Samsung Galaxy A80 Review în Limba Română (Introducere, Design, Display)

2.574 ori
<b>Samsung Galaxy A80 Review în Limba Română</b>Samsung Galaxy A80 pare gata să ducă mai departe torţa experimentală a lui Samsung Galaxy A9 (2018). Ca atare are o abordare curajoasă, care poate fi hulită de unii şi admirată de alţii. Asta se întâmplă când eşti pionier... pentru gama Galaxy A cel puţin

Introducere

Samsung Galaxy A80 pare gata să ducă mai departe torţa experimentală a lui Samsung Galaxy A9 (2018). Ca atare are o abordare curajoasă, care poate fi hulită de unii şi admirată de alţii. Asta se întâmplă când eşti pionier... pentru gama Galaxy A cel puţin. Samsung nu inventează ceva nemaivăzut aici, ci mai degrabă combină două paradigme de integrare a camerei: mecanismul motorizat glisant şi camera rotativă.

Telefonul se vrea a fi un high midrange, dar a sosit cu preţ de flagship, speriind ceva lume la 3200 de lei. Lucrurile s-au mai calmat şi la câteva săptămâni distantă preţul e deja pe la 2500 de lei. Pe Galaxy A80 avem de-a face cu un telefon cu cel mai puternic procesor Snapdragon midrange, Snapdragon 730, cu o grămadă de RAM şi un ecran Super AMOLED cu adevărat edge to edge, care ar putea fi un început de schiţă pentru un design de Galaxy S11.

Tot ce va ieşi bine aici va fi promovat ca inovaţie la anul. Acest pionier a primit o recenzie Mobilissimo.ro pe format nou şi aflaţi impresiile noastre în următoarele rânduri.

Design Samsung Galaxy A80

E o bestie total diferită, love it or hate it

Dacă iei telefoanele Samsung din gama Galaxy A din 2019 vei simţi un plastic mai răsărit care imită bine sticla. De la A10 până la A70 continuă aventura Glasstick-ului, dar la Samsung Galaxy A80 trecem la lucruri serioase. Manevrăm o bestie de sticlă şi metal, un pic mai grea şi mai solidă decât media.

Video-review Samsung Galaxy A80, secțiunea design

E un telefon care intriga toţi curioşii din jurul tău, pentru că e "viu". O parte din el, cea superioară se ridică şi roteşte pentru a face camera disponibilă pentru selfie. Dacă asta nu atrage atenţia lumii asupra ta, nimic nu o face. Galaxy A80 cântăreşte 220 de grame, aş zice nepermis de mult în 2019, dar unora le place să simtă un telefon solid în mâini la vizionare video şi gaming.

Talia este de 9.3 mm, iarăşi multişor, dar încă în limitele rezonabile. Avem sticlă în faţă şi spate şi o ramă solidă din aluminiu. Ecranul are cele mai înguste muchii văzute pe un telefon midrange în 2019, dintre cele testate de mine. E absolut imersiv şi nu e stricat de vreo tăietură sau breton. Samsung a trebuit să lucreze serios în laborator, ascunzând senzorul de lumină sub ecran şi a înlocuit senzorul de proximitate cu un sistem bazat pe atingerea ecranului în zone mai mari sau mai mici.

Adio LED de notificări, dar sacrificii au trebuit să fie făcute. Aderenta e destul de OK, butoanele sunt comode, iar factorul de geeky şi nerdy creşte de 10 ori când porneşti camera selfie. Unora le place maxim asta şi îi înţeleg perfect. Simplul fapt că acolo sus lucrează un motoraş şi se învârt 3 camere solide va încânta un pasionat de mecanică şi inginerie.

Am apreciat mai mult acest mecanism glisant decât cel de la Xiaomi Mi MIX 3, dar nu la fel de mult ca soluţia de la ASUS ZenFone 6. Nu am avut parte de vreun blocaj precum cele de la cârcotaşii de pe Twitter. E un telefon mare şi experimental, cum a fost şi Galaxy A9 (2018) înaintea sa. Lui îi mulţumiţi când scăpaţi de breton şi găuri în ecran pe Galaxy S11 sau S12.

Display Samsung Galaxy A80

Perfect pentru video şi jocuri

Samsung Galaxy A70 deţinea recordul de mărime a unui terminal Samsung midrange, cu 6.7 inch. Îl echivalează acum şi Samsung Galaxy A80, tot cu un panou Super AMOLED de 6.7 inch şi cu aspectul atipic de 20:9, plus rezoluţia de 2400 x 1080 pixeli. Avem şi protecţie Gorilla Glass şi muchii extrem de înguste, poate mai înguste decât ale impresionantului deja A70.

Video-review Samsung Galaxy A80, secțiunea display

Acum nu mai avem nici bretoane sau decupaje, deci câştigăm şi mai multă uniformitate şi imersivitate. Ecranul se descurcă excelent la vizionare de filme sau gaming, cu nişte culori foarte vii şi aprinse, negru adânc şi luminozitate ridicată. Nu la fel de ridicată ca la un Galaxy Note 10+ totuşi şi aproape de Galaxy S10 mai degrabă. Are şi unghiuri largi de vizualizare şi contrast excelent, chiar şi la soare.

Aş îndrăzni să zic că te poţi scufunda mai uşor şi plăcut în experienţa Netflix aici, ne distras de tăieturile din ecran de pe S10 şi Note 10. Am pus ecranul la microscop şi am descoperit aranjamentul de pixeli Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 469 LUX. Peste Samsung Galaxy S10+ şi ASUS ZenFone 6, dar sub Galaxy A50 şi Xiaomi Mi A3.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 111.Samsung Galaxy A80469 (LUX)
 • 112.Samsung Galaxy A5 (2017)468 (LUX)
 • 113.Allview V4 Viper468 (LUX)
 • 114.ASUS ZenFone 3 Max466 (LUX)
 • 115.UTOK Fury465 (LUX)
 • 116.OnePlus 2465 (LUX)
 • 117.ASUS Zenfone Zoom S465 (LUX)
 • 118.HTC One (M8)463 (LUX)
 • 119.ASUS ZenFone 4 Selfie Pro (ZD552KL)463 (LUX)

Din fabrica telefonul vine cu setarea de culoare Vivid, cu o calibrare ceva mai aprinsă a culorilor. Există totuşi şi modul Neutral, ceva mai realist şi calibrat după standardele sRGB, pentru purişti. În rest avem şi reglaje de luminozitate, mărime a fonturilor şi afişajului, Always On Display, Night Mode şi posibilitatea de a scăpa de lumină albastră.

 • 1234
Samsung Galaxy A808,9510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×