Samsung Galaxy S10 5G review detaliat în limba română (Introducere, Design, Display)

6.862 ori
<b>Samsung Galaxy S10 5G review detaliat în limba română</b>Mobilissimo.ro vă prezintă recenzia completă a lui Samsung Galaxy S10 5G, primul telefon 5G care ajunge în teste la noi. Îl găsiţi exclusiv la Orange România, la 5.700 de lei la liber. Avem de-a face cu un soi de Galaxy S10+ mai mare, cu o cameră extra..

Introducere

2019 e anul în care 5G-ul şi-a făcut timid intrarea în viaţa noastră. Pentru unii e subiect de teamă şi paranoia, pentru alţii e începutul unei noi ere de conectivitate, care va revoluţiona agricultură, automobilele autonome, industria, segmentul IT şi în general cam tot ce necesită o conexiune la Internet. Vom resimţi revoluţia din plin de abia la anul când intră în mainstream 5G-ul, dar unii vor să se pregătească devreme, aşa că vor telefoane ca acest Samsung Galaxy S10 5G.

El a debutat în România odată cu serviciile 5G Orange România, pe 5 noiembrie. Noi l-am văzut la treabă încă de la UNTOLD în vară. Samsung Galaxy S10 5G este disponibil exclusiv la Orange, la preţul de 5.706 lei la liber, sau 4.278 lei cu abonament Orange ME 30. Există şi varianta de rate de 223 de lei pe lună. Aşa cum aţi aflat în unboxing, e practic un Samsung Galaxy S10+ cu ecran mai mare, baterie mai mare, o cameră ToF în plus în spate, setup selfie puţin schimbat şi evident cu conectivitate 5G.

Se găseşte şi pe nuanţe noi faţă de celelalte modele S10, precum Crown Silver, Majestic Black şi Royal Gold. M-am jucat cu el timp de o săptămână, l-am trecut prin teste 5G, de performanţă şi baterie şi l-am găsit ca un soi de telefon corporate/enterprise care e mai Note 10 decât Note 10 în unele privinţe. Hai să vedem care!

Design Samsung Galaxy S10 5G

Sticlă şi metal ca un zgârie nori corporatist

Samsung Galaxy S10 5G e în multe moduri similar cu Samsung Galaxy S10+, doar că e mai mare şi parcă mai sobru. Cumva e şi mai sobru decât jucăuşul Galaxy Note 10, care mi s-a părut foarte compact şi rotunjit, pentru un telefon care se vrea business. S10 5G are spate oglindă, care atrage amprente şi grăsime şi pe care l-am curăţat obsesiv.

Video-review Samsung Galaxy S10 5G, secțiunea design

Este fabricat din materiale premium, sticlă şi metal şi chiar dacă are o diagonală de 6.7 inch, e perfect manevrabil. Rama sa metalică, deşi îngustă, te ajută să îl apuci bine cu degetele, crescând aderența. Smartphone-ul măsoară 7.9 mm în talie şi cântăreşte 198 de grame, iar în faţă şi spate are protecţie Gorilla Glass 6.

Nu sunt mare fan al decupajului sau în ecran pentru camera duală selfie, acum şi mai lat decât la S10+. Uneori chiar acoperă opţiuni din jocuri, precum Call of Duty. Am înţeles că ar fi o opţiune în setări care micşorează zona de afişaj şi pune o bandă neagră unde ar fi camera pentru a o camufla.

Galaxy S10 5G are şi certificare IP68 pentru protecţie contra apei şi prafului. Mi-a dat senzaţia unui telefon lung, sobru şi cu muchii înguste. Butoanele răspund bine la apăsări şi deşi l-am lăudat cât de compact e pentru 6.7 inch în diagonală, mâinile mai mici nu ştiu dacă vor ajunge în toate zonele ecranului, la utilizarea cu o singură mână. Noroc cu One UI că ne ajută...

Display Samsung Galaxy S10 5G

Contrast solid, ecran luminos, culori de TV de showroom

Samsung Galaxy S10 5G vine cu un display puţin mai mare decât Galaxy S10+, dar cu acelaşi "hram". E tot un panou Dynamic AMOLED, doar că în loc să aibă diagonală de 6.4 inch, o are de 6.7 inch. Rezoluţia rămâne aceeaşi: 3040 x 1440 pixeli şi avem şi un screen to body ratio de peste 89%, dar şi suport HDR10+. Observ că decupajul pentru camerele selfie e acum mai lat decât la S10+ şi cam inestetic.

Video-review Samsung Galaxy S10 5G, secțiunea display

Experienţa de vizualizare a fost imersivă şi am trebuie să știți că puteți ascunde acel decupaj cu o bandă neagră din setări pentru extra simetrie. Luminozitatea mi s-a părut ridicată, unghiurile de vizualizare largi şi culorile au sărit în ochi destul de mult şi au fost pline de viaţă, mai ales când vizionăm conţinut HDR pe YouTube. Nici o obiecţie la contrast, chiar şi în bătaia soarelui puternic. Aş vrea totuşi să menţionez că am văzut şi ecrane mai luminoase de atât, chiar şi pe iPhone-uri de acum 2 ani.

La microscop am descoperit aranjament de pixeli Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 413 LUX. Sărim de bariera acceptată ca performanţa de 400 LUX, dar nu urcăm în stratosferă lui 600+ LUX. În viaţa reală totuşi am resimţit o luminozitate mult mai mare faţă de teste. Ca idee, în clasamentul nostru am depăşit cu această valoare Motorola One action şi Honor View 20, dar am rămas sub Xperia 1 şi Huawei P30 Pro.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 186.Samsung Galaxy S10 5G413 (LUX)
 • 187.Huawei P10 Plus411 (LUX)
 • 188.Allview E2 Jump410 (LUX)
 • 189.LG Nexus 5X410 (LUX)
 • 190.Karbonn Titanium S6409 (LUX)
 • 191.HTC U11409 (LUX)
 • 192.Huawei Nova Plus408 (LUX)
 • 193.Allview V3 Viper407 (LUX)
 • 194.Allview V2 Viper406 (LUX)

Setările sunt ca de obicei generoase, de la luminozitate Adaptivă, la filtru de lumină albastră şi Night Mode. Avem şi Screen Mod cu opţiunile Vivid său Natural. La Vivid apar şi sub setări de balans de alb, mai cald sau mai rece şi slidere RGB. Am mai găsit şi opţiuni legate de mărimea fontului şi afişajului (cel default are iconuri prea mari parcă), plus un Easy Mode şi Video Enhancer.

Apropo aveţi şi opţiuni pentru rezoluţie şi standardul e Full HD+. Puteţi să treceţi voi la WQHD+ dacă doriţi. Un ecran solid, pe măsură modelelor S10 din acest an.

 • 1234
Samsung Galaxy S10 5G
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×