OnePlus 7 Pro Review Detaliat în Limba Română (Multimedia, Cameră, Benchmark-uri)

3.024 ori
<b>OnePlus 7 Pro Review Detaliat în Limba Română</b>OnePlus este o companie care a evoluat pe cel mai vestic făgaş mi-a fost dat să văd pentru o firmă chineză. Dacă nu ai ştii mai bine, ai zice că e o poveste de succes din Silicon Valley. OnePlus One a fost unul dintre telefoanele care la Mobilissimo..

Multimedia OnePlus 7 Pro

Satisfăcător şi la 50% volum la jocuri şi filme

OnePlus 7 Pro bifează difuzoarele stereo, care au devenit obligatorii de la iPhone 7 încoace şi dublu obligatorii după ce au devenit norma pe Galaxy S9. OnePlus îşi completează imersivitatea video cu una audio, prin două difuzoare ce oferă stereofonie şi tehnologie Dolby Atmos.

Video-review OnePlus 7 Pro, secțiunea acustică

Avem un difuzor sus şi unul jos, alături de un motoraş haptic care amplifică experienţa, mai ales la jocuri. Dând drumul la muzică, jocuri şi filme am constatat că efectul stereo se simte din plin, fără a privilegia vreunul din cele două difuzoare, care sunt bine egalizate. Basul este adânc, superior celui de pe Sony Xperia 1 şi avem un volum generos. Vocile din dialogurile filmelor se aud excelent şi înaltele au fost perfect calibrate.

Aş ţine jocurile la 50% volum, pentru că e suficient. Corpul nu vibrează excesiv şi nici nu acoperi difuzoarele prea uşor cu mâinile. Aş menţiona şi că nu avem radio FM aici, jack audio, dar nici căşti la pachet sau vreun adaptor de la USB Type-C la jack audio. Cât despre testul cu decibelmetrul, am atins valoarea de 87.8 dBA jos şi 80.2 dBA sus, la testul cu sample-ul acustic.

Test - Putere volum frontal (sus)

 • 1.Samsung Galaxy A3 (2017)89 (dBA)
 • 2.Motorola Moto G5 Plus88,6 (dBA)
 • +
 • 38.OnePlus 7 Pro80,2 (dBA)
 • 39.Apple iPhone XS Max79,7 (dBA)
 • 40.Motorola Moto X479,6 (dBA)
 • 41.HTC U1179,5 (dBA)
 • 42.Huawei P20 Pro79,5 (dBA)
 • 43.Allview E3 Jump79 (dBA)
 • 44.Motorola Moto G678,6 (dBA)
 • 45.Samsung Galaxy Note 10+78,4 (dBA)
 • 46.Sony Xperia X Performance78,1 (dBA)

Test - Putere volum frontal (jos)

 • 1.BlackBerry Passport95,2 (dBA)
 • 2.LeEco Le Max 295 (dBA)
 • +
 • 58.OnePlus 7 Pro87,8 (dBA)
 • 59.ASUS Zenfone Zoom S87,7 (dBA)
 • 60.Allview Soul X5 Pro87,7 (dBA)
 • 61.ASUS ZenFone Max Pro (M2)87,7 (dBA)
 • 62.Allview E2 Jump87,6 (dBA)
 • 63.ASUS Zenfone 2 ZE551ML87,6 (dBA)
 • 64.Allview X4 Soul Xtreme87,5 (dBA)
 • 65.UHANS Max 287,5 (dBA)
 • 66.ASUS ZenFone 4 (ZE554KL)87,4 (dBA)

Luând ca reper valoarea de jos depăşim Samsung Galaxy S10+, dar rămânem sub Huawei P30 Pro totuşi. Cât despre testul cu jocurile, aici am ajuns la 101 dBA şi după cum ştiţi, orice sare de 100 dBA e calitativ. OnePlus 7 Pro intra în top 20 în ierarhia noastră cu sute de telefoane incluse. Îl depăşeşte pe Samsung Galaxy S10+ cu 10 decibeli, dar mai are până la ASUS ROG Phone.

Test - Putere volum multimedia

 • 1.ASUS ROG Phone107,5 (dBA)
 • 2.Nokia 8.1107,2 (dBA)
 • +
 • 29.OnePlus 7 Pro101 (dBA)
 • 30.Sony Xperia XA1 Ultra100,7 (dBA)
 • 31.Xiaomi Mi A3100,6 (dBA)
 • 32.Allview X4 Soul Style100,5 (dBA)
 • 33.Sony Xperia XA2100,4 (dBA)
 • 34.Xiaomi Pocophone F1100,4 (dBA)
 • 35.Xiaomi Mi Mix 3100,4 (dBA)
 • 36.Bluboo S3100,3 (dBA)
 • 37.HTC U12+100,1 (dBA)

Cameră OnePlus 7 Pro

Excelent pentru filmare la festivaluri, culori bine calibrate, e de lucru la wide

Să o spunem drept: OnePlus nu a fost niciodată o forţa la capitolul cameră. A avut mici zvâcniri ici-colo, precum o filmare OK pe seria OnePlus 6 şi poze bunicele cu ambele modele de anul trecut, dar nu a făcut pasul spre măreţie. În 2019 OnePlus a vrut să se asigura că măcar la dotări hardware ale camerei e în top. Astfel a bifat marea trecere la camera triplă, dar doar pe modelul OnePlus 7 Pro.

Acesta vine cu cameră principală de 48 de megapixeli, cu senzor Sony IMX586, văzut şi pe Honor 20 Pro, ASUS ZenFone 6 şi multe, multe alte telefoane. Oferă şi stabilizare optică şi electronică şi are o deschidere a diafragmei F/1.6. Această cameră combină 4 pixeli în unul singur pentru a captura luminozitate mai mare şi cadre mai detaliate. La pachet vine şi camera numărul 2, cea telephoto, cu rezoluţie de 8 megapixeli, stabilizare optică şi zoom optic 3X.

Video-review OnePlus 7 Pro, secțiunea camera

Şi pentru că tot suntem în 2019 nu putea lipsi camera ultra wide, de 16 megapixeli, cu unghi de captură de 117 grade şi deschidere F/2.2. OnePlus nu s-a zgârcit nici la mecanismele de focalizare şi avem PDAF, telemetru laser şi autofocalizare continuă. Există şi bliţ dual LED aici, iar filmarea se face în 4K la 60 FPS. Super Slow Motion nu avem, aşa că ne mulţumim cu cel de 480 FPS în 720p.

Cât despre moduri speciale de capturi, aici găsim UltraShot, Nightscape, Studio Lighting, Portrait, dar şi un mod Pro cu reglaje de expunere, ISO, balans de alb şi shutter. AI-ul ajuta cu detecţia scenelor şi avem şi captura RAW. O noutate pe telefoanele OnePlus este camera selfie, care vine cu mecanism pop up. A devenit trendy de la Vivo NEX S încoace şi s-a regăsit şi pe Allview Soul X6 Xtreme.

Aici vorbim despre o cameră selfie de 16 megapixeli, cu focalizare fixă şi stabilizare electronică. OnePlus ar fi testat micul mecanism care face să se ridice tot de sute de mii de ori.

Am ajuns şi la galeria foto, care vă arată că telefonul a trecut prin multe, inclusiv un set de poze la Street Food Festival Timişoara 2019, dar şi la festivalul Diskoteca Timişoara. Hai să vedem cum stăm cu capturile pe timp de zi întâi. Aş vrea să menţionez că am avut ca pistolarii două telefoane la brâu şi am "tras" simultan cu OnePlus 7 Pro şi Xperia 1.

A fost o diferenţă clară între cele două, în favoarea OnePlus aş spune. Sony ne arată deseori o pată albă în loc de cer albastru, dar OnePlus îl prezintă în mod realist. Vedem şi norii şi toate nuanţele de albastru. OnePlus 7 Pro nu suferă de supraexpunere, chiar şi în zilele toride.

Sus OnePlus 7 Pro / Jos Sony Xperia 1

A fost o diferenţă clară între cele două, în favoarea OnePlus aş spune. Sony ne arată deseori o pată albă în loc de cer albastru, dar OnePlus îl prezintă în mod realist. Vedem şi norii şi toate nuanţele de albastru. OnePlus 7 Pro nu suferă de supraexpunere, chiar şi în zilele toride. Automat întrece Xperia 1 şi Nokia 9 Pureview din acest motiv.

Se descurcă bine la dynamic range, trecând prin toate culorile în mod realist, fie că vorbim de roşul unui trandafir sau verdele pomilor, sau culorile curcubeului dintr-un vas de mâncare asiatică. Puteţi vedea şi o succesiune de cadre standard/ultra wide în galerie şi vă veţi da seama că la captura wide stăm binişor, mai ales că diferenţele cromatice între camera principală şi cea wide sunt minime.

Parcă totuşi am apreciat mai multe rezultatele camerelor wide de pe Samsung Galaxy S10 şi Huawei P30 Pro, care aveau acel "ceva" care le califica pentru postare în social media. Pe mine m-a surprins şi zoom-ul la OnePlus 7 Pro, mai ales că veneam după acele zvonuri care afirmau că nu e zoom optic 3X autentic. Demontate evident rapid. Avem câteva cadre din parcul IOR cu o barcă în formă de lebăda şi câteva cadre creepy cu antene parabolice şi nori în care nu doar zoom 3X impresionează, ci şi 5X şi chiar 8X.

Avem şi o serie de fotografii cu flori, realizate pe insulele din Parcul IOR

Aş zice că se bate cu Huawei Mate 20 Pro lejer. Am mers şi până la zoom 10X şi tot am fost mulţumiţi de detalii. Cred că poate da dureri de cap unui Galaxy S10, de fapt nu cred, sunt sigur. Avem şi o serie de fotografii cu flori, realizate pe insulele din Parcul IOR şi remarcă focalizarea excelentă, detalii ample şi culori bine calibrate. Panorama s-a realizat lin şi rapid, fără deformări sau curbări prea mari şi păstrând culori OK.

Avem totuşi un Bokeh foarte reuşit cu o jucărie în formă de bufniţă

Îmi amintesc că am cârcotit legat de Bokeh-ul de pe OnePlus 6 sau 6T. Ei bine, acum stăm ceva mai bine, cu o delimitare bună a subiectului uman faţă de fundal, dar parcă se putea un pic mai bine la păr şi zonele de detalii fine. Avem totuşi un Bokeh foarte reuşit cu o jucărie în formă de bufniţă. Selfie-urile nu prea m-au convins şi mi se pare că am regăsit acelaşi neajuns că la Allview Soul X6 Xtreme, Galaxy A50 şi alte modele cu camera selfie cu focalizare fixă.

Detaliile fetei nu sunt foarte clare, iar asta se remarcă cel mai uşor la sprâncene şi la pleoape. În general selfie-urile sunt acceptabile dacă le postezi în social media şi le vezi numai pe ecran mic. Dacă scapă unul singur pe un monitor mai mare sau TV vei remarca imediat că e ceva în minus faţă de un Huawei P30 Pro sau chiar iPhone XS Max. Textura pielii e un plus aici, dar e nevoie de mai multe detalii şi culori mai bune.

Avem şi o secţiune amplă a galeriei dedicată celebrelor Food Photos, de la caracatiţa la tortilla, burgeri şi noodles, toate având o textură convingătoare. Nu e totuşi pus în pericol statutul lui Galaxy S10 că "Best food photo phone".

Am ajuns şi la fotografia nocturnă, cea low light, unde am plusat la software. Am făcut fotografii atât cu aplicaţia Camera de la OnePlus, cât şi cu Google Camera de pe Pixel 3 XL. Astfel am putut folosi atât Nightscape de la OnePlus, cât şi Night Sight de la Google. Varianta Google da un plus de luminozitate şi culori, dar nici cadrele cu Nightscape nu sunt rele deloc, mai ales faţă de ce vedeam anul trecut pe OnePlus 6T.

Farmacia Catena

Pozele ultra wide făcute noaptea au cam dezamăgit totuşi, atât faţă de competiţie, cât şi prin simpla comparaţie cu camera principală de aici. În general captura foto nocturnă a fost reuşită cu acest telefon, care a trecut inclusiv proba Farmacia Catena, unde a surprins LED-urile din firma luminoasă şi am distins şi piatra cubică în detaliu în Timişoara. Aş spune totuşi că nu avem acea claritate cristal şi luminozitatea lui Huawei P30 Pro şi Pixel 3 XL.

Zoom-ul a fost iarăşi impresionant, inclusiv noaptea şi am remarcat că în unele cadre se strecoară o nuanţă verzuie, deci nu e totul chiar perfect. Cumva mă aşteptam şi la mai multă luminozitate şi vorbesc aici de cadre standard, nu Nightscape şi Night Sight, unde avem lumină din belşug. Stâlpii de iluminat sunt surprinşi cu un ghosting şi halou minim, deci stăm OK şi la sursele de lumină.

Mult peste predecesori, dar sub rivali, mai ales din cauza camerei ultra wide.

Trecem şi la filmare, unde ne-am distrat pe cinste. Avem atât filmări de concert, cât şi de mâncare şi de teatru în Parcul IOR. O să vă spun din start că dacă filmaţi în 4K la 60 FPS o să fiţi foarte mulţumiţi de rezultat şi în ciuda vremii toride nu am avut supraexpunere. Textura apei lacului arată excelent şi fiecare val răzbate şi dincolo de filmare şi e convingător că realism.

Şi zoom-ul se face fluid şi se păstrează detaliile. Microfonul a făcut şi el o figură frumoase, fie când duduia basul şi vocile de pe scenă Diskoteka, fie când bătea vântul în parc, sau se auzea toba la Teatrul Masca din parc. Am filmat subiecţi în mişcare, am panoramat rapid şi nu am avut vreun motion blur. Focalizarea a fost mereu perfectă, fără rateuri, chiar şi în mişcare.

Şi filmarea selfie a fost bună, dar ceea ce era în spatele meu a ieşit supraexpus şi fluctuând, cum am văzut şi la OnePlus 6 parcă. Iese totuşi ceva vlogging de aici, dar atenţie la fundal. Culorile jucăriilor, florilor, mâncării, hainele personajelor de teatru au ieşit bine şi aş îndrăzni să zic că avem culori mai realiste decât la filmarea lui Huawei P30 Pro şi poate chiar şi Galaxy S10+ uneori.

Stabilizarea nu m-a impresionat la filmările teatrului de păpuşi, poate şi pentru că filmăm în 4K, dar la testul dedicat de stabilizare am stat OK, fără tremuratul imaginii sau refocalizare. Aş vrea să subliniez şi că acel video cu zoom cu norii dubioşi e făcut la apus, deci mare plus pentru cum arată tot în lipsa luminii.

Cât despre filmările de festival, OnePlus 7 Pro e clar ce trebuie. Se aude perfect tot ce zice MC-ul, culorile laserelor şi mişcarea oamenilor sunt fluide şi jocurile pirotehnice arata fantastic. E clar un telefon de festival, de UNTOLD, Electric Castle şi Summer Well.

Trecem şi la filmarea low light pursânge, unde am avut parte de ceva reflexii şi zgomot în jurul surselor de lumină stradala. Zoom-ul rămâne fantastic, iar nuanţele de galben date de lumină stradala sunt în grafic, nu devin portocalii, roşii sau roz. Claritatea e OK, luminozitatea e OK, cel puţin la filmarea 1. La filmarea 2 imaginea vibrează prea mult şi parcă nuanţa de galben e mai închisă.

E un flicker puternic la filmarea în mişcare, care nu prea face cinste unui flagship. Văd că imaginea vibrează şi după panoramare, nu doar din mişcare, deci nu sunt impresionat. Aici suntem mai aproape de ZenFone 6 decât de Huawei P30 Pro şi Galaxy S10+, acesta din urmă stabilizând mult mai bine noaptea.

Concluzia? OnePlus 7 Pro poate rămâne ca exemplu pozitiv la camera dintre toate OnePlus-urile de până acum. La fotografia pe timp de zi e în linie cu flagship-urile Huawei şi Samsung şi nici noaptea nu e rău. E perfect pentru filmat la festival şi are un zoom surprinzător de bun. Scârţâie puţin la selfie, captura wide angle şi filmarea low light non-concert.

Benchmark-uri OnePlus 7 Pro

Future proof la maxim şi rulează orice joc pe High

OnePlus 7 Pro are tot ce îi trebuie pentru a concura cu marile flagship-uri din 2019, ba chiar are şi 2 argumente în plus: ecranul de 90 Hz şi OxygenOS. Ele cresc fluiditatea de operare şi nu are nici un rost să vorbim de lag. Un prieten al meu cu iPhone s-a simţit de-a dreptul ruşinat de telefonul lui după ce a pus mâna pe acest device. Culmea e ca la fel s-a simţit şi un prieten cu Galaxy S10+...

Video-review OnePlus 7 Pro, secțiunea benchmarks

La interior avem un procesor Snapdragon 855, 6, 8 sau 12 GB RAM, de tip LPDDR4X, dar şi 128 sau 256 GB. E vorba despre stocare UFS 3.0, cum mai are doar Galaxy Fold. Având în vedere că OnePlus 3 şi 3T au primit recent Android Pie, OnePlus 7 Pro ar trebui să fie aşa future proof încât să prindă şi finalul seriei Android, exagerând puţin evident. OP 7 Pro rulează lejer orice joc, de la Disorder la Free Fire şi de la Asphalt 9 la Darkness Rises, cu detalii la maxim.

Trecem la testele de performanţă şi începem cu AnTuTu 7. Aici am atins doar locul 9 în prima fază, imediat peste ASUS ROG Phone şi Nokia 9 Pureview ș sub ASUS ZenFone 6 şi Galaxy S10+. Aş vrea să fac totuşi o precizare: atunci când am realizat testul, bateria era pe la 11% şi probabil s-a activat un mecanism de conservare. De aceea am scos doar 303.849 puncte. De fapt, când telefonul e pe funcţionare normală scoate peste 360.000 de puncte, aşa cum ne-au arătat cititorii şi ajunge imediat pe locurile fruntaşe, poate chiar pe locul întâi în topul nostru.

Huawei Mate 20 ProSamsung Galaxy S10+ASUS ZenFone 6Sony Xperia 1OnePlus 7 Pro3DMark Sling Shot Extreme ES 3.1418044685652466954413DMark Sling Shot Extreme ES 3.1 - Graphics414852526366564060513DMark Sling Shot Extreme ES 3.1 - Physics42982934405929144021AnTuTu v7313926332388360779329729364875AnTuTu v7 - CPU115046101071119290101033120387AnTuTu v7 - GPU113037149384156672152460156048AnTuTu v7 - MEM1604512317141201018713609AnTuTu v7 - UX6979869616706976604974831Basemark OS II39664465534143464861Basemark OS II - Graphics45278436941090118838Basemark OS II - Memory56824331707131835357Basemark OS II - System77097737890991528863Basemark OS II - Web12481406137313601330Basemark Web299,19421,61435,43352,65486,27GFX Bench 4.0 - ALU 218221792179517931791GFX Bench 4.0 - Car Chase ES 3.117072336215617621198GFX Bench 4.0 - Driver Overhead 211381139179117911791GFX Bench 4.0 - Manhattan ES 3.036693640370936023170GFX Bench 4.0 - Manhattan ES 3.129773217354029142075GFX Bench 4.0 - Manhattan ES 3.1.119142099253323922400GFX Bench 4.0 - Render Quality32653265251025102510GFX Bench 4.0 - T-Rex33983340334833323343GFX Bench 4.0 - Tessellation ES 3.117681780179317901686GFX Bench 4.0 - Texturing902310106199121921219103GeekBench 4 - Compute629410181736676287415GeekBench 4 - Multi-Core985510386108321025910849GeekBench 4 - Single-Core32974522353034323452PCMark Work 2.01027679978911104488464PCMark Work 2.0 - Data manipulation70426858672776016245PCMark Work 2.0 - Photo editing1972411050176142086117022PCMark Work 2.0 - Video editing61855576597561735747PCMark Work 2.0 - Web browsing107538659736097688355PCMark Work 2.0 - Writing12401893910780130188508RealPi Benchmark2,5 (s)1,66 (s)1,67 (s)1,67 (s)1,66 (s)SunSpider511,6 (ms)474,2 (ms)330,4 (ms)337,7 (ms)369,7 (ms)Vellamo - Browser9053874410667923211335Vellamo - Metal49905402549253655392Vellamo - Multicore73016088564069065560TOTALURI851456

La GeekBench 4 Multi Core suntem pe locul 4, depăşiţi doar de iPhone-urile de anul trecut, dar dominând toate modelele cu Android. Pe ASUS ZenFone 6 abia îl depăşim cu câteva puncte, dar pe Galaxy S10+ cu cu 500 de puncte.

La testul de GPU, 3DMark Slingshot Extreme ES 3.1 am fost pe locul 2, doar sub ASUS ZenFone 6 şi cu mult peste campionul care a stat pe locul întâi multe luni, OnePlus 6T. Batem şi Huawei P30 Pro şi seria Galaxy S10. În general OnePlus 7 Pro e material de top 10, top 5 deseori, dar cumva ZenFone 6 îl cam întrece în unele teste. Acest flagship cam turează "motorul" la benchmark-uri şi se cam încinge în ele, ajungând şi la 47.2 grade Celsius în GFXBench.

Test Temperatură în Benchmarks

 • 1.Xiaomi Redmi Note 4X28 (°C)
 • 2.Motorola Moto Z2 Play28,8 (°C)
 • +
 • 192.Huawei Mate 20 Pro42,9 (°C)
 • 193.Razer Phone 243,5 (°C)
 • 194.Samsung Galaxy Note 10+43,7 (°C)
 • 195.Huawei Mate 10 Pro43,7 (°C)
 • 196.ASUS ZenFone 643,9 (°C)
 • 197.ASUS ZenFone 5z (ZS620KL)44 (°C)
 • 198.Nokia 9 Pureview45,2 (°C)
 • 199.OnePlus 7 Pro47,2 (°C)
 • 200.Huawei Honor 1050,3 (°C)

Test Temperatură în jocuri

 • 1.OnePlus 6T30,8 (°C)
 • 2.Samsung Galaxy S731,1 (°C)
 • +
 • 56.OnePlus 7 Pro34,4 (°C)
 • 57.ASUS ZenFone Max Pro (M2)34,4 (°C)
 • 58.ASUS ZenFone Max Pro (M1)34,4 (°C)
 • 59.Huawei Mate 934,4 (°C)
 • 60.Xiaomi Pocophone F134,5 (°C)
 • 61.Samsung Galaxy A3 (2017)34,5 (°C)
 • 62.Allview Soul X5 Style34,6 (°C)
 • 63.ASUS ZenFone 3 (ZE552KL)34,6 (°C)
 • 64.Samsung Galaxy A3 (2016)34,6 (°C)

La jocuri am rămas la maxim 34.4 grade Celsius, deci în mare nu sunt probleme de supraîncălzire. Disiparea căldurii se face eficient şi pentru asta avem harta termică realizată cu senzorul FLIR De pe telefonul CAT S61. Că feeling la utilizarea de zi cu zi se simte precum cel mai rapid terminal al momentului.

 • 1234
OnePlus 7 Pro9,3810
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×