Realme 8 5G review detaliat în limba română (evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

10.440 ori
<b>Realme 8 5G review detaliat în limba română (evaluare Mobilissimo)</b>După ce am testat Realme 8 şi Realme 8 Pro, care ne-au surprins cu modalităţi de captură a cerului înstelat şi autonomii foarte generoase, acum dăm cuvântul unui membru nou al familiei Realme 8. Se numeşte Realme 8 5G, tocmai a debutat în România şi pare

Introducere

După ce am testat Realme 8 şi Realme 8 Pro, care ne-au surprins cu modalităţi de captură a cerului înstelat şi autonomii foarte generoase, acum dăm cuvântul unui membru nou al familiei Realme 8. Se numeşte Realme 8 5G, tocmai a debutat în România şi pare gândit pentru gaming şi 5G pentru publicul care se uită la buget înainte să facă o achiziţie.

Realme 8 5G

Realme 8 5G a debutat pe 12 mai în ţara noastră şi se vinde în două variante: 4 GB RAM + 64 GB stocare la 1029 lei şi 6 GB RAM + 128 GB stocare la 1129 lei. Totuşi între 18 şi 21 mai are loc o promoţie specială, care duce preţul până la 879 lei chiar, respectiv 979 lei pentru versiunea cu 6GB RAM. Avem de-a face aici cu un telefon care pune la bătaie un ecran cu refresh rate de 90 Hz, plusând faţă de celelalte modele Realme 8, dar şi o baterie mare de 5000 mAh şi un procesor de 7 nm Dimensity 700 5G care e destul de future proof.

Ce e interesant e că e completat de RAM dual channel care poate creşte capacitatea prin RAM virtual, adăugând încă 2-3 GB preluaţi din stocare. Toate completate de un spate lucios, cu reflexii inspirate de filmul "Fast & Furious". Avem şi o cameră triplă în spate, dar şi suport 5G SA şi NSA, 5G Dual SIM Dual Standby. Telefonul are Android 11 la bord cu Realme UI 2.0 aplicat peste.

Telefonul ne-a sosit într-o valiză metalică "top secret" şi a primit un unboxing pe cinste. În valiza se afla şi o pereche de căşti wireless, pe care le puteţi câştiga alături de telefon la un giveaway detaliat aici. Acum începe recenzia a ceea se prefigurează a fi un telefon de gaming cu conectivitate rapidă şi preţ pentru bugetul oricui.

Design realme 8 5G

Spate mai discret, telefon 5G manevrabil

Realme 8 5G aduce destul de mult cu suratele sale, Realme 8 şi Realme 8 Pro. Spatele lucios din plastic e la posturi, alături de modulul dreptunghiular de cameră. Telefonul măsoară 8.5 mm în talie şi cântăreşte 185 de grame, iar el stă bine la aderență, având o ramă cu o porţiune plată destul de mare, ce ajută la priză.

Video-review Realme 8 5G, secțiunea Design

Are un spate mai discret fără litere mari cu motto "Dare to Leap", iar luciul spatelui e inspirat de filmele "Fast & Furious". Aparent când prinzi lumina din anumite unghiuri arată ca nişte faruri de maşini pe autostradă. Telefonul vine pe nuanţele Supersonic Black şi Supersonic Blue, iar cea din urmă are un strat special de indiu, pentru reflexii ce fură privirea. Pe versiunea Supersonic Black e folosit un model lenticular care oferă un efect de oglindă.

Telefonul e destul de comod de folosit cu o singură mână, iar în dreapta găsim un buton Power plat cu cititor de amprente integrat, în vreme ce în stânga se afla butoanele de volum. Protecţia de ecran e aplicată din fabrică, iar orificiul din ecran pentru camera selfie are diametru să zic mediu, nici prea mare, nici prea mic. Tot medie consider şi grosimea muchiilor. Spatele atrage amprente şi grăsime, dar îl protejăm cu husa oferită la pachet. Construcţia este solidă, iar telefonul este fabricat dintr-un material plastic bine închegat.

Bănuiesc că am avea şi o ramă metalică, aşa solidă se simte zona laterală.

Display realme 8 5G

Culori calibrate realist şi refresh rate de 90 Hz

Realme 8 5G plusează faţă de Realme 8 şi Realme 8 Pro cu un panou cu refresh rate de 90 Hz, o idee mai adecvat pentru gaming, prin numărul mai mare de cadre redate pe minut. Ecranul de 6.5 inch pe care îl vedeţi aici este un IPS LCD, cu aspect 20:9 şi touch sampling rate de 180 Hz, încă o funcţie binevenită pentru gameri. Pe hârtie ecranul ajunge la 600 nits de luminozitate.

Video-review Realme 8 5G, secțiunea Display

La testul nostru de playback video pe YouTube şi Netflix am remarcat un panou destul de imersiv, cu colţuri curbate ale afişajului şi un orificiu în ecran cu diametru mediu şi care nu te scoate din imersiune. Şi muchiile ecranului au o dimensiune tot medie, nici prea groase, nici silfide. Avem şi protecţie aplicată din fabrică. Imaginea este binişor iluminată la interior, dar la exterior nu face faţă într-o zi cu soare puternic. Ecranul nu mai e aşa lizibil la soare.

Test Luminozitate ecran

  • 1.Google Pixel 8 Pro1721 (LUX)
  • 2.ASUS ROG Phone 8 Pro1365 (LUX)
  • +
  • 517.realme 8 5G349 (LUX)
  • 518.POCO X3 Pro348 (LUX)
  • 519.Nokia X20 5G348 (LUX)
  • 520.Huawei P8346 (LUX)
  • 521.LG G3343 (LUX)
  • 522.TCL PLEX342 (LUX)
  • 523.Allview X2 Soul Lite341 (LUX)
  • 524.Huawei Honor 8X341 (LUX)
  • 525.Huawei Honor 7340 (LUX)

Culorile sunt realiste, tipic IPS, dar au şi destulă viaţa. Unghiurile de vizualizare sunt suficient de largi. Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 349 LUX, ceea ce nu e chiar impresionant. Am depăşit Huawei P Smart (2021), dar şi pe Motorola Moto G30 şi Moto G9 Power. Suntem sub Realme 8 ca luminozitate, dar şi sub Galaxy A31 şi Nokia 6.2. Setările ecranului sunt destul de variate şi puteţi umbla la luminozitate, la confortul ocular scăpând de lumină albastră şi avem şi reglaje de temperatură (mai caldă, mai rece sau default).

Există şi opţiunea OSIE Visual Effect, care face imaginile să arate mai bine la playback video şi există şi opţiuni pentru mărimea fonturilor şi afişajului. Dar nu am terminat! Apare şi Color Mode, care poate fi setat pe Gentle sau Vivid. Refesh rate-ul are 3 moduri: Auto, 60 şi 90 Hz. Un ecran de calitate, dar mai degrabă gândit pentru consum la interior.

-3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202
-50 de lei din preț pe Flip.ro dacă folosești cuponul: MBL50
  • 1234
realme 8 5G910
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×