LG G3 Review: cu adevărat un candidat foarte solid la titlul de "telefonul anului", cu o cameră excelentă și ecran nu chiar strălucit (Video)

10.015 ori
<b>LG G3 Review: cu adevărat un candidat foarte solid la titlul de "telefonul anului", cu o cameră excelentă și ecran nu chiar strălucit (Video)</b>LG G3 este cel mai nou flagship LG, primit în teste la Mobilissimo.ro de la Quickmobile.ro, iar acest model a fost anunțat în luna mai și lansat în iunie. Terminalul este primul telefon cu ecran QHD testat la Mobilissimo.ro și vine la prețul de...

LG G3 este cel mai nou flagship LG, primit în teste la Mobilissimo.ro de la Quickmobile.ro, iar acest model a fost anunțat în luna mai și lansat în iunie. Terminalul este primul telefon cu ecran QHD testat la Mobilissimo.ro și vine la prețul de 2499 lei la Quickmobile.ro. Retailerul vinde acest produs pe alb, negru, auriu și în versiuni de 16 sau 32 GB.

Mulți văd acest model că "telefonul anului 2014" și nu sunt departe de adevăr. Ca design, avem de-a face cu un model mai apropiat de phablet decât de telefon, cu un ecran de 5.5 inch și grosime de 8.9 mm. El cântărește 149 grame și are o carcasă din policarbonat cu elemente metalice. Aderența sa este bună, iar handsetul e compact pentru un smartphone cu ecran mare. Display-ul are marginile foarte înguste, moștenire de la LG G2. Colțurile telefonului sunt rotunjite, iar spatele imită textura aluminiului periat.

LG G3 Review

Panoul din spate e destul de greu de înlăturat fără unghii, iar sub el se află slot-urile microSIM și microSD suprapuse și bateria. Acest model este rotunjit, când e privit din profil și urmează linia de design a lui LG G2. El stă bine în mâna utilizatorului și are un finisaj mat anti amprente în zona din spate. Din câte am aflat recent, acest terminal are un inserții de metal incluse în spatele din policarbonat.

Designul lui LG G3

Lungimea este în mare aceeași cu a lui HTC One M8 și Xperia Z2, dar lățimea este mai mare decât a oricărui flagship. Ca idee, acest model este cu 4 mm mai lat decât HTC One M8. în zona frontală se afla earpiece-ul și camera frontală, plus LED-ul de notificări și senzorii obișnuiți. în zona superioară găsim emițătorul infraroșu și un microfon, iar în partea inferioară se află portul microUSB, jackul audio și încă un microfon.

Specificatii LG G3

în spate găsim mecanismul de autofocalizare laser, camera principală, blitzul dual LED, difuzorul și butoanele fizice (On/Off și volum), care au feedback excelent. Per total am apreciat acest design, care e atât comod cât și arătos. Trecând la hardware, G3 aduce un procesor quad core Snapdragon 801 de 2.45 GHz, GPU Adreno 330 și un display de 5.5 inch cu panou True HD IPS+ LCD, cu rezoluție de 2560 x 1440 pixeli și Gorilla Glass 3.

Avem la dispoziție și 16 GB de stocare în varianta telefonului cu 2 GB RAM și 32 GB stocare în versiunea cu 3 GB RAM LPDDR3. Primim și un slot microSD, care poate găzdui încă 128 GB stocare, iar camera din spate e o unitate de 13 megapixeli, în vreme ce în zona frontală avem o cameră de 2.1 megapixeli. Pe partea de conectivitate avem la dispoziție LTE, HSDPA cu viteza de 42 Mbps la download, WiFi 802.11 A/B/G/N/AC, WiFi dual bând, DLNA, WiFi Direct, Bluetooth 4.0, NFC și infraroșu, plus microUSB 2.0 cu USB Host, USB On the Go și Slimport. Acest model mai este dotat și cu GPS, Dolby Audio, accelerometru, giroscop, senzor de proximitate și busolă digitală.

Bateria lui LG G3

Bateria sa este o unitate Li-Ion de 3000 mAh și 11.4 Whr, care pe hârtie asigura 565 ore de funcționare în standby sau 21 de ore de convorbiri. Valoarea SAR a telefonului este de 0.23 W/kg. La testul nostru de baterie, cu WiFi pornit, luminozitate la 50% și playback video HD în bucla am atins doar 5 ore și 6 minute de playback, semn clar al sacrificiului făcut la capitolul bateriei pentru acest ecran QHD. Cu utilizare moderată prindeți cam o zi, o zi și jumătate în cel mai bun caz.

Bateria lui LG G3Bateria lui LG G3

Scăderea este clară la durata de funcționare față de cele 9 ore și 15 minute de playback video HD ale lui LG G2. încărcarea durează 2 ore, ceea ce este OK, iar încărcătorul oferit la pachet este unul cu output de 5 V și 1.8 A. Avem și opțiuni Battery Saver, care ne permit să alegem la ce procentaj al bateriei să fie pornite și ce funcții să dezactiveze (Auto Sync, WiFi, Bluetooth, vibrații, scădere nivel luminozitate și altele).

LG G3 pe partea audio

Trecând la acustică, avem parte de un music player cu o interfață similară cu cea de pe modelele LG precedente. Melodiile sunt organizate după artiști, albume, genuri sau că lista de cântece, iar în setări găsim un Sleep Timer. Acest model de telefon oferă suport HiFi audio și vine la pachet cu câteva sample-uri de acest gen. Egalizatorul include opțiuni că Normal, Pure Surround, Quad Beat, Bass Booster, Treble Booster și Vocal Boost, dar și 7 canale de customizare audio.

Putere difuzor LG G3

Puteți modifica pitch-ul și viteza melodiei, iar difuzorul din spate oferă un volum ridicat, claritate foarte bună și bas bun. Acest model pare a avea un volum mai ridicat decât Samsung Galaxy S5, dar totuși nu la fel de ridicat ca și HTC One M8. La testul cu decibelmetrul am atins 87.4 dBA în spatele telefonului și 85.6 dBA în față, cam cu 2 dBA mai mult decât LG G Pro 2. Jackul audio se află în partea inferioară aici, iar căștile vine cu un cablu care nu se încurcă și stau destul de comod în ureche.

Casti Quad Beat 2

Ele sunt de tip Quad Beat 2, au volum ridicat, claritate sporită și bas foarte, foarte adânc. Aplicația radio FM a primit un nou UI, minimalist și arătos și își face treaba cum trebuie. Dacă de acustică suntem impresionați, hai să vedem cum stăm pe partea de video. Aici ni se prezintă un ecran True HD IPS+ LCD, cu diagonală de 5.5 inch și rezoluție de 2560 x 1440 pixeli adică Quad HD. Densitatea pixelilor este de 534 ppi, iar acest model vine la pachet cu 2 clipuri speciale QHD oferite de LG pentru a testa ecranului.

Display-ul lui LG G3 la microscop

LG G3 nu include un player video propriu zis, ci trebuie să vizualizați clipurile din galeria foto. Telefonul suportă orice format video modern, în afară de .MOV, iar printre opțiuni găsim viteza de playback sau Q Slide. Ecranul arăta bine, imaginea este foarte clară, dar personal nu simt acel salt de la Full HD la QHD precum cel simțit de la 720p la 1080p. De asemenea unghiurile de vizualizare nu sunt chiar cele mai bune, fiind clar sub Galaxy S5, Xperia Z2 și HTC One M8 la acest capitol. Culorile afișate sunt naturale, ecranul e destul de luminos și am apreciat și opțiunea preview la playback video.

Luminozitate ecran LG G3

Luminozitatea scade odată cu privirea ecranului din lateral, iar în bătaia soarelui LG G3 nu se vede prea bine, suferind la capitolul contrast. La testul cu luxmetrul am atins 343 de unități LUX, sub cele 463 unități lux ale lui HTC One M8, cele 366 ale lui Xperia Z2 sau cele 480 ale lui Galaxy S5, dar și puțin sub cei 350 lux de pe LG G2. Pixelii sunt de tip RGB Stripe, iar acest model ar putea fi mai luminos și asta se vede la jocuri. Per total nu pot spune că sunt prea impresionat de acest display QHD.

Display-ul lui LG G3

în zona de Setări dedicată ecranului găsim moduri de afișaj Home și Easy, acest din urmă mod optând pentru iconuri mai mari și fiind un mod mai simplu de funcționare, destinat cel mai probabil persoanelor în vârsta sau celor cu probleme de vedere. Alte opțiuni includ Knock Code, opțiuni pentru butoanele virtuale din Android, setări de font și Smart Screen, care ține ecranul pornit când vă este detectată privirea.

Camera lui LG G3

și acum camera de 13 megapixeli! Ea este dotată cu autofocus laser, OIS+ și blitz dual tone (un LED cald și unul cu lumina rece). Senzorul capturează video 4K și e vorba aici despre același senzor Sony IMX 135 de pe LG G2, Xperia Z și Allview X2 Soul. în zona frontală se află o cameră de 2.1 megapixeli cu pixeli de 1.4 microni. Camera principală produce fotografii cu pixeli de 1.12 microni, iar senzorul sau măsoară 1/3.06 inch, în vreme ce lungimea focală este de 3.97 mm și deschiderea este F/2.4. OIS+ înseamnă stabilizare optică plus un mic aport din partea stabilizării digitale.

Camera lui LG G3

Autofocalizarea laser emite pulsuri de lumină infraroșu apoi măsoară timpul în care fiecare rază călătorește către un obiect fotografiat. Astfel va fi creată o adâncime specială a focalizării și rezultă imagini low light mai bune, dar și fotografii reușite cu subiecți în mișcare. LG G3 focalizează în doar 0.276 secunde, rezultat foarte impresionant pentru un smartphone. Interfața este șocant de simplă, cu 9 opțiuni mari și late la dispoziție. Veți putea și să apăsați cele 3 puncte din colțul stânga al ecranului pentru a lăsa camera pe un mod automat. Aici va trebui doar să apăsați pe ecran pentru a face fotografii, iar telefonul se va ocupa de restul.

Avem la dispoziție opțiuni pentru blitz, shortcut pentru camera frontală (care la rândul său are o opțiune Beauty), iar modurile de captură includ Auto, Magic Focus, Panoramă și Dual. în zona de Setări găsim HDR (On/Off/Auto), rezoluție (maxim 4160 x 3120), comandă vocală, timer, o grilă de încadrare și stocare internă sau pe card microSD. Veți ține butonul shutter apăsat pentru capturi în rafală, iar camera va oferi zoom de până la 8X. LG G3 e capabil de focus în 9 puncte și trecând la opțiunea Magic Focus, pe ea o știm de la LG G Pro 2. Ideea este de a captura mai multe cadre cu focalizări diferite într-un "foc" și apoi să refocalizați în modul dorit, de la macro până la Infinity. Există și opțiunea All In Focus, dacă vreți totul focalizat.

Mostre foto LG G3

Trecând la mostrele foto realizate cu acest smartphone, avem pentru voi în jur de 200 de fotografii, inclusiv unele de la concertul 30 Seconds to Mars. Captura se realizează rapid și la fel și focalizarea, iar calitatea fotografiilor pe timp de zi e peste cea a lui Galaxy S5 sau HTC One M8. Camera se bate de la egal cu Sony Xperia Z2 și chiar îl învinge la unele aspecte. Panorama arată bine, iar HDR-ul este puțin prea alb, dar este realizat destul de rapid. Fotografiile prezintă un nivel de detalii foarte ridicat, lucru care se vede în special în cadrele cu flori, iar calitatea lor este bună. Expunerea și contrastul sunt excelente, iar culorile sunt realiste. Prim planurile cu acele păpădii sau cu trandafirii sau paharul de cocktail au ieșit toate excelent.

Mostre foto LG G3

Avem și fotografii la interior, precum cele de la Hard Rock Cafe, unde pus în fața unei iluminări excesive de afară și a unor culori intense la interior, LG G3 s-a descurcat cu brio. Pe timp de noapte (între 21:00 și 23:00) fotografiile realizate la concert au ieșit și ele foarte bine. Inevitabil unele sunt mișcate, pentru că așa se întâmplă la concerte, dar nivelul de noise e destul de scăzut. Aș spune totuși că Xperia Z2 sta puțin mai bine aici.

LG G3 - fotografii low light

La captura video am testat atât filmarea 4K, cât și slow motion la 120 FPS și 1080p la 30 FPS. Contrastul clipurilor realizate este bun, culorile sunt realiste, iar stabilitatea este excelentă, mai ales în filmările de la concert. Clipurile 4K arată foarte bine și calitatea nu se pierde nici măcar după un zoom de 2, 3 sau 4x, după cum se vede în mostrele video de la concert. Filmarea de noapte e foarte bună și nu avem nici urmă de culoare gălbuie în imagini. Din păcate captura audio la concert are de suferit și LG G3 nu face față la un bas puternic. Trăgând linie, aș spune că această cameră e un mare upgrade față de LG G2, este peste camera de pe HTC One M8 și Galaxy S5 și se luptă de la egal cu Xperia Z2, ba chiar îl depășește la capitolul filmare.

Păcat că nu avem opțiuni mai multe pentru captură, precum expunere, balans de alb, ISO și efecte. și acum să discutăm puțin despre performanță! Web browserul este rapid, iar tastatura virtuală este comodă, cu butoane bine spațiate și rand numeric dedicat. Avem și un mod ce aduce cu Swype disponibil pe acest device, în zona de setări. LG G3 atinge o temperatură cam mare, de 47.2 grade Celsius, după un sfert de oră de gaming, deci se cam încinge mai ales în zona butonului On/Off. în ce privește funcția de telefonie, el se aude mai tare decât LG G2 și chiar și apelurile realizate într-un mediu zgomotos (concert) s-au auzit OK. Avem la dispoziție și funcții precum îmbunătățire vocală în zona de setări. La benchmark-uri am realizat un test foarte detaliat și am inclus în ecuație și screenshot-uri primite de la un fân, care are un model LG G3 cu 3 GB RAM și 32 GB stocare. Noi am avut varianta de 16 GB și 2 GB RAM.

Iată cum se descurcă terminalele în Quadrant:

 • LG G3 2 GB RAM: 17516
 • LG G3 3 GB RAM: 22235
 • LG G2: 17166
 • Samsung Galaxy S5: 22739
 • HTC One M8: 24217
 • Sony Xperia Z2: 17500

și în AnTuTu:

 • LG G3 2 GB RAM: 29856
 • LG G3 3 GB RAM: 35637
 • LG G2: 33987
 • Samsung Galaxy S5: 34712
 • HTC One M8: 34567
 • Sony Xperia Z2: 33067

în NenaMark 2 obținem:

 • LG G3 2 GB RAM: 59.9 FPS
 • LG G3 3 GB RAM: 59.9 FPS
 • LG G2: 58.7 FPS
 • Samsung Galaxy S5: 60.1 FPS
 • HTC One M8: 59.3 FPS
 • Sony Xperia Z2: 59.8 FPS

Iată și Vellamo:

 • LG G3 2 GB RAM: 2499
 • LG G2 3 GB RAM: 2417
 • LG G2: 2930
 • Samsung Galaxy S5: 1645
 • HTC One M8: 1716
 • Sony Xperia Z2: 1602

în 3DMark avem

 • LG G3 2 GB RAM: 15257
 • LG G3 3 GB RAM: 16095
 • LG G2: 15782
 • Samsung Galaxy S5: 18632
 • HTC One M8: 17570
 • Sony Xperia Z2: 18358

în ce privește Geek Bench 3:

 • LG G3 2 GB RAM: 960/2333 (single core/multi core)
 • LG G3 3 GB RAM: X
 • LG G2: X
 • Samsung Galaxy S5: 854/2553
 • HTC One M8: 979/2900
 • Sony Xperia Z2: 941/2748

GFXBench oferă scorurile:

 • LG G3 2 GB RAM: 22.1 FPS (test offscreen 1080p)
 • LG G3 3 GB RAM: 27.3 FPS
 • LG G2: X
 • Samsung Galaxy S5: 27.4 FPS
 • HTC One M8: 28 FPS
 • Sony Xperia Z2: 27.4 FPS

și Speed Test oferă valorile:

 • LG G3 2 GB RAM: 20/21 Mbps (download/upload)
 • LG G3 3 GB RAM: X
 • LG G2: X
 • Samsung Galaxy S5: 23/24 Mbps
 • HTC One M8: 20/20 Mbps
 • Sony Xperia Z2: 22/23 Mbps

în Browsermark 2.0/2.1 am atins:

 • LG G3 2 GB RAM: 1187
 • LG G3 3 GB RAM: X
 • LG G2: 2885
 • Samsung Galaxy S5: 3250
 • HTC One M8: 2607
 • Sony Xperia Z2: 2884

și iată și Sunspider:

 • LG G3 2 GB RAM: 691
 • LG G3 3 GB RAM: 652
 • LG G2: X
 • Samsung Galaxy S5: 413
 • HTC One M8:  673
 • Sony Xperia Z2: 1017

LG G3 se supraincalzeste

Observați că LG G3 e mai slab decât celelalte flagship-uri ale acestui an când vine vorba de benchmark-uri, în special versiunea cu 2 GB RAM. E vina aici în special a ecranului QHD, care trage în jos rezultatele, cred eu. Aș spune și că nu avem lag, deși există momente când el apare, mai ales când activăm Quick Memo+ din zona de notificări. Mai trebuie să menționez că telefonul tinde să se supraîncălzească în zona butonului On/Off. După o sesiune de gaming intensiv, acesta ajungând în testul nostru până la 47,2 grade Celsius! în ce privește software-ul, acest model rulează Android 4.4.2 cu noul LG UI aplicat peste.  Avem parte de noi iconuri, widgeturi, fonturi și teme, dar și un look plat și mai puțin glossy decât înainte. Acest UI amintește de o combinație între HTC Sense 6.0 și ASUS Zen UI, cu accentul pe nuanțele celui de-al doilea.

LG G3 Review

Există și noi tranziții aici, iar cel mai din stânga homescreen e numit acum Smart Bulletin și include LG Health și Smart Tips. Prima opțiune este un soi de rival pentru Samsung S Health, iar a doua este o serie de recomandări de funcții ale telefonului. Zona de multitasking aduce acum cu cea de pe HTC Sense, cu mini ferestre afișate pe ecran și de care scăpăm prin swipe lateral. Ca și pe LG G Pro 2 avem parte de multitasking aici și împărțind ecranul în două cu funcția Dual Window. Astfel, fie activăm acest mod din zona de multitasking, fie ținem apăsat butonul Back și va apărea o fereastră cu aplicații pe care le putem poziționa pe o jumătate de ecran în tandem cu altă aplicație, tot pe jumătate de ecran. Putem extinde spațiul ocupat de fiecare aplicație la mai mult de jumătate.

LG G3 - multi window

Zona de notificări și Quick Settings are aceleași funcții ca și pe LG G2, doar că acum are un look minimalist, fiind practic o schiță a precedentei versiuni. QuickMemo+ a preluat acum și funcțiile unui Notebook și va permite să luați notițe și să desenați direct pe ecran. Puteți acum să introduceți și date despre vreme sau localizarea pe harta în notițele voastre. Apoi avem la dispoziție aplicațiile Q Slide, câte 2 ferestre plutitoare pe ecran pentru multitasking mai bun și un shortcut către butoanele din Quick Remote direct din zona Quick Settings.

în zona de Setări găsim Quiet Mode, un soi de Do Not Disturb care blochează anumite funcții și notificări la anumite ore, dar și Knock Code, pe care vi-l prezentăm în video review și modul One Handed de utilizare, care va permite să mutați tastatura sau dialerul în zona dorită a ecranului. Puteți asociat și butoanele de volum din spate combinate cu cel On/Off unei aplicații prin opțiunea Shortcut. Am abordat și zona Gestures și Guest Mode în video review, dar și funcțiile Quick Circle, destinate carcasei "ciclop" a acestui telefon.

LG Health

în cele din urmă avem la dispoziție o opțiune numită Smart Cleaning, care mai eliberează din resursele de pe LG G3 și curata fișierele temporare. și acum să discutăm puțin despre LG Health. El este nu disponibil sub formă de aplicație ci doar ca funcție integrată în Smart Bulletin. LG Health vă oferă o înregistrare a caloriilor arse zilnic și vă monitorizează pașii și activitățile de fitness. Aveți și înregistrarea traseului pe hartă, o țintă în calorii și kilograme pentru fiecare perioadă și opțiuni că mers, alergat, excursii pe munte, patinaj și mersul cu bicicleta.

LG Health este util, dar este sub S Health, pentru simplul motiv că nu are date și despre alte aspecte, precum puls, calorii consumate, mesele zilnice sau chiar mai multe detalii despre sesiunea de workout. Pe LG G3 puteți face în continuare dublu țap pentru a opri ecranului sau pentru a-l activa, iar în zona de widgeturi vom găsi unul foarte util numit Smart Notice. El va anunța atunci când trebuie să luați umbrelă la voi pentru că va ploua, când trebuie să faceți un Smart Cleaning sau când să sunați o persoană al cărei apel l-ați ratat.

LG G3 Review

Această funcție amintește ușor de Google Now. și acum să vedem cum arată lista de aplicații preinstalate, cu mențiunea că nu prea avem bloatware aici. LG G3 vine cu suita Play, un Calendar minimalist, File Manager, Mcafee Security, Voice Recording, Weather, Box, Quick Remote (aplicație de controlat televizorul, mașina de spălat, set top boxul și altele via infraroșu), QuickMemo+ (va permite să luați notițe și chiar să desenați felicitări sau caricaturi) și LG Smartworld (magazin de aplicații LG).

LG G3 Review

Lista se încheie cu Tasks și Think Free Viewer, un visualizer de documente Office. și acum hai să emitem verdictele și să vedem aspectele Pro și Contra lui LG G3.

Cele Pro sunt:

 • camera excelentă (condiții low light, filmare)
 • design compact pentru un terminal de 5.5 inch
 • design atractiv (plastic plus metal)
 • acustică foarte bună (peste Galaxy S5)
 • margini ultraslim ale ecranului
 • una dintre cele mai bune interfețe de pe Android
 • fără bloatware
 • preț surprinzător de mic
 • Smart Notice + autofocus laser + dual window (funcții extra)

și aspectele Contra:

 • ecranul e puțin sub așteptări, mai ales la capitolul unghiuri de vizualizare
 • mai puțin luminos decât rivalii
 • baterie slabă (doar 5 ore playback video)
 • nu se simte saltul de la Full HD la QHD
 • ușor lag la QuickMemo+
 • lipsa de opțiuni foto în meniul camerei
 • benchmark-uri sub rivali
 • fără video player
 • suferă de supraîncălzire

LG G3 primește o notă de 9.8 pentru design, un 9 pentru hardware și un 9.6 pentru OS și UI, care ar fi putut fi 10 dacă aveam mai multe opțiuni foto. îi mai acordăm și o notă extra, un 10 pentru că G3 a debutat la un preț cu mult sub rivalii săi la momentul lansării acestora. Nota finală este de 9.6 din 10 pentru LG G3, care se anunță a fi cu adevărat "telefonul anului" din rândul modelelor Android, dar mai rămân și Galaxy Note 4 și iPhone 6 de văzut până la final de an. Le mulțumim celor de la Quickmobile.ro pentru telefonul oferit în teste și aflați că ei îl vând pornind de la prețul de 2499 lei. Nu uitați de oferta care va aduce o tabletă gratis cu acest model la pachet!

Review LG G3

​

LG G3
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×