Review LG Optimus 4X HD - interfață Android personalizată plăcută, design atractiv, cameră ușor sub așteptări (Video)

5.800 ori
<b>Review LG Optimus 4X HD - interfață Android personalizată plăcută, design atractiv, cameră ușor sub așteptări (Video)</b>Dacă veți căuta un telefon quad core în România, alternativele sunt destul de clare în acest moment: HTC One X, Samsung Galaxy S III și invitatul special al zilei, LG Optimus 4X HD. Acesta este un telefon quad core cu preț de sub 2000 de lei, ceea...

Dacă veți căuta un telefon quad core în România, alternativele sunt destul de clare în acest moment: HTC One X, Samsung Galaxy S III și invitatul special al zilei, LG Optimus 4X HD. Acesta este un telefon quad core cu preț de sub 2.000 de lei, ceea ce îl face automat tentant și interesant, mai ales că are un design atractiv. Acest telefon costă1.699 la Quickmobile.ro, retailer care ne-a oferit terminalul în teste. Haideți să aflăm ce ne rezervă acest produs.

Fie că vă vine să credeți sau nu, acesta este primul telefon quad core anunțat vreodată, LG prezentându-l oficial în luna februarie, pentru că lansarea să aibă loc de abia în această vară. Din cauza întârzierii s-ar zice că telefonul a pierdut startul, dar nu e chiar așa... Ca design acest model mi-a amintit imediat de LG Prada Phone 3.0, dar și de LG Optimus Vu și întreaga familie LG Optimus L. Asta înseamnă un design pătrățos, un inel metalic în jurul marginii și o textură foarte plăcută în partea din spate. Smartphone-ul măsoară 8.9 mm în grosime și cântărește 133 de grame, fiind foarte compact având în vedere faptul că are o diagonală atât de mare, de 4.7 inch.

LG Optimus 4X HD

Partea din spate este aderentă și arată ca și cea de pe Prada Phone 3.0, iar prima mea obiecție este că butonul On/OFF și cel de volum din lateral sunt prea discrete și prea subțiri, deci greu de apăsat. Până și portul microUSB din partea inferioară este mic și strâmt, deci greu de folosit. Sub ecran avem obișnuitele butoane capacitive, iar de jur împrejurul telefonului se află două inele metalice discrete. Trecând la hardware, în partea frontală ne întâmpină un ecran de 4.7 inch, un True HD IPS LCD, cu rezoluție de 1280 x 720 pixeli, densitate de 312 PPI și protecție Gorilla Glass.

Sub carcasa lui LG Optimus 4X HD

Sub carcasă se ascunde un procesor Nvidia Tegra 3 quad core de 1.5 GHz, cu GPU ULP GeForce, iar lista de dotări include și 16 GB memorie internă, 1 GB RAM, slot microSD și conectivitate HSDPA cu viteza de 21 Mbps. LG Optimus 4X HD oferă și suport WiFi, microUSB, NFC, Bluetooth 4.0, DLNA, iar în spate găsim o cameră de 8 megapixeli cu bliț LED, în vreme ce în zona frontală se afla o cameră de 1.3 megapixeli pentru videoconvorbiri. în fine, lista de dotări se încheie cu prezența unui accelerometru, giroscop, senzor de proximitate, radio FM stereo cu RDS, GPS și o baterie de 2100 mAH.

Bateria telefonului tine cam o zi de funcționare normală, în cazul în care vă întrebați și în special dacă vă jucați telefonul se va încinge și bateria se va epuiza foarte rapid. Testând playback-ul video am fost mulțumit atât de unghiurile de vizualizare și de luminozitate, cât și de posibilitatea de a avea parte de un preview de-a lungul clipului, de a da zoom în la clipul video și a crește sau scădea viteza filmului. Playback-ul video și cel audio beneficiază de aportul tehnologiei Dolby Digital, care se simte mai ales la utilizarea căștilor care vin la pachet cu telefonul.

LG Optimus 4X HD

Revenind puțin la ecran, aflați că tehnologia True HD aduce unghiuri bune de vizualizare, culori vii și vizionare decentă în bătaia soarelui. Calitatea audio este excelentă, iar basul este și el foarte bun, căștile comportându-se foarte bine. în ce privește cameră, senzorul de 8 megapixeli vine cu autofocus, geotagging, touch focus, stabilizator de magine și funcție HDR. Avem și posibilitatea de a realiza o panoramă, captura în rafală, iar zoomul se realizează prin pinch to zoom direct pe ecran.

Camera lui LG Optimus 4X HD

Am fost dezamăgit de focalizarea lentă și de faptul că imaginile sunt ușor spălăcite și prea luminoase. și calitatea capturii video scade dramatic și imediat la primul zoom in. Camera de 8 megapixeli e capabilă de captură 1080p la 30 fps și rezultatul îl vedeți în clipul de mai jos:

Mostre foto LG Optimus 4X HD

Concluzia e ca la capitolul camera LG Optimus 4X HD e în mod clar sub camera lui HTC One X și Samsung Galaxy S III. Trecând la aspectul software, acest telefon rulează Android 4.0.3 cu interfața Optimus UI 3.0 aplicată peste, o interfață foarte arătoasă de altfel. Bară de notificări și multitaskingul prin swipe sunt la posturi, iar o funcție care sare în ochi în bară de notificări este Quick Memo. Odată ce apăsați butonul virtual corespunzător veți putea desena și scrie cu degetul direct pe ecran, oriunde v-ați afla în meniuri.

Recenzie LG Optimus 4X HD

V-am prezentat în video review și posibilitatea de a schimba pictograma unei aplicații, dar și widgeturile oferite de LG și magazinul propriu de aplicații, LG Store. Acesta are o interfață foarte simplă și bine organizată și o secțiune specială pentru aplicații 3D și HD. Găsiți destul de multe softuri aici, la un nivel comparabil sau chiar superior magazinului rival de la Samsung. E interesantă și modalitatea de deblocare a ecranului cu acea ușoară transparenta care va permite să vedeți în spatele imaginii.

LG Optimus 4X HD review

LG Optimus 4X HD tastatura

în ce privește browserul el se mișcă rapid, textul site-urilor se vede clar pe ecranul mare și cu tehnologie True HD, iar taburile sunt ușor de alternat. și tastatura virtuală e destul de comodă. și acum să trecem la benchmark-uri, unde LG Optimux 4X HD se descurcă rezonabil, având în vedere compania de calitate în care se afla. Am decis să comparăm acest model cu Samsung Galaxy S III, HTC One X și HTC One S. Ei bine, aflați că LG Optimus 4X HD obține în testul Quadrant 5149 de puncte, față de cele 5482 de puncte ale lui Samsung Galaxy S III, cele 4600 de puncte ale lui HTC One X și cele 5103 puncte ale lui HTC One S, deci sta rezonabil. în AnTuTu stăm chiar foarte bine, obținând 11.745 puncte, în condițiile în care Galaxy S III obține 9921, un HTC One S 11.200 și un HTC One S 7069 puncte. Trecem apoi la benchmark-ul NenaMark 2 care ne aduce la un scor de 46.5 FPS, față de impresionantul 58 FPS al lui Galaxy S III sau 60.4 FPS de pe HTC One S. HTC One X sta cam la fel, la 47 FPS, având același CPU și aceeași diagonală și rezoluție.

LG Optimus 4X HD Quadrant 5149 de puncte

în fine, în Vellamo LG Optimus 4X HD obține cel mai mic scor dintre cele 4 terminale, 1640 puncte, față de 2000 la Galaxy S III s 2400 la HTC One S. HTC One X e pe aproape cu 1660 puncte. în BrowserMark am atins 83.000 de puncte în browserul stock și 135.000 în Chrome, asta în condițiile în care un Nexus 7 obține tot 130.000. Apreciem la acest model și varietate de teme incluse aici, fundaluri și efecte 3D și tranziții foarte interesante. în special tranzițiile dintre meniuri Home fac o impresie bună. Widgetul Social se ocupă de socializarea prin Facebook și Twitter și v-am mai prezentat și aplicații preinstalate că Memo sau Media Home, acesta din urmând concentrând funcțiile multimedia ale telefonului.

LG Optimus 4X HD

V-am prezentat și conceptul din spatele tag-urilor NFC care vin la pachet cu terminalul, pe care trebuie doar să le atingeți ca să intrați în mod Birou sau Mașină sau Acasă, în funcție de tag-ul folosit. Ideea este similară cu cea de la Sony Xperia S și acele mici buline rotunde NFC. LG Optimus UI 3.0 arată mai bine în acest moment decât TouchWiz-ul celor de la Samsung și aș îndrăzni să spun și decât HTC Sense, cu riscul de a-i supăra pe fanii HTC. și acum să trecem la concluzii.

Iată ce aspecte pro am găsit pentru acest telefon:

 • designul elegant, atractiv, solid
 • calitate audio deosebită, tehnologie Dolby
 • calitate video bună și multe funcții video (zoom, preview, fast forward, rewind)
 • interfața personalizata în mod plăcut
 • magazin LG de aplicații cu multe softuri
 • preț sub 2000 de lei (costă1.699 la Quickmobile.ro)

și aspecte negative ale acestui smartphone sunt:

 • butoane fizice prea mici și greu de apăsat
 • bateria ar fi putut ține mai mult, mai ales având în vedere capacitatea sa
 • supraîncălzirea părții din spate
 • camera e o dezamăgire, mă ales la captura video și zoom
 • nu se simte acea viteză deosebită a unui telefon quad core

Trăgând linie, îi acordăm lui LG Optimus 4X HD o notă de 8.5 la design, 7.5 la hardware și un 8.5 la sistem de operare și interfața, pentru un total de 8.16 din 10. Mulțumim celor de la QuickMobile pentru telefonul oferit în teste și vă invităm să rămâneți pe Mobilissimo.ro și pe canalul YouTube pentru viitoare recenzii de jocuri, tablete și telefoane. Discuții găsiți pe Forumul Mobilissimo.ro.

Review LG Optimus 4X HD
 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×