Review Samsung Galaxy Note - ne Întoarcem la PDA, cu aromă de Galaxy S II (Video)

13.202 ori
<b>Review Samsung Galaxy Note - ne Întoarcem la PDA, cu aromă de Galaxy S II (Video)</b>Cu câțiva ani în urmă ai fi zis că viitorul este cel al minimalizării și miniaturizării și ne vom îndrepta spre telefoane-plombe, atât de mici vor deveni handseturile. Ei bine, odată ce telefoanele au ajuns la dimensiunea minimă, ele au...

Cu câțiva ani în urmă ai fi zis că viitorul este cel al minimalizării și miniaturizării și ne vom îndrepta spre telefoane-plombe, atât de mici vor deveni handseturile. Ei bine, odată ce telefoanele au ajuns la dimensiunea minimă, ele au început să crească din nou și au ajuns giganți precum HTC Titan, cu diagonală de 4.7 inchi, sau interesantul hibrid Samsung Galaxy Note, de 5.3 inchi. Astăzi vă prezentăm reviewul lui Note, oferit în teste de către evoMAG.ro, retailer la care găsiți produsul cu un preț în jurul a 2800 de lei.

întrebat la un moment dat dacă acest device este o tabletă sau un smartphone, un oficial Samsung a afirmat că nu este nici una nici alta, ci este pur și simplu un Note. Trebuie să recunosc că producătorul sud-coreean a acaparat toate diagonalele de terminale posibile, de la 7 inchi, la 7.7, 8.9, 10.1, 11+ și acum și 5.3 prin acest reprezentant. Galaxy Note se simte uriaș în palma utilizatorului și arata ridicol când îl ții la ureche pentru convorbiri.

Galaxy Note se simte uriaș În palma utilizatorului

și totuși avem de-a face cu un terminal de calitate, ale cărui dotări sunt impresionante. La capitolul hardware, Note este un soi de Galaxy S II upgradat, sosind cu un ecran Super AMOLED de 5.3 inchi, cu rezoluție de 800 x 1280 pixeli, protecție Gorilla Glass, giroscop, barometru, 16/32GB memorie internă, slot microSD și suport pentru conectivitate LTE, acolo unde operatorii oferă aceste servicii. Terminalul suporta și HSDPA cu viteze de download de până la 21 Mbps, plus WiFi 802.11 a/b/g/n, DLNA și Bluetooth 3.0. Creierul acestui über-smartphone este un procesor Exynor ARM Cortex A9 dual core de 1.4 GHz, iar procesorul grafic Mali 400MP își face treaba excelent, după cum se vede și în recenzia video unde jocul Asphalt 6 arată fantastic, chiar și în comparație cu grafică 3D de pe LG Optimus 3D.

Handsetul suporta și NFC, anulare a zgomotului de fond și folosește o baterie Li-Ion de 2500 mAh, care îi oferă în jur de 12 ore de funcționare, probabil un tribut plătit display-ului luminos și al procesorului puternic. Device-ul măsoară 9.7 mm grosime și cântărește 178 de grame, deci poate fi considerat un rupător de buzunare, mai ceva ca HTC Titan. în ce privește software-ul, hibridul tableta-telefon rulează Android 2.3 Gingerbread cu interfața TouchWiz 4.0, deci veți avea aceeași experiență ca pe Samsung Galaxy S II.

Baterie Samsnung Galaxy Note

Asta presupune widgeturi noi față de alte UI-uri precum HTC Sense sau MOTOBLUR, plus funcțiile stylusului S-Pen, plus acele huburi clasice Samsung. Este vorba despre Music Hub, un soi de magazin de muzică al celor de la Samsung, Readers Hub, un magazin de reviste, ziare și cărți (care se folosește de conturile Kobo și Zinio) și Social Hub. Acesta din urmă concentrează mijloacele de socializare de pe telefon și va permite autentificarea prin Facebook și Twitter, oferindu-vă un flux informațional cu tweeturi, statusuri de FB și chiar și SMS-urile pe care le-ați primit recent.

Music HUB - Samsung Galaxy Note

Readers Hub arata foarte bine și am descărcat de curiozitate ediția online a ziarului GSP, care arata fantastic pe ecranul de 5.3 inchi. Descărcând și o publicație din afară am constatat cu surprindere că există o funcție care transforma textul ziarului în voce, astfel că articolele vă vor fi citite tare și răspicat, lucru de apreciat pentru persoanele cu probleme de vedere.

și fiindcă nu putem uita de stylus, hai să vă vorbesc despre S-Pen, integrat discret în spatele lui Galaxy Note. Acest device pentru input are și un buton pe care dacă îl țineți apăsat și apoi apăsați pe ecran veți realiza un screenshot. în plus, același S-Pen va permite prin apăsarea butonului său și dublu tap pe ecran să porniți o variantă light a unei aplicații de luat notițe. Aceasta suporta atât input cu ajutorul penului, cât și prin tastatura virtuală, capabilă de Swype. Stylusul se comportă excelent, mai ales dacă aveți un scris de mână descifrabil, iar dacă aveți talent la desen există și o aplicație de caricaturi și portrete, pe numele său Omnisketch.

S-Pen Galaxy Note

în plus, există și o funcție Diary, care va permite atât să luați notițe, cât și să înregistrați note audio și să memorați locul pe harta unde vă aflați. Opțiunile din cadrul aplicației de luat notițe sunt variate, astfel că puteți șterge text, sublinia, schimba fontul și multe altele. Mai aveți la dispoziție și o aplicație numită S Planner, un calendar mai evoluat, care va concentra toate datele pe care doriți să le memorați, importate atât din contul Google, cât și din cel Facebook de exemplu...

Trecând la aspectul multimedia, acesta este fantastic pe acest terminal. Galaxy Note suporta chiar playback al mkv-urilor 1080p, iar clipurile video arata foarte bine pe ecranul său mare. și muzica sună excelent, indiferent de genul ales. Avem la dispoziție și un editor foto cu funcții de bază precum crop, efecte vintage sau de culoare, redimensionarea sau rotire a imaginii. Am apreciat foarte mult editorul video, care are cam aceleași funcții ca și Windows Movie Maker, ceea ce este de lăudat pe un terminal mobil. Puteți folosi clipuri video, imagini, melodii și chiar tranziții și efecte între bucățile de clip importate.

Galaxy Note ne pune la dispoziție o cameră de 8 megapixeli cu autofocus, bliț LED, geotagging, touch focus, stabilizator de imagine și detectare facială și a zâmbetului

și fiindcă tot am menționat aspectul foto/video, hai să trecem la cameră. Galaxy Note ne pune la dispoziție o cameră de 8 megapixeli cu autofocus, bliț LED, geotagging, touch focus, stabilizator de imagine și detectare facială și a zâmbetului. Practic, tot ce era mai bun de la Samsung Galaxy S îI și camera sa a fost păstrat. Iată și o mostră de fotografie realizată cu acest device:

Galerie foto realizata cu Samsung Galaxy Note

Avem și o galerie foto amplă realizată cu Note în Bucureștiul Vechi, care vă va încânta privirile. Totuși, apar unele probleme pentru camera acestui terminal atunci când vă aflați într-o cameră cu surse intense de lumină, după cum o arată și galeria noastră.

și cum nu puteam uita de captură video, iată cum se descurcă acest device Samsung la filmarea 1080p la 30 fps:

Rețineți că acest Note vine și cu o cameră frontală de 2 megapixeli. în ce privește web browsingul, de mult nu am mai văzut un handset care să se miște atât de fluid, să permită pinch to zoom fără delay și un scrolling lin. Taburile site-urilor arata foarte bine pe ecranul mare, iar trecerea între ele se face fără probleme. Samsung Galaxy Note nu este doar un device business, astfel că vă veți putea și juca pe el, fie folosind aplicația de machiaj pe care o puteți descărca din magazinul Samsung Apps, fie jucând un titlu Gameloft cu grafică HD precum Asphalt 6. De remarcat este evoluția magazinului de aplicații Samsung, care are acum softuri mai multe și mai variate, în comparație cu ofertă din această vară.

În ce privește web browsingul, de mult nu am mai văzut un handset care să se miște atât de fluid...

Trebuie menționat și că Galaxy Note a fost confirmat pentru o actualizare la Android 4.0 Ice Cream Sandwich la anul, deci încă un motiv să apreciem acest device. Mai trebuie să aflați că gadgetul este capabil de sincronizare wireless, mulțumită lui Kies Air, deci adio fire încurcate și pe acest smartphone.

A venit și momentul verdictului, care este unul pozitiv pentru Samsung: dacă simțiți că tabletele actuale sunt prea mari pentru gusturile voastre, iar smartphone-urile nu au appeal-ul necesar, atunci uriașul Note poate fi răspunsul. înlocuitor de consolă și tableta, acest device își face treaba foarte bine și ca telefon, iar convorbirile se aud excelent, deși headseturile vor fi la mare preț aici, deoarece ați arăta ridicol cu această paletă de ping pong la ureche.

Recenzie video Samsung Galaxy Note

Un mic neajuns este și viața bateriei, de doar 12 ore pe acest terminal, insuficient pentru un om de afaceri ocupat. La final alegerea aparține utilizatorului, iar un posesor de Samsung Galaxy S II nu ar avea motiv să se simtă tentat de un Note. Totuși, pentru un salt la o diagonală mai mare, acest terminal este răspunsul și îl găsiți la evoMAg.ro la un preț în jur de 2800 de lei.

Review Samsung Galaxy Note:

Samsung Galaxy Note N7000
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×