Samsung I9000 Galaxy S Retro-Review: Clasicul care a pornit ascensiunea Android (Video)

1.936 ori
<b>Samsung I9000 Galaxy S Retro-Review: Clasicul care a pornit ascensiunea Android (Video)</b>În prag de lansare a lui Samsung Galaxy S10, care are loc mâine, pe 20 februarie ne întoarcem în trecut. Ne întoarcem chiar la primul Galaxy S, aşa numitul Galaxy S1, din 2010. Modelul i9000 era la prima vedere un experiment

În prag de lansare a lui Samsung Galaxy S10, care are loc mâine, pe 20 februarie ne întoarcem în trecut. Ne întoarcem chiar la primul Galaxy S, aşa numitul Galaxy S1, din 2010. Modelul i9000 era la prima vedere un experiment pentru o companie care îşi căuta identitatea, văzând ce făcuse deja Apple cu iPhone-urile. Android era încă în pruncie, iar Galaxy S a fost promotorul său numărul 1. I-am dedicat un material special în următoarele rânduri.

Samsung Galaxy S este probabil telefonul cu cele mai multe variante derivate din istorie. Are peste 24 de versiuni, unele atât de îndepărtate de original ca nici nu ai zice că e acelaşi telefon. Unele au primit tastaturi, chiar şi 4G, 4 butoane fizice jos şi cameră selfie. Galaxy S era un telefon important pentru că marca intrarea panourilor Super AMOLED în zona smartphone.

Samsung Galaxy I9000 S Retro-Review (Video)

Samsung punea bazele seriei Exynos incluzând un CPU ARM Hummingbird de 1 GHz la bord, pe care îl realiza cu un partener la acea vreme. La un an după apărea şi Exynos-ul derivat din el. Samsung Galaxy S1 cel ajuns în România este modelul GT-i9000, cel de referinţă. Era un terminal realizat din plastic, cu o muchie proeminentă şi un buton Home foarte comod la apăsare.

La debut acesta era cel mai subţire smartphone de pe planetă, cu o talie de doar 9.9 mm. A fost şi primul device cu Android şi certificare DivX Hd. În 2013 se ajungea deja la 25 de milioane de unităţi vândute, iar în 2012 primea şi alte spinoff-uri, precum Galaxy S Duos. Povestea lui Galaxy S începea cu un anunţ în martie 2010 şi o punere în vânzare în Singapore în iunie.

Deja în primul weekend era sold out. Pentru un debut de serie nouă şi necunoscută să ajungi să ai o lansare la 110 operatori în 100 de ţări e mare lucru. SUA a fost în mod special receptivă la acest produs, deşi era fief Apple. La vremea debutului CNET Asia îi dădea nota de 8.4 din 10, iar GSMArena îi numea acustica "perfectă".

Galerie Foto Samsung Galaxy I9000 S

Chiar şi la un deceniu de la debut, susţin că acustica acestui telefon se ţine bine, iar camera sa de 5 megapixeli e decentă în situaţiile de closeup. Poate păcăli ceva persoane că ar fi un midrange de acum câţiva ani. Variantele americane ale device-ului aveau şi cameră frontală VGA, dar nu şi cea testată de noi. Un plus pe care nu prea îl mai avem acum este ieşirea TV out prin jack audio şi mDNIE via WiFi.

Telefonul a împins în față tot OS-ul Android, soarta Samsung devenind legată inevitabil de cea Google şi parteneriatul continuând timp de un deceniu. Device-ul venea cu Android 2.1 Eclair la bord şi primea Android 2.2 în noiembrie 2010. A ajuns şi la Android 2.3, dar acolo s-a oprit. Samsung a oferit un Value Pack în loc de Android 4.0, dar nebunii de tweakeri au adus şi Android 4.2, 4.3 şi 4.4 pe el cu CyanogenMod. Cineva a pus chiar Android 7.1 pe handset.

Galaxy S era flagship-ul de care lumea avea nevoie pentru a se elibera de lipsa de stocare externă de pe iPhone şi lipsa de personalizare la nivel software. Iar ecranul Super AMOLED a fost o revoluţie totală, Apple avand nevoie de încă 7 ani să pună ecran OLED pe iPhone.. Ca să vă faceţi o idee despre cât de important e produsul, nu ne putem imagina cum ar fi arătat piaţa smartphone fără seria Galaxy S, deşi avem imaginaţia bogată...

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×