 3, care duce cu gândul la primul Note și Galaxy S II, ceea ce nu poate decât să ne bucure, acele designuri fiind foarte apreciate.

Specificatii Samsung Galaxy Note 3

Trecând la hardware, descoperim aici un procesor Qualcomm Snapdragon 800 MSM8974, un quad core la 2.3 GHz cu core-uri Krait 400. Că GPU avem un Adreno 330 de 450 MHz, iar ceea ce am testat noi e versiunea Snapdragon cu nume de cod N9005 a acestui phablet. Există și o variantă N9000, cu procesor Exynos 8 core sau mai bine zis dual quad core și GPU Mali T628 MP6.

Recenzie Samsung Galaxy Note 3

Alte dotări includ un ecran Full HD Super AMOLED de 5.7 inch, cu 16 milioane de culori, plus 3 GB RAM LPDDR3, 32 sau 64 GB memorie internă, slot microSD și o cameră de 13 megapixeli în spate. Aceasta vine cu bliț LED și captură video 4K, dar doar în cazul variantei Snapdragon. în zona frontală se află o cameră de 2 megapixeli, iar pe partea de conectivitate beneficiem de Bluetooth 4.0, WiFi, microUSB 3.0 (primul terminal din lume cu acest port), MHL 2.0 via microUSB, infraroșu, NFC și quad band GSM/GPRS/EDGE. Primim și LTE, dar doar pe versiunea Snapdragon de Note 3.

Lista uriașă de opțiuni de conectivitate se încheie cu DLNA, WiFi Direct, GPS și Glonass, iar la capitolul "și altele" avem accelerometru, senzor de proximitate, barometru și termometru. Ajungem și la baterie, o unitate de 3200 mAh și 3.8 V (12.1 Whr), care se încarcă în 2 ore mulțumită unui încărcător de 2 amperi.

Galaxy note 3 review

La testul nostru, care a implicat playback YouTube HD cu luminozitate la 50% am atins 9 ore și jumătate de playback continuu. Veți prinde o zi și jumătate sau chiar 2 cu acest device, iar dacă îmi amintesc bine, Note II stătea un picuț mai bine la acest capitol, dând senzația că ar putea funcționa zile în șir la un moment dat. Nu mă înțelegeți greșit, o zi și jumătate este o durată excelentă pentru un device atât de puternic și cu un ecran atât de mare, doar că Note II a setat așteptările prea sus.

Pe partea audio avem parte de playerul TouchWiz deja cunoscut, cu suport pentru playback FLAC și Wave și un egalizator cu setări complexe și variate care vor mulțumi toți melomanii. Printre setări regăsim Sound Alive, adică egalizatorul amplu, Smart Sound, care egalizează volumul între piese și Adapt Sound, care personalizează acustica unei perechi de căști folosind o serie de beepuri de frecvențe diferite.

Samsung Galaxy Note 3 pe partea audio

în ce privește performanta difuzorului de pe Samsung Galaxy Note 3, sunetul se aude clar, volumul este ridicat, basul este bun, dar tot nu atingem volumul uriaș al lui HTC One, care rămâne etalon pe 2013. Basul nu e destul de adânc pentru mine pe Note 3, dar cu setările potrivite se poate ajunge la acustică ideală. Căștile sunt excepționale și se bat de la egal cu EarPods.

în ce privește experiența video și ecranul, avem la dispoziție aici un display Super AMOLED Full HD de 5.7 inch, cu densitate de 386 PPI, culori vii și negru adânc. Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar culorile sunt ușor suprasaturate, asta până descoperiți câteva setări speciale, după cum se vede în review. Nu există probleme de contrast, iar ecranul se comportă admirabil în bătaia soarelui.

Dispaly-ul lui Samsung Galaxy Note 3 sub microscop, pe albDispaly-ul lui Samsung Galaxy Note 3 sub microscop, pe negru

Am atins 400 de unități lux pe alb, deci luminozitatea este foarte bună, iar pixelii au aranjament în formă de diamant pe acest ecran. E vorba despre un Pentile Matrix atipic cu 2 subpixeli per pixel. în zona de setări găsim câteva opțiuni pentru display, care vor scădea din suprasaturare și vor oferi o imagine mai naturală.

Samsung oferă și un mod special pentru citit prin opțiunea Reading Mode, care îmblânzește albul prea alb al fundalului pe care citiți. Per total Note 3 aduce un ecran foarte bun, căruia nu îi putem reproșa absolut nimic. și acum să trecem la atât de celebra cameră... în mare aș putea spune că avem de-a face cu camera lui Galaxy S4, dar pentru că ne place să intrăm în detalii, acesta este un senzor IMX 135, un CMOS de 13 megapixeli cu mărime a pixelului de 1.12 microni.

Camera lui Samsung Galaxy Note 3

Mărimea senzorului este de 1/3.06 inch, iar lungimea focală este de 31 mm. Rezoluția maximă la fotografiere este de 4128 x 3096 pixeli în 4:3. Trecând la interfața camerei, în partea inferioară se afla efectele, sus găsim captura duală și câteva setări pentru mod nocturn și captura slow/fast/smooth motion video, plus opțiuni de bliț și comandă vocală.

Odată selectată captura Smooth veți putea filma 1080p la 60 FPS. Dacă apăsați butonul Meniu al telefonului veți ajunge la zona principală de setări a camerei, unde găsiți mărimea fotografiilor, mod de captură în rafală, stabilizator de imagine, zoom audio pentru captura video, expunere, balans de alb și toate faimoasele setări de camere de pe terminalele Android pe care le știți deja.

Mostre foto Samsung Galaxy Note 3

Apoi Samsung pune la bătaie zona Mode, unde se află artificiile camerei. Vorbim despre Sound and Shot, adică o poză cu sunet pe fundal, poza animată, adică practic un soi de GIF, HDR, care arăta foarte bine pe acest device și Panoramă de până la 60 megapixeli. Putem realiza și o panoramă cu surround la 360 de grade, adică un soi de Photo Sphere și o opțiune nouă este Golf Shot, care e detaliată în video review.

Mostre foto Samsung Galaxy Note 3

Avem o galerie uriașă de poze pentru voi, în care găsiți capturi foto cu culori vii, ușor suprasaturate chiar uneori. Nivelul de detalii este impresionant, nu putem nega asta. Culorile superbe ale toamnei au fost surprinse excelent de către Note 3 și am realizat și câte un macro reușit. Camera e foarte rapidă, iar fotografiile arată per total fantastic și deși ar fi ciudat să spunem asta, parcă această cameră e puțin peste cea de pe Galaxy S4, dar și peste HTC One la captură de zi.

Pe partea de video avem parte de filmare 4K la 30 FPS, 1080p la 60 FPS și 720p la 120 FPS în slow motion. Video 4K este capturat la 48 Mbps, iar captura audio se realizează la 128 Kbps și 48 KHz stereo. Atunci când filmați full HD veți avea opțiunea de zoom 4x și calitatea va fi păstrată până la zoom 2X.
​

Am apreciat frame rate-ul bun al capturii video, nivelul ridicat de detalii și stabilizarea destul de bună a camerei, în ciuda lipsei stabilizării optice. Nu puteam rata șansa de a testa și captura nocturnă, iar aici am fost puțin dezamăgiți. Am avut parte de imagini cu mult zgomot și de un blitz care e interpretat exagerat de cameră și produce fotografii albicioase.
​

Cu toate acestea, captura video nocturnă e peste cea realizată cu iPhone 5s, dacă vreți un reper. Dacă vreți încă o comparație, la poze și video low light Note 3 e sub HTC One și One Mini în acest moment. Trăgând linie pot spune că Galaxy Note 3 are o cameră foarte bună pentru filmare ziua, că pozele ies fantastic, că avem multe artificii cu care să ne jucăm și că noaptea sau în condiții low light ar fi bine să evităm utilizarea unui Note 3, cel puțin la poze.
​

Review Samsung Galaxy Note 3

Trecând la software, avem de-a face aici cu Android 4.3 Jelly Bean, iar browserul acestui device e rapid, după cum se vede și în video review. Pe partea de benchmark am decis să comparăm acest puternic phablet cu predecesorul său, Note 2 și cu Sony Xperia Z Ultra, printre puținele modele care au dotări similare cu Note. Ei bine, în ciuda scandalului legat de benchmark-uri măsluite, haideți să vedem care sunt rezultatele obținute de Note 3.

Samsung Galaxy Note 3 Benchmarks

în Quadrant acest device își depășește rivalii, cu 21.060 puncte, față de 7000 puncte ale lui Note II și 18.000 puncte ale lui Sony Xperia Z Ultra. în AnTuTu am atins un scor uriaș de 35.725 puncte, aproape triplu față de cel al lui Note II și cu 6000 de puncte peste Xperia Z Ultra. în Vellamo am fost destul de aproape de modelele rivale, cu 2884 puncte, față de 2400 și depășiți de Sony cu 2900 de puncte. NenaMark 2 ne-a adus un scor de 60.3 FPS, deci peste cele 58.8 FPS ale lui Note II, iar cel mai relevant benchmark, 3DMark a indicat un scor enorm, de 19.250 puncte pentru noul Note, 2900 pentru vechiul Note și 11.000 pentru Xperia Z Ultra. în BrowserMark 2.0 am obținut 3055 puncte, cu 600 de puncte mai mult decât rivalii.

Samsung Galaxy Note 3 S-Pen

în ce privește temperatura, aflați că acest device se încinge destul de mult pe margini și chiar și în zona display-ului, devenind ușor neplăcut după o jumătate de oră de gaming. Trecând la stylus, acesta este fabricat din plastic, integrează un buton fizic și odată înlăturat declanșează o paletă de opțiuni numită Air Command. Cele 5 opțiuni sunt următoarele:

1) Action Memo: declanșează un mini widget S Note, vine și cu funcție de interacțiune și recunoaștere a numerelor de telefon, numelor sau adreselor (Link to Action)
2) Scrap Booker: un clipboard care va permite să decupați conținuturi de pe ecran și să le salvați într-un Scrapbook, organizându-le după tag
3) Screen Write: screenshot cu editare disponibilă peste
4) S Finder: o metodă de căutare avansată în notițe, email, poze, web și taguri
5) Pen window: desenați un dreptunghi care conține aplicații pe care le rulați pe ecran sub formă de fereastra plutitoare

Dacă faceți dublu tap cu S Pen cu butonul apăsat veți declanșa Action Memo, iar o apăsare lungă a butonului și cu S Pen pe ecran înseamnă un screenshot. Atunci când treceți cu stylus-ul deasupra pozelor și clipurilor video veți putea apăsa butonul de pe stylus pentru a declanșa o serie de opțiuni contextuale de editare și partajare. în cele din urmă aflați că S Pen poate fi folosit și în tandem cu butoanele capacitive.

Pret Samsung Galaxy Note 3

Stylus-ul are și o zonă de setări speciale și trecând la S Note, am disecat cu atenție aplicația și am constatat că funcțiile sale sunt la fel cu cele de pe Note II, doar că interfața a primit mici modificări. Puteți face calcule matematice, include template-uri de tot soiul, desena forme geometrice și tabele și grafice de orice mărime, plus lua notițe de mână sau integra fișiere multimedia în notițe.

Prezentare Samsung Galaxy Note 3

Note 3 vine și cu faimoasa funcție de multitasking multi window, acum cu posibilitatea de a transfera conținuturi între ferestre. Flipboard a fost integrat în interfața principală și poate fi declanșat cu un swipe de jos în sus pe homescreen. Interesant e că aveți o organizare Flipboard și pentru activitățile voastre recente, de la melodii ascultate la site-uri deschise și poze accesate.

Cei care doresc detalii despre gesturi și detectare a privirii utilizatorului, sau tot soiul de Air View, Smart Pause, Smart Scroll, ar face bine să privească recenzia lui Galaxy S4, deoarece aceleași funcții sunt disponibile și aici, fără vreun extra. Puteți pune pauză la un clip video întorcând privirea de la ecran, puteți face scroll pe pagină web înclinând capul său activă o funcție de tip Glance trecând mâna deasupra ecranului atunci când telefonul e în standby.

Samsung Galaxy Note 3 review

Lista de aplicații include Scrapbook, adică un clipboard, Samsung Hub, adică locul de unde vă luați cărți și jocuri și Samsung Apps, magazinul de aplicații Samsung. O funcție nouă interesantă este Knox, care trece terminalul într-un mod de funcționare ultra securizat, cu parole, criptare și protecție contra malware, phishing, plus funcție find my phone și ștergere de la distanță.

Samsung Galaxy Note 3

Clasicele WatchON, Story Album, Group Play, S Health și S Translate nu mai au nevoie de nici o prezentare. Mă opresc totuși asupra lui SketchBook, probabil singurul software de pe o tabletă sau de pe un mobil care îți dă impresia că poți desena sau face o schiță chiar dacă nu ai talent. Opțiunile sale sunt atât de variate încât caricaturile parcă se desenează singure.

și acum marele moment al verdictului!

Iată aspectele Pro ale lui Note 3:

 • design plăcut și evoluat față de predecesor
 • hardware foarte puternic
 • aderenta bună
 • ecran excelent
 • multe aplicații utile
 • camera foarte bună ziua
 • calitate audio bună, mai ales la căști, egalizator complex
 • S Pen funcționează fără probleme, a primit și funcții noi
 • securitate sporită
 • multitasking real și fără lag
 • gesturi și modalități de control pe care nu le găsim la rivali

și aspectele contra:

 • viața bateriei față de predecesor
 • captură foto/video nocturnă
 • funcțiile lui S Note sunt în mare aceleași ca până acum
 • Samsung Hub e inutil
 • fără stabilizare optică
 • fără radio FM

Samsung Galaxy Note 3 primește o notă de 9.7 din 10 pentru design, 9.5 pentru hardware și 10 pentru OS și UI. Nota finală este de 9.73 din 10 și le mulțumim celor de la evoMAG.ro pentru că ne-au oferit acest phablet în teste. Dacă vreți cel mai puternic și unul dintre cele mai arătoase terminale Android de pe piață, nu există variantă mai bună decât Note 3. Cusururile sale sunt atât de mici, că pot fi ignorate cu ușurință, mai ales dacă sunteți gata să treceți peste dimensiuni. Vă așteptăm pe Forum și stați pe aproape pentru că urmează recenzia lui Galaxy Gear, ceasul companion al lui Note 3!

Pentru a afla prețul actualizat a lui Samsung Galaxy Note 3, verificați site-ul evoMAG.ro!

Samsung Galaxy Note 3 review
 

Samsung Galaxy Note 3
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×