Samsung Galaxy S10e Review în Română (Multimedia, Cameră, Benchmark-uri)

2.921 ori
<b>Samsung Galaxy S10e Review în Română</b>Samsung Galaxy S10+ a trecut ca o furtună prin redacţia noastră, cu noutăţi şi superlative, iar în umbra să vine mezinul Samsung Galaxy S10e. E clar gândit să fie rival pentru iPhone XR, să aducă o parte din dotările lui S10 la preţ mai mic cu vreo sută..

Multimedia Samsung Galaxy S10e

Un pic mai slab decât Galaxy S10+, dar încă acceptabil

Samsung Galaxy S10e continuă pe linia începută de Galaxy S9, adoptând difuzoare stereo pentru o acustică ce dă senzaţia că te învăluie în sunet. Avem un difuzor jos şi unul sus, integrat în earpiece.

Video-review Samsung Galaxy S10e, secțiunea acustică

Acolo unde Samsung Galaxy S10+ a impresionat prin plinătatea sunetului, surround şi bas, Galaxy S10e e ceva mai modest. Nu prea are bas, iar sunetul e un pic mai strident. Am ascultat muzică, văzut filme şi jucat jocuri şi clar nu e aceeaşi experienţă că la S10+. Nici acel concept de surround şi sunet care te învăluie nu e chiar la fel.

Căștile lui Samsung Galaxy S10e

Experienţă e totuşi mulţumitoare, nu mă înţelegeţi greşit, dar nu la nivel de flagship. Avem stereofonie, volum ridicat, claritate mulţumitoare dar nu e nimic memorabil. Earpiece-ului îi lipseşte basul total. Căştile oferite la pachet seamănă cu cele din ultimul an de flagship-uri Samsung şi vin cu tuning AKG. Sunt destul de comode, izolează zgomotul şi au bas OK. La volum se putea mai bine.

Test - Putere volum frontal (sus)

 • 1.Samsung Galaxy A3 (2017)89
 • 2.Motorola Moto G5 Plus88,6
 • +
 • 48.Samsung Galaxy S10e77,5
 • 49.Samsung Galaxy S10+77,4
 • 50.Huawei Mate 20 Pro77,3
 • 51.Xiaomi Mi Mix 2S77,2
 • 52.Sony Xperia XZ Premium77
 • 53.Sony Xperia 176,8
 • 54.Apple iPhone XR75,8
 • 55.Huawei Mate 9 PRO75,6
 • 56.Apple iPhone 8 Plus75,4

Test - Putere volum frontal (jos)

 • 1.BlackBerry Passport95,2 (dBA)
 • 2.LeEco Le Max 295 (dBA)
 • +
 • 95.Samsung Galaxy S10e86 (dBA)
 • 96.BlackView Ultra Plus85,9 (dBA)
 • 97.ASUS ZenFone 2 Deluxe Special Edition85,8 (dBA)
 • 98.Allview X3 Soul Plus85,8 (dBA)
 • 99.Nokia 6.185,8 (dBA)
 • 100.Samsung Galaxy Note 10+85,8 (dBA)
 • 101.Xiaomi Redmi Note 785,8 (dBA)
 • 102.Sony Xperia M585,6 (dBA)
 • 103.LG G385,6 (dBA)

Revin la difuzoare, testate de noi cu decibelmetrul. Ei bine am ajuns la 86 dbA la testul cu sample-ul acustic jos şi la 77.5 dBA la difuzorul de sus. Se vede treaba ca difuzoarele de sus şi jos nu au aceeaşi putere. Cu aceste valori suntem peste Huawei P20 Pro şi iPhone 7 Plus, dar sub Nokia 7 Plus şi Samsung Galaxy S8.

Test - Putere volum multimedia

 • 1.ASUS ROG Phone107,5
 • 2.Nokia 8.1107,2
 • +
 • 109.Samsung Galaxy S10e95
 • 110.LG G694,8
 • 111.Allview Soul X5 Style94,7
 • 112.HTC U1194,6
 • 113.Allview Soul X6 Xtreme94,6
 • 114.UMIDIGI C Note 294,5
 • 115.Sony Xperia XZ394,5
 • 116.Motorola Moto G694,4
 • 117.Nokia 394,3

La testul multimedia/jocuri am ajuns la 96 dBA, depăşind Sony Xperia XZ2 şi Samsung Galaxy S10+. Suntem totuşi sub cel puţin alte 20 de telefoane şi sunt multe care sar de 100 dBA deja. Avem şi tuning Dolby, reglaje de bas, treble şi voce.

Avem şi jack audio, nu vă faceţi griji.

Cameră Samsung Galaxy S10e

Bun în toate zonele unde contează: focalizare, claritate, culori, luminozitate

Nu putem uita de camera lui Samsung Galaxy S10e, mezinul gamei S10, care nu plusează cu vreun număr uriaş de camere, ci merge pe o rută oarecum tradiţională: 2 camere în spate şi una în faţă. Ce trebuie voi să reţineţi e că a păstrat cele mai bune camere de la S10 şi S10+. E vorba despre cea principală de 12 megapixeli cu diafragmă variabilă, pe care o ştim de la Galaxy S9 încoace.

Aduce şi stabilizare optică şi este însoţită de acea cameră de 16 megapixeli cu obiectiv ultra wide pe care am apreciat-o pe Galaxy S10+ la cadrele turistice. Nu avem acea cameră telephoto cu zoom optic care ne face semi paparazzi totuşi, dar păstrăm camera selfie de 10 megapixeli direct decupată în ecran, adică fix cea de pe Galaxy S10.

Video-review Samsung Galaxy S10e, secțiunea camera

Bliţul LED a rămas în spate, filmarea Super Slow Motion la 960 FPS e bifata şi avem şi Live Focus, adică un alt nume pentru captura Bokeh, plus AR Emoji. Camera selfie are focalizare Dual Pixel şi deschidere F/1.9 şi poate filma 4K, lucru util pentru vloggeri. O precizare rapidă pentru camera ultra wide: nu are focalizare automată.

Capturi de ecran interfață grafică cameră Samsung Galaxy S10e

Camera principală deschide diafragma până la F/1.5 când e prea puţină lumină în jur şi o duce la F/2.4 când e prea multă lumină. Softul de cameră e identic cu cel de pe Galaxy S10+, cu 4 efecte de blur la captura Live Focus. Nu, nu sunt fan al lor, ştiţi deja asta de la recenzia lui S10+. Avem şi Hyperlapse, Slow Motion, filtre şi măşti AR. Trecerea între camera normală şi cea ultra wide se face rapid cu o apăsare de buton virtual. Samsung plusează cu Scene Optimizer, un mod auto cu AI care îşi dă seama ce scenă capturaţi şi face ajustările necesare.

Mai avem şi Group Selfie în zona de selfie, plus captura RAW. Hai să vedem cum stăm la calitatea imaginii. Sincer să fiu, tot ce am constatat la Galaxy S10 şi S10+ se aplică şi aici, doar avem 2 din 3 camere fix la fel. Am început galeria cu o serie de capturi ultra wide, la care Samsung Galaxy S10el stă foarte bine. Diferenţele de culoare şi tonalitate între camera ultra wide şi cea normală sunt aproape inexistente.

Doar structura fotografiei se modifică şi câştigaţi câmp vizual. Ceea ce vedeţi în imagini este un fost palat din zona Traian în Timişoara. Avem şi un cadru reuşit cu un vaporaş pe Bega în Timişoara, unde tonalitatea fotografiei este excelentă. Telefonul se descurcă bine chiar şi cu soarele în faţă. Am făcut şi o captură Bokeh, cu o floare de cireş bine desprinsă de fundal.

Samsung Galaxy S10e se descurcă excelent cu nuanţele cerului chiar şi pe căldura mare, iar grafitti-urile urbane arata spectaculos. Prindem şi rezonabil de multe detalii, deşi nu aşa multe ca la o cameră de 24 sau 48 MP, dacă luăm la bani mărunţi prin crop cadrele. Focalizarea e perfectă şi ne-am jucat cu ea la lăcatele prinse pe un pod din Timişoara.

Îmi place că vegetaţia nu e arsă niciodată, cu nici una din cele două camere. La Zoom maxim parcă lucrurile nu mai sunt aşa impresionante, sau ne-a învăţat prost Huawei cu seria P30. Am apreciat mult şi textura şi culorile florilor prinse pe podurile Timişorene, dar şi textura pietrei din asfalt. Practic Samsung Galaxy S10e nu va da greş în situaţiile de pe timp de zi, cele clasice şi va face poze perfecte de social media.

E peste Huawei P20 Pro şi Nokia 9 Pureview la culori. Staţi liniştiţi, că avem şi prim planuri cu flori de toate culorile şi Bokeh-uri cu diferite grade de blur. Am prins flori în mediu urban şi la soare şi la umbră şi am avut claritate şi contrast perfect. La zoom nu stăm aşa bine că Galaxy S10+, dar avem şi o mostră cu catedrala din Timişoara cu un zoom ceva mai rezonabil, până la pragul de 3-4X.

Efectele speciale de Bokeh promovate de Samsung, cele noi nu şi-au dovedit însă utilitatea, iar rata de reuşită este undeva la 50%, poate mai mult pentru subiecţii umani. Panorama este una completă şi detaliată, fără curburi exagerate şi fără rateuri. Am făcut şi selfie-uri, în care subiectul uman a avut foarte bine prinsă roşeaţa din obraji şi naturaleţea tenului, dar şi ochii.

Şi părul a fost bine surprins, iar subiectul uman a fost bine delimitat prin Bokeh de câmpul din spatele său. Detaşarea de câmp s-a făcut perfect, fără a tăia din păr, urechi şi părţi ale hainei. Am lăudat Bokeh, dar reţineţi că am văzut şi cel puţin 2-3 telefoane care fac o treabă şi mai bună. Mate 20 Pro şi P30 Pro vin în minte. Cantitatea de lumină e suficientă.

Captură foto la interior e mulţumitoare, cu toate că am fost şi la un eveniment sau două cu Samsung Galaxy S10e şi nu a prins mereu suficientă lumină şi detalii. Acele cadre de la interiorul bisericii sunt destul de cuceritoare.

Trecem şi la captura foto low light, unde iarăşi egalam Galaxy S10+, ceea ce nu e puţin lucru pe un telefon care a picat sub 3000 de lei. Calitatea este bună, lumină suficientă şi claritate de top. E drept că mai alunecă şi câte un cadru cu tentă gălbuie, prea cald, dar detaliile structurale ale clădirilor sunt satisfăcătoare.

Captură ultra wide nu face să sufere în vreun fel subiecţii. Am prins şi un dans al curentului realizat de 2 artişti, într-o zonă întunecată şi cu ceva grain totuşi. Culorile şi efectele sunt totuşi spectaculoase. Dansul celor doi arată ca o luptă de Mortal Kombat, iar în lumina potrivită am prins suficiente detalii, dar tot văd extra grain faţă de marile flagship-uri Huawei actuale.

E oarecum justă comparaţia cu iPhone XR aş zice şi cu iPhone XS Max sau poate chiar peste ele. Luminile stradale au ieşit puţin cam mari şi cadrele parcă nu aşa luminoase că la Galaxy S9+. De apreciat că s-au văzut clar LED-urile la logo-ul farmaciei Catenă, iar claritatea şi culorile acestui cadru sunt la egalitate cu ce a oferit Galaxy S10+.

Nu ajungem nici pe departe la nivel de Google Pixel 3 XL şi spre final avem şi nişte cadre de un gălbui mai întunecat şi mai spre portocaliu. Focalizarea şi Bokeh-urile au ieşit binişor. Când apare Pixel 3a în magazine acest telefon va avea o mare problemă în zona sa de preţ la captura low light, mai ales că rivalul are şi celebrul Night Sight.

Trecând şi la video, aici marele plus e că filmăm în 4K la 60 FPS, ceea ce Huawei P30 Pro nu poate de exemplu. Experienţa de captură video e similară cu cea de la Galaxy S10+, poate chiar mai mult decât cea foto. Este totuşi şi o tendinţă de a supraexpune vegetaţia, în acest caz gazonul, lucru văzut mai ales la filmarea din mers.

Stabilizarea e totuşi OK şi nu văd să se deformeze imaginea sau să fie vreo refocalizare. Ca şi Samsung Galaxy S10+, remarc acea "tragere" marginilor la început de panoramare, din cauza stabilizării reactive. Sunt şi câteva zone mai arse la cer şi în lateralul cadrelor. Focalizarea a fost mereu rapidă şi precisă, iar microfonul s-a descurcat la margine de rău şi pe vânt.

Am încercat şi nişte zoom şi rezultatul nu a fost prea memorabil, doar acceptabil la 2-3X. Dacă e şi foarte soare, nu se mai înţelege nimic după. Florile filmate au avut culori realiste, iar focalizarea pe ele şi pe fundal s-a făcut rapid. Tot captura 4K la 60 FPS rămâne idealul de claritate, culori şi detalii, dacă vreţi ceva cu adevărat deosebit.

Avem şi ceva Super Slow motion spectaculos cu o bicicletă şi da, e ce trebuie, ca şi Galaxy S10+, dar e nevoie de multă lumină să iasă ca lumea. Pe un monitor 4K se vede totuşi că e mult zgomot şi imagine arsă.

La captura video low light avem ceva special, cu bobine electrice conectate la 2 cascadori conductori. Efectele luminoase arata spectaculos, dar în fundal e ceva grain la zoom. Muzica e capturată excelent de microfon, iar dacă nu dai zoom ai un clip bun de Facebook şi memorabil. Acest număr demn de Tesla a avut nişte culori bine reprezentate.

La filmarea nocturnă din mers apare şi grain, dar halourile au dimensiuni OK şi zoom-ul e acceptabil. Cine vânează grain îl găseşte mai ales la piatra cubică. E o captură low light OK, dar nu memorabilă şi nu chiar în linie cu ce au ajuns să ofere flagship-urile. Deşi nu ar trebui să fim prea severi, după ce Huawei P30 Pro, Nokia 9 Pureview şi chiar măreţul Pixel 3 XL au dat greş la filmarea de noapte. Când regândeşti toate aceste lucruri, parcă Galaxy S10e începe să pară că filmează chiar bine noaptea...

Per total Galaxy S10e oferă un 85% din puterea foto/video a lui Galaxy S10+, poate chiar mai mult şi asta la un preţ mai mic. Pierzi din zoom şi ai unele zone mai arse şi extra grain practic, în rest e fix la fel.

Benchmark-uri Samsung Galaxy S10e

Cu un fir de păr sub Galaxy S10+

Samsung Galaxy S10e păstrează miezul care face să ticăie un S10 şi S10+: procesorul Exynos 9820 sau Snapdragon 855. De aici vine puterea sa de procesare, oglindită în benchmark-urile de mai jos. La pachet primim şi un GPU Adreno 640 sau Mali G76 MP12 şi 6 sau 8 GB RAM, plus 128 sau 256 GB stocare. Telefonul e străin de lag, mulţumită şi lui One UI, care e mai fluid decât TouchWiz sau Samsung Experience.

Nu am avut parte de blocaje sau meniuri "agăţate". Nu suntem totuşi la fluiditatea lui Oxygen OS. Când vine vorba de gaming, avem veşti bune: Galaxy S10e rulează lejer Fortnite (cu skin bonus), PUBG Mobile, Darkness Rises, Asphalt 9 şi Free Fire. Trecem şi la benchmark-urile propriu zise, cu o surpriză în AnTuTu 6, acolo unde Galaxy S10e este pe locul 2, peste Huawei Mate 20 Pro şi iPhone X, dar sub Galaxy S10+ cu puţin.

Apple iPhone XHuawei Mate 20 ProSamsung Galaxy S10+Huawei P30 ProSamsung Galaxy S10e3DMark Sling Shot Extreme ES 3.1×41804468347643533DMark Sling Shot Extreme ES 3.1 - Graphics×41485252355751573DMark Sling Shot Extreme ES 3.1 - Physics×42982934321928173DMark Sling Shot Extreme Vulkan×43884294443943373DMark Sling Shot Extreme Vulkan - Graphics×48225537533055603DMark Sling Shot Extreme Vulkan - Physics×3337240528012450AnTuTu v7×313926332388281757329174AnTuTu v7 - CPU×11504610107110340498861AnTuTu v7 - GPU×113037149384103840149054AnTuTu v7 - MEM×16045123171283712246AnTuTu v7 - UX×69798696166167669013Basemark OS II37193966446544384606Basemark OS II - Graphics92804527843667128584Basemark OS II - Memory11315682433158374646Basemark OS II - System108207709773776707841Basemark OS II - Web16841248140612911439Basemark Web415,33299,19421,61402,55414,54GFX Bench 4.0 - ALU 21798,21822179218131793GFX Bench 4.0 - Car Chase ES 3.1×1707233616072376GFX Bench 4.0 - Driver Overhead 21796,21138113945381095GFX Bench 4.0 - Manhattan ES 3.02889,023669364036613693GFX Bench 4.0 - Manhattan ES 3.12200,442977321731003531GFX Bench 4.0 - Manhattan ES 3.1.11488,351914209919052355GFX Bench 4.0 - Render Quality2585,033265326532653265GFX Bench 4.0 - T-Rex3356,563398334031843336GFX Bench 4.0 - Tessellation ES 3.1×1768178017021777GFX Bench 4.0 - Texturing15597902310106900710048GeekBench 4 - Compute1537562941018166138859GeekBench 4 - Multi-Core1022498551038696799886GeekBench 4 - Single-Core42523297452232834459JetStream×94,287,5650,2986,68PCMark Work 2.0×10276799777937825PCMark Work 2.0 - Data manipulation×7042685870506461PCMark Work 2.0 - Photo editing×19724110501148010530PCMark Work 2.0 - Video editing×6185557658195535PCMark Work 2.0 - Web browsing×10753865974178726PCMark Work 2.0 - Writing×12401893982288928RealPi Benchmark×2,5 (s)1,66 (s)1,82 (s)1,58 (s)SunSpider149,4 (ms)511,6 (ms)474,2 (ms)411,2 (ms)477,9 (ms)Vellamo - Browser×9053874487538836Vellamo - Metal×4990540249725455Vellamo - Multicore×7301608867855946TOTALURI616848

În AnTuTu 7 suntem pe locul 3, peste iPhone XR şi Huawei Mate 20 Pro, dar sub Galaxy S10+ şi iPhone XS Max. La testul GeekBench 4 Multi Core am ajuns pe locul 5, peste Galaxy S9+ şi iPhone X, dar sub iPhone-urile din 2018. La grafică e despre 3DMark SlingShot Extreme, în care ocupăm locul 9. Cu această ocazie S10e este peste Huawei Mate 20 Pro, LG G7 ThinQ şi Xperia XZ3, dar sub ASUS ROG Phone sau OnePlus 6T.

Zic că stăm excelent pentru un telefon Full HD+ cu procesor Exynos de 8 nm. Cred că finalul de an 2019 îl va prinde pe S10e tot în top 10, sau în cel mai rău caz top 15. Totul depinde de câte iPhone-uri noi apar.

Test Temperatură în Benchmarks

 • 1.Xiaomi Redmi Note 4X28 (°C)
 • 2.Motorola Moto Z2 Play28,8 (°C)
 • +
 • 136.Samsung Galaxy S10e37,1 (°C)
 • 137.Meizu Pro 6 Plus37,1 (°C)
 • 138.Samsung Galaxy A7037,2 (°C)
 • 139.Bluboo S137,2 (°C)
 • 140.Allview X4 Soul Lite37,2 (°C)
 • 141.HTC U Ultra37,2 (°C)
 • 142.LG G637,5 (°C)
 • 143.Apple iPhone 7 Plus37,5 (°C)
 • 144.ASUS ROG Phone37,7 (°C)

Test Temperatură în jocuri

 • 1.OnePlus 6T30,8 (°C)
 • 2.Samsung Galaxy S731,1 (°C)
 • +
 • 85.Samsung Galaxy S10e35,1 (°C)
 • 86.Huawei Honor 8X35,1 (°C)
 • 87.ASUS Zenfone Zoom S35,1 (°C)
 • 88.Huawei Nova35,1 (°C)
 • 89.Huawei P935,1 (°C)
 • 90.Leagoo Lead 135,1 (°C)
 • 91.LG G7 ThinQ35,2 (°C)
 • 92.ASUS ZenFone 5z (ZS620KL)35,2 (°C)
 • 93.Nokia 535,2 (°C)
 • 1234
Samsung Galaxy S10e9,2710
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×