Motorola One Macro review detaliat în limba română (Introducere, Design, Display)

1.353 ori
<b>Motorola One Macro review detaliat în limba română</b>De la captura la distanţă trecem la cea la apropiere, cu Motorola One Macro, care face din tot ce e minuscul ceva ce pare MARE. Lansat la un atelier şi workshop foto cu o lună în urmă, telefonul a scăzut rapid ca preţ. Costa 899 lei la debut, 799 lei la..

Introducere

Motorola a avut un an 2019 exuberant, între lansarea a doua serii Moto G, scăderea turaţiei în gama Moto Z şi o avalanşă de modele Motorola One. Ca să nu mai vorbim de curajosul Moto RAZR 2019. Din gama Motorola One am testat telefonul titular, pe Motorola One Vision cel cu camera de 48 MP şi formatul 21:9, dar şi pe Motorola One Action cu camera cu filmare ultra wide pentru secvenţe de acţiune. Şi apoi pe Motorola One Zoom, cu cel mai surprinzător zoom din 2019.

De la captura la distanţă trecem la cea la apropiere, cu Motorola One Macro, care face din tot ce e minuscul ceva ce pare MARE. Lansat la un atelier şi workshop foto cu o lună în urmă, telefonul a scăzut rapid ca preţ. Costa 899 lei la debut, 799 lei la 2 săptămâni după şi acum este 699 lei la Altex. Este un telefon accesibil cu Android Pie şi procesor MediaTek, iar în spate avem o cameră triplă. Vedeta e totuşi camera Macro...

Hai să vedem ce ştie! Apreciez mult rolul capturii macro şi am dat ca exemplu de câteva ori situaţia din filmul "The Fountain", când rămaşi fără buget pentru cadre spaţiale şi cosmice, producătorii au folosit macro fotografie realizată pe molecule, celule şi răşină pentru a simula o călătorie cosmică.

Design Motorola One Macro

O interpretare plăcută a plasticului pe schelet solid

Motorola One Macro măsoară 9 mm în talie şi cântăreşte 186 de grame. Sunt dimensiuni OK pentru un telefon cu diagonală de 6.2 inch. Deşi spatele arată a sticlă, e acoperit cu material plastic, în degrade, de la albastru închis sus la albastru deschis jos. E cam alunecos, dar îl salvează husa oferită la pachet.

Video-review Motorola One Macro, secțiunea design

E şi destul de lat şi lung, deci greu de utilizat cu o singură mână, dacă ai mâna mică. Camera din spate arăta ca un semn de exclamare, o abordare inedită chiar şi pentru cineva care a văzut toate tipurile de camere în viaţa sa. Spatele atrage multe amprente dacă e lăsat fără husa, iar butonul Power cel zimţat te ajută să îl găseşti uşor pe pipăite şi are şi feedback bun.

Sub tot acest plastic se află un schelet metalic solid şi telefonul da senzaţia de rezistenţă nu de fragilitate. Nuanţa de aici este Space Blue, iar noi apreciem gradientul, soliditatea şi ergonomia.

Display Motorola One Macro

Bun mai degrabă la interior pentru filme

Motorola One Macro este un telefon pentru produs conţinut multimedia, în acest caz capturi macro memorabile şi bune de social media. Având şi o baterie bunicică e bun şi de consum media, adică filme şi seriale. E drept că se prezintă la apel doar cu un IPS LCD de 6.2 inch cu rezoluţie de 1520 x 720 pixeli şi aspect 19:9. E suficient totuşi la preţul de 699 lei la care a ajuns.

Video-review Motorola One Macro, secțiunea dsiplay

Are screen to body ratio de 81.3% şi vine cu un breton picătură deja celebru în ziua de azi. Când am dat drumul la filme pe acest ecran mi s-a părut că avem un panou cam albicios atunci când apăreau culori deschise. Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar contrastul e mediu, astfel că vizibilitatea în bătaia soarelui nu e prea bună, dar la interior ar trebui să fie OK. Luminozitatea e acceptabilă, iar muchiile ecranului sunt destul de groase.

Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 385 LUX, rezultat care pune telefonul pe locul 224 all time. E peste Motorola One şi Pocophone F1 sau Huawei Mate 20 Lite, dar sub Motorola One Vision şi Xiaomi Mi A2 Lite. Setările ecranului includ luminozitate, Night Light, luminozitate adaptivă şi reglaj de culori: Boosted, Natural sau Saturated. Avem şi opţiuni pentru font şi afişaj (mărime).

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 235.Motorola One Macro385 (LUX)
 • 236.Huawei Honor 6383 (LUX)
 • 237.Allview X3 Soul Plus382 (LUX)
 • 238.Huawei Nova382 (LUX)
 • 239.ZTE Nubia N1382 (LUX)
 • 240.Huawei Mate 10 Pro382 (LUX)
 • 241.Motorola One382 (LUX)
 • 242.Sony Xperia Z5 Premium381 (LUX)
 • 243.Leagoo Lead 1380 (LUX)

Un ecran modest, dar suficient.

 • 1234
Motorola One Macro
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×