Review HTC Windows Phone 8S: design plăcut, calitate audio și câteva defecte esențiale (Video)

4.806 ori
<b>Review HTC Windows Phone 8S: design plăcut, calitate audio și câteva defecte esențiale (Video)</b>După cum probabil știți deja, am avut în teste nu mai puțin de 3 telefoane Windows Phone, printre care și Nokia Lumia 820 și Huawei Ascend W1. Al treilea membru al trio-ului este modelul pe care îl analizăm mai jos, HTC Windows Phone 8S aka HTC...

După cum probabil știți deja, am avut în teste nu mai puțin de 3 telefoane Windows Phone, printre care și Nokia Lumia 820 și Huawei Ascend W1. Al treilea membru al trio-ului este modelul pe care îl analizăm mai jos, HTC Windows Phone 8S aka HTC 8S. Am realizat deja un review pentru HTC 8X și acum aruncăm o privire asupra variantei sale mai accesibile ca preț.

HTC 8S costă 1.274 lei la eMAG.ro și 866 de lei la evoMAG.ro, iar telefonul este comercializat în România în variante albastre sau negre. Handsetul a fost anunțat în luna septembrie a anului trecut și a fost pus în vânzare la finalul anului. Că design, acest model amintește de un HTC 8X mai mic și adoptă același design curbat, care face terminalul să pară puțin mai subțire.

HTC Windows Phone 8S, partea spate

Telefonul măsoară 10.3 mm în grosime, cântărește 113 grame și are un capac în partea inferioară, care acoperă slotul microSD și pe cel microSIM. Partea din spate a lui HTC 8S are o textură soft touch și remarc și faptul că butoanele capacitive din zona frontală au o iluminare ce dă senzația de ieftin prin acea zonă albă din plastic.

Specificatii HTC Windows Phone 8S

Totuși, per total apreciem acest design, mai ales că e prezent la un telefon midrange de sub 1000 de lei. Corpul lui HTC 8S este fabricat din policarbonat, iar calitatea construcției este foarte bună. Ideea unui colorit dual al părții superioare și celei inferioare este la rândul său binevenită. în ce privește hardware-ul, acest telefon vine cu slot microSIM, un display S-LCD de 4 inch, cu rezoluție de 480 x 800 pixeli și protecție Gorilla Glass.

Telefonul dispune de Beats Audio, slot microSD, 4 GB memorie internă, din care 1.5 GB sunt liberi, 512 MB RAM, conectivitate HSDPA, WiFi, Bluetooth 3.1 și o cameră de 5 megapixeli în spate, cu bliț LED. Sub carcasa se ascunde un procesor Snapdragon S4 dual core de 1 GHz, cu GPU Adreno 305, accelerometru, senzor de proximitate, GPS și Glonass.

Pret HTC Windows Phone 8S

Bateria lui HTC 8S este o unitate Li-Polymer de 1700 mAh, care asigură o zi completă de funcționare normală și este mai bună decât bateria de pe Lumia 820. Trecând la aspectul audio, HTC 8S vine cu o pereche de căști deloc arătoase și puțin cam incomode pentru ureche, dar care se aud destul de bine. Sunetul este clar, vocea este caldă și se aude bine, iar basul este perfect.

Nu avem parte de distorsiuni, dar parcă aș dori ceva mai mult volum. Beats Audio își face simțită prezența prin extra bas, activându-se de îndată ce atașați căștile. Experiența video implica ecranul Super LCD de 4 inch, cu rezoluție de 480 x 800 pixeli, iar acest display oferă o luminozitate relativ bună, comportându-se și destul de bine în bătaia soarelui. Unghiurile de vizualizare sunt așa și așa, deci s-ar putut mai bine. Ecranul este de tip stripes RGB și afișează culori vii, având parte și de un contrast bun.

Display HTC 8S - Stripes RGBDisplay pe negru - Stripes RGB S-LCD - HTC Windows Phone 8s

La aspectul cameră, avem la dispoziție un senzor de 5 megapixeli cu bliț LED, fără opțiune Macro/Closeup în zona de setări și cu posibilitatea de captură video 720p. HTC 8S nu dispune de camera frontală, iar camera sa principală vine cu lentilă de 35 mm, deschidere F/2.8 și este aceeași cameră cu cea de pe HTC Desire X, în cazul în care vă întrebați. Veți face tap to focus și veți regăsi printre opțiuni ISO, balans de alb, expunere și o serie de efecte.

Mostre foto HTC Windows Phone 8S

în lipsa unei stabilizări eficiente, va trebui să aveți o mâna destul de fixă. La fotografii remarc un contrast bun, o ușoară suprasaturare și regret faptul că autofocalizarea e mereu pornită la filmare, orice ați face. Captura video se realizează la 720p și rezultă un fișier cu bitrate de 8Mbps, în vreme ce modelele Lumia ating aproape dublu.

Telefonul este ușor de utilizat cu o singură mână, are un web browser rapid, iar ca aport adus de HTC la capitolul software avem doar 3 aspecte: HTC Hub, care afișează vremea, știri și cotații la bursă, opțiunea Beats Audio la setări și aplicația Photo Enhancer, pentru editare foto. în rest, experienta Windows Phone 8 este așa cum o știm de la alte modele, cu tile-uri redimensionabile, Kids Corner, Rooms în People Hub și butonul Back ținut apăsat pentru multitasking.

Review HTC Windows Phone 8S

Din păcate HTC 8S nu oferă funcția de smart dialing, deci pe măsură ce veți scrie un număr de telefon NU veți avea contactul afișat, ci va trebui să scrieți tot numărul sau să căutați persoana respectivă. De hărți se ocupă Bing Maps, iar Windows Phone Store vă oferă peste 140.000 de aplicații. Calitatea convorbirilor este bună, iar în ce privește performanță, am realizat și câteva teste benchmark pentru voi. L-am comparat pe HTC 8S cu HTC 8X, cu Nokia Lumia 820 și Huawei Ascend W1, toate terminale dual core ca și acest model.

HTC Windows Phone 8S

în AnTuTu, HTC 8S obține 9383 puncte, sub HTC 8X și cele 12.000 de puncte ale sale, dar peste Huawei W1 și cele 6658 puncte. Lumia 820 depășește acest model, cu 11.610 puncte. în Browsermark 2.0 suntem pe primul loc, cu 1732 puncte, depășindu-l pe HTC 8X, cu 1608 puncte, pe Lumia 820, cu 1717 puncte și pe Huawei W1, cu 1465 puncte. în cele din urmă în SunSpider suntem printre ultimele locuri, cu 1125 puncte, iar aici mai puține puncte înseamnă mai bine, de aceea stau mai bine HTC 8X, cu 916 puncte și Lumia 820 cu 905 puncte.

Prezentare HTC Windows phone 8S

V-am prezentat în video review și funcții de productivitate din suita Office, inclusiv Excel, Word și PowerPoint. Telefonul este unul midrange, care atrage prin design și calitate audio, dar hai să vedem aspectele pro și contra.

Iată-le pe cele Pro:

 • prezența unui slot microSD
 • design atractiv
 • calitate audio
 • camera destul de bună pentru 5 MP
 • preț atractiv
 • bas de calitate/Beats Audio
 • ecran OK
 • combinația de culori a carcasei

și aspectele Contra:

 • prea puțină memorie internă
 • baterie neînlăturabilă
 • fără Smart Dial
 • căști incomode
 • fără aplicații extra, utile
 • fără captura foto macro
 • butoanele capacitive cu iluminare prin plastic dau senzația de ieftin (versiuneqa pe alb)

HTC 8S primește nota 8.7 din 10 pentru design, 7.9 din 10 pentru hardware și 7 pentru OS și UI și asta din cauza lipsei de aplicații extra. Nota finală este 7.86 din 10 pentru acest telefon midrange, potrivit pentru cineva care vrea un handset midrange sub 1000 de lei, cu calitate audio și design plăcut.

Pentru a consulta prețul actualizat, vă recomandăm:

Review HTC Windows Phone 8S

HTC Windows Phone 8S
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×