Samsung Galaxy S10+ Review (OS, UI & Apps, Plusuri și minusuri, Concluzii, Video Review, Note, Disponibilitate)

4.933 ori
<b>Samsung Galaxy S10+ Review</b>Încă un an şi încă un Galaxy S! Al zecelea la număr. În istoria tech nu prea găsim serii atât de longevive încât să ajungă la 10 produse consecutive din aceeaşi gamă. În lumea jocurilor aşa ceva e aproape imposibil (in afara de Final Fantasy) şi rareori..

OS, UI & Apps Samsung Galaxy S10+

Între Night Mode, buton Bixby reconfigurabil şi câteva opţiuni peste mâna

Pentru că i-am făcut deja review lui One UI atunci când a ajuns pe Galaxy Note 9, ne-a fost foarte familiară experienţa sa de pe Galaxy S10+. Nouă versiune de interfaţă aplicată peste Android 9.0 Pie mizează pe un concept foarte simplu: utilizarea cât mai comodă cu singura mână şi scroll vertical. Pariază şi pe un Night Mode care face utilizarea nocturnă mai plăcută şi mai puţin dăunătoare pentru ochi.

A fost o perioadă când TouchWiz era considerat un UI care "agaţă" la utilizarea de zi cu zi, înlocuit totuşi rapid de Samsung Experience. Acum trecem la a treia iteraţie, cu un One UI ultra minimalist şi cu multe rotunjimi. Iconurile au devenit simboluri scheletice ale activităţilor declanşate de respectivele aplicaţii. Galeria e doar o floare, funcţia de apelare are doar un receptor de telefon old school.

Video-review Samsung Galaxy S10+, OS & UI & APPS

Se merge mult şi pe ideea de rotunjimi, de Squircles (pătrat cu colţuri rotunjite), lucru reflectat şi în acele pilule de la Setări, homescreen-ul Bixby şi zona de notificări şi Quick Settings. Spuneam de utilizarea cu o singură mână. Ei bine, Samsung a gândit One UI astfel: treimea de jos de pe ecran e pentru navigare, tab-uri şi control şi cele două treimi de sus sunt pentru afişare de conţinut. Vedem acele tab-uri jos mai ales în meniuri precum cel de apelare, contacte, ceas, dar şi galerie foto.

Iconografia este colorată, dar nu glossy, ci mai degrabă mată. Lookul iconurilor e polarizant, floricică de la Galerie neavând prea mulţi fani. Cu o singură apăsare de buton din Quick Settings declanşăm Night Mode, care aduce un fundal întunecat pe device. Creşte contrastul şi ne oferă nuanţe de albastru mai vii pentru toggle-uri.

One UI pe Samsung Galaxy S10+

Nu este un simplu Invert Colors, ci e ceva construit de la zero pentru a ne spori confortul la utilizarea nocturnă şi a nu dăuna ochilor. Se resimte în zona Quick Settings, agregatorul Bixby, browser-ul Samsung, notificări şi alte aplicaţii native. One UI aduce şi o înlocuire a butoanelor de navigare, Home, Recents şi Back cu gesturi swipe. Problema e că nu sunt luate de la iPhone X ci doar swipe-uri în dreptul zonei unde erau butoanele înainte, pentru a câştiga spaţiu liber pe ecran.

Always On Display este la posturi, cu noi designuri de ceas, iar o noutate care nu prea îmi place apare la capitolul multitasking. Aici vina aparţine mai degrabă celor de la Google, al căror multitasking nu îmi place în general în Android Pie.

S-a renunţat la carusel în favoarea unei serii de thumbnail-uri mari de aplicaţii deschise şi scrollabile orizontal, cu aplicaţiile folosit des şi recent sub acea zonă. Pentru split screen facem acum un pas în plus, apăsând pe iconul fiecărei aplicaţii şi selectând opţiunea Split Screen, ceea ce e puţin peste mâna. La fel e un pas în plus şi la interfaţa camerei, cu opţiune de captură video separate, nu un icon roşu direct în UI.

Cititorul de amprente este unul ultrasonic şi integrat în ecran. L-am pus la treaba încă din unboxing, când mi s-a părut destul de lent. Între timp a primit un update şi vă mai primi şi altele promite Samsung. Că experienţa, cititorul mi se pare ceva mai lent decât cel de pe OnePlus 6T, dar nu deranjant de lent. Am înţeles şi că pe măsură ce îl foloseşti devine mai "deştept".

Există şi deblocare facială, păcălită deja în multe rânduri de video, poze şi chiar fraţi ne gemeni. Asta pentru că Samsung a decis să renunţe la scannerul de iris. Butonul Bixby poate fi acum reconfigurat şi să îi asociem o varietate de aplicaţii sau funcţii. Poate deschide camera, Netflix sau ce doriţi voi, în afară de Google Assistant.

Apropo de Bixby, rămâne în continuare mai lent şi mai puţin variat la comenzi decât Google Assistant. Homescreen-ul sau dedicat cu rol de agregator de informaţii, feed de ştiri, restaurante din zonă, clipuri YouTube şi poze din galerie e util. Apropo de galerie, ea primeşte în sfârşit un soi de Recycle Bin. Şi tot în sfârşit avem şi funcţia Lift to Wake, pe care Samsung nu o avea pe telefoane.

Revin puţin la interfaţa, cu menţiunea că iconografia mi se pare uriaşă şi prima tentaţie când cumperi un S10, S10+ sau S10e va fi să micşorezi iconurile de pe ecran. One UI aduce şi extra opţiuni de optimizare aici, care fac curat în resurse odată la 24 ore şi şterg aplicaţiile nefolosite multă vreme. Avem şi Smart Orientation, care sugerează să activezi rotirea de ecran dacă nu e pornită.

Telefonul poate acum vedea cardul microSD ca parte din stocarea internă prin funcţia Adoptable Storage. Tastatura virtuală a primit un floating mode, care va permite să o mutaţi pe ecran, cu diferite grade de trasparentă şi colorit. Camera a primit suport pentru captura sub formă de fişiere HEIF, care ocupă mai puţin spaţiu.

Avem şi animaţii noi în sistem, care se remarcă în special la screenshot şi la trecerea între homescreen-uri. Adaptive Battery din Android Pie este de asemenea la posturi. Mi se pare care s-a compactat zona de setări şi extins zona de Quick Settings, care ajunge imediat pe tot ecranul. Panourile laterale Edge au rămas, deşi sincer nu le mai văd utilitatea, poate doar pentru nişte extra shortcut-uri. Avem şi un mod utilizare cu o singură mână, care simulează o diagonală mai mică.

Funcţiile cunoscute de la Samsung, Secure Folder şi Game Launcher rămân aici. Primul îţi permite să ţii separat fişierele de muncă sau personale şi Game Launcher grupează jocurile la un loc, cu un DND evoluat la pachet. Pe lista de aplicaţii preinstalate găsim pachetul Office, OneDrive, Linkedin şi avem şi magazinul Samsung Galaxy Store, unde găsim Fortnite, dar şi alte câteva exclusivităţi.

Samsung Health ne număra paşii şi analizează stresul, pulsul şi oxigenarea sângelui, măsurate cu senzorul din spatele telefonului. Avem şi Samsung Members preinstalat şi cu Smart Things controlăm dispozitivele inteligente din casă. Pe 16 martie aflaţi şi cum primit un skin special în Fortnite odată cu Galaxy S10. Din ce am înţeles dacă jucaţi 3 sesiuni de joc pe device deja îl aveţi. Mai avem şi o aplicaţie luat notiţe, Samsung Notes, dar şi suita Google la pachet.

O experienţă mai intuitivă, fluidă, dar în continuare nu sunt fan al multitasking-ului din Android Pie. Night Mode rămâne o idee bună.

Plusuri și minusuri Samsung Galaxy S10+

Părți pozitive
  • - cel mai arătos telefon Samsung de până acum
  • - ecran generos şi cu nişte culori foarte vii
  • - foarte performant
  • - One UI este o evoluţie binevenită
  • - viaţa bateriei este excelentă
  • - fotografii excelente
  • - Bokeh şi selfie-uri mult evoluate faţă de predecesori
  • - fără diferenţe de colorit la trecerea între camere
  • - Zoom memorabil
  • - filmare 4K excelentă la selfie
  • - acustică stereo excelentă
  • - încărcare wireless pentru alte dispozitive
  • - căşti de calitate
  • - conectivitate foarte rapidă
Părți negative
  • - încărcare cam lentă
  • - cititorul de amprente destul de lent
  • - captura video low light e un punct slab
  • - Super Steady agață
  • - nu avem o captură Night Mode veritabilă ca rivalii
  • - unele capturi video/ foto sunt prea calde (galben exagerat)

Concluzii Samsung Galaxy S10+

Samsung Galaxy S10+ este un telefon simbol pentru Samsung. Este un final de trilogie Infinity, începută cu Galaxy S8 şi încununare a 10 ani de serie Galaxy S. E uşor să te raportezi la el prin prisma superlativelor: este telefonul Samsung cel mai arătos de până acum, cu cea mai generoasă baterie la playback video faţă de ORICE Samsung şi cu cele mai bune selfie-uri şi Bokeh faţă de orice alt model Samsung.

Cei care vor consuma video pe device vor fi foarte încântaţi. Ecranul, deşi a crescut mult ca mărime nu afectează comoditatea telefonului. Camera este excelentă, fie şi nu mai pentru că avem o cameră ultra wide, care nu mai este discriminată faţă de celelalte şi nu mai oferă captură mai slabă la culori. Cine vrea strict filme, muzică şi gaming a găsit perfecţiunea. Cine vrea foto va fi destul de încântat, deşi la low light sunt telefoane mai bine calibrate la culori (Pixel 3 XL).

La filmare părerea mea e mixtă, mai ales pentru că Super Steady şi captura low strica feng shui-ul. E şi pentru prima oară când cred că pot recomanda un Galaxy S în defavoarea precedentului Note lansat cu câteva luni în urmă. Acesta este un device pe care îl recomandăm la început de 2019 şi un candidat serios la capitolul "telefonul anului 2019", încă de pe acum. La cameră va avea totuşi rivali foarte duri în acest an. Orice ar face oricine totuși, acesta este telefonul care a făcut cool decupajele camerei selfie in ecran, cu și fără meme.

Video Review Samsung Galaxy S10+

Note Samsung Galaxy S10+

  • Design9,6/10
  • Display9,2/10
  • Hardware9,6/10
  • Baterie9,2/10
  • Connectivitate9,7/10
  • Multimedia9/10
  • Cameră9,2/10
  • Benchmark-uri9,6/10
  • Temperatură10/10
  • OS, UI & Apps9,4/10
  • Preț8,5/10
  • Total9,36/10

Disponibilitate Samsung Galaxy S10+

Prețuri actualizate
  • 1234
Samsung Galaxy S10+9,3610
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×