Samsung Galaxy S10e Review în Română (Introducere, Design, Display)

4.206 ori
<b>Samsung Galaxy S10e Review în Română</b>Samsung Galaxy S10+ a trecut ca o furtună prin redacţia noastră, cu noutăţi şi superlative, iar în umbra să vine mezinul Samsung Galaxy S10e. E clar gândit să fie rival pentru iPhone XR, să aducă o parte din dotările lui S10 la preţ mai mic cu vreo sută..

Introducere

Samsung Galaxy S10+ a trecut ca o furtuna prin redacţia noastră, cu noutăţi şi superlative, iar în umbra să vine mezinul Samsung Galaxy S10e. E clar gândit să fie rival pentru iPhone XR, să aducă o parte din dotările lui S10 la preţ mai mic cu vreo sută de euro (sau mai bine zis dolari) şi să propună nişte culori mai cool, precum Galben Canar. Costă 3.499 lei şi noi i-am făcut o recenzie pe formatul nou deja împământenit.

Aşa cum am spus încă din unboxing, e cel mai compact telefon văzut de mine în ultima vreme şi stă excelent în mână, mai bine decât orice alt device cu ecran de 5.8 inch, iPhone X, Galaxy S8 şi S9 incluse. Îl putem porecli un "copil din flori al gamei Xperia Compact", dacă e să glumim puţin. Noi testăm aici versiunea neagră, dual SIM, cu procesor Exynos 9820 la interior. Renunţă la camera telephoto, dar păstrează restul de două şi are în continuare camera selfie decupată în ecran (una, ca pe S10, nu două ca pe S10+), 

Am realizat deja un hands-on cu telefonul la câteva zile după debut la Media Galaxy şi am remarcat că a stârnit mai puţină frenezie în online-ul şi YouTube-ul de la noi, deci pornim de la un device subestimat şi ne place să vedem un underdog. Hai să vedem ce ne rezervă!

Design Samsung Galaxy S10e

Ecran plat ca "pe vremuri", construcție premium

Samsung Galaxy S10e păstrează în mare identitatea vizuală a seriei Galaxy S10, dar schimba puţin din ecuaţie şi feeling. În primul rând e cel mai compact telefon de 5.8 inch pe care l-am ţinut în mână. E mai comod decât iPhone X şi Galaxy S8 şi S9, cu mult chiar.

Rămâne fabricat din sticlă şi metal, cu panouri Gorilla Glass 5 în faţă şi spate. În fată avem un panou plat, deci fără marginile curbate de pe S10+ şi S10. Certificarea IP68 pentru apă şi praf rămâne la posturi, iar o ramă metalică îmbină cele două panouri din sticlă. Mi se pare că muchiile ecranului sunt ceva mai groase, iar decupajul camerei selfie are şi el muchii ceva mai groase.

Handsetul măsoară 7.9 mm în talie şi cântăreşte un excelent 150 de grame. Nu sunt genul care se plânge de aceste lucruri, dar aş zice că telefonul e prea uşor pentru binele sau. E prea uşor să îl scapi din mână şi pierzi prin buzunar sau geantă, ghiozdan. E realizat din materiale premium, asta se simte şi se vede şi pe lângă culorile Prism White, Green, Blue de la S10 şi S10+ aduce şi un Galben Canar şi un Roz Flamingo.

E clar gândit să concureze cu nuanţele lui iPhone XR. Aderența este OK, dar spatele atrage ceva amprente şi grăsime. Mi se pare că prinde lumina cam ca un HTC U, doar că reflectând-o mai puţin. Butoanele sunt comode şi ferme, dar cumva protuberanța orizontală a camerei mi se pare că strică din fengshui. Chestie de obişnuinţă cred. Cititorul de amprentă lateral e mai comod decât mă aşteptam.

Un telefon extrem de comod, care ar merita un premiu pentru cât de bine stă în palmă.

Display Samsung Galaxy S10e

Totul pozitiv, chiar şi la categoria Full HD

Deja DisplayMatea certificat ecranele de S10 că excelente şi S10+ ne-a impresionat. Aici coborâm ştacheta la 5.8 inch şi Full HD+. E vorba despre un panou Dynamic AMOLED care păstrează suportul HDR10+ şi vine cu aspect 19:9. Rezoluţia este de 2280 x 1080 pixeli şi după 2-3 zile de utilizare nu mai remarci decupajul selfie.

Display-ul lui Samsung Galaxy S10e vazut la microscop

Experienţa de vizualizare a fost satisfăcătoare, la jocuri, Netflix, în interfaţă, în aplicaţii. Culorile sunt foarte vii, genul acela care te-ar face să alegi un televizor din showroom în defavoarea altui model. Luminozitatea a fost mulţumitoare, unghiurile de vizualizare largi, iar contrastul perfect, cu un negru foarte adânc.

Chiar şi la soare m-a mulţumit lizibilitatea şi vizibilitatea. Clipurile HDR se văd în mod special excelent şi vă recomand să vizionaţi unul, pentru a descoperi nuanţe noi. La microscop am descoperit un aranjament de pixeli Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 452 LUX.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 138.Samsung Galaxy S10e452 (LUX)
 • 139.Samsung Galaxy S7451 (LUX)
 • 140.ASUS ZenFone 3 Deluxe (ZS570KL)451 (LUX)
 • 141.Sony Xperia XA448 (LUX)
 • 142.Sony Xperia 5448 (LUX)
 • 143.HTC U11 Life445 (LUX)
 • 144.Motorola Moto Z Play444 (LUX)
 • 145.Huawei P9 Lite443 (LUX)
 • 146.iHunt X200441 (LUX)

Mă gândesc că Samsung a calibrat luminozitatea încât să nu mănânce bateria excesiv, asta în contextul în care cei de la Samsung zic că ar fi capabil de luminozitate peste 1200 LUX. Cu această valoare suntem extrem de aproape de Galaxy S9+, care ajungea la 453 LUX. Suntem şi sub rivalul principal iPhone XR, care prinde 542 LUX. Măcar întrecem Galaxy S10+, care are 426 LUX. Avem şi reglaje în Setări pentru culori mai vii sau naturale, cu un slider pentru balans de alb, spre culori mai calde sau reci.

Un ecran excelent pentru consum video şi gaming!

 • 1234
Samsung Galaxy S10e9,2710
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×