Samsung Galaxy S10+ Review (Introducere, Design, Display)

3.512 ori
<b>Samsung Galaxy S10+ Review</b>Încă un an şi încă un Galaxy S! Al zecelea la număr. În istoria tech nu prea găsim serii atât de longevive încât să ajungă la 10 produse consecutive din aceeaşi gamă. În lumea jocurilor aşa ceva e aproape imposibil (in afara de Final Fantasy) şi rareori..

Introducere

Încă un an şi încă un Galaxy S! Al zecelea la număr. În istoria tech nu prea găsim serii atât de longevive încât să ajungă la 10 produse consecutive din aceeaşi gamă. În lumea jocurilor aşa ceva e aproape imposibil (in afara de Final Fantasy) şi rareori se ajunge la jocul cu numărul 10 sau X. Laptopurile nu au niciodată 10 modele consecutive din aceeaşi gamă, nici PC-urile, iar la console suntem încă la generaţia "4" la PlayStation spre exemplu.

Asta face din Samsung Galaxy S10 un produs special, încununarea a 10 ani de muncă şi inovaţie Samsung. Totul a început ca un risc in 2010, un parteneriat cu Google pentru un OS deschis ce abia apăruse, Android. S-a ajuns la un nume de neclintit în industria Mobile, seria Galaxy S devenind etalon pentru performanţă, design şi inovaţie. Am văzut modelele acestea aducându-ne control prin gesturi avansat pe Galaxy S4, portul microUSB 3.0 şi filmarea 4K pe Galaxy S5, curbele de ecran şi încărcarea rapidă pe Galaxy S6 Edge, imersivitatea pe Galaxy S8 cu al său Infinity Display şi camera duală şi difuzoarele stereo pe Galaxy S9.

Samsung Galaxy S10+ Review

Galaxy S10 se revoltă împotriva bretoanelor chinezilor şi americanilor, propune o altă metodă de a integra camera selfie, iar modelul testat de noi S10+ are nu mai puţin de 5 camere la bord, 3 în spate, două în faţă. Avem versiunea Exynos 9820, Dual SIM, Prism Green, cu 8 GB RAM şi 128 GB stocare. Costă 4749 lei la Orange România, iar noi testăm acest device în cadrul programului Orange Smartphone Tester.

Hai să vedem ce a învăţat Samsung după 10 ani de Galaxie...

Design Samsung Galaxy S10+

Muchii ultra înguste, materiale premium şi confort uriaş

Samsung ar fi făcut orice pentru a nu se alinia trendului bretoanelor şi a reuşit asta printr-un element care sună SF: laser care forează în sticlă pentru a integra camere în orificiul rezultat. Samsung Galaxy S10+ primeşte chiar un orificiu dublu, având două camere frontale.

Rămâne un telefon fabricat din sticlă şi metal, într-un sandviş premium, protejat de Gorilla Glass 6 în faţă şi spate. Rama este din aluminiu, iar telefonul, deşi e mare la diagonală de 6.4 inch, sta excelent în mână. Chiar mult mai bine decât ultimele două modele Note. Samsung a tăiat mult din zona superioară şi inferioară a ecranului şi a lăsat zonele laterale uşor curbate.

Este a treia generaţie de Infinity Display, cel mai apropiat de ideea originală a lui "Infinity". Noi avem varianta Prism Green, poate cea mai arătoasă, cea Prism White fiind de un alb murdar sau perlat care face telefonul să arate ceva mai ieftin (opinie personală). E şi alternativa cu spate din ceramică, dar parcă atrage şi mai multe amprente. Evident avem în continuare certificare IP68, pentru rezistenţa la apă şi praf.

În ciuda diagonalei uriaşe, telefonul cântăreşte doar 175 de grame, o evoluţie faţă de cele 189 de grame ale lui Galax S9+. Aderența e excelentă, terminalul stă perfect în mână şi diferenţa de greutate chiar se simte. Apreciem şi scăderea în talie cu 0.7 mm faţă de predecesor. Telefonul este şi cu 4 mm mai scurt decât Galaxy Note 9 şi este perfect calibrat pentru palma utilizatorului.

Senzaţia mea a fost totuşi că butonul Power e plasat un pic prea sus, degetul meu ducându-se mereu cu vreo 3 centimetri mai jos. Un design reuşit per total.

Display Samsung Galaxy S10+

Perfect pentru Netflix şi pentru a vedea amintiri digitale

Testăm telefonul Samsung Galaxy S10+ în cadrul programului Orange Smartphone Tester.

Ştii momentul acela când faci poze bune, dar nu ştii că faci poze bune pentru că ecranul telefonului nu ţi le arată la adevăratul potenţial? Nu râdeţi, am păţit cu alte telefoane! Pe lângă consumul de Netflix, un ecran de calitate ajută şi la interpretarea pozelor pe care le faci. Samsung Galaxy S10+ îţi permite să savurezi capturile proaspăt realizate cu cele 5 camere de la bord în mod perfect.

Terminalul are un ecran Dynamic AMOLED de 6.4 inch, cu rezoluţie de 3040 x 1440 pixeli şi aspect 19:9. Are suport HDR10+ şi foloseşte un panou Infinity-O, cu decupaj direct în sticlă pentru camera selfie duala. Muchiile laterale sunt curbate, iar display-ul are protecţie Gorilla Glass 6. Experienţa de vizualizare a fost satisfăcătoare şi mă refer aici la Netflix, HBO GO, jocuri la 60 FPS şi capturile 4K 60 FPS realizate cu acest telefon.

Samsung Galaxy S10+ display cu certificare HDR10+

Negrul este adânc, contrastul a fost perfect în Bucureşti, Timişoara, Budapesta, oriunde am testat ecranul, iar unghiurile de vizualizare sunt largi. Culorile primesc un boost de la HDR10+ şi uneori am preferat să mă uit la Netflix pe telefon nu pe televizorul meu care nu avea HDR. La testul cu luxmetrul am ajuns la 426 LUX, deşi în condiţii de laborator s-a ajuns şi la peste 1000 de LUX.

Cu valoarea măsurată de noi depăşim Moto X4, iPhone 7 Plus sau Huawei Mate 10 Pro. Suntem sub ASUS ZenFone 5z şi Huawei Mate 20 Pro. Mi se pare că iPhone XS Max a fost mai luminos la utilizarea mea de zi cu zi. Setările vă permit să setaţi ecranul pe culori mai Vii sau Naturale şi există şi un reglaj pentru balansul de alb, de la cald la rece.

Video-review Samsung Galaxy S10+, secțiunea display

Mai avem şi 3 slidere pentru reglajele de culoare RGB. Un display excelent per total şi foarte imersiv.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 161.Samsung Galaxy S10+426 (LUX)
 • 162.Sony Xperia E4g424 (LUX)
 • 163.Allview C6 Quad 4G423 (LUX)
 • 164.Huawei Mate 8423 (LUX)
 • 165.Huawei P8 Max423 (LUX)
 • 166.Bluboo S8423 (LUX)
 • 167.Motorola Moto X4423 (LUX)
 • 168.Allview Soul X5 Pro423 (LUX)
 • 169.iHunt Alien X422 (LUX)
 • 1234
Samsung Galaxy S10+9,3610
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×