Review Motorola Droid RAZR - cel mai subțire smartphone disponibil, un pic de kevlar și un Android strălucitor (Video)

9.937 ori
<b>Review Motorola Droid RAZR - cel mai subțire smartphone disponibil, un pic de kevlar și un Android strălucitor (Video)</b>Motorola a reușit să iasă din pasă proastă prin care trecea cu 2-3 ani în urmă, folosindu-se de Android și succesul acestei platforme. Seria Droid a readus hiturile în rândul portofoliului companiei americane, care în 2011 a înviat și seria...

Motorola a reușit să iasă din pasă proastă prin care trecea cu 2-3 ani în urmă, folosindu-se de Android și succesul acestei platforme. Seria Droid a readus hiturile în rândul portofoliului companiei americane, care în 2011 a înviat și seria RAZR prin intermediul modelului Motorola Droid RAZR. Terminalul a sosit și la Mobilissimo pentru o recenzie, fiind oferit în teste de către evoMAG.ro, care vinde acest device la un preț în jurul valorii de 2700 de lei.

în primul rând, trebuie să aflați că acesta este cel mai subțire telefon disponibil în lume, cu o grosime de 7.1 mm. Mai există și un rival Fujitsu, puțin mai subțire, dar acela nu va părăsi Japonia. Revenind la Droid RAZR, terminalul este subțire, dar și foarte lat, iar profilul său îmi amintește de cel al lui Samsung Galaxy S II, având o protuberantă în zona superioară, cea în care se afla senzorul camerei. Acest telefon cântărește 127 de grame și vine cu un display Super AMOLED de 4.3 inchi qHD, cu protecție Gorilla Glass.

Sloturi disponibile pe Motorola Droid RAZR

Droid RAZR folosește 16 GB memorie internă, 1 GB RAM și vine cu un slot microSD, ascuns în în partea laterală a telefonului, sub un capac care acoperă și slotul SIM.De remarcat în designul acestui telefon faptul că butoanele de volum sunt foarte mici și incomode, dar și faptul că nu puteți înlătura bateria device-ului, ascunsă sub capacul de kevlar din spate. Aparent e nevoie de asistenta profesionistă pentru a scoate bateria...

Telefonul suporta conectivitate DLNA, WiFi, Bluetooth 4.0, AGPS și dispune și de un port HDMI. Acesta este un smartphone 4G LTE, asta cel puțin în țările în care operatorii oferă astfel de servicii, deci nu și la noi. Sub carcasa noului RAZR se ascunde un procesor TI OMAP 4430 dual core de 1.2 GHz, folosit pentru a rula Android 2.3.5. Terminalul vine și cu tehnologia de anulare a zgomotului de fond specifică Motorola și cu o baterie Li-Ion de 1780 mAh destul de impresionantă, care vă oferă în jur de 12 ore de convorbire și cam 2 zile de funcționare cu utilizare intensă.

Motoblur

Peste Android Gingerbread a fost aplicat un strat de personalizări Motorola, dar nu excesiv că la interfața mai veche Motoblur, ci puțin mai discret. Ce se observă din start este strălucirea meniurilor și a tranzițiilor. Astfel, de fiecare dată când treceți de la un ecran Home la altul, ecranul va străluci. Efecte grafice plăcute are și secțiunea de contacte preferate, prezentată sub formă de pătrate și care poate fi extinsă pe tot ecranul.

Evident, telefonul vine și cu câteva widgeturi unice Motorola și cu câteva funcții specifice oferite de compania americană. Printre acestea se număra Motoprint, care ne permite să ne conectăm la o imprimantă via wireless sau Motocast, cu care realizăm streaming de conținuturi media de pe PC. Avem și o secțiune de socializare, care va include conturile Twitter și Facebook și este utilă mai degrabă pentru a vedea ce se petrece în aceste servicii, deoarece actualizarea de status se realizează cu un widget separat. încă o funcție socială interesantă este Social Location, care ne arată superofertele din jurul nostru, ce cafenele sunt deschise, ce concerte au loc și unde sunt reduceri, dar mai important ne arată și la care dintre aceste surse de divertisment se afla amicii noștri din lista de Facebook.

Spate cu insertii de chevlar - Motorola Droid RAZR

Dacă vi se pare atractiv telefonul cu Gingerbread, stați să îl vedeți peste câteva săptămâni, deoarece acest smartphone are promisă o actualizare la Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Motorola a precizat că o va realiza la 6 săptămâni după ce Google începe să facă actualizările oficiale pentru alte telefoane. Revenind la funcțiile unice de pe acest terminal, mai menționez i Smart Actions, o idee genială, cum nu am mai văzut până acum pe alte telefoane.

Pe scurt, acesta un robot programabil de către utilizator, care va efectua automat anumite acțiuni pe telefon în funcție de situația în care este pus. Spre exemplu, trebuie setată o cauză și un efect pentru aceste Smart Actions. Cauza poate fi "ceasul a ajuns la ora 8", iar efectul poate fi "playback al unei melodii din playlist". Altă cauză poate fi "am ajuns acasă" (lucru indicat de GPS atunci când utilizatorul ajunge în locul de pe harta marcat drept casă), iar efectul poate fi orice, de la schimbarea wallpaper-ului, la deschiderea unui, deschiderea unei aplicații sau schimbarea profilului de pe silențios pe tare. Astfel ne putem automatiza anumite acțiuni de-a lungul zilei...

Camera lui Motorola Droid RAZR

și a venit și rândul camerei să ne intre în colimator... Motorola Droid RAZR vine cu o cameră de 8 megapixeli, cu autofocus, bliț LED, touch focus, geotagging, detectare facială, stabilizator de imagine și suport pentru captura video 1080p la 30 fps. Avem la dispoziție și o cameră frontală, aparent capabilă de captură 720p. Iată cum arată o mostră foto realizată cu acest telefon:

Mostre foto si video realizate cu Motorola Droid RAZR

în ce privește captura video, de remarcat faptul că avem câteva modalități de filmare inedite, cu opțiuni precum Concert, sau filmarea împotriva vântului, ambele de apreciat atunci când filmăm în condiții vitrege. Iată o mostră de captură video:

Motorola Droid RAZR a reușit cumva să se strecoare în top 10 telefoane Mobilissimo pe anul 2011, atât în rândul redactorilor, cât și în topul realizat de cititori pe bază de voturi. E bizar să vezi un telefon lansat în noiembrie devenind atât de rapid popular, iar aici își spun cuvântul tradiția seriei RAZR și lookul plăcut al acestui smartphone. Droid RAZR este fără îndoială un telefon bun și am apreciat și tăria difuzorului sau, astfel că de îndată ce pornește o melodie, la volum maxim veți fi acoperit cu totul când vorbiți.

Aplicatia Mobilissimo.ro pentru Android

Dacă țineți la design, la o operare Android fără lag și probleme și la o cameră de calitate, atunci Droid RAZR este răspunsul. în plus, acum că Motorola Mobility aparține de Google, puteți sta liniștiți, căci actualizările de software vor sosi la timp. Găsiți telefonul la evoMAG, la prețul de 2741 de lei și vi-l recomandăm ca o alegere smart, eleganta și sofisticată, cu un preț pe măsură. îi invidiez totuși pe chinezi, care au parte de o versiune a acestui telefon cu camera de 13 megapixeli și ecran HD... La capitolul puncte negative intra butoanele de volum incomode, câteva artificii din sistemul de operare pe care unii nu le vor aprecia și le vor considera inutile și poate și faptul că telefonul este cam lat. Așteptăm să vedem și cum va evolua prețul acestui device, care deocamdată îl pune în aceeași ligă cu HTC Sensation XL și iPhone 4S.

Review Motorola  Droid RAZR:
 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×