Samsung Galaxy S10e Review în Română (OS, UI & Apps, Plusuri și minusuri, Concluzii, Video Review, Note, Disponibilitate)

2.920 ori
<b>Samsung Galaxy S10e Review în Română</b>Samsung Galaxy S10+ a trecut ca o furtună prin redacţia noastră, cu noutăţi şi superlative, iar în umbra să vine mezinul Samsung Galaxy S10e. E clar gândit să fie rival pentru iPhone XR, să aducă o parte din dotările lui S10 la preţ mai mic cu vreo sută..

OS, UI & Apps Samsung Galaxy S10e

Cea mai bună interfaţa Samsung de până acum probabil

Am fost fan One UI de când l-am văzut şi testat prima oară pe Galaxy Note 9 cu luni în urmă. L-am apreciat şi pe Samsung Galaxy S10+ şi tot ce am constatat acolo se aplică şi aici. E totul fix la fel, aşa că povestea o să vă sune familiar.

Samsung Galaxy S10e rulează Android Pie cu One UI aplicat peste. Asta înseamnă că avem elementele de navigare şi control mutate jos, încât să putem folosi uşor telefonul cu o singură mână. Vedem şi label-uri şi shortcut-uri în aplicaţii tot jos, iar conţinutul se consumă pe cele două treimi din susul ecranului, în vreme ce treimea de jos e pentru navigare.

Video-review Samsung Galaxy S10e, secțiunea OS & UI & APPS

Samsung a pus pe S10e şi un buton fizic Bixby, care poate fi reconfigurat pentru alte task-uri. One UI în sine este minimalist, plat, simplu, fără gloss, fără complicaţii. Iconografia o da înspre copilăros totuşi uneori, cu o floricică la aplicaţia Gallery, care îi poate descuraja pe unii. Pentru multitasking avem o serie de ferestre în succesiune orizontală, iar pentru split screen trebuie să apăsăm fiecare icon de deasupra fiecărei ferestre din Recents.

One UI soseşte la pachet cu noul Night Mode, care trecere la o interfaţă cu fundal negru, toggle-uri albastru şi nuanţe închise la culoare. Contrastul este mai adânc şi se merge pe economisire de energie şi protejarea ochilor utilizatorului. Cumva Samsung încă păstrează acele panouri laterale Edge, cu shortcut-uri , deşi cred că nu le mai foloseşte nimeni în ziua de azi.

Galerie foto cu capturi de ecran One UI de pe Samsung Galaxy S10e

Simt nevoia să revin la butoanele de navigare, care pot fi înlocuite cu gesturi swipe, dar nu cele de la iPhone X, ci doar swipe-uri în sus în zona în care ar fi fost butoanele. Ideea e să câştigăm extra spaţiu liber pe ecran. Rămâne în vigoare şi Always On Display, care afişează informaţii vitale chiar şi cu smartphone-ul în standby. Avem şi multe variante de ceasuri şi informaţii de afişat.

Widget-urile sunt minimaliste şi cu fundal alb, fără chenare sau îngrădiri. Cu un swipe în jos accesăm zona de notificări şi Quick Settings, iar în zona de Settings găsim o compactare a opţiunilor principale. Avem opţiuni de optimizare care la 24 de ore fac curat printre aplicaţii şi setări, în mod automat. Aici am luat contact şi cu securitatea, unde Knox se ocupă de securizarea datelor sensibile şi există şi un folder special unde vă ţineţi datele de la muncă.

Galerie foto Samsung Galaxy S10e

Avem şi deblocare facială, fără scanare de iris totuşi, deci nu chiar cea mai sigură. Cititorul de amprente e acum integrat lateral şi nu în ecran. E precis şi deblochează telefonul mai rapid decât cititorul din ecranul lui Galaxy S10+, asta pot garanta. Mai găsim şi senzorul pentru puls şi oxigenare a sângelui în spate, lângă camera, cu nişte măsurări ceva mai precise decât la generaţiile trecute şi decât multe brăţări de fitness.

Samsung pune la bătaie şi o zonă de Digital Wellbeing, unde vezi cât ai stat în diferite aplicaţii. Avem şi funcţie Lift to Wake, care activează ecranul când ridici telefonul spre fată. Aplicaţiile preinstalate includ pachetul clasic de la Microsoft (Excel, PowerPoint, Word), Smart Things pentru a controla dispozitive inteligente din casă, OneDrive, Linkedin, Samsung Members şi Samsung Health, care include paşi, calorii, puls, apa băută şi altele de gen.

Există şi Galeria cu Recycle Bin pentru poze, Samsung Galaxy Store unde găsiţi Fortnite şi skin-uri speciale, plus alte aplicaţii de bază.

Plusuri și minusuri Samsung Galaxy S10e

Părți pozitive
 • - Design plăcut
 • - Hardware și performanțe excelente
 • - Cameră foarte bună
 • - Autonomie a bateriei bună
 • - Viteză date excelentă în WiFi și 4G
 • - Interfață grafică plăcută
Părți negative
 • - Nu are carențe majore

Concluzii Samsung Galaxy S10e

Samsung Galaxy S10e există pentru că iPhone XR a avut succes. Într-o oarecare măsură există şi pentru că iPhone SE şi 5c au cucerit câţiva oameni. Blurarea graniţei dintre flagship şi midrange se tot întâmpla şi rolul acestor telefoane e să atace flagshipurile ieftine din China, propunând un pachet mai scump decât ele, dar la fel de performant la CPU precum cel mai bun telefon de pe piaţă.

Compromisurile apar la camera doar şi la cantităţi de RAM şi stocare. Galaxy S10e este un telefon care îţi oferă cam 70-80% din experienţa lui Galaxy S10+, poate 90% din Galaxy S10. Performanţa e la fel, future proofing-ul la fel, camera duala nu e rea deloc şi personal simt că am descoperit un nou record la capitolul "cât de comod stă în mână un telefon de aproape 6 inch în diagonală".

Avem şi nuanţe ceva mai tinereşti, filmarea nu e rea deloc şi camera ultra wide e un soi de vedetă pentru turişti. Sunt şi compromisuri, că difuzoarele faţă de S10+, integrarea mai urâtă a camerei selfie, captura low light neconvingătoare, dar până la urma Galaxy S10e poate primi porecla de "iPhone XR killer" lejer şi fără regret. Şi are marele avantaj că a pierdut deja 100 de euro sau mai mult din preţ faţă de momentul debutului.

Veţi alege între iPhone XR şi Galaxy S10e doar după preţ şi One UI versus iOS, asta îmi spune instinctul.

Video Review Samsung Galaxy S10e

Note Samsung Galaxy S10e

 • Design9,4/10
 • Display9,1/10
 • Hardware9,3/10
 • Baterie9,1/10
 • Connectivitate9,7/10
 • Multimedia8,2/10
 • Cameră9,3/10
 • Benchmark-uri9,5/10
 • Temperatură10/10
 • OS, UI & Apps9,4/10
 • Preț9/10
 • Total9,27/10

Disponibilitate Samsung Galaxy S10e

Prețuri actualizate
 • 1234
Samsung Galaxy S10e9,2710
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×