Review Allview P5 Mini: mic, cochet, dar neconvingător (Video)

6.604 ori
<b>Review Allview P5 Mini: mic, cochet, dar neconvingător (Video)</b>Allview P5 Mini este varianta mai ieftină a lui Allview P5, pe care l-am testat deja la Mobilissimo.ro, împreună cu terminale că Allview P4, P4 Duo și P6 Stony. Handsetul costă doar 599 lei, semn că avem de-a face aici cu un model low end, care...

Allview P5 Mini este varianta mai ieftină a lui Allview P5, pe care l-am testat deja la Mobilissimo.ro, împreună cu terminale că Allview P4, P4 Duo și P6 Stony. Handsetul costă doar 599 lei, semn că avem de-a face aici cu un model low end, care furnizează doar funcțiile de bază ale unui smartphone. Acest produs a fost lansat în noiembrie și a ajuns și la noi în sfârșit pentru un test și review detaliat. în rândurile vom afla ce ne aduce acest device.

Avem de-a face cu un telefon dual SIM dual standby cu diagonală de 3.95 inch și un design care amintește de o combinație între un HTC și un Alcatel, dacă îmi permiteți comparația cu aceasta. Allview P5 Mini dispune de butoane fizice laterale comode, taste capacitive sub ecran și o textură similară cu cauciucul în zona din spate. Că look acest model este butucănos, măsoară 11.2 mm în grosime și cântărește 162.2 grame, deci e destul de masiv. Designul camerei amintește încă o dată de HTC, mai precis de One X.

Recenzie Allview P5 mini

Trecând la hardware, Allview P5 Mini pune la bătaie un display TFT LCD de 3.95 inch, cu rezoluție de 480 x 320 pixeli, densitate de 160 ppi și protecție Gorilla Glass. La interiorul acestui terminal se afla un procesor Cortex A9 de 1 GHz, un single core (chipset Mediatek MT6575), cu GPU PowerVR SGX 531. Avem și 512 MB RAM la dispoziție, 4 GB memorie internă, din care 2 GB accesibili utilizatorului, slot microSD cu suport pentru până la 32 GB stocare extra și la capitolul conectivitate beneficiem de WiFi, DLNA, Bluetooth 3.0 și microUSB.

Allview P5 mini

în spatele lui P5 Mini se afla o cameră de 3.2 megapixeli, cu autofocus, captura video 480p la 30 fps, iar în față se afla o cameră de 0.3 MP. P5 Mini încorporează și GPS, radio FM cu RDS și un amplificator audio Yamaha. Revenim la conectivitate, unde putem atinge până la 7.2 Mbps într-o conexiune HSDPA. în cele din urmă acest telefon oferă și un G Sensor, senzor de proximitate, senzor de luminozitate și o baterie Li-Ion de 1700 mAh, care pe hârtie asigură 240 de ore de funcționare în standby și 300 de minute de convorbiri.

Prezentare Allview P5 mini

La testele noastre bateria s-a dovedit o surpriză plăcută, cu o zi și jumătate de funcționare cu utilizare normală și 5 ore de playback video continuu. Trecând la aspectul playback audio, acest telefon prezintă probleme de distorsionare a sunetului atunci când ascultați muzică la volum maxim. Din fericire vocile melodiilor se aud bine, căștile oferite la pachet sunt de calitate, iar amplificatorul audio Yamaha își face treaba și volumul este foarte bun.

Camera lui Allview P5 mini

în privința playback-ului video trebuie să aflați că terminalul suporta playback maxim FWVGA, iar unghiurile de vizualizare nu sunt prea bune. Luminozitatea este acceptabilă, dar ecranul pare ușor spălăcit. Camera aproape că nu merită menționată, fiind una de 3 MP fără bliț. Fotografiile ies spălăcite, video prezintă zgomot, dar la acest preț nu puteam cere mai mult, zic eu. în privința performanței, hai să aflăm ce ne spun testele sintetice, adică benchmark-urile.

Mostre foto Allview P5 Mini

Am decis să îl comparăm pe P5 Mini cu P5, HTC Desire C și Allview P4. în Quadrant, Allview P5 Mini obține 2703 puncte, față de 2585 puncte câte scoate P5, 1331 cât obține HTC Desire C și 2344 puncte ale lui P4. și în AnTuTu stăm bine, cu 5988 puncte, față de 5656 puncte pe P5, 2017 pe Desire C și 3914 pe P4. în NenaMark 2 am obține 33.6 FPS, cu 10 mai multe decât P5 și P4 și mai mult decât dublu față de Desire C. Rețineți că aceste teste nu sunt chiar relevante, ele fiind ajutate și de rezoluția scăzută a ecranului.

Review Allview P5 Mini

Telefonul rulează Android 4.0.4 ICS, iar web browserul sau se mișca rezonabil și tastatura virtuală e comodă. Avem acces la Google Play Store, Google Maps și putem schimba o serie de teme puse la dispoziție de către Allview în cadrul Berry UI. Putem socializa pe Twitter și Facebook și ne putem apăra de viruși cu Bitdefender Mobile Security, oferit la pachet cu terminalul. Aflați și că P5 Mini sosește la pachet cu aplicții că Office Suite și câte jocuri precum Shark Dash, Little Big City și posibilitatea de a descărca gratuit Asphalt 6. Mai trebuie menționată și calitatea convorbirilor și semnalului, ambele în limite normale.

și acum momentul concluziilor pentru acest telefon de buget.

Iată aspectele sale pozitive:

 • preț bun
 • design solid
 • luminozitate OK
 • baterie surprinzător de bună
 • volum audio ridicat
 • jocuri la pachet

și aspecte negative:

 • camera
 • unghiuri vizualizare ecran
 • greu
 • rezoluție scăzută
 • ecran și camera spălăcite
 • în bătaia soarelui nu se vede nimic pe ecran

în concluzie, îi acordăm lui Allview P5 Mini nota 8.5 din 10 pentru design, 7 pentru hardware și 7.83 din 10 pentru design. Telefonul poate fi văzut că o opțiune bună la doar 599 lei, dar sunt sigur că anumite aspecte puteau fi imbunatite fără ca producătorul să fie nevoie să crească prețul.

Review Allview P5 Mini

Allview P5 Mini
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×