Motorola Moto G4 Review (Introducere, Design, Display)

Autor:  | Publicat în:  Motorola  Lenovo 3.686 ori
<b>Motorola Moto G4 Review</b>Mobilissimo.ro prezintă recenzia lui Motorola Moto G4, un terminal midrange, aflat în oferta Orange România la preţul de 209 euro. El vine cu un ecran Full HD de 5.5 inch, procesor Snapdragon 617, 2 GB RAM şi o cameră de 13 MP. Are o baterie de 3000 mAh

Introducere

Pentru că Lenovo şi Motorola sunt pe cai mari acum, având prim planul în zona de modularitate prin Moto Z şi luând faţa celor de la LG, ne întoarcem privirea spre unul dintre produsele lor. E vorba despre Motorola Moto G4, sau Lenovo Moto G4 dacă vreţi să îl numiţi aşa, primul produs rezultat din conlucrarea celor două companii după preluarea Moto, pe care îl testam la Mobilissimo.ro.

Lansat cu pompă în august în România, în prezenţa lui Andi Moisescu şi a "magicianului" Abracadabra, terminalul se poziţionează clar "fără fiţe", un telefon simplu şi care livrează funcţii la obiect. Îl găsiţi la Orange România la preţul de 209 euro fără abonament, sau plătiţi pe el 104 euro cu oferta Orange Young 2016.

Disponibil pe alb sau negru, acest model vine cu dotări midrange, Android Marshmallow curat şi nu are vreun artificiu tehnic care să ne ia ochii. El face parte dintr-o serie mai amplă ce include şi Moto G4 Play şi Moto G4 Plus.

Design Lenovo Moto G4

Lat şi lung, bine echilibrat

Moştenirea precedentelor modele Motorola nu a dispărut odată cu preluarea Moto de către Lenovo, astfel că faptul că Moto G4 aduce cu un Nexus 6 mai mic nu ar trebui să ne mire. Terminalul stă excelent în mână şi conform Moto e menit să stea perfect în buzunar. Vine cu un design robust, aderență bună şi un capac spate înlăturabil, din plastic.

E un telefon mare totuşi, nu chiar uşor de manevrat prin prisma lungimii şi lăţimii sale. Butoanele sunt comode, iar muchiile rotunjite sunt un avantaj la manevrare. Sub capacul din spate se află o baterie ce nu se poate înlătura, două slot-uri SIM şi unul microSD. Construcţia e solidă, iar zona frontală tinde să cam atragă praful şi grăsimea de pe degete.

Moto G4 măsoară 9.8 mm în grosime, puţin cam gros pentru standardele anului 2016, ce e drept. Greutatea este de 155 grame şi e un device bine echilibrat, totuşi. În afară avem şi programul Moto Maker pentru a personaliza lookul handset-ului. De remarcat şi rezistenţa la stropire a lui Moto G4. Rămâne un telefon solid şi comod, dar destul de arătos.

Display Lenovo Moto G4

Plăcut la vedere, afara si la interior

Moto G4 se prezintă cu o diagonală deja stas pentru momentul actual şi anume 5.5 inch. Are o rezoluţie Full HD, deja veste bună pentru un model midrange, în condiţiile în care multe handset-uri vin cu ecrane HD la preţuri puţin mai mici ce e drept, dar totuşi apropiate.

Ecranbul lui Motorola Moto G4 sub microscop

E vorba despre un panou IPS LCD aici, iar pe el l-am testat folosind aplicaţia Photos ca player video, neavând unul separat. Experienţa de vizualizare ne-a adus luminozitate bună, imagine clară, contrast în regulă, chiar şi în bătaia soarelui şi culori vii şi bine calibrate. Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar pixelii au aranjament RGB Stripes.

Luminozitate ecran Motorola Moto G4

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 68.Lenovo Moto G4491 (LUX)
 • 69.Motorola Moto Z491 (LUX)
 • 70.ASUS ZenFone 5 (ZE620KL)491 (LUX)
 • 71.Samsung Galaxy A9 (2018)489 (LUX)
 • 72.Xiaomi Mi Mix 2S489 (LUX)
 • 73.Sony Xperia Z1 Compact488 (LUX)
 • 74.Allview E3 Living488 (LUX)
 • 75.Nokia 5486 (LUX)
 • 76.Allview X3 Soul Pro485 (LUX)

La testul cu luxmetrul am atins 491 LUX, un rezultat bun şi depăşind Samsung Galaxy S5, dar şi iPhone SE de exemplu. Suntem totuşi sub Nexus 6P şi HTC One A9. În zona de Setări avem Adaptive Brightness şi Color Mode, cu reglaje precum Normal sau Vibrant, cel din urmă punând la bătaie culori mai vii. Reglăm şi mărimea fontului din opţiuni.

Per total un ecran de calitate.

 • 1234
Lenovo Moto G48,8210
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×