Cum a fost experiența Untold 2019 alături de Orange România? Teste 5G cu viteze amețitoare și transmisiuni live în VR 360 grade

1.176 ori
<b>Cum a fost experiența Untold 2019 alături de Orange România? Teste 5G cu viteze amețitoare și transmisiuni live în VR 360 grade</b>Cel mai mare eveniment muzical din ultimele zile a fost cu siguranță Untold 2019, festivalul care a adunat la fața locului zeci de mii de participanți dornici să asculte live cei mai tari artiști din domeniu. Pe lângă muzică acest eveniment

Cel mai mare eveniment muzical din ultimele zile a fost cu siguranță Untold 2019, festivalul care a adunat la fața locului zeci de mii de participanți dornici să asculte live cei mai tari artiști din domeniu și care totodată au distribuit în online mii de poze și materiale prietenilor de pe rețelele de socializare. Rețelele au fost supraîncărcate de date trimise de către aceștia și pentru că a venit vorba de rețele, aflați că la Untold a fost prezent și operatorul Orange România.

Orange 5G

Și Mobilissimo a participat la acest eveniment prin persoana lui Zoltan Szőgyényi care mi-a relatat despre întreaga experiență. Cum orice poveste merită spusă mai departe, eu prin articolul de față am să vă spun cum a fost la Untold și în special ce a adus Orange la fața locului, accentul fiind pus pe noul standard de conectivitate și anume 5G.

Orange 5G

În primul rând aflați că Orange a avut un stand principal uriaș, unul plasat chiar la intrarea principală în Arenă, dar și alte 2 standuri mai mici plasate în cadrul Untold unde cei curioși puteau testa viitorul în materie de tehnologie. Au exista și două panouri LED principale pe care erau afișate reclame Orange, acestea fiind cele mai vizibile din întreg festivalul Untold, ceea ce nu este puțin lucru ținând cont de amploarea evenimentului și sutele de display-uri LED și miile de lumini care furau privirile celor prezenți.

Orange 5G

Deși a plouat destul de mult la Untold 2019, atmosfera a fost foarte energică iar participanții au putut face și alte lucruri atunci când nimeni nu concerta pe scenele din cadrul show-ului muzical. Ce a adus Orange la Untold și ce au putut testa curioșii aflați din rândurile următoare! 

Orange 5G

Așa cum am menționat și mai sus, 5G-ul a fost în centrul atenției la standurile Orange - noul standard de conectivitate care încetul cu încetul își face simțită prezența și pe plan local. În colaborare cu cei de la Samsung care au oferit echipamentele hardware necesare, Orange România a realizat și teste de viteză 5G folosind un terminal compatibil cu această tehnologie și anume smartphone-ul Samsung Galaxy S10 5G

S-au atins viteze cu adevărat impresionante în cadrul soluției SpeedTest folosite, de peste 1 Gbps la download. O asemenea viteză se transpune prin conexiuni foarte rapide, informații obținute instant și acces la soluțiile favorite de streaming într-o clipită. Și descărcarea filmelor, jocurilor și aplicațiilor se va realiza în doar câteva momente, 5G-ul ușurând întreg procesul. Implicațiile 5G-ului se vor regăsi și în diferite industrii de pe piață, dar și în segmentul Internet of Things pentru o lume conectată.

Viitorul digital 

Orange 5G

Un nivel mare de interes s-a creat în cadrul standurilor Orange de la Untold și pentru funcționalitatea cea nouă asociată tehnologiei eSIM, cea despre care și Ervin v-a vorbit recent aici. Dacă nu vă amintiți, eSIM a fost anunțat de către operatorul Orange în România chiar în luna martie a acestui an și permite celor cu telefoane compatibile (iPhone) să folosească telefonul în mod dual SIM, cu un nano-SIM și un eSIM. La acea vreme nu existau indicii cum că tehnologia va fi utilizată și pentru alocarea aceluiași număr de telefon pe mai multe dispozitive.

În realitate se poate face asta și la Untold am văzut chiar și un demo în premieră al funcționalității, clipul surprins la fața locului fiind afișat mai sus. Numărul de telefon devine un soi de ID virtual ce poate fi alocat tuturor dispozitvelor pe care le deții și Orange îl numește număr de identificator unic. Totul se gestionează în rețea, nu prin Wi-Fi sau Bluetooth. În clip puteți vedea cum apelul sosește simultan pe două dispozitive, în cazul de față un smartwatch și un smartphone Samsung. Se poate răspunde de pe oricare din aceste device-uri și aflați că va exista și o interfață (aplicație) de unde se vor putea administra dispozitivele. 

Echipamente Samsung 

Orange 5G

Așa cum vă povesteam în urmă cu doar câteva zile, fix în pragul deschiderii Untold 2019, Orange România le-a oferit participanților de la fața locului și șansa de a sta virtual față în față cu artiștii principali de pe scena principală folosind un headset VR de la Samsung. Este vorba despre un headset Samsung Gear VR prin intermediul căruia puteți explora lumea virtuală direct din casă, sau de la Untold precum s-a întâmplat acum.

Un moment cu adevărat unic a fost această întâlnire privată în VR cu artiștii preferați și totul a fost posibil grație rețelei Orange 5G disponibilă, pentru transmiterea live rapidă a datelor VR pentru a fi savurate de către participanții la festival. Încă din prima zi de la ora 21:00 au fost disponibile asemenea demo-uri pentru cei interesați. De asemenea, au fost utilizate și telefoane Samsung Galaxy S10 5G, flagship-uri cu dotări de top și modemuri dedicate la pachet pentru accesare rețelelor 5G. 

Concluzii

Prezența Orange România în cadrul Untold 2019 a marcat multe premiere pentru operator și cu siguranță publicul de la fața locului s-a bucurat să descopere ce se pregătește pentru viitorul apropiat. Ne aflăm la doar un pas de implementarea rețelelor 5G Orange și cu ajutorul Samsung s-a oferit iată un preview al avantajelor oferite de către această tehnologie. Mă aștept ca în perioada următoare să aibă loc mai multe teste 5G Orange și probabil evenimente axate pe acest standard de conectivitate care va aduce mult mai multe beneficii decât viteze crescute de acces la 5G. Anul viitor 5G-ul Orange va conecta participanții de la Untold 2020!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×